Tak BrnoCon 2022 je úspěšně za námi. Yay! A jak to vlastně probíhalo? No, za sebe můžu popsat jen aktivity, kterých jsem se osobně účastnila, takže toho moc nebude.
Hned při příchodu jsem jako Vypravěč dostala sendvič a sušenku. Což je milé. (opravdu, není to ironie) Místnost, kde jsem měla vést hry, jsem našla snadno, přičemž pojmenování "RPG salonek" bylo poněkud vznešené na to, že to byla šatna s velmi malým stolem. Což není výtka, jen mě to pobavilo.
Na první hru,
Invaze z pravěku v systému TORG Eternity (přeloženo tady na Kostce), se mi hráči sešli včas, rozebrali si postavy a začali jsme hrát. Popsala jsem jim základní pravidla (čím házet a co přičítat) a úvod do situace. Hráči se celkem rychle vžili do svých postav a i jako skupina se dobře doplňovali. Poté, co v úvodu utekli před útokem dinosaurů a ještěřích lidí, se potřebovali dostat přes pravěkou vegetací zarostlý New York někam do bezpečí. Zhruba polovinu dobrodružství jsem improvizovala, protože se rozhodli, že se vydají na hasičskou stanici, která tam nebyla popsána. Ale dávalo to smysl, takže tam došli a cestou ještě vyrabovali trafiku, kde našli zapalovač. Na hasičské stanici odčerpali benzín z hasičsekého auta do kanystru, našli pár mrtvol a nějaké zbraně, přičemž hipsterský atlet trval na tom, že
"kvér nechce, stačí mu baseballová pálka". Následně v hlavním souboji se lokální celebritě povedlo pomocí polystyrenového chleba ochočit triceratopse, a protože
"viděl při natáčení poníka, takže ví, jak jezdit na triceratopsovi", pokusil se na něj vylézt. No, triceratops a poník jsou přeci jen něco trochu jiného. Nakonec se probojovali až do nemocnice, která byla prozatím bezpečná. Ale co teď s tím kanystrem a zapalovačem?
Pak následovala série přednášek, která byla celkem OK. Mausritter vypadá zajímavě, možná si ho i pořídím. Blades in the Dark mám už na seznamu, takže tomu jen přednáška zvýšila prioritu. Witcher RPG mě nijak extra nezaujalo a hororová atmosféra v RPG byla OK, ale v podstatě nic moc nového jsem se nedozvěděla.
A pak byl čas na moji druhou hru,
Ve spárech prastarého ledu v systému Jeskyně a Draci. Toto dobrodružství bylo tak trochu experimentální a vytvářela jsem ho speciálně pro BrnoCon. (Někdy v budoucnu ho upravím a dám ho sem.) Hráči přišli relativně včas, porozebírali si postavy, přičemž dva hráči byli úplní nováčci. Což je fajn, nováčky mám ráda. Po úvodu, kdy se prodírali vánicí, ačkoliv byl konec léta, konečně došli do cílové vesnice, ale ta byla pod útokem zlobrů. Tak zlobry pobili, chytrými dotazy a pár hody zjistili, že zlobři přišli z dolu a takovýhle útok pro ně nebyl normální. Pokecali s vesničany, ti jim řekli o dalších nebezpečích v okolí a po krátkém odpočinku se vydali do dolu. Tam se střetli se dvěma
kudlanktullhu, které jen taktak pobili. Tady jsem trochu zazmatkovala ohledně stavů a soustředění, a taky jsem zjistila, že jsem jako předpřipravenou postavu vyrobila živlového druida, ale nedala mu žádná živlová kouzla. Což je mi velmi líto a omlouvám se za to. Nakonec došli do aboletího chrámu, kde se ukázalo, že vlci nejsou moc dobří ve šplhání, a kde našli celkem obstojný poklad a i způsob, jak vyřešit tuto nenadálou zimu. Jako družina fungovali celkem dobře a hra s nimi mě bavila.
Po druhé hře jsem bohužel musela zmizet na jinou akci, takže jsem nestihla kostýmovou soutěž, která se podle ohlasů na discordu prý vydařila. Celkově jsem si BrnoCon užila.