Kultura

sirien
21.12.2023 18:27
Tradecraft (špionáž, zločin, ...)
Už několikrát jsem přemýšlel že by se hodila diskuse pro sběr různých zajímavých a inspirativních věcí na téma špionáže, profesionálního zločinu, detektivování atp. - postav co mají v podobných oblastech background nebo do nich fušujou je docela hodně.
Autorská citace #1
21.12.2023 18:32 - sirien
Co se knížek týče, tak pro období okolo 2. světové a pro začátek studené války můžu určitě doporučit Simmela: Nemusí být vždycky kaviár. Údajně podle skutečnosti to popisuje příběh týpka, co postupně pracoval pro většinu stran okolo plus nějaké zločince atp.

Top hacker shows us how it's done | Pablos Holman | TEDxMidwest - o tom co je vůbec hacking, ale hlavně ukázka hromady praktickejch udělátek fungujících v hackerském mindsetu (vč. ne-elektronickejch věcí).

Former CIA Chief of Disguise Answers Spy Questions From Twitter | Tech Support | WIRED - plus vedle Former CIA Chief of Disguise Breaks Down 30 Spy Scenes From Film & TV | WIRED, docela dobrej matroš pro různé stealth postavy, sledovačky atp.

Hacker Answers Penetration Test Questions From Twitter | Tech Support | WIRED - o tom jak vypadá praxe průniků na střežený místa popř. pronikání zabezpečenim přes lidskej faktor.

EDIT: plus v minulosti jsem s tou dámou výše potkal ještě tohle:

Former CIA Chief of Disguise Breaks Down Cold War Spy Gadgets | WIRED - komentář k realitě takovejch těch různejch "bondovskejch" udělátek (v Berlíně je mimochodem nádherný interaktivní muzeum špionáže, od antiky přes historii a současnost až po filmy, velmi doporučuju pokud byste se mihli okolo a měli cca dvě hodinky volnýho času).
Autorská citace #2
22.12.2023 09:23 - Haplo
Vím že existuje tenhle kanál kde borec otevírá různé zámky, výrobci označovaných jako velmi bezpečné, poměrně jednoduchými nástroji v celkem zanedbatelném čase, obsahu je tam skutečně dost (neznám to horem spodem, jen jsem viděl pár vidií):

https://www.youtube.com/@lockpickinglawyer
Autorská citace #3
23.12.2023 00:51 - sirien
Yup, Lockpicking Lawyer je docela fun YTer. Většinou teda používá normální (a občas na legitimně silný zámky i sofistikovaný) šperháky - figurky od Lega a jiný blbosti většinou používá jen, když ho nějaká firma nějakym zámkem nasere (např. totálně shit zámky na zabezpečení zbraní). Tady je od něj docela zajímavej a zábavnej Keynote.
Autorská citace #4
23.12.2023 01:37 - sirien
9 Levels of Pickpocketing: Easy to Complex | WIRED

close-up kouzelník demonstruje různý techniky ("levely náročnosti") kapsaření. Ten nejvyšší... není to úplně Gamers kalhotovej level, ale ne že by ho nepřipomínal :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06452202796936 secREMOTE_IP: 3.134.81.206