Jerson píše:
Ale v roce 2002 jsem si už i já v Česku (které bylo v oblasti RPG tak deset let pozadu) všiml, že ženy RPG hrají, jen dávají přednost jinému stylu hry.
Nevím, zda je to rozdíly ve fungování mozku.
Ale to přeci mluvíš o něčem zhola jiném. On neříkal, že žádná žena nebude chtít hrát RPG.
Mluví o předpokladech. A ty jsou nějak rozvrstveny v populaci. Stejně, jako je v ČR celkem platné tvrzení "muži mají rádi pivo", tak najdeš příklady mužů (sám jsem jedním z nich), kterým pivo přijde hnusné. Netvrdím, že je to ten samý princip, ukazuji, že hodnotíš to tvrzení nesprávnou optikou.
Určitě najdeš ženy, které strašně rády hrají RPG, a možná je to baví více než kteréhokoli muže. Stejně jako najdeš ženy v armádě, u sledování fotbalu a muže, kteří vyšívají nebo pletou šály či skáčou gumu místo hraní fotbalu. Populačně, jak píše sirien, jsou oproti sobě příklony k určité zábavě posunuté a (podle mého názoru a zdá se že i podle Gygaxova) překrývají se jen částečně. Někdo tvrdí, že je to kulturně, výchovně a někdo, že je to predispozicemi fyziologickými.
Na tom by nebylo nic divného, minulost byla taková, že se lépe šířily geny jedinců s určitými predispozicemi. Záběr predispozic je široký, opravdu nejsou všichni lidé při narození stejní ... no a dnes tu máme víc mužů než žen, pro které je hraní RPG uspokojující zábavou. A to mám mezi kamarády i dost těch mužů, kteří RPG nesnáší a přijde jim zcela absurdní tím trávit čas.
Ty podle všeho spíše máš za to, že obliba RPG hry by byla univerzální u mužů i žen, jen by se lišil styl hry.