Prostředí

Alnag
2.12.2016 18:42
V překladu herní prostředí; ale co se tím vlastně míní? Je to svět, kde se potulují vaše postavy, kde se odehrávají vaše dobrodružství. Pokusím se stručně popsat ty nejzajímavější.
Autorská citace #1
2.12.2016 18:42 - ShadoWWW
Jaký je váš oblíbený publikovaný herní svět a proč? Může jít o libovolný herní svět, ale měl by to být takový, který je někde zveřejněný.
Autorská citace #2
2.12.2016 20:41 - York
Asi nemáš namysli neDnDčkové, co? Shadowrun u mě zatím ještě nic nepřekonalo. Promyšlený, kouzelný, i přes slušný věk stále aktuální, prostě Shadowrun. World of Darkness je těsně za ním, přestože v něm nemám moc odehráno (což je škoda).

Z DnDčkových jsou pro mě největší klasikou Forgotten Realms. Nepovažuju je za nejlepší herní svět, ale i tak je mám docela rád - zvlášť ADnD 2e verzi.
Autorská citace #3
2.12.2016 22:35 - LokiB
Dark Sun ... když jsem prvně četl The Will and The Way, příběhy Sorcerer Kings ... otevřel se mi úplně nový svět, které jsem chtěl prozkoumávat. Po různých generických (i když fajn) světech to bylo hrozně osvěžující.

Ravenloft ... opět něco jiného, hororovější příběhy, detektivní zápletky ... Hour of the Knife
Autorská citace #4
3.12.2016 21:55 - chrochta
Tarie, zejména starší věci jako Severní Tarie a Záhvozdí. Forgotten Realms, zejména ty původní Edovy věci víceméně nedotčené "XXX je kchůl, dáme to tam".

Ke Ghelspadu (Scarred Lands) existuje vynikající příručka Shelzar: City of Sin, Kalamar má zajímavá dobrodružství.
Autorská citace #5
5.12.2016 10:20 - panNeNázor
Moje osobní srdcovky:
Forgotten realms- high fantasy na kterém jsem v rámci PnP RPG vyrůstal a reálie se mi dostaly pod kůži víc než Middleearth i se Silmarillionem.
Planescape- pro mě osobně nic víc úžasnýho se v rámci kampaní pro pseudoklasické fantasy PnP RPG neurodilo. Vždy mě fascinovaly mulitidmenzionální záležitosti.
World of Darkness od Whitewolf- zde není víc co řešit. Naše temnější prostředí plné paranormálních záležitostí, konspirace a punku. Každý si najde to, co chce (pro mě vítězí Werewolf: the apocalypse).
A něco z českých luhů a hájů: Taria pro DrD - sice jsem v ni nehrál, ale modul byl pro mě z DrD nejoblíbenější. Bohužel se mi dostal do spárů v té době, kdy jsme začali přecházet na DnD. Víc snad není třeba dodávat.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.073786020278931 secREMOTE_IP: 3.238.62.119