Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
9.5.2011 16:57 - Bleška
No já hrát chci :). Pokud by to vyšlo na neděli, dám přednost SW :). Máme už 8. level nebo ne? Já si teď nemůžu vzpomenout...
9.5.2011 23:49 - tony
ehm mám možnost mít v sobotu 24tku takže v sobotu by se hrálo u mne v práci něco a v neděli klidně něco dalšího kdekoliv jinde stačí se domluvit.
10.5.2011 09:47 - Hunter
Takze po dohode s Tondou budeme hrat v sobotu a to od 10:30 u nej v praci. Skoda Andy, ze nemuzes :-/

Vojto, budeme te tudiz potrebovat jako 4. hrace.
Pokud nekdo nebudete moct, dejte vedet, ale budeme hrat asi i se trema hracema...
10.5.2011 11:52 - Fibriso
Takto se dostavím, hru na hlavu vám postravím :)
10.5.2011 13:15 - Vojtěch
Hele jak chcete. Jeden den víkendu obětovat mohu, tak zatím počkám, kde budou chybět lidi.
10.5.2011 16:23 - Hunter
Urcite u me, Vojto - na hrani k Petrovi ostatne muzu prijit sam, ale nepredpokladam, ze by Petr mohl na me...
11.5.2011 10:35 - Hunter
Tak jsem doplnil vybavu o leceni a hlavne, postroje a nosici systemy - povolil jsem pouzivani upgradu ze Scum and Vilainy, ktery pomaha nosit vybavu. Navic jsem upravil pravidla pro Bandalir - vicemene jsme na to uz hrali, ale pro jistotu.. Unese az 12 predmetu Tiny (Tiny velikost zbrani) a ty pak nic nevazi, pokud samy nevazi vic jak 0,5 kg... Takze granaty a zasobniky :-)
Pochopitelne takhle funguje jen jeden bandalir. Pripominam take, ze termalni detonatory jsou zakazany, ale muze je sehnat "nejak" Leese.
Co se tyka upgradu zbrani apod, tak Dex tak predlozil celou svou vybavu a s usklibnutim poprosil o upgrade asi 10 veci :-)
Ostatni by si taky meli rict :-) Jinak pomalu ale jiste muze Leese taky doplnovat a vylepsovat zbroje, zbrane apod specialitkama, tak se mrknete do pravidel a reknete si :-)
Jo a jeste jedna vec - S Vojtou jsme resili, co bude delat minituarized se zbranemi - celkove to dela to, ze snizi vahu na 1/2 za cenu 500 kreditu. To mi prijde jako ok pro beznou vybavu. Pro armory to nefunguje, protoze ty maji vlastni moznost upravy (armorplast). Pro zbrane to sice ma teoreticky fungovat, ale uplne nechapu, jak chcete z 16kg rotacaku sebrat 8 kg a neovlivnit funkci. A to ten rotacak stoji 5500 kreditu...
Postavil jsem se k tomu tak, ze jsou dve cesty. Prvni je, ze je to drazsi - zkratka se nahrazuji soucastky a tudiz je cena 1/5 celkove, nebo 2000 kreditu, podle toho, co je vyssi.
Druhe reseni nejde pres cenu, ale pres efekt na danou zbran - preci jen ty soucastky neco delaji. Jako napriklad bezpecnost pri provozu. Takze napriklad pri hodu 1 na d20 na utok se uzivatel vystavuje riziku snizeni kapacity zasobniku. Na zbran dale nelze nic primontovat a ztraci ten jeden "free" upgrade slot a ani se jiz neda nic odebrat, aby vznikla moznost pro dalsi upgrade slot. Zaroven se zbran neda vylepsit Tech specialistou, tj. zadne +1 k utoku apod. To jsou sice castecna omezeni, ale stale u nekterych tezkych zbrani mohou byt zajimava, zatimco se u pistoli bez tohohle clovek asi obejde :-)

Co vy na to? Co by podle vas melo "minituarized" se zbrani udelat? Chladne zbrane jsou realne mensi, takze maji mensi damage, to je tam napsane, ale co strelne? Blastrove pusky? A co treba raketomet? Nebo to kompletne pro strelne zbrane skrtneme? Osobne jsem proti, aby to snizovalo i velikost palnych zbrani - spis proto, aby pak nebyli maniaci, co maji v kazde ruce minituarizovanou bazuku a zvesela strili, protoze uz potrebuji na "minituarizovany large raketomet" podle pravidel jen jednu ruku, neb je jiz jen "medium" :-)
11.5.2011 11:28 - Fibriso
miniaturizované zbraně jsou stejné velikosti, jenom některé součístky jsou nahrazeny jinými a ve výsledku váží 1/2 původní váhy a bere si to jeden (myslím) upgrade slot.
nebo aspoň já jsem to takhle bral od začátku....

nikde jsem ale nenašel, kolik volných upgrade slotů by měla každá zbraň mít, tak jsem šáhnul do d20 Star wars: pistole by měli mát dva sloty, pušky jeden, těžké zbraně a zbraně na blízko žádný. takže pokud si někdo chce vylepšit ten rotačák, musíte si nejdříve jeden "vytvořit", třeba snížením damage o kostku (z d10 na d8, ne z 3d10 na 2d10)
světelné meče se překvapivě takto vylepšovat nedají.
11.5.2011 12:01 - Hunter
Vsechny zbrane a lehke zbroje, pokud neni uvedeno jinak, maji jeden upgrade slot. U tezkych zbroji pak tri a u strednich zbroji pak sloty dva... Viz strana 37 ve Scum and Vilainy...
Minituarized je upgrade, mas pravdu, diky :-) Ale protoze vse ma jeden upgrade slot, pokud neni receno jinak, tak se tam da nacpat... Tak jako tak to ma vyznam resit hlavne pro tezke zbrane a pusky, jinak se ta redukce vahy zas tak neprojevi... Ale 8kg misto 16 je dost velky rozdil :-) A cenove je to skoro nic :-)
Takze proto se sklebim na zbrane na dalku, protoze pro zbrane zblizka to snizuje kostku o stupen (d6 na d4)...
11.5.2011 12:24 - Fibriso
a protoze se tak škelbíš na zbraně na blízko, že se na tebe nedá koukat, ja řikám že težké zbraně slot nemají a že si ho musiš nějak vytvořit: aby jsi se už nemusel šklebit!
11.5.2011 13:01 - Hunter
To uplne nedava smysl :-) Jak jsem psal v jedne varianta vyse, pro me je prijatelna ta varianta s omezenim upgradu, efektem jednicky na kostce apod... To uz spis, nez zbytecne sebrat tezkym zbranim moznost vylepseni, kdyz v podstate nejsou nijak lepsi :-)
11.5.2011 17:05 - Vojtěch
A což takhe dat to za 500 na ztracený Kg?
12.5.2011 09:16 - Hunter
To by asi taky bylo reseni... Kor za ten upgrade bod... Co vy na to?
S tim tedy, ze se da ubrat tolik kil, kolik si zaplatite, maximalne polovina vahy zbrane. Pozor u raketometu, kde je vaha zrejme s munici. A munice vazi pulku vahy te zbrane :-)
Za sebe rikam, ze je to pro me ok a sedi mi to celkem dobre i na tezsi zbrane - zkratka chcete rotacak 8kg, misto 16? Jo, tak to vas vyjde na 9500 kreditu. Misto 5500 :-)
12.5.2011 15:14 - Leese Dailen
je fakt, ze ta miniaturizace vypada divne. Napadlo me resit to jako stripping weapon (scum&villany p.38) s tim, ze si muzes vybrat co sundas - ta zbran je takhle velka z nejakeho duvodu. Chces mensi raketomet - nedostreli tak daleko nebo pouziva mensi raketky (dmg) nebo predelas ovladani natolik, ze je to sice lehci, ale ovlada se to tak pitome, ze se s tim musis naucit zvlast (exotic weapon).
12.5.2011 15:16 - Leese Dailen
nebo me jeste napada mensi baterka/kapacita. Obecne by pak byl efekt stejny jako u melee zbrani, ale u strelnych si muzes vybrat vic veci, ktere ozelis.
12.5.2011 15:49 - Hunter
Hmm, taky pravda... Jde tu asi o to si rict rovnou, zda neco takoveho povolime pro strelne zbrane, respektive zbrane vseobecne. Me osobne by asi spis vyhovovalo to nepovolit. Na druhou stranu neni uplne spatne tu moznost ve hre mit, i kdyz beru, ze dela problemy, respektive muze byt "draha" - proto se nedela bezne...
Mensi zasobnik, exotic apod je rozumny napad, na druhou stranu jeden upgrade slot ma kazda zbran, takze mi prijde skoda to skrtnout, nebo tam nacpat stejny pristup jako pri dolovani dalsiho upgrade bodu... Takze vazne nevim :-)
12.5.2011 16:38 - Leese Dailen
Tak to muze stat 0 bodu - tim padem ti zustane bodik na vylepseni.
12.5.2011 16:44 - Hunter
No ja to zvyhodnovat nechci, spis zdrazovat v cene, nebo tomu prihodit nejaky quirk, proc by se to automaticky nemelo pouzivat u specialnich jednotek :-)
12.5.2011 16:58 - Fibriso
co personalized, tj bude to jenom pro toho dotyčného, pro ostatní je to Exotic
12.5.2011 16:59 - Leese Dailen
kdyt prave - stalo by to 0 upgrade bodu a tech 500 (nebo kolik), ovsem za snizeni vahy musis neco odebrat. tim je to levny jednoduchy upgrade, ktery ale neni nijak super vyhodny - casto se nepouziva.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.077059984207153 secREMOTE_IP: 3.144.238.20