Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
17.6.2011 14:31 - Fibriso
jo, docela štěstí, spojení se docela dobré (ze zličína na konečnou černý most a pak 2 stanice busem)
měl bych dorazit v 10:43 na bus stanici

co mě dělá starosti je cesta zpátky...
17.6.2011 15:51 - Hunter
Snad se to nejak podda :-) My tam budeme asi az kolem te jedenacte, tak na nas muzes pockat, nebo se domahat vstupu na Tondovi :-)
20.6.2011 12:23 - Hunter
Diky vsem zucastnenym za hru. "Herni cas" se sice tolik neposunul, ale vyjasnilo se, co je treba delat. Zaroven jste prisli na par duvodu, proc by se Separatiste a mistni klany chovali tak, jak se chovaji. Snad si to i budete chvilku pamatovat :-)
Nabizim Destiny tomu, kdo to tady vsem sepise. A protoze jsem kladas, priskoci force point tomu, kdo to pripadne doplni o chybejici informace - cilem je, abychom to tu meli sepsane, takze na to nezapomenete a budete si to moct i jindy precist.
Nejblizsi hrani totiz vidim nejspis az na 9. ci 10.07., tj. tri tydny. Je vsak mozne, ze budu moct az o tyden pozdeji, takze 16., ci 17.07. Pisnete, jak jste na tom predbezne s casem. A zkuste sepsat i ostatnim, co se odehralo a nasbirne informace + plany (alespon z vaseho pohledu :-)).

Jinak jeste jednou diky Tondovi za hostovani a prima chlebicky :-) Misto pristiho hrani domluvime, az se priblizi.

Pokud budete mit chut, muzeme se jeste bavit o tech dark pointech. V zasade bych to rad jel jak je v pravidlech, co se tyka civilistu. Civilista neni ozbrojen vojenskou zbrani (vibromec, blater, Sila - obyc nuz se nepocita), potazmo na sobe nema uniformu nepratelskeho statu, ci je soucasti ochranky/security pri misi. Bezny civilista u me ma cca 8-12 zivotu, nema vuli bojovat, pokud ma slusnou nadeji na preziti a s oblibou se vzdava. Umyslne zabiti civlisty z jakehokoliv duvodu produkuje dark point.
Dle pravidel je to tedy "Major Transgression" - umyslne zabiti, nebo zraneni jine osoby (zijici), ktera neudelala nic zleho, nebo ktera cestne hleda odpusteni za sve zle ciny v minulosti.
Dale je to pouziti Sily ve zlobe - hrac jasne definoval, ze jeho postava je "nasr..." a pouziva Silu. Vztahuje se na dalsi emoce Temne strany, jako nenavist, zavist, pomsta apod...

Moderate Transgressions uz vicemene neresim tolik, spokojuji se pravidelne s vystrahou, potazmo davam dark point za opakovane ciny tohoto typu.


Co se tyka konceptu Temne strany v prubehu Klonovych valek:
Spousta osob je zahalena Temnou stranou Sily a spousta Jediu spolehlive nabira bodiky. Vojenske akce ve svete SW nejsou spojeny s Temnou stranou - to proto, ze v zasade chranite sve domovy/principy, ci vykonavate rozkazy. Takze jakakoliv vojenska akce v mych ocich je ok. Kazdy nepratelsky vojak je tak platnym cilem. Pokud jej vsak budete zbesile mucit apod, pak to dark point stejne vynese. Jeho zabiti, i ze zalohy vsak neni "spatne". Tady tedy crtam tu linii mezi Temnou a Svetlou stranou Sily. Pragmatismus a snaha o nizsi ztraty na sve strane/ci problemy, je ok, pokud jde o vojensky cil. Neni ok, pokud jde o civilisty, viz vyse.
Zachrana, ci odkloneni (tj. umazani bodiku) od Temne Strany se dela pomoci hrdinskych skutku, respektive dobrych skutku, ktere delate pro ostatni. Prikladem budiz napriklad vyuziti svych schopnosti k zachrane ostatnich a to nejakym specialnim zpusobem. To je napriklad bezplatne darcovstvi krve, podpora potrebnych, pro Force usery pak napriklad dani do transu, ktere nekomu tak zachrani zivot. Prikladem treba taky muze byt, kdyz Leese vyjednal odkoupeni klonu Kel Dorky od Kamina, ktere se jich hodlalo zbavit.
Dale pak pomoci Force pointu a hledanim odpusteni (napriklad najdete pozustale, omluvite se a pokusite se je alespon treba zabezpecit). Toto vse pomaha ale pouze tem, kteri maji mene DP, nezli Wisdom (tj. jsou napriklad Tainted).
Dark characters (tj. ti, co maji vic DP, nez Wisdom), se mohou ze sparu Temne strany dostat jen tak, ze uskutecni velky skutek pro Svetlou stranu Sily, potazmo pro dobro vsech. Rika se tomu "Dramatic Heroism" a je to popsano v prirucce.

Dulezite pro vsechny vsak je, ze Temna strana Sily ma velky vliv hlavne na Force-usery. Ti se musi mit na pozoru, protoze Sila skrze ne proudi vice. Znamena to tedy, ze jim Temna strana dela take vice - po dohode upresnim, ale vetsinou pokrivuje i telo a tvar, nezli jen dusi - neboli je to videt :-)
Ti co Silu nepouzivaji sice jsou z galaktickeho pohledu "zli", ale v zasade se jim nic jineho nedeje. Jen ze se nestanou "dobrymi", dokud neprovedou to Dramatic Heroism...

Tot tedy ode me k Temne strane Sily - postavu vam nevezmu, kdyz se stanete zapornaky, na druhou stranu pocitejte, ze Force-useri se opravdu i fyzicky meni a je to na nich dost videt. Jediove force-usery s hodne DP opravdu resi a to permanentne (zabasnout, nebo rovnou zabit, za coz sice taky dostatnou bodik, ale co :-) ). Obycejni lide apod automaticky zhorsuji az na specialni vyjimky svuj postoj k vam stupen naklonosti o jeden. Tj. vas nikdo nema rad, i kdyz nejste force user :-) Alespon ze zacatku... A to je tak asi cele :-)

A rychle vysvetleni toho, proc vlastne chci hrat na DP - to proto, abych do hry mohl zapojit postavy, ktere jsou slabsi, nezli vy, ktere nejsou hrozbou, protoze jsou civilisti a take osoby, ktere jsou "realne" a nebojuji do posledniho dechu, pokud maji nadeji na preziti. Proto ocenuji a chci davat a byt naklonen moznostem zajimani (a omracovani) vice, nezli by mozna jen slo podle pravidel. Zaroven mi prijde zajimavejsi ve hre "ukecat", ci jakkoliv jinak vyresit "oponenta", nezli ho jen zabit... Netyka se velkych, drsnych a slavnych apod, ale na bezny plebs bych to rad aplikoval, abyste si museli vybirat, koho zastrelite a ne ze odprasknete kazdeho, na koho narazite jen proto, ze stal v ceste :-) Trosku jako policajtska prace :-)
20.6.2011 17:12 - Bleška
Hihi, takže za chvíli budeme mít skupinku zlýýýých! Jistě pane Palapatine. Jak si přejete kancléři. K Vašim službám, Vaši oddaní služebníci. Pro Vás cokoliv. :D

Hm, budu ráda, když sem někdo hodí, co se stalo ať jsem taky v obraze :).

Jinak co se týče udělování a mazání DP jsem pro :). Ať to má trochu smysl :)
20.6.2011 17:40 - tony
Je další zas**é ráno a já vstávám do boje,dnes chceme dořešit co se vlastně dělo v té oáze a proč.Všichni jsme skočili na kompy a asi hodinu jsme společně a víceméně koordinovaně škádlili tu místní informační dálnici.Zjistili jsme zajímavou věc,ty nepřátelské kmeny se pokouší vyhladit ten jeden kočovnej z důvodů nerostného bohatství.Jim samotným došlo,tají to a snaží se prostřednictvím sepek zabavit ostatním co se dá.A co si nechaj líbit.
Takže další hodina diskuze nad tím co a jak budeme dělat.
Nakonec vyrážíme k tomu nemocnému kmeni,zjištujeme detaili o pravděpodobné základně sepek/místních hajzlů.A s jejich vznášedlem tam skoušíme další prima infiltrační misi.K našemu překvapení jsme se až do skladiště dostali bez nejmenšího problému(zanést do notýsku a upozornit na to hlídky/upravit adekvátně tréninkový program).Jakmile jsme uvnitř a zavřou se dveře skladu,otvíráme dveře dodávky a já s mirelukou odmávneme každá jednoho strážného.Bohužel naše představa o infiltraci byla evidentně nepochopena zbytkem týmu takže se víceméně zároveň s tím ozval výstřel z blasterové pistole a jeden mrtvý strážný/vrátný padl mrrtev k zemi.S ním se rozezvučel rotačák a další strážný s provětraným kabátem prchá za jekotu doprovázeného naší další střelbou která je nakonec až na toho jednoho všechny omračuje.
S povzdechem se mi holky koukneme na naše "chlapce" smutně zavrtíme hlavou ujasníme si že opravdu má jít o stels misi a pokračujeme.
Jelikož v této části budovy není žádný rozumný přístup do místních počítačů vyrážíme dál najít ho.Tam se nám to začalu trochu komplikovat.V první řadě tam byla místnost s třemi osobami a jedním pultem.I přes fakt že to není zrovna dvakrát správné jsem použila sílu a zabila dva ze tří domorodců(2*DP),Kulometčík varoval třetího ať se vzdá a protože ho neuposlech rostřílel ho kulometem na sedm druhů sra**k,chudák uklízečka.Postupovali jsme dál sektorem
a zajištovali prostor,kulometčík oddělený od skupinky zahlásil dva typi v krytu a já mu rozkázala ať je ukončí(1*DP),naneštěstí ten debil použil raketomet a tím de fakto ukončil naší stels misi.Náš kompjůterový mág si chvilku hrál s kompem na tom pultu a navrhl zajímavý postup nicméně ten nám trošku přerušil oddíl požárníků a sekuritáků.Ty jsme sice uklidili velmi rychle nicméně stejně nahlásili že tu jsme jakoby to nevěděli dávno.
V každém případě další souboj už byl se skupinkou assasin droidů a týpka v medium armoru kterej střílel sakra přesně a bolestivě.I tuto přestřelku jsme vyhráli díky výcviku a republikové výbavě.Jako třešničku na dortu jsme se pokusili převléct do místních overalů(lehce zakrvácených) a vydávat se za místní při úprku odsud,naneštěstí pan Ambassador použil svoje schopnosti dál od skupinky nevaroval nás a tak když se převlékl za místního tak úspěšně že jsem ho ani já nepoznala dostal po přistoupení k nám další z kulometných dávek do prsou čímž jsme málem hrubě nedodrželi hlavní úkol kterým bylo ochránit ho.
21.6.2011 13:17 - Hunter
Dopsal jsem si staty toho chlapika ve zbroji a asi by to bylo vypadalo trosku jinak - ale co uz :-) Zjistil jsem totiz, ze jsem zapomel na dva talenty, ktere by chudak Jirka se svym klonem znacne pocitil - jednalo se o to, ze ho v podstate kazdy vystrel posunul o stupen dolu na kondici, protoze ten sniper byl sycak a strilel mu do citlivych casti zbroje s "devastujicim" ucinkem :-) Tak to jenom pro priste, neb se mu podarilo utect...
21.6.2011 16:48 - Leese Dailen
Hunter píše:
Tak to jenom pro priste
ten hajzlik si na nas proste jenom zkousel dobre zasahy do republikoveho brneni!
21.6.2011 17:54 - Bleška
" A ujasnili jsme si, že jde skutečně o stealth misi" :D:D.

Poté, co jste zastřelili dva nepřátele... Tak to je jasně stealth mise akorát v našem podání :D. Vdyť my to jinak neděláme :D
21.6.2011 21:34 - Hunter
Jo, tak to rekli na miste vsichni taky, Andy :-) "My to jinak nedelame" :-D
21.6.2011 23:15 - tony
ono to jde jinak?
22.6.2011 10:52 - Hunter
No, vam asi ne :-) Na druhou stranu jsem osobne tak nejak pocital, ze je nejspis odstrelite, misto zajimani, takze ocenuji ten mindtrick :-) Libil se mi, skoda ze to Leese nevedel...

No uvidime, jak vam to pujde dal :-) Zatim ty kamery na vasich prilbach maji zaznam, ktery neni uplne vhodne vysilat do sveta :-)

A abych nezapomel, Tondo, protoze jsi to jako prvni sepsal, jak jsem psal o par prispevku drive, mas destiny navic :-) Ostatni si stale jeste mohou vydelat force point kdyz doplni/upresni, co ze to presne vite apod :-)
27.6.2011 09:06 - Hunter
Toz jak to vidite s hranim? Tento tyden urcite nebude. Pristi tyden by mohl byt pouze v sobotu, 09.07.11. Protoze nebudu moc na netu, bylo by fajn to vyresit tenhle tyden.
Pokud nebude dost lidi, tak je dalsi termin ve vikendu 16-17.07.11

Tak dejte vedet, jak to s vami vypada :-)
27.6.2011 13:30 - Fibriso
9.7 by měl byt pro mne OK, ale ještě to nemohl slíbit na sto precent
28.6.2011 21:57 - tony
9,7 je ok i pro mne
29.6.2011 15:09 - Hunter
inspirace pro dnesni den...
http://stevencreech.com/images/posters/Crossovers.jpg
29.6.2011 16:14 - Hunter
Vseobecne se tady daji najit krasne hlasky k hrani rpgcek :-)
http://bctcomics.com/bbforum/index.php?PHPSESSID=3b0e2d857d91c0230efff4531292c70c&topic=3.30

Snad vam to bude fungovat :-)
1.7.2011 14:00 - Leese Dailen
3.7.2011 14:43 - Hunter
Jojo, tohle je moc pekne :-)

Jinak lidicky, v sobotu nic nebude, hrajeme tedy 16.07.11 - od jedenacti u me. Kdo prijde? :-)
4.7.2011 16:48 - Leese Dailen
toho 16. bych mohl
8.7.2011 19:51 - Bleška
Já bohužel nemůžu, mám práci... Ale pokud byste to přesunuli na neděli, tak už by to šlo :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1387460231781 secREMOTE_IP: 3.137.170.183