Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
31.7.2011 21:02 - Hunter
"Edited"


Diky za dnesni hru :-) Nakonec jsme se k necemu dobrali, i kdyz nam to bolestne trvalo :-)

Veci k pravidlum a doreseni:
Home rule:
1. Ion damage dela plnou damage droidum a kybernetickym. Navic jim pri prestreleni tresholdu snizi kondici o 2 stupne.
Neboli bezva na droidy :-)
Schvaleno vsemi :-)

2. EMP granat - viz vyse, je bez rozdilu efektu. Sice je 2x tak drahy, jako obycejny, ale nenapadlo me, co by mohl delat dalsiho. Osobne bych vsak jel podle efektu dle tech specialisty za 1000 penez, tj. treba:
Verze A - +1 na utok na droidy
Verze B - +2 az +3 do ion damage
Verze C - Variantou viz bod 3.

3. Granaty a pole vybuchu - resili jsme nekolikrat, ze jsou naprd a nevybuchuji dost daleko. Navrhuji tedy toto. Granat, pokud koupite 2x tak drahy (tj. frag lepsi stoji 400), dela sice damage 4d6 stale, ale zasahne 3x3 policka. EMP granat by tak mel lepsi dosah... Osobne se mi to libi vic, nez zvedat damage...

4. Fold space - muj navrh efektu: Verze A: Pokud to jde, hypnes se. Pokud ne, stojis na miste a dostanes d6 damage, dle vzdalenosti presunu (d6 za kazdych 6 squaru). Pro presun je treba presunout objekt, ne osobu. Presouva se vsak objekt s osobami uvnitr. Bez nich to nejde.
Verze B: viz A, ale bez nutnosti objektu kolem sebe. Tj. bez potreby obalu/krabice/popelnice :-)

5. Bracovani zbrani - zbran pro brace je treba upravit, pokud to neni autofire only zbran. Bracovat se pak da, ale stoji to jeden upgrade slot a stoji to 400 kreditu (v podstate lepsi operka a pridelane madlo). Montovat jde pouze na rifle a heavy zbrane (ne na karabinu).

6. Stare pravidlo, ale radsi pro jistotu pridavam - preucovani featu/talentu. Pokud zjistite, ze nejaky feat, ci talent nefunguje ve hre tak, jak jste mysleli, popripade tolik nesedi, muzete jednou za level pozadat o jeho vymenu za jiny. Vymenu schvaluje Pavel, jako hlavni GM :-) Feat a talent pochopitelne nesmi byt prerekvizitou pro jakykoliv vas jiny talent, feat, nebo vasi classu.

Prosim o vyjadreni se k bodum 2-6. Pokud odhlasujeme pravidlo alespon tremi hraci, je pravidlo prijato. Hlasovat mohou zakladni hraci, tj. Pavel, Wrigly, Andrea, Tonda, Fibri.
Format odpovedi prosim vybrat z techo: Ano (schvaleno)/Ne (neschvaleno)/Nova verze (rozepsat protinavrh, je pak pridan do finalniho hlasovani)

Diky :-)

Za sebe tedy:
2. verze C - Ano
3. - Ano
4. verze A - Ano
5. - Ano
6. - Ano
31.7.2011 21:04 - Hunter
OK, takze navrhuju hrani na tu sobotu, 13.8. Potazmo i na pristi vikend, kdyby se Wriglymu a vam chtelo :-)
31.7.2011 21:40 - tony
2- verze C podsekceA odstavec 24 pododstavec 4f ANO
3- ano
4-A-Ano
5-AnO
6-ANO
2.8.2011 14:09 - Hunter
Upravil jsem si denicek Dexe a aktualizoval v materialech - raketomet je na lodi, pac dohromady s munici vazi 20 kg :-) Zbytek byl adekvatne upraven na verzi, kdyz nemam svuj uzasny rotacak (neboli unesu asi dalsi tri az ctyri kila vybavy a to jsem si navic pridal dalsi medpack a dalsi balicek vybusniny :-)

Jo a Wrigly, Andy, Fibri, zkuste se, pls, vyjadrit k tomu hlasovani, at to tu zbytecne nevisi nedodelane :-) A diky Tondo za bristkni odpoved :-)
2.8.2011 17:01 - Hunter
Co se tyka hrani:
Andrea nebude tento vikend a nebude ani pristi = je to na nas :-)

Co jsme meli vymyslene:
Komunikaci je potreba vyradit z provozu. Garra se premisti do zalozniho strediska a pripravi vybusninu z jedne trhaviny a nekolika granatu. Ode me nafasovala vybusninu a 4 frag granaty. Taky jsem ji pujcil svuj security kit.
Hlavni komunikaci vyradime bombou u veze - da ji tam Mara, pripravi ji ji Dex.
Unos radce je asi pase, ale mela to delat Rak Dolka pomoci mindtricku - do hoteloveho pokoje, pote lightsaberem do mistnosti pod, kterou jsme take pronajali a pak pryc z budovy.

Momentalne jsme zjistili, ze bratr zachranovaneho je sycak. Ze umime sestrelit dve Vultury za pouziti pechotnich zbrani a ze nejspis veleni droidu neni stejne jako to, co veli lidem/vojakum korporace. Taky jsme navstivili hezke muzeum. Dex chce zachranit Jedijku, protoze je pekna, prestoze to zrejme vse zkomplikuje. Nastesti se ale vsichni vcetne chranence schazime na nejakem parkovisti, abychom se rozhodli, co delat dal...
2.8.2011 18:00 - Fibriso
Tento Víkend je pro mne Ok, ten příští oba dva dny KO, ty nemohu ani jeden.

2: C
Emp Granat by se mohl chovat jako termal detonator s Ion dmage, tj vice dice

3: OK
mnohem lepsi, Stun miny uz budou konečně použitelné, vzhledem k tomu že 90% chodem má šířku 3

5: OK
6: OK

4:B s tím, že mohu přesouvat jen osobu ktera bude souhlasit (je Willing) a Minimalni stupeň pro přesouvaní jen lidí je DC 25 a Po jednom, jako že vezmu skupinku a blik fuč nazdar neexituje, pouze s autem)
kdyžtak odměna za Pokus o zabití bytosti v bezvědomí touto silou je odměněn DSP. úokud se to povede tak ještě jeden jako bonus :)

třetí možnost je, že musí vidět i cílové místo, pokud nedává nějakou mnohem vyšší verzi přes Destiny.


Věřím, že máme poměrně dobré plány KDE je ono záložní středisko a jak to tam vypada, aby se tam mohla přemístit, protože pokud se tam Garra nebude moci přemístit dostatečně přesně (cca 80% šance) tak riskovat masivní 18d6 či více nehodlá a plán na fodlspace šmahem zamítne.
2.8.2011 18:46 - Bleška
Upřímně, co se týče hlasování, tak mně je to celkem jedno :). Bez urážky, ale já se spokojím jak s ofic pravidlama tak i s tím, na čem se tu dohodnete vy :).

Jinak kdo je Garra?
3.8.2011 02:04 - Leese Dailen
1 ok
2 pokud da emp treshold, dostane droid -5 kondice
3 navrhuju zvetsit rozsah vsech granatu na 3 (silnejsi vybuchy pripadne doupravit)
4 dmg bych nezavadel a nechal kapitalni nasledek. co se tyce rozsahu schopnosti tak navrhuju, ze pusobi na jeden subjekt - klidne osoba, ale ne dve bedny spojene retezem (speeder s posadkou je stale povazovan za jeden subjekt).
5 brace fakticky znamena, ze nemiris (jak jsme si odzkouseli), tudiz navrhuju uplne tohle omezeni (autofire-only) ignorovat a nechat ostatni pravidla.
6 je mi to jedno, takze klidne ano
3.8.2011 10:37 - Hunter
OK, takze budu muset nabidnout nove varianty k jednotlivym bodum a muzeme znovu hlasovat. Pripominam, ze pokud neco neodhlasuji 3 hraci, tak to neplati - tj. se Fibri neboj damage, nebo kapitalniho nasledku, zatim nebyli schvaleny, zatim to zkratka do zdi nejde pouzit :-)

Rychly souhrn, pokud Wrigly nebude mit problem, tak 5. plati v puvodni podobe (stejne jsem nepochopil, co jsi myslel svym prispevkem :-)) - realne totiz brace znamena 2 swift akce v kole. Takze neumoznuje mirit (taky dve swift akce). Na druhou stranu bracovat by nemelo jit vse - napriklad karabina na to prave neni delana. Klasicke velke pusky s upravou ano. Uprava je upgrade, tj. si misto toho muzete vzit neco jineho - nejaky jiny zbranovy upgrade :-)

Tj. kam jsem miril:
5. schvaleno tremi hraci
6. schvaleno ctyrmi hraci

Bod 2., 3. a 4. je potreba doplnit varianty vami navrzene a nabidnout znovu k hlasovani :-) Jeho soucasti bude, ze se vyskrtne kazda verze, pro kterou nebude stavajici hlas (tj. maximalne mame 5 verzi, pokud hlasuje i Bleska, jinak 4). Pokud by stale bylo moc verzi, hlasuje se o vyrazeni verzi najednou. Staci polovina hlasu aktualne hlasujicich pro vylouceni verze (tj. ve 4 jsou to dva hlasy). Az zbydou jen dve varianty. Tam pak vyhraje ta, ktera ma nejvic hlasu. Pri remize je to zkratka remiza a mel by rozhodovat "predseda", coz budu ja, jako hlavni GM :-) Diky tomu dospejeme vzdy k zaveru, ktery s trochou stesti bude relativne demokraticky...

Uz chapete, proc jim to ve snemovne tak trva? Ty pravidla jsou pekelna :-)
3.8.2011 11:23 - Fibriso
hlavně nechtějtě ještě kontrolní komisi, jež by posuzovala zda je to Ok v rámci původních pravidel.

to už pak jen dodat OMFGCOU
3.8.2011 13:46 - Hunter
Tak jsem zalozil dve nove diskuze a dokonce i novou skupinu! Jsem uzasny a skvely, ze? :-)

Tondo, jestli mas tady ucet, tak mi napis jeho jmeno, pac si to nepamatuju :-)

Diskuze k pravidlum, hlasovani apod necht je tady v te diskuzi:
http://www.d20.cz/skupina/148/diskuze/51144.html

Na obcasne hrani pro zmenu chuti - tj. Pathfindera pod taktovkou Tondy:
http://www.d20.cz/skupina/162/diskuze/51143.html
3.8.2011 14:44 - Leese Dailen
k tomu bodu 5.: utok je standardni akce, prepnuti na autofire mod je swift akce, bracenuti jsou dve swift akce (nutne kazde kolo), mireni jsou dve swift akce (nutne kazde kolo).
Diky tomu je brace/mireni/pohyb navzajem nekompatibilni. V pravidlech je, ze bracenout se da pouze heavy weapons, rifle a pistole s pazbou (Core 156)- musi to mit pazbu a byt autofire-only. Vysledek bracenuti je, ze misto -5 na utok mas -2. Stejne tak pokud si zamiris, rusis si postihy za kryt, pripadne za vzdalenost (se zamerovanim).

Takze muj navrh spociva v tom, ze by brace byl dostupny s jakoukoli zbrani v autofire modu se kterou stravis dve swift akce tesne pred utokem.
3.8.2011 14:59 - Hunter
OK, Wrigly, tohle mi uz smysl dava :-)

Toz jsem smazal to druhe vlakno pro SW... Je pravda, ze zas tolik toho neresime a stejne sem toho tolik nepiseme :-)
Btw. Wrigly, mas cas a chut dat tenhle vikend tedy pokracovani? V nedeli treba?

Btw. Blesko, Garra je preci ta krasna, uzasna Fibri!
3.8.2011 17:31 - Bleška
Aha, tak to se tedy omlouvám krásné a úžasné Fibri :D

Jinak ještě k těm pravidlům. Vzhledem k tomu, že je nemám potřebu řešit ani nijak upravovat, nebudu se k těmto diskuzím vyjadřovat :). Většinou jste to vy, komu se něco nelíbí, tak si to vyřešte :) (pokud se to tedy netýká přímo mě :) ). Já se přizpůsobím :).
3.8.2011 23:01 - Vojtěch
Pro míření a brace - když jsem dělal postavu, tak jsem se kolem toho dost motal.

Na brace jiných zbraní je tam talent pro soldiera (má ho moje náhražka klon - je v Galaxy at War str. 22 - Autofire Assault)

Jde to částečně obejít dvojnožkou na zbrani (Bipod, str. 43 Scum and Villainy) a asi i pevným uchycením, třeba na vozidle, nebo trojnožce. Možná kdyby se pátralo, tak se taky něco najde.

Možná by nebylo od věci nechat rychlé míření/brace jako feat nebo talent aby to nebylo tak snadné dostat, ale jinak je to vaše věc.
4.8.2011 11:42 - Leese Dailen
noble ma zase talent na to, ze kdyz je nekdo pod pulkou zraneni, tak se muze vzdat nepratelum. Resime to proto, ze se nam pravidlove pojeti nelibi, kazdopadne diky za upozorneni na ten talent, opravdu jsem o nem nevedel.
4.8.2011 13:21 - Vojtěch
Nebylo to náhodou tak, že pokud někoho družinka dostane pod polovinu hp, tak ho noble může ukecat přes persuasion, aby se onen nešťastník vzdal? :)
4.8.2011 13:49 - Fibriso
čistě pravidlově ně, ale myslím že jsme to tak stejně hráli, nebo ne?

Btw, Děje se tento víkend něco?
4.8.2011 14:49 - Leese Dailen
dneska vecer zjistim jak mam smeny pres vikend a pokud se k tomu dokopu tak kolem druhe rano dam vedet. Jinak napisu vysledek zitra kolem poledne.
4.8.2011 19:30 - Vojtěch
Fibriso píše:
čistě pravidlově ně, ale myslím že jsme to tak stejně hráli, nebo ne?


Ale jó, Demand Surrender jednou za encounter umožňuje udělat persuassion check proti vůli a vynutit si na jednom protivníkovi, aby se vzdal, pokud je pod polovinou hp. Takový maník si sedne, vytáhne popcorn a kouká se, jak to dopadne z první řady, pokud na něj nikdo z družinky nezaútočí.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090649127960205 secREMOTE_IP: 18.223.119.17