Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
5.8.2011 10:41 - Hunter
Tak, v práci volněji, odpoledne pošlu seznam věcí k vyjádření a hlasování :-)
5.8.2011 11:38 - Leese Dailen
Bohuzel tenhle vikend opravdu nemuzu - leda byste chteli hrat v sobotu DO 14h...
5.8.2011 11:38 - Leese Dailen
Vojto ocividne jsi nepochopil co jsem psal.
5.8.2011 19:12 - Vojtěch
Ale pochopil, leč faktograficky poupravil. To já si zase rád rýpnu, zvlášť když se vyrobí nepravdivě papravidlo, aby se analogicky dalo tvrdit, že jiné pravidlo je stejně nesmyslné, i když nutně není.

Spíš jsem přemýšlel, jestli to neudělali schválně, aby se nedalo najednou mířit a zapřít zbraň, čímž se efektivně likviduje jakýkoli kryt a postava vždy dostane za 1/2 dmg i když se defense neprorazí. Nezapoínejme, že to platí na obě strany a postvy začnou ohrožovat nuly s autofire zbraní, kterým jaksi nelze uhnout a ani se před nimi krýt.
6.8.2011 13:24 - Hunter
No nevim, jestli jsi to Vojto chytil, nebo ne, ale mam tu vyhodu, ze jsem o tom s Wriglym mluvil osobne - takze co mel na mysli bylo, ze bud miris a strilis v jednom kole, nebo bracnes a strilis v jednom kole, ale ne najednou... Akorat se tak zrusi to, ze nemuzes zaprit pusku, dokud ji neodstranis moznost strilet jednoranne... Coz je ptakovina...
6.8.2011 13:38 - Hunter
Takze dalsi hlasovani, vcetne poznamek... Davam k hlasovani jen veci, pro ktere nekdo hlas dal (tj. protinavrh, potazmo puvodni hlasovane volby)...

2. EMP granat - viz vyse, je bez rozdilu efektu.
Verze C - viz bod 3.
Verze D - Vetsi damage (pokud bude dostatecny zajem, budeme hlasovat kolik presne.
Verze E - treshold u droida znamena -5 kondice (shutdown)

3. Granaty a pole vybuchu
Verze A - dvojita cena = 3x3 policka vybuch
Verze B - automaticky vsechny granaty a vybusniny (miny) se upravuji na 3x3 a nema to vliv na cenu. Neplati pro demolicni naloze apod.

4. Fold space
Verze A: Pokud to jde, hypnes se. Pokud ne, stojis na miste a dostanes d6 damage, dle vzdalenosti presunu (d6 za kazdych 6 squaru). Pro presun je treba presunout objekt, ne osobu. Presouva se vsak objekt s osobami uvnitr. Bez nich to nejde.
Verze B: Hypnuti bez nutnosti objektu s tím, že mohu přesouvat jen osobu ktera bude souhlasit (je willing) a minimalni stupeň pro přesouvaní jen lidí je DC 25 a pouze po jednom.
Verze C: kapitalni nasledek pri presunu do zdi apod. Rozsahu schopnosti pusobi na jeden subjekt - klidne osoba, ale ne dve bedny spojene retezem (speeder s posadkou je stale povazovan za jeden subjekt).

5. Bracovani zbrani
Verze A: zbran pro brace je treba upravit, pokud to neni autofire only zbran. Bracovat se pak da, ale stoji to jeden upgrade slot a stoji to 400 kreditu (v podstate lepsi operka a pridelane madlo). Montovat jde pouze na rifle a heavy zbrane (ne na karabinu).
Verze B: bracovat se da kazda zbran, i kdyz neni jen autofire only. Musi mit vsak pazbu (existuje i pistole s pazbou, tahle cast co jde bracovat je z pravidel). Tj. neni potreba jakykoliv upgrade a muze delat kazdy.

Prosim, hlasujte, zase jednoznacne - Ano/Ne/Protinavrh - potazmo primo volba verze...

Me hlasy:
2: D
3: B
4: A
5: B
6.8.2011 16:23 - Vojtěch
Hunter píše:
No nevim, jestli jsi to Vojto chytil, nebo ne, ale mam tu vyhodu, ze jsem o tom s Wriglym mluvil osobne - takze co mel na mysli bylo, ze bud miris a strilis v jednom kole, nebo bracnes a strilis v jednom kole, ale ne najednou... Akorat se tak zrusi to, ze nemuzes zaprit pusku, dokud ji neodstranis moznost strilet jednoranne... Coz je ptakovina...


Chtěl říct, že existují i jiná pravidla a že jemu je to jedno, protože ta co se mu nelíbí je třeba změnit, bohužel si vybral zkomolený příklad, který mi dal příležitost k rýpnutí.

Já myslím, že zrovna autofire a aim je coby kombinace docela zlo a nejsem si jistý, zda se to vůbec dá kombinovat, protože autofire je area attack (nevím jestli se zároveň počítá jako ranged attack, nebo ne - aim funguje POUZE na ranged attack). Pro burst fire by to nejspíš šlo, ale tam se cíluje zase postava a ne oblast. U burstu by to byla možnost buď ignorovat cover, nebo křečovitě držet zbraň, aby sebou neházela s tím, že Elite Trooper s Controlled Brust talentem už je fakt borec a zvládá skoro obojí (ignorovat kryt s mířením a jen -2 postihem za nezapřenou zbraň, případně zapřít kulomet a bez postihu prát burst fire do nebožáka, co žádný kryt nenašel).

Pravidlová (ne)možnost pořádně zapřít pušku odvislá od možnosti střílet dávkou je myslím myšlena tak, že normální pušku při střelbě dlouhou dávkou stejně neudržíš, když na to nejsi nějak cvičený (ten talent, snížení postihu za autofire má taky elite trooper prestige class, atd.) protože to fakt kope - ve výsledku pokud takovou zbraní děláš area attack, tak máš -5 postih k útoku, to je celé. Je vyšší pravděpodobnst že se splašenou zbraní v rukách uděláš jen 1/2 damage (výsledek netrefení se autofire, pokud nejsi v krytu) než plné, čímž umožňuješ heavy repeating blasteru mít nějakou mechanickou výhodu mimo dostřelu oproti heavy blaster rifle, která je jinak úplně stejná zbraň.

Zbraně bez módu střelby pro jednu ránu se podle mého počítají jako by uzpůsobené k tomu, aby se o něco opřely (dvojnožka, nebo něco takového), bohužel se tady nepočítalo s pozdějšími knihami, kde se hráči umožnilo vymontovat možnost střelby jednou ranou a tím vznikla tahle nelogičnost.

Ad granáty... jak to tak čtu, tak přemýšlím, jestli my (myslím i moje stará skupina to nečetli blbě). Podle pravidel pro area attack zacíluješ kříž mezi čtverci a zásah by měl být do všech sousedních. Granát s burst 2 by pak měl zasahovat na dva čtverce od kříže a tudíž oblast 4x4 čtverce (a thermal detonatory dokonce 8x8), ne? Možná je to tam někde popsané jinak, ale nemůžu to najít. Tenhle výklad vypadá už celkem rozumně.
6.8.2011 22:43 - Hunter
Ad autofire - jo, prave ze ty dalsi knizky prinesly nelogicnost. Jinak se mi teoreticky taky libi ta moznost jen pro autofire zbrane. Vtip je ale v tom, ze pravidla delame jako home rule - to proto, ze jak nase postavy, tak enemaci se pravidelne kryji. A vetsinou stylem "improved cover" - neboli vec, co je na nic, pokud mas autofire... Vysledkem je ze nabidnout moznost autofiru, nebo negovani coveru se zkratka nabizi dle volby majitele... Proto jsem pro tu moznost umoznit, takze nebudu jediny, kdo to kropi plosne, ale budou to vyuzivat i ostatni. Btw. dle vybavy ostatnich se to stejne z radovych clenu tyka jen Tondy, potazmo tedy mne, pokud nemam rotacak... Ale tu moznost pro ostatni (Andreu napr) bych rad nechal, aby kdyz pak jednou vezmou cizi zbran, mohou si s ni taky vyhrat :-)
Ad delsi dostrel - je to zase o stylu hry. Kdyz 99% vsech souboju je na point blank, tak dostrely jsou na nic. Presto obcas prijdou ke slovu a pak to ma vyznam. A protoze jsme na levlu, na jakem jsme, stejne mam misto heavy repeating blasteru rotacak, co kropi 2x4 policka...
Ad granaty, tak ne, je i na nejakem prikladu prave ten dosah 2x2 policka a thermal pak 4x4 - pravidla totiz sice obcas zmini neco jako burst, ale nemaji to podle me vubec jako "slovo" ve hre podchycene...
6.8.2011 23:00 - Vojtěch
Prakticky celé po editaci a utřídění:

Právě ten příklad se mi nedaří dohledat. Area attack říká, že granáty mají radius (poloměr) a u nich je, že jsou burst radius 2 tudíž bych to chápal tak, že máš zasáhnout kruh o poloměru 2 čtverce, tedy zhruba 4x4 (+/- nějaké to zakřivení v rohu). Nevím jak bych napasoval poloměr 2 čtverce do výbuchu, který by měl pouhé 2x2 čtverce.

Jinak pravidla zatím umožňují mířenou palbu do krytu, prostě jen musíš vyzobávat jednotlivce. Autofire buď přepnout do single fire módu, a nebo jde požít autofire s plnou spotřebou na jediný cíl - nezapřenou zbraní v takovém případě myslím mířit jde, ale je to velmi nenefektivní, což není tak překvapivé u kulometu stavěného na chrlení co nejvěšího množství projetilů je trochu problém zasáhnout vyčnívající rameno, nebo chodidlo, což je přesně to, co se snaží udělat aim.

Tak jak to chápu já podle knihy je to následovně:
- V základu pravidla umožňují zasáhnout autofire-only zbraní jeden celkem dobře ukrytý cíl s aim, tedy za coverem, ale protože se snažím krotit zbraň, tak s -5 postihem - není brace.
(na to jak střílet s autofire zbraní na jeden cíl se mi špatně hledají, vím jistě, že normal sekce Burst Fire featu na str 82 říká, že i když pálím zběsilou dávkou, tak mohu cílovat jeden cíl, dostane základní dmg zbraně a plýtvám spoustu střeliva na něco, co dokáže i puška, nicméně to není area attack)
- Vylepšením tohoto je Burst Fire feat, kterým se postava se slušnou silou naučí držet mířidla celkem na cíli a tedy s aim dokáže napáchat větší škodu, leč stále celkem nepřesnou zbraní. Proto dávám o dvě kostky lepší dmg, ale poád s postihem -5 za nezapřenou zbraň.
- Další vylepšení je Controlled Burst talent, kdy Elite Trooper nezapřenou zbraní má postih k útoku jen -2 když používá burst fire a žádný se zapřenou zbraní.
Vtip je v tom, že autofire mód na krytý cíl mi dává na výběr buď napadnout víc cílů se zapřenou zbraní, tedy plný postih za cover a -2 za zapřenou zbraň, nebo s nezapřenou zbraní mířit na jeden cíl, čímž je to celé "jen" za -5 postih (pořád minimálně o 2 lepší než palba na oblast), pak tu máme výše uvedené vychytávky.

Dál už je to o tom, že puška v single fire módu JE prostě lepší na vyzobávání cílů (protože se nesnaží odskákat zpět na loď svépomocí), zatímco kulomet JE lepší na kropení oblasti (protože se dá lépe zvláda při šílené dávce, protože váží dvakrát tolik, co puška a má postavec na pořádné opření o zem).

Pokud umožňíš aim a brace najednou, tak už prakticky ztrácíš potřebu použití single fire módu, protože jediné, co jakýkoli kryt bude dávat je -2 útok za zapřenou zbraň. Elite Trooper pak kryt ignorje úplně ať už s autofire, nebo bez.
7.8.2011 11:45 - Leese Dailen
2 e
3 b
4 c
5 b
7.8.2011 11:47 - Leese Dailen
vojto: brace a aim najednou nejde. Kdybys poradne cetl pravidla, tak se dozvis, ze brace vyzaduje 2 swift akce tesne pred utokem venovane braceovani a aim rika, ze jakakoliv akce mimo strelby mireni rusi.
7.8.2011 13:25 - Vojtěch
Víme že nejde, pokázal jsem na současné možnosti a zároveň elaboroval nad tím, co by se stalo kdyby šlo. Z toho co jste psali jsem nabyl dojmu, jako že se snažíte nějak povolit obojí (hunterovy poznámky o autofire vs. improved cover atd. - v mém předchozím příspěvku je rozepsané, že aim je víceméně povolený pro autofire, jen je tam poostih za nezapřenou zbraň, což trénovaný kulometčík hravě překoná a netrénovaný snad nějak skousne, nebo sáhne po pušce a je klid), pokud jde jde jen o to, že brace by mělo jít i s jinými věcmi, tak je část mých námitek nejspíš zbytečná.

Autofire na puškách a karabinách jde vypnout, takže tady tuším problém s půjčováním zbraní není a je celkem pochopitelné, že mám nějaký postih když chci coby osoba nijak neuvyklá palbě dlouhými dávkami neudržím zbraň nějak v klidu - postih je stejný jako bych se pokoušel o double attack a damage stejný, jen si nemohu dát dva útoky na jeden cíl, místo toho dělím palbu. Mě to přijde celkem férová možnost vystřelit hned na dva cíle, zvlášť když jsem neinvestoval vůbec nic (talenty/featy).

Vojáci to mohou natrénovat (autofire assault) a zapření pak dál asi neřeší. Nejsou to znalci jemných pohybů, ale mají zase své triky a jejich parketou je DAKKA DAKKA*, že.

Autofire only zbraň si může zapřít kdekdo, takže asi taky bez problému.

Jediný problém, jak to tedy chápu, byl s tím, že když někdo vezme do ruky autofire-only zbraň a pálí s ní na někoho v krytu, tak je v nevýhodě. Chce se mi říct bodejť, když s tím neumí. Nehledě na to, že až na nějaké modifikované kousky je problém toliko s light repeating blasterem, což je jediná zbraň se kterou má většina lidí proficiency a tudíž ještě větší problém. Na ostatní věci musí totiž mít heavy weapon proficiency, aby vůbec něco trefili, takže takoví jedincí by po E-webu nebo heavy repeating blasteru asi vůbec nesahali, nebyla-li by nouze nejvyšší ;)

Jinými slovy o co se snaží trénovaný soldier s autofire** a jak to dopadá s amatéry.
____________________________________________
*orkský výraz pro zbraně pálící dávkami.
** jak vidno, i Arnie v nejlepší formě na vojáky za zídkou nepoužívá autofire, ale granát :D
8.8.2011 09:28 - Hunter
Uz posledni prispevek od Vojty nectu - to co rikal Wrigly - bud aim, nebo brace, nikdy obe najednou.
A abych vyjadril sve pocity slusne, Vojto, prosim, nech to byt :-/

Ad pravidla:
Errata, October 2008
p. 154 – Aim Add the following sentence to the second paragraph of the description of the Aim action:
“Aiming provides no benefit when making an area attack.”

Co se tyka granatu, tak je pravda, ze je tam burst a 2 squary by melo zrejme znamenat, ze granaty, stejne jako raketomet, delaji vlastne vybuch cca 4x4 policka a to bez rohu (celkem tedy 12 policek zasah) - hned by granaty byly zajimavejsi... A raketomet desivejsi :-)
8.8.2011 18:53 - Vojtěch
Už jsem říkal, že omyl vznikl na mé straně. BTW tyhle errata jsem neviděl, díky za ně.

Jinak po jisté úvaze myslím, že bude pro všechny lepší, pokud už se nebudu počítat za účastníka této hry, byť občasného.
9.8.2011 09:26 - Hunter
Vojto ok, i tak díky. Do materiálů jsem hodil poslední errata, co mám - jak k základu, tak ke starship of galaxy.
18.8.2011 09:49 - Hunter
Fibri, Tondo, potazmo Andy, zkuste se vyjadrit k tomu poslednimu hlasovani - at to doresime pred samotnou hrou, dokud je cas a pak nemusime travit resenim pravidel cas pri hre :-)
18.8.2011 18:32 - Bleška
Ježiš marja, už jsem říkala, že do tohohle se míchat nebudu. Pořádně ta pravidla neznám a ani nemám potřebu je měnit. Přizpůsobím se tomu, co tu rada urokuje :)
24.8.2011 09:39 - Hunter
Toz kdybyste chteli jako ja mit doma mince s panem Vaderem, tak tady ta mincovna je vyrabi... Sice budou docela drahe, ale co se da delat :-)
http://www.nzmint.com/starwars

A protoze jsme uz u toho Vadera, tak kdybyste si nekdy staveli katedralu a nevedeli, jake si dat chrlice...
http://www.nationalcathedral.org/about/darthVader.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Darth_vader_grotesque.jpg
A to je to prosim na "narodni USA katedrale" :-) Masakr :-D
26.8.2011 08:40 - Hunter
Ahoj vsem, tak se nam blizi dalsi hrani - jak jste na tom s casem 3. a 4. zari? Me by zase vic vyhovovala ta sobota... Tak dejte vedet co nejdriv, at se vcas dohodneme, jak z te slamastyky, ve ktere jsme, muzeme vypadnout :-)

A jen tak bokem, Fibri a Tondo, hlasovat prosim :-)
26.8.2011 08:44 - Hunter
Abychom si zahlasovali a nekam dosli, tak rikam, ze hlasovat se na tohle da do stredy 12:00. Pokud neodpovite/nezhlasujete si, nechavate to na ostatnich k rozhodnuti, protoze ta rozhodnuti potrebujeme predem a ne zase resit pri hre, az to bude chtit nekdo pouzit :-/

Z platnych hlasu zase udelam seznam, pokud se neco neodsouhlasi, beru v potaz jen ty varianty, pro ktere prisel hlas - prinejhorsim to se stylem, jaky je ted, budu resit jen ja a Wrigly, coz v zasade nevadi, protoze kompromis oba dokazeme po chvili najit :-)

Takze hlasujte:
2. EMP granat - viz vyse, je bez rozdilu efektu.
Verze C - viz bod 3.
Verze D - Vetsi damage (pokud bude dostatecny zajem, budeme hlasovat kolik presne.
Verze E - treshold u droida znamena -5 kondice (shutdown)

3. Granaty a pole vybuchu
Verze A - dvojita cena = 3x3 policka vybuch
Verze B - automaticky vsechny granaty a vybusniny (miny) se upravuji na 3x3 a nema to vliv na cenu. Neplati pro demolicni naloze apod.
Verze C - co je nejspíš v pravidlech, ale nikdy jsme to tak nehráli - že má exploze granátu, miny a raketometu výbuch burst 2, tj. z 4x4 (celkem však 12 políček - chybí rohy)

4. Fold space
Verze A: Pokud to jde, hypnes se. Pokud ne, stojis na miste a dostanes d6 damage, dle vzdalenosti presunu (d6 za kazdych 6 squaru). Pro presun je treba presunout objekt, ne osobu. Presouva se vsak objekt s osobami uvnitr. Bez objektu osoby samotne presunout nejde.
Verze B: Hypnuti bez nutnosti objektu s tím, že mohu přesouvat jen osobu ktera bude souhlasit (je willing) a minimalni stupeň pro přesouvaní jen lidí je DC 25 a pouze po jednom.
Verze C: kapitalni nasledek pri presunu do zdi apod. Rozsahu schopnosti pusobi na jeden subjekt - klidne osoba, ale ne dve bedny spojene retezem (speeder s posadkou je stale povazovan za jeden subjekt).

5. Bracovani zbrani
Verze A: zbran pro brace je treba upravit, pokud to neni autofire only zbran. Bracovat se pak da, ale stoji to jeden upgrade slot a stoji to 400 kreditu (v podstate lepsi operka a pridelane madlo). Montovat jde pouze na rifle a heavy zbrane (ne na karabinu).
Verze B: bracovat se da kazda zbran, i kdyz neni jen autofire only. Musi mit vsak pazbu (existuje i pistole s pazbou, tahle cast co jde bracovat je z pravidel). Tj. neni potreba jakykoliv upgrade a muze delat kazdy.

Prosim, hlasujte, zase jednoznacne - Ano/Ne/Protinavrh - potazmo primo volba verze...

Me hlasy:
2: D
3: C
4: A
5: B

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.093726873397827 secREMOTE_IP: 18.218.48.62