Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
22.4.2016 21:03 - Elvid
Tak nikdo netvrdí, že Tvá postava nemůže začínat na prvním levelu a pak levelovat rychleji než my, takže buď na čtyřku, nebo pětku bychom už šli všichni společně...

Holt by ses dokázala jen rychle učit v hektických situacích, do kterých by ses s námi dostala. ;-)
23.4.2016 09:05 - Elvid
ad 3 - došla mi ještě jedna drobnost...pokud pojedeme jen jednu hlavní classu, tak tím omezíme typ talentových postav, které byly umožněny multiclassováním. Ale šlo by to vyřešit, že jak je na každém třetí levelu ten feat, tak by šlo místo toho vzít talent. (případně jen 2/6 možných, či tak něco) Tím by to zrušení multiclass neomezilo zaměření postavy na: hlavně featová, vyvážená, hlavně talentová.
23.4.2016 09:07 - Elvid
Přemýšlíme co dál. Večer je ještě daleko a tak nemáme přímo nic na práci. Po chvíli se Marnshara sbalí, že jde prozkoumat. Asi zase chce koupit nějaký dárek pro Rak Dolino dítě. Nebo klubíčko pro sebe?
Nakonec se rozhodneme, že zkusíme navštívit tu továrnu rovnou, ať máme nějaké informace, než se setkáme s Odbojem. Leese se mezitím rozhodl, že svou schůzku s ministrem zruší. Kdo by taky chtěl večeřet s politiky. Pořád jen něco říkají, ale zrnka pravdy aby v tom člověk pohledal. No, možná jako ukolébavka by to nebylo špatné, ale to by se tomu ministrovi asi moc nezamlouvalo.
Připravujeme si věci na převlek a Rak Dol nám jde obstarat nějakou dodávku, abychom měli s čím se ztratit v případě problémů. Vzhledem ke dvoum směnému provozu vyčkáme k večeru, kdy se budou střídat. Aby nebylo tak nápadné, že jdeme dovnitř nebo ven.
Když se vracíme na pokoj, tak si Rak Dol pochutnává na nějakých zákuskách a přizve nás taky. Prý si nic neobjednala. Asi pozornost hotelu. Podíváme se na Rak Dol. Čeká dítě, ale klidně jí vše, co jí kdo doručí. Leese k nim přiloží čichač a oznámí, že jsou v pořádku. Zase jednou měla štěstí.
V jedné krabici nacházíme dortík do tvaru kočičího obličeje s nějakým vzkazem. Něco ve smyslu, že čtyři hodiny bude jedlé a pak ji objednáme nové. Co to je za blábol. Moc to neřešíme a pokračujeme v přípravách.
V blízkosti továrny se převlečeme. Neviděla jsem, že by tam pracovaly ženy, tak se pokusím zamaskovat za muže. Ještě zkontroluji Leese, ale vypadá, že mu převlek sedí. Vezmeme si blastery, které také měly a vyrážíme.
Přicházíme ke vchodu, když Leese klepne do kapsy. Asi mu někdo volal. No nic, pokračujeme dál a procházíme kontrolou. Moc pozornosti nám nevěnovali. Asi je to na běžném pořádku. Tomu se říká vojenská morálka a pocit odpovědnosti? To bych také zvládla.
No nic. Jsme uvnitř a pokračujeme ke schodišti. Zastavíme hned v prvním patře u zakódovaných dveří. Za vstupem je kamera. Chodba vede do kolečka kolem šesti středových prosklených zasedaček a po okolí jsou prosklené kanceláře. Vydáme se doprava a Leese nakukuje dovnitř. Asi hledá prázdnou. Každopádně to zatím všude vypadá na dvou až osmi členné týmy, které na něčem usilovně pracují. Dostaneme se na druhou stranu a postupně se vracíme. Teď už mají i okno do továrny, když se Leese náhle zastaví. Uvnitř jsou nějací dva tydlíni a něco tam kuchtí. Uprostřed chodby je zase kamera. Vzhledem k tomu, že dveře jsou opět na kartu, tak je chce asi otevřít. No dobře. Postavím se zády směrem ke kameře a zkusím ho blokovat.
Ozve se cvaknutí a dveře se otevírají. Nemůže mi takto otevřít i nějakou banku? Abych si pořídila stíhačku? Přece nemohu mít jednu na celou dobu a auta se mají také často měnit, tak proč ne stíhačky. I když, proč vlastně otevírat dveře. Mohla bych si tam dojít sama a ani by to nepoznali. Teď jen najít chvíli čas a nějakou banku s credit špalkama a ne všechno elektronické.
Vcházíme autorativně dovnitř a vyžadujeme kontrolu systémů. Zda vše běží k naší spokojenosti. Zašátrám v paměti o nějakých byrokratických věcech, které bych mohla přidat, když si Leese sedá k jednomu zapnutému počítači. Nejdříve je zkusím zaměstnat těmito termíny a přitom ho clonit, ale pak se rozhodnu, že jednodušší bude je odtáhnout jinam. Začnu jim vykládat o důkladném auditu, kdy potřebujeme projít samostatně záznamy a jejich výpovědi, tak jestli budou tak laskaví a doprovodí mne do protější zasedačky. Zdá se, že to zabralo a my jdeme dovnitř. Trochu jsem se opozdila, aby mohli otevřít dveře oni. To se snad pro dámu sluší, ne? I když oni si snad nemyslí, že jsem žena. Doufejme.
Probírám různé věci, které mne napadnou, ale pak už se chytím, protože mám od nich dostatek informací, které mohu s nimi konzultovat a rozebírat. Čas sice ubíhá rychle, ale i tak se začínám cítit nervózně. Leese je ale stále u počítače, tak v tom zkouším pokračovat, i když už uplynula půlhodina. Nakonec jen čekáme, až udělá i svůj audit, když to vypadá, že je hotový. Vracíme se zpět. Opět otevírají dveře. Ta karta by se hodila. Ale třeba někdy později. Spustí něco o tom, že mají pomalé procesy. Mladší chvíli odporuje, ale starší ho zarazí. Pak jim v nějaké podivné hatmatilce, která zavání až moc prací a ne létáním ve vyrobených lodí, co tam mají používat. Zdá se, že souhlasí a my se vytratíme pryč.
Kupodivu to vypadá, že bez poplachu. Rak Dol na nás počkala a nešla dovnitř. Odváží nás zpátky a my se v dodávce převlékneme. V pokoji narazíme na Marnsharu, která se také cpe. A to svou podobiznou. Já věděla, že bude kanibalka. A něco tu páchne. Aha. Prý byla v kanálech. Tím se to vysvětluje.
Měla rozmluvu s odbojem. Co zase pokazila, že ji tam drželi tak dlouho? Znám již její vyjednávání. Pokud to nemůže zastřelit, tak to nedopadne dobře. Prý vědí, že máme dva jedie. Zkusím se podívat v síle. Rak Dol nevnímám, ale v okolí jich je spousta. Ach jo, z toho zase nic nepoznám. Zkusím to případně později na konkrétní osobu.
Prohlížíme data. Nacházíme nějaké možnosti, jak je odsud dostat, ale mnohem podstatnější je, že se asi bojí leteckých soubojů kvůli historii. Mají pořekadlo. Jít na pterodaktyla. Kdy se ho pokoušeli chytit skočením na jeho záda. Ubožáci. Ale alespoň vím, proč to tak moc v lodích neumí.
No dobře, jdu věnovat pozornost i ostatnímu. I když později, teď máme schůzku s odbojem. Marnshaře sebrali všechny léky a tak si vyžádá od Rak Dol. Poznamenám, že jí ho asi zase seberou a už letí zpátky k Rak Dol. Asi jim ho nechce jen tak přenechat. Leese tu také radši nechává vlastní.
Přijíždíme na místo. Rak Dol jsme ponechali stranou, protože spolu můžeme alespoň omezeně komunikovat, kdyby nás opět zavlekli do podzemí. Čekáme již pět minut a stále nikde nikdo. Otočím se opět na Marnsharu. Ta to tam asi pěkně pokazila, když se s námi již nechtějí ani sejít. Ale zkoušíme ještě čekat, co kdyby. Á, už přichází. Asi nás již vytrestala dostatečně za Marnsharu. Odvádí nás do blízkého skladiště.
Nikoho speciálního jsem si nevšimla, takže jsme tu možná sami. Točí se to kolem výpomoci, jedů a co můžeme udělat pro ně. Ohledně možného pozemního útoku, planetárního štítu a podobných věcech. Leese zmiňuje, že jsme tu jen jeden den a už jsme jim sabotovali továrnu, tak ať nám dají chvilku času. Stejně ho máme tak týden, než budeme muset letět někam jinam, abychom pomohli Leesovi s jeho záležitostí.
Každopádně mají největší zájem o doktory a pak lékařské zásoby. Zkusím ji prověřit. Necítím, že by byla forcer, takže ta nás asi neprozradila. Hraji si s myšlenkou ji zkusit naklonit, aby nám chtěla více pomoci, ale nechávám to být. Ještě by si to mohla brát osobně. Přeci jen ženy jsou háklivější na manipulace.
Dohodneme si i možnost kontaktu přes sázku v určitém sportovišti a ona odchází. Chvíli na to odjíždíme a jdeme si odpočinout. Přeci jen toho bylo za den hodně a ty časové posuny z lodního simulovaného režimu na úplně jiný také unaví.
Ráno se ponoříme opět do studia záznamů, probereme další podrobnosti k jejich zákonům a precedentům. Vypadá to, že když budeme uznáni jako kmen, můžeme to tady dostat pod svou zprávu. Potřebujeme podporu alespoň tří kmenů a vypadat jako kmen. To by mělo zajistit množství klonů, kteří sem letí. Paklův kmen nás uzná. Tyhle snad přesvědčíme, že jsme dostatečně schopní a zbývá jen jeden. Pakla navrhne oslabený kmen a tím jeho službička končí.
Spojíme se s Dexem, který tam zaletí. Aby mohl vyzvat jejich ministra zahraničí, či čeho, který má právo schválit někoho jako nový kmen Du’labů, bude muset být prohlášen za hrdinu v jejich očích a nějak ho vyprovokovat, aby ho napadl. Pak dočasně může převzít jeho pozici a uznat nás jako kmen. Takže už zbývá jen ta část u nás.
Dohodneme další souboj. Bude ve stokách za několik hodin. Teď to bude jinak. Budeme chránit krystal po dobu dvanácti hodin a oni na nás budou nabíhat. Maximálně šest najednou, ale za každého zabitého se čas sníží o hodinu. Budeme mít hodinu na přípravu a nezakázali cizí pomoc a ani nějakou techniku. Asi opomenutí z jejich strany. Krystal mohu mít já, ale hodili by se nějaké přesné plány těch stok, ať vím, kam se případně schovávat. Snad tam nebudou krysy. Havěť moc nemusím.
Marnshara jde zkusit dohodnout přesné plány od odboje a případně jejich pomoc v rámci té hodiny a radši vyklizení oblasti, kdyby tam někoho měli. Výměnou za nějaké léky a doktory, které shání. Leese s Rak Dol upravují sonické zbraně a já jdu nakupovat. Nejdříve dohodnu nějaké motorky a Leese pak přihodí ještě další a pak se jdu zamazat. Po nějaké době objevím vchod do starých šachet, abych si udělal představu, co bude nejvhodnější pro maskovací pláště. Pak seženu celkem vhodné převleky, které můžeme použít na skrytí.
27.4.2016 10:16 - Hunter
Mily denicku, nemocnice je zabavne misto. Spousta lidi, casto ukotvenych na luzko, coz mi dava seznamovaci vyhodu. Bohuzel, vekovy prumer osazenstva je z druhe svetove valky. Zkousim proto novou formu kontaktu. Oblekam se do prosteradel a strasim ostatni pacienty a sestricky. Pacienti krasne krici, ci bublave chrchlaji, podle jejich moznosti. Podarilo se mi je krasne sehrat a ted se chrchlani doplnuje s jekotem sester. Jsem schopny dirigent...
Mily denicku, nasadili Zbran! Je kovova a libozvucne zni, kdyz s ni trefi ram dveri. Sestra ozbrojena panvi je vytrvala. Nemocnice prestava byt zabavnym mistem. Asi se presunu jinam.
Mily denicku, odchod se zda nemozny. Zda se, ze nemocnicni pyzamo vzbuzuje spoustu otazek. Zkousim se pridavat ke skupinkam pacientu, ktere opousteji budovu. Ukazuje se vsak, ze se jedna o studenty mediciny. Jsem zpatky na pokoji, zoufaly.
Mily denicku, mam napad! Osvedceny trik s prosteradlem. Maskovani se vsak ukazuje extremne kontraproduktivni. Kaplan me nechava odvezt jinam. Tady jsou prijemne polstrovane steny, mili lide a spousta prochazek. Ty ruzove pilulky chutnaji zvlastne, ale citim se po nich tak dobre a dokonce muzu obcas i behat v prosteradlu po zahrade. Zivot je skvely...
27.4.2016 10:17 - Hunter
Aneb, jsem v nemocnici asi az do utery, minimalne do nedele, takze tu sobotu, pruvod a oslavu SW nedam...
27.4.2016 17:18 - Leese Dailen
Tak se hlavne uzdrav.
Jo a mas jeden forcepoint za denicek, tak ho radne v nemocnici vyuzij (treba na fortitude save nebo decepci pri uteku) :-)
2.5.2016 11:10 - Bleška
Jak to vlastně vidíme s dalším hraním? Jak se budeš cítit Pájo? Já zatím vím, že se mi bude stopro hodit neděle, v sobotu nemůžu.
3.5.2016 09:56 - Hunter
Toooz, muzeme hrat tento vikend. Dnes me pousti zase domu... Takze co tuto nedeli, muzete?
3.5.2016 15:07 - Leese Dailen
muzu
3.5.2016 21:25 - Elvid
Taky mohu
3.5.2016 23:10 - tony
já mohu
4.5.2016 08:47 - Hunter
Super, to byl fofr s odpovedma... Takze tahle nedele u me, 13:00. Zimnice nechte doma, dodam vlastni... Ha, ha... Hmm, anyway :-)
6.5.2016 09:39 - Hunter
Nejspis uz jste videli, ale aaaaaaahhhhhhh :-)
https://www.youtube.com/watch?v=ZTLAx3VDX7g
7.5.2016 20:44 - Elvid
Rozvíjíme dál plány, co vše proti nim použít. Přidala se i Rak Dol s používáním medvědích pastí s lepším ostřím, aby to prošlo jejich zbrojí. Už vidím, jak se do toho chytneme spíše my, ale nechce si to nechat rozmluvit. Co naplat. Pronáším, že tam je celkem tma, tak se začneme shánět i po nějakých vizorech s nočním viděním. Alespoň na hlavě budu mít i nějakou ochranu, kdybych si nevšimla nějaké trubky u stropu. Zmiňuji i komunikaci, ale o tu se prý postará Leese se svým komlinkem.
Jdeme ještě narychlo nakupovat, než nás odvezou na místo. Marnshara si bere pár krabic granátů, Leese také, ale dýmové a Rak Dol sehnala nějaké pasti a vroucně se dívá na plamenomet a dvojče. Obojí věžičky, ale kdo by se s nimi měl tahat.Váží snad víc, jak já. Já je rozhodně tahat nebudu.
Marnshara si ještě přihazuje lano a nějaké vystřelovací kotvičky. Vidím, jak obchodníkovi svítí oči a tahá zpoza pultu další a další vojenské hračky, ať už se nám hodí, či ne. Rak Dol k němu i pronesla, zda nemá něco na Lovce a on právě přivezl ty věžičky. Ale ty kotvičky by se mohli hodit, když si vzpomenu na minulý pád. Bůh ví, do které čísti nás zavezou a jak tam budou hluboké šachty. Radši si jednu také vezmu. Však ona se neztratí. Sice je otázka, zda si na ní včas vzpomenu, ale to už nechme síle. Důležité bylo jí připravit dostatek prostředků pomocí kterých mne bude moci provést tímto osudem.
Leese se dá do rychlého smlouvání, aby přeci jenom netratil tolik a já mu pomohu. Obchodník je sice zdatný vyjednavač, ale nakonec uznává, že takový objem by si nějakou tu slevičku zasloužil. Právě včas. Čeká na nás odvoz.
Jedná se o čtyři běžné vojáky. Naskládáme mašinky a vybavení dovnitř a vyrazíme. Chtěla jsem jít do kabiny, ale moc se jim to nelíbilo, tak se zatím nebudu vnucovat. Leese na ruce zapnul sledování lokace. Po několika minutách zajíždíme do podzemí a pak nám zastaví. Jsme v nějakém podzemním parkovišti, odkud vede několik tras do podzemí.
Ukazují nám označený otvor a že je jimi obklopená celá oblast. Pak nám odstopnou čas. Mile se na ně usměji a říkám, zda tu na nás počkají, aby nás pak mohli odvézt. Dívají se nějak zaraženě a spíš zvedají zbraně s tím, ať sebou hneme.
Rak Dol vjela do prostředního. Leese dopíjí kafe a také nasedá. Marnshara také. Jsou nějací nervózní. Nu což, tak také nasednu a jedu za ostatními. Dorazíme na první křižovatku a dohodneme se, že prozkoumáme oblast. Každý mapuje jedním směrem. Aktuální mapky máme k dispozici díky plánům od odboje a přesné polohy. Jen nevíme, kam až to sahá.
Po patnácti minutách zjistíme, že je to poměrně velká oblast. Asi dva na dva kilometry ve dvou patrech. Je tam i nějaká čistička, možnost svedení odpadu, spousta údržbových míst a zabetonované některé žebříky, které z nich vedly do vyších pater.
Marnshara zmíní, že bychom mohli dát vědět odboji. To na to nemohla myslet dřív. Myslela jsem, že mají přijít podle sensorů v kanalizaci. Leese je kontaktuje a za deset minut tu budou. Mezitím zkoušíme vymyslet, kde se tak budeme bránit a kde s nimi budeme bojovat. Jako vhodné se jeví dvě křižovatky. Nějak se do toho zabereme a oni nám zavolají, že už čekají na domluveném místě.
Vydáme se tam. Museli se trochu probít jedním východem. Asi jsou všechny hlídané. No nevadí. Domluvíme se, co by se hodilo nechat zhroutit, abychom jim omezili přístupy a dva vyráží na jedné motorce. Po chvíli se s ostatními vydáváme na ta dvě místa. Nastražují tam výbušniny a pokouší se to místo trochu vylepšit, abychom měli lepší obranou pozici. To stejné udělají i na tom druhém.
Čas se chýlí ke konci, když se jich ještě Marnshara zeptá na tajné tunely. Zda zde jsou také, stejně jako tam, kde ji odvedli do skryté místnosti. Tak povídají, že ano a po chvíli přesvědčování nám ukazují vchod, který je skrytý s tlačítkem za nějakou houbou, či plísní. Také to mohla Marnshara zmínit dřív, abychom měli víc času je nějak prozkoumat. Poslední dobou nějak zapomíná a je roztěkaná. Co to s ní je?
Ukládáme tam ty dvě vozítka bez zbraní jako záložní prostředky. Označí nám ještě ty další na mapě. Pak už se chystají zmizet, když se jich Leese zeptá na sensory. Napojí ho na frekvenci. Sensorů je tu spousta, ale budou se ozývat až při pohybu a to se zpožděním. Lepší něco, než nic. S tím se rozloučí a radši zamíří pryč, než se potkají s lovci. Kanalizací se rozneslo totiž zahoukání, že honba za pokladem začala.
Stahujeme se na první pozici. Podle detektoru jde jeden ze severu a další z jihu. Pasti jsou připravené severním horním směrem, takže i zbytek skupinky se na něho připravuje. Vzhledem k tomu, že chceme pak na jít na jich skrze spodní tunel a odtamtud má také přijít, tak se radši zaměřuji dolů a jsem připravena ho trochu pokropit, abychom měli, kudy se pohybovat.
Leese něco detekuje a oznamuje přibližující se pozici. Přiletí nějaký dron. Rychle ho sestřeluji. Chvíli na to přiběhne lovkyně a pak začne mela. Moc ji nevěnuji pozornost. Je tam dost výbuchů, střel a řvoucí lovkyně. Snažím se dál hlídat spodní vchod, ať nás nenapadnou ze dvou stran, když se ozve chechot od Rak Dol, které do helmy narážejí kusy lovkyně, která se zásahem sonické zbraně rozletěla na kusy.
Blíží se další. Znovu drona. Střílím a opět s ní udělám krátký proces. Poté přichází lovkyně i spodem. Marnshara se sklouzla trubkou, udělala kotoul a už pálí po lovkyni, která ji to oplácí. Rak Dol nelení a také seskakuje vedle Marnshary a už se řítí pode mnou vstříc lovkyni se světelným mečem. Hází nějaký výbušný granát, který zasáhne Marnsharu. Ještě, že jsem dostatečně vysoko. Moc dlouho neváhám a pálím. Většina střel nachází slabá místa a sviští těsně kolem Rak Dol, když se i tato lovkyně rozletí na kusy.
To bychom měli dvě. Teď už jen vydržet deset hodin a bude hotovo. Proč mám pocit, že ostatní již budou opatrnější a nenapadnou nás takto nepřipraveně…
9.5.2016 10:08 - Hunter
Ha, zapis! Heh :-) Roztekana Marnshara... To budou vsechna ta klubicka v obchodech :-)

Dalsi hra za dva tydny v sobotu 13:00 u me, tj. 21.05. Wrigly, dej vedet jestli muzes, s ostatnimi pocitam.
10.5.2016 14:39 - Bleška
Jojo, roztěkaná Marnshara mě taky pobavila :d

Btw, pořád mi hlodá v hlavně jedna věc - je Bo-Katan Kryze (sestra Satine) členkou, respektive leader Death Watch nebo není? Mám pocit, že ve tvé verzi není, ale podle star wars wiki je... A ani ze seriálu jsem neměla pocit, že by se od nich trhla...
10.5.2016 16:44 - Bleška
Je to tedy zápis o 3 hry zpět, prostě jenom doháním resty :)

Z okna je krásný výhled na ulici pode mnou a na okolní střechy a okna. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by nás Death Watch stále ještě sledovala, ale možná to dělají trochu chytřeji a ne tak okatě. Na druhou stranu, ať se dívají, alespoň se něčemu trochu přiučí. Neklidně poposednu na parapetu, ruka se dotkne blasteru bezpečně uloženému v pouzdře. Žádný důvod, jenom mě to uklidňuje.
V odrazu transpari okna zahlédnu Zoru, jak si pečlivě dělá manikůru. Kdyby alespoň trochu času, kterého tolik věnuje svojí vizáži, strávila snahou naučit se střílet z blasteru, byla by mi už asi i slušnou konkurencí. Navíc, pokud vím, pečlivě nalakované nehty ještě nikoho nezabily. Tedy, asi zabily, ale jejich nositelky či nositelé nejspíš věděli jak toho dosáhnout. Což ona určitě neví. Prsty opět zabloudí k chladné rukojeti zbraně. Tentokrát to moc nepomáhá, musím ven.
Při odchodu z hotelu vrhnu ještě dlouhý varovný pohled na recepční, která rychle sklopí zrak k počítači. Jestli to jenom dobře hraje nebo ji trápí černé a nyní možná i vylekané svědomí, netuším. Ale v závěru je to vlastně jedno. Určitě nestřílí první.
Vyjdu do jasného a v této končině nepřekvapivě slunečného dne. Není nijak horko, díky kopuli, která chrání celé město, pod ní panuje příjemně ovládané klima. Ale celé to tu na mě působí tak bezútěšně. Jenom vysoké budovy z transparioceli a podivný tíživý klid. Město mi přijde až skoro nervózní. Ani ne tak vystrašené, jako napjaté. Snad si ti blázni Death Watch vezmou naši radu k srdci a neodpálí to tu všechno dříve, než bude nutné. Proti vůli se musím zasmát, když si vzpomenu na taková ta těžítka, taky ve formě polokoule a uvnitř voda s takovým tím bílým bordelem, co připomíná sníh. Když se s tím pořádně zatřepe, tak to vypadá, že v tom sněží. Tady akorát nebude sněžit…
Kráčím dál směrem k jedné z továren a občas zahlédnu nějakého z vojáků Kmenů, většinou civilisty, kteří se snaží i přes tohle všechno nějakým způsobem fungovat dál. I tak je provoz dost řídký, nikdo si nedovolí moc poletovat okolo. Uf, nějak si tohle místo nedokážu představit jako… jako… domov? Asi to dělá ten písek okolo města. Je tak osamocené, připomíná mi to Tatooin, chybí snad jen nenechaví a upištění jawové a smrad z banth. Zadoufám, že se dostanu do oblasti blíže k pólům. Tam to vypadalo jako divoká a drsná divočina, jako místo, kde se jeden v pohodě schová a nebude ho tam nikdo a nic otravovat. A zároveň bude naprosto soběstačný díky zdrojům, které taková oblast nabízí. Ne tenhle cucflek na písku, který potřebuje zásobování, jinak by pošel hlady. A taky bych se tu strašně ráda podívala po jednom vzácném, ale neuvěřitelně chytrém zvířeti – strillovi. To zvíře je dokonalost sama, alespoň pro někoho jako já a když už jsem tady, byla by škoda se po nějakém nepoohlédnout. Jediná nepříjemnost jejich druhu jsou poněkud zvýšená slintavost a ne zrovna příjemná vůně. Což, ušklíbnu se v duchu zlomyslně, udělá Zoře ohromnou radost. Teda, ne že bych strilla chtěla kvůli tomu, to ne…
Na chvíli se zastavím a zkontroluji mapu v datapadu. Mračím se a zjišťuji, že jsem se trochu ztratila v myšlenkách a přešla jsem uličku, ve které jsem se chtěla vplížit do kanalizace. Ok, obejdu celý blok a alespoň zkusím zjistit, zda a jestli mě někdo nesleduje, ale vypadá to, že ne. Vpluji do uličky, najdu víko od kanálu, naposled se rozhlédnu okolo a pak už vcházím vstříc té méně voňavé části města.
Stojím po kolena ve splaškách a studuji mapu kanalizace. Podle ní by měla být rozdělena na dvě části – na starou, pradávnou a už ne úplně vyhovující a na novou. Vypadá to, že jsou oddělené jedna od druhé. Chvíli procházím tou novou a snažím se najít nějaký průchod, cokoliv, ale nedaří se mi nic najít. Možná by to někde šlo proplavat, fuj, jenom se přitom nápadu otřesu, ale tak to na misi chodí, ne? Vždycky se někdo musí obětovat pro dobro všech ostatních, pomyslím si. Ale asi se nebudu chtít obětovat tak moc když se otáčím na cestu zpět najít si jiný vchod do staré zástavby.
Stará kanalizace je stále ještě funkční, opět mi do výše kolen sahá proplouvající fujtajbl a raději ani moc nezkoumám, co všechno tu plave. Jak říkal Dex, vyhrazuji si právo nad tím nepřemýšlet. Kráčím dál a snažím se najít cestu, která by se dala případně využít pro únik z továrny.
Kanalizace je stará, velmi stará. Ještě cihlové tunely, ne moc široké, cca 2,5 metru vysoké, olepené všelijakým bordelem. Snažím se nemyslet na to, jak se mi zvedá žaludek a snažím se nešahat na kluzké a slizké stěny. Což není tak jednoduché, když mi pod nohy neustále připlouvá nějaký bordel a co chvíli podklouznu. Hlavně do toho nespadnout…
Tunely jsou dlouhé a temné, minimálně uprostřed si musím svítit, abych viděla na cestu, na koncích bývají osvětlené světly z křižovatek. A na jedné takové křižovatce to vypadá na uvítací výbor. Všimnu si jich jen o chvilku dřív, než se jim dostanu do zorného pole. Přimáčknutá ke stěně lehce vykouknu tak, abych na ně měla výhled. Bohužel, jsou schovaní za nějakou stěnou a vůbec nerozeznám, co jsou zač. Určitě ne Lovci nebo ti jejich vojáčtí poskoci, ti mají jiné helmy. Takže nejspíš další Mandoade. Zařadím zpátečku a voda kolem mých nohou lehce zašplouchá. Hádám, že na takovou vzdálenost si toho snad nevšimli, případně usoudí, že to byla jenom nějaká místní krysa.
Vnořuji se zpět do tunelu, uprostřed opět zapínám baterku a co nejopatrněji se vzdaluji od křižovatky. Když už jsem skoro na jeho konci, zaslechnu já šplouchání a tichý cinkot něčí zbroje. Zní to z tunelu nalevo ode mě. Fierfek, zatnu zuby. To mi chybělo. Jdou za mnou nebo je to prostě jenom hlídka? Rychle se přimáčknu ke stěně, ale šlápnu na něco kluzkého a lehce mi to podjede. Shab, rychle nabydu rovnováhu a ztuhnu, uši a smysly napjaté na nejvyšší míru. Cítím nával adrenalinu a jenom doufám, že ho nebudu potřebovat. Kroky se na chvíli zarazily a o dva údery srdce později se rozešly mnohem rychleji.
Teď už je mi naprosto jasné, že se jim tu nemám kde schovat a že o mě určitě vědí, možná tu mají nějaké senzory, kterých jsem si nevšimla a teď už je určitě hledat nebudu. Nicméně se otáčím na patě a sprintem běžím pryč. Budu muset proběhnout pod tou skupinou, co tam na mě nejspíš číhá, ale pokud budu dostatečně rychlá, nebudou mít šanci vystřelit. A já jsem rychlá.
Akorát ne rychlejší než síť, která se přede mnou z ničeho nic vynoří z vody a do obličeje mi nahrne spoustu chutného bordelu. Prskám, ale daří se mi do sítě nalítnout tak šikovně, že se od ní odrazím zpět do volného prostoru, rychlým pohybem si vytřu to nejhorší, jenom abych viděla čtyři Mandoade v beskaru s blastery namířených na mě. Plus ti nahoře.
Shab, zavřu oči a zkouším poslat zprávu Leesovi, ale mám pocit, že mě tady nikdo neuslyší.
„Ztratila ses, děvenko?“ promluví jeden z těch v beskaru.
Protočím očima v sloup, zase ta děvenka.
„Ne,“ opáčím. „Mám opravdu přesnou představu o tom, kde jsem“. Pak mě něco napadne: „Bílé a naškrobené?“
„Prosím?“ skoro bych řekla, že nadzvedl obočí.
Tak nic, povzdechnu si. Tohle nejsou naši známí.
„Copak tady hledáš?“
Zatínám zuby, to jsou otázky.
„No vás určitě ne,“ kývnu k ostatním. „Ostatně když jsem sem lezla, nečekala jsem tu takový provoz,“ pokračuju pevně. Ani se nesnažím najít únikovou cestu. Nechci tu dělat zbytečný rozruch.
„Tak si odlož, támhle na ten žebřík,“ kývne hlavou.
Pomalu se přesunu a sundám si bandalír, opasek s blastery a svůj vibromeč. Malý sportovní blaster v botě si ale ponechám. A na co ti asi tak bude, přemítám. Abys zastřelila krysu, která by se ti náhodou zakousla do ruky? Je jím akorát tak možná pobavíš… Ale stejně si ho nechám.
Nevím, jestli mezi nimi proběhla nějaká komunikace, ale po chvíli se síť opět zanoří do vody a já skončím obležená hradbou z beskarové oceli. Kam mě vedou, netuším, a i když se snažím zapamatovat si cestu, těch odboček a pater je tu přeci jen trochu moc.

Po chvíli se zastavujeme u stěny v jedné z chodeb a já jsem zvědavá, co tu pohledáváme. Nikde žádné dveře, průchod nic…
Když chlapík zašátrá rukou po cihlách, objeví se po chvíli vchod. Jo tak, utajené dveře. Než si stihnu lépe prohlédnout stěnu, prolézá už první z nich průlezem a důrazné popostrčení do zad mě přinutí projít jím také. Když zvednu hlavu, rozšíří se mi oči údivem. Stojím v nějaké staré budově a v ní je prakticky tábor plný Mandalorianů. Spousta z nich je zraněná a očividně by potřebovali lékařskou pomoc. Jinak tu panuje čilý ruch.

Čtvreřice mě vede kamsi na druhou stranu a já se snažím co nejvíc nenápadně rozhlížet, ale o moc víc toho už nevykoukám.

Zastavíme se až u jakého si velkého stanu, kde se nad stolem vznáší holomapa jaké si oblasti. Mám pocit, že to je mapa kanalizace, akorát obohacená o spoustu detailů, které v té mé rozhodně nejsou. Než se stihnu podívat pořádně po druhé, mapa zmizí a mou pozornost upoutá žena v beskaru. Dle chování ostatních jejich velitelka.

„Našli jsme ji, jak se potlouká kolem,“ pošťouchne mě kousek dopředu ten nejvíc upovídaný. Žena si mě chvíli tiše prohlíží a já jí pohled opětuji. Po chvíli si sundá helmu a objeví se zrzavé, na mikádo střižené vlasy a jasně zelené oči, tvrdé jako její armor.
A hned jak otevře pusu, překvapí mě.
„Marnshara, že?“
Trochu mi poklesne brada a rychle se snažím v paměti najít, zda už jsme se viděly či ne. Paměť mlčí.
„Ehm…“ odkašlu si, „my už se známe?“
„No, já znám Vás,“ nakloní hlavu lehce na stranu. „Ostatně, přílet celé vaší skupiny nezůstal nepovšimnut.“
Myslím na ty první Mandoade, které jsme potkali, a říkám si, že to opravdu ne.
„A to jsme přiletěli ve vší tichosti,“ prohodím zlehka.
„No právě,“ Ani se neusměje, nic než chlad a tvrdost. „Máte s sebou ty dva Jedie?“
Teď mi brada padá dolů znovu. Dva Jedie? Kde by se u nás pro všechno na světě vzali Jediové? Nemyslí snad Zoru a Rak Dol?
„Eee, jaký Jedie?“
„No, Obi-Wan, když odlétal, nám slíbil pomoc Jediů. Už by tu měli být,“ zamračí se Bo lehce.
„Cože?“ vyhrknu, „Obi-Wan tu byl?“ Ou, ou, ou…
Teď už se na mě dívá vyloženě jako na natvrdlou. „Ano, byl. A slíbil nám dva Jedie. Máte je s sebou?“
Ještě chvilku tu informaci zpracovávám a vážně si přeju, aby tu se mnou byl Leese. „Víte, vůbec netuším, o čem to mluvíte a jestli mi řeknete ještě více, bojím se, že už mě odtud nepustíte. Takže si raději zbytek nechte pro sebe.“
Dlouhý tvrdý pohled. „No a máte nějaký Jedie?“
Natáhnu vzduch skrze zuby. „Jedie ne,“ odvětím rozhodně a podívám se jí zpříma do očí. „Ale s alespoň dvěma uživateli Síly sloužit můžeme.“
Teď zpracovává informaci ona. Chápu, jak se cítí. I pro mě donedávna byl každý, kdo se oháněl barevnou bzučící svítící věcí kolem sebe, Jedi. Případně Sith. Ale ono to tak jednoduché není.
„Dobře,“ pomalu přikývne, „můžou nám ti vaši uživatelé Síly pomoci? Jak vidíte, hodili by se nám.“
Podívám se přes rameno na tu hromadu raněných. „Co se vlastně stalo?“ Neuvědomuji si totiž, že by se na povrchu nějak zuřivě válčilo.
„Hunteři. Občas slézají dolů do stok a loví nás.“ Zle se usměje. „Ostatně, to my děláme také.“
Zaskřípu zuby. „A to je důvod, proč se jich nikdy nezbavíte.“
Povytáhne obočí a já pokračuji a jsem zvědavá, kolika Mandíkům to ještě budu muset opakovat.
„Čím víc s nimi budete válčit, čím víc budete hrát tu jejich hru, tím víc oni budou nadšení a s radostí tu zůstanou až třeba do skonání galaxie. Chápete? Je to kultura, která je na tomto založená, je to pro ně sport, otázka národní hrdosti a cti, možnost vysloužit si uznání a být uveden do síně slávy.“
„Nechte je být,“ dodám.
Chvíli si mě zamyšleně prohlíží. „Proč jste vlastně tady?“
Zase ta otázka. Co na to říct? Že na dovolené? Na moment mi na jazyku přistane břitká odpověď: Přijeli jsme osvobodit planetu, ale to mi zní dost nabubřele…
„Přijeli jsme odsud vyhnat Kmeny.“ Jop, o moc lepší než vysvobodit planetu… Shab.
„Aha, a proč?“
Proč, proč, proč… Protože se hrozně nudíme a nemáme co dělat.
„Eee, protože nám na této planetě záleží…?“ Vyznělo to jako otázka jenom mně nebo i jí?
Vypadá to, že jí se mnou dochází trpělivost. „Tak poslyš, děvenko…“
„Co máte všichni s tou děvenkou?“ skočím jí do řeči.
„To proto, že se nechováš dospěle,“ odsekne. „Děvenko.“
To mi vezme vítr z plachet. Ouch. Hm, ok. Tak pokud dospěle znamená vypadat a působit jako kus holé skály, prosím, ostatně, kulturní rozdíly jsou hold kulturní rozdíly.
„Takže ještě jednou,“ prolomí chvíli ticha. „Proč jste tady?“
Váhám. Co jí na to mám říct? Nakonec se rozhodnu pro upřímnost.
„Chceme tu vybudovat nový domov pro pár klonů, ale nejdřív je potřeba odsud dostat Kmeny, aby mohli žít v klidu.“
„Klony? To žrádlo pro kanony?“ odfrkne si pohrdavě.
Zamrkám a chvilku jsem zmatená. Pak mi to dojde. „Jo vy myslíte ty chudáky z 501.?“ Teď se nechápavě tváří ona. „Myslím ty ubohé náhražky Janga Fetta.“
To mě naježí. „Ty vaše ubohé náhražky jsou Mandoade jako kterýkoli tady z vás. Ctí vaši kulturu a nesou si její odkaz ve svém srdci. Všichni byli cvičeni mandalorianskými seržanty a ti už se postarali, aby ti kluci věděli, odkud jsou a co je jejich odkazem. Všichni mluví Mandoa.“ Nevím proč, ale její přístup se mě opravdu dotkl. A jestli proti nim řekne ještě křivé slovo, jednu jí vrazím.
Chvíli je zticha a jenom si mě prohlíží. Naštvaně jí pohled opětuji. „Ok,“ pokrčí nakonec rameny. „Mandalor je veliká planeta. Pro pár dalších Mandoade se tu domov najde.“
Vydechnu a uvědomím si, že bezděky svírám ruce v pěst.
„Jak to chcete provést?“
No mě snad omejou. Vím já?
„Zatím nemáme přesnou představu. Provádíme průzkum a tak. Ostatně už jsme to jiným Mandalorianům říkali. To si nepředáváte informace nebo co?“
Přihmouří oči a já mám pocit, že jsem zase šlápla do banthího lejna. „Jací Mandaloriani?“
Nejistě se ošiju. „Očividně jiní než vy.“
Udělá krok vpřed. Na můj vkus blíž než by mi bylo milé. Couvla bych, ale nemám kam. „Co mi tajíš,“ procedí skrz zuby a pátravě se mi dívá do obličeje.
Horečně přemýšlím a nechápu. „Já Vám nic…“ zarazím se a možná mi cvakne. „Vy nemáte nic společného s Death Watch?“
Dosud ti čtyři, co stáli okolo, neprojevili navenek žádné emoce, nic. Teď sebou všichni naráz trhli.
„Death Watch.“ Znělo to spíše jako nadávka a mám pocit, že jí za očima prolétl jakýsi stín. „Co s nimi máte společného?“
„Nic, ale nabídli pomoc,“ pokrčím rameny.
„Aha, a vy se s nimi klidně budete bratříčkovat,“ věnuje mi jeden z jejích pohrdavých pohledů.
„Když nám pomůžou osvobodit planetu, neptám se, čího čerta jsou.“ A zrovna tohle je mi vážně jedno. I když by asi nemělo? Proboha, už mě nechte být.
„Můžeme Vám nabídnout pomoc, kývnu za sebe. Vypadá to, že potřebujete zásoby."
"Zásoby ne, jenom lékaře. Pokud sem nějaké dostanete, oceníme jejich pomoc."
Potom už Bo-Katan usoudila, že už ze mě nic kloudného nedostane nebo že by mezitím podlehla touze mě zabít.
„Odveďte ji,“ kývne na své pobočníky. Podívá se na svůj chronometr: „Asi tak za 4 standartní hodiny tě pustíme,“ prohodí ke mně.
Čtyři hodiny? Leese mě uškrtí…
„Ehm,“ přešlápnu. „Mohla byste Leesovi poslat zprávu, že mě nemá 4 hodiny čekat? Jinak si bude dělat starosti.“
Chvíli vypadá, že to zamítne, ale pak přikývne. „Nějak mu dáme vědět.“
„A umyjte ji!“ Houkne ještě za čtveřicí strážců, kteří už mě postrkují pryč.
Po velice nepříjemné sprše studnou vodou strávím 4 hodiny v koutě s pohledem upřeným na záda dvou hlídačů. Uf, to by bylo.
Při odchodu mi ještě seberou madpacky, ale jinak mi vrátí všechno vybavení. Hned se cítím mnohem líp, když cítím tíhu blasterů na svých bedrech. Ty lékárničky ať si klidně nechají.

Hned jak jsem venku z podzemí, cestu si samozřejmě nepamatuju, se snažím dovolat Leesovi, ale nebere to.
Zatím dojdu do hotelu a v pokoji nikde nikdo. Hm, asi šli do té továrny, jak se dopoledne dohadovali. Rychle ze sebe shodím oblečení a nacpu ho nějakému droidovi, co vypadá, že se tu stará o praní věcí a tak. Když se na to tak dívám, divím se, že mě vůbec pustili dovnitř. Ale tak je to hotel Death Watch, tak musí být asi zvyklí na ledacos. Dám si dlouhou a příjemně horkou sprchu, opět zkusím Leese, opět bez úspěchu a jdu se dívat na holovizi. Na stole si povšimnu jakéhosi zbytku dortu, který ještě tak trochu připomíná mě a je u něj nápis: Jedlé do čtyř hodin. Hm, zamračím se, co je to za vtipy? Jsou do něj elegantně zapíchnuté dvě hůlky a já opět raději využívám práva nad tím moc nepřemýšlet. Zabalená v měkkém, čistém a voňavém županu spokojeně odpočívám a koukám na jakýsi ztřeštěný akční holofilm. Po chvíli ještě jednou a naposledy zkouším Leese a pak už prostě jenom čekám.

Ani ten film nedokoukám, když se všichni nahrnou do dveří. Vypadá to, že jejich mise byla úspěšná, podařilo se jim postahovat spoustu zajímavého materiálu a já hned skočím po datakartě, jež obsahuje mýty, legendy a tradice. Wow! To bude počtení. Ale než se do toho pořádně zaberu, Leese po mně požaduje vysvětlení, kde jsem to sakra byla a co má znamenat ten dort. Tak zrovna dort jsem doufala, že mi vysvětlí oni, ale kde jsem byla? Hm, jak mám začít?
„Hele, vypadá to, že dole v katakombách se skrývá Odboj a já měla takové štěstí, že jsem si vybrala zrovna oblast, kde se schovávali. Potkala jsem tu jejich velitelku, jakousi Bo-Katan, která si myslela, že jsme pomoc od Obi-Wana,“ odmlčím se a dávám Leesovi a také Rak Dol čas tu informaci zpracovat.
„Obi-Wana?“ opakuje Dailen zamračeně. Rak Dol se jenom usmívá.
„Jop, prý tu byl a slíbil jim dva Jedie,“ pokračuju. „Tak jsem jí vysvětlila, že my tedy pomoc od Obiho nejsme a ani nevezem žádné Jedie. A potřebují lékařskou pomoc. Ani ne tak zásoby, jako spíš ruce.“ Dál už to nerozvíjím.

Leese pomalu zamyšleně přikývne. „Ok, máme chvíli čas, koukne na chronometr. Tak se na chvíli podíváme, co jsem stáhnul a potom vyrazíme na schůzku s Odbojem.“

V 10 večer už všichni přešlapujeme na určeném místě, nikde nikdo. Zora na mě kouká trochu nevrle: „Cos jim tam všechno řekla, že už se tu nechtějí ukázat?“
Uraženě se ošiju. „Nic, co bych jim podle tebe asi tak měla říct? Tak mají trochu zpoždění.“
Trochu je nakonec asi 20 minut. Objeví se jedna vysoká postava, bez armoru, v dlouhém plášti. Kývne na pozdrav a táhne nás do v tuhle chvíli opuštěné části města. Najde jakousi opuštěnou boudu, otevře a zavede nás dovnitř. Povalují se v ní hlavně pytle s cementem a jeden využije jako sedačku. Leese si sedá naproti ní, zbytek se rozmístí okolo, já to celé prolézám a potom zůstávám u dveří.

Proběhne komunikace na téma: Co tu děláme, víme, kdo jste, krom té zelené krásky a další osiky. Opět vysvětlujeme, proč nebojovat s Kmeny, přičemž v tomhle ohledu projevují Mandoade stejný díl natvrdlosti ať jsou s Death Watch či jiného úžasného kultu Mandíků. Na jednu stranu to chápu, ale občas je potřeba provést Ba'slan shev'la.

Nakonec dojde k jakés takés dohodě o spolupráci a my se vracíme zpět na hotel. Konečně se můžu začíst do těch legend…
11.5.2016 10:22 - Hunter
Zapis prectu az za chvili, ted jen k sestre Satine - pri scene, kdy Obi sleduje vrazdu Satine, je Death Watch pod vedenim Darth Maula. Po vrazde Satine se vsak Bo spolu s nekolika dalsimi odtrhava a doprovazi Obiho pryc z mesta. Jsou pronasledovani loajalnimi cleny Death Watch a probiha mezi nimi boj.
Serial se dale nevyjadruje k tomu, co se delo dal. Zejmena po "smrti" Darth Maula. Moje soucasna teze je, ze chvili po teto udalosti Kmeny prebiraji vladu nad soustavou, coz neumoznuje doresit rozdily mezi nyni rozpolcenou Death Watch.
Death Watch loajalistu je tak vedena nekym jinym, zatimco Bo prebira vedeni tzv. Odboje. Odboj sice vedl hlavni faze boje na planete, ale utrpel rozsahle porazky, coz vedlo k jeho soucasnemu zamereni na spise podzemni hnuti, ktere pomaha uprchlym bojovnikum, jejich rodinam a spise se stara o zranene, nezli by podnikali aktivni bojove akce vuci nepriteli. Aneb hraji to defensivne.
Death Watch loajalistu je stale "silna" v clenske zakladne a jen pokracuje ve sve stare praxi teroristickych utoku - nyni proti Kmenum (Du Labove).
11.5.2016 11:01 - Hunter
Lol Andy, vyjednavani s Bo-Katan bylo v tvem podani lepsi, nez si ho ja pamatuju... :-)
+1 FP na dalsi hru... Jo, FP... Ja vim, blah, blah, osiky, fierfeky a dalsi, kde je ten destiny, co? :-)
11.5.2016 13:55 - Bleška
Tak já už si to vyjednávání taky moc nepamatuju, takže jsem to nějak napsala :).

Jinak jsem FP za tohle nečekala, protože se chystám dopsat ještě 2 zápisy a pochybuju, že mi necháš +3FP do další hry O:-).

A kde je můj destiny? :D :P

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06512188911438 secREMOTE_IP: 3.149.26.246