Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
13.10.2016 11:38 - Bleška
Tak i toho 6. bych mohla.

Leese - napiš, času na to máš habaděj ;)
14.10.2016 15:24 - Hunter
Me ty nedele nevyhovuji, protoze musim dvakrat do prahy a zpet. Takze asi 3 hodky z vikendu zahozeny. Plus sto korun na jizdnem.
Zkus to odvlezt a udelat si prostor :-)
17.10.2016 16:44 - tony
23,10 zatím ok
19.10.2016 16:45 - tony
tak ne,dneska sem definitivně nasadil antibiotika a budu out minimálně týden.Hrát mohu nicméně přes skyp bo jak se to jmenuje :)
20.10.2016 23:09 - Hunter
Hmm... Takze chybet bude Michal a Tonda... Vite co to znamena :)
Hrani pres skype je fajn, ale pochybuju, ze to na Wriglyho stolni kalkulacce rozchodime. Aneb vikend pada... Zase :-)
Dalsi hrani v sobotu 5.11. - Michale please, neco s tim programem udelej, tenhle termin jsme zminovali uz docela dlouho jako herni.
1.11.2016 20:09 - Hunter
Jak to s vami na tuto sobotu vypada? Dejte vedet, pls, vsichni :-)
1.11.2016 23:23 - tony
zatím živě a volně
2.11.2016 11:26 - Elvid
Shrnutí za mne a listopad: Tuhle sobotu nebudu, dalsi vikend by to mohlo jit a pak dalsi dva vikendy opet nebudu.
2.11.2016 20:02 - Hunter
Takze Wrigly, Andy, jak to vidite?
Btw, tahle intro scena k vesmirne stanici me dostala :-)
https://www.youtube.com/watch?v=eZTnSxW4pOI&spfreload=5
3.11.2016 16:02 - Leese Dailen
ja muzu
3.11.2016 18:05 - Hunter
Prima, tak nejak si myslim, ze Andy s tim pocita. Aneb, hrajeme a to u Wriglyho. Sraz dame klasicky, 11:00 :-) Zkuste, abych prisel vcas...

Ano, abych ja prisel vcas :-D
7.11.2016 11:06 - Bleška
Taak, Pavlovi a Toníkovi jsem to říkala už včera, nicméně to hodím ještě sem, příští víkend nemůžu (stejně měl být odpočinkový).

Následující dva nemám nic special v plánu. Případně můžu hrát i jak je to volno - tj. 17.11. a mám dovču i 18.11.

Tak dejte vědět, jak se mám případně zařídit.
7.11.2016 17:05 - Bleška
Sithský křižník

Nevím, kde jsem nechala mozek, nebo čím to shabla je, ale zcela určitě jsem vyšla ze cviku. Udělat takovou stupidní chybu, dalo by se říct školáckou… A sbírat zkušenosti v rychlém úniku mě teda moc nebaví.
Dveře, ke kterým jsem doběhla, jsou samozřejmě zavřené. Rachot, který vydávají kovové nohy dopadající na kovovou podlahu, se rychle přibližuje. Nemám moc možností, takže se rychle vrhám do místnosti, která kdysi nejspíš sloužila jako laboratoř. Odrazím se a rychle splynu se stínem na stropě. I můj dech a tep hučící mi v uších mi zní hrozně hlasitě. Ale s trochou štěstí, bych to snad měla dát.
Napínám sluch, kroky se pomalu zastaví a za chvíli se ve dveřích objeví hlava jednoho z těch droidů, kteří krmily Foundry vším tím bordelem. V hlavě se mi vynoří čerstvá vzpomínka na obrovské, obrovské konstrukce připomínající chřtán velké obludy, které pohlcovaly všechen možný šrot, aby na druhé straně vyklopily nové díly na opravu lodi. Jsem si jistá, že by pro ně nebyl problém spolknout i moji maličkost, bezděčně se otřesu. Na druhou stranu, se nemůžu ubránit myšlence, co by ze mě Foundry vyrobila? Kobereček do předsíně?
Fierfek, zakleji, když do místnosti napochoduje jeden z těch bitevních droidů, se kterými jsme se utkaly dříve a které jsem potkala na cestě sem. Za ním prochází zbylých 7 nebo kolik jich to shabla bylo. Tak to je dobrá kaše, do které jsem se dostala. Úplně vidím Leese, jak mi říká: „Já ti to říkal.“ Udesii, to chce jenom klid a trpělivost. Když nic nenajdou, půjdou dál a já pak nějak vymyslím, jak otevřu ty dveře. Pípne mi komlink. Zpráva. Ztuhnu a napnu uši. Jestli to ti droidi zachytily, tak mám teprve problém. Chvíli ani nedýchám, cítím, jak se mi pot stéká za ušima a nepříjemně lechtá a propocená kombinéza začíná studit. Ale nevypadá to, že by si něčeho všimly. Vydechnu a cítím, jak se vším tím vypětím začínám klepat. Mám chuť se začít smát. Na druhou stranu, je to vzrůšo!
Leese s mým výletem sice nesouhlasil, ale když ten duch říkal, co tu je, musela jsem to vidět. Obzvlášť, když to tu hodláme vyhodit do vzduchu. A když se mnou jít nechtěli, jejich mínus. Duch… Duch odvážné, nebo v jejím případě spíš zoufalé, dívčiny, která se rozhodla tuhle loď zastavit za každou cenu. Život to stálo ji a několik dalších „hrdinů“, které nenapadlo nic lepšího, než loď vyvézt z hyperprostoru trochu předčasně. Ta se pak srazila s asteroidem a rozlomená dopadla na tenhle obrovský kus šutru. Ale Foundry zničená nebyla. Celá tisíciletí tu pracovala na opravě lodi a za tu dobu prý z původně malé koule dorostla do neuvěřitelných rozměrů, o čemž jsem se mohla před chvílí přesvědčit. Fascinující. Kdyby skončili kdekoliv jinde, než v hapanském prostoru, nejspíš by už dávno neušla pozornosti, což je možná dobře… Kolik takových se ještě různě v galaxii nachází? Ta představa mi nedá spát. Vždyť podle informacích prý stačí malý kousek, a když je živen, může z něj být úplně stejná obludnost, jako je teď kousek ode mě. Tohle přeci není všechno, co Sithi měli. Určitě si nechali vzorek na jejich domovském světě, a kdo ví, kde všude se s tím rozhodli kolonizovat světy. Ale, nad tím můžu dumat a pátrat později. Kolem už je chvíli klid. Ve dveřích už se neukázala žádná hlava, ale pokud dobře vidím, tak u jediných únikových dveří, stojí pár droidů a hlídají.
Kontroluji zprávu, co jsem obdržela. Je od Leese a ptá se, jestli už jdu. Mám chuť se hystericky zasmát. No jasně, jdu… Přímo do háje. Co mu napsat… Mám ho znepokojovat, že jsem v průseru a nechat ho mi to pak omlátit o hlavu nebo mu mám napsat, že vlastně o nic nejde?
Volím druhou možnost. Asi vteřinu na to, co odešlu zprávu, se za dveřmi opět dají kovové nohy do pohybu. Strnu. Vypadá to, že zprávu mně nezachytily, ale tu kterou jsem poslala, už bez povšimnutí neprošla. Nehýbu se, ani když se dovnitř nahrne několik plechovek a to ani ve chvíli, kdy, k mému zděšení, začnou probírat místnost plamenomety. Kolem mě se rozpoutá hotové ohnivé peklo. Žár se skoro nedá snést, naštěstí dýchám vlastní kyslík, takže aspoň nedýchám kouř, který by mi značně omezil možnosti. Takhle, i když mysl panicky ječí utíkej, zůstávám na místě a snažím se zachovat si alespoň chladnou hlavu. Sleduji, jak systematicky berou kus místnosti pokusu a začnu pomalu manévrovat tak, aby se mi plameny pokud možno vyhnuly. Už už mám pocit, že jsem z toho venku, když si mě nakonec jeden všimne. Nejspíš ty plameny, které zachvátily můj oblek, musely označit místo, kde jsem.
Zalykám se horkem a místy občas ztrácím přehled o tom, kde je nahoře nebo dole, jediné, co vidím, je žlutooranžová masa a horko! Tak strašné horko, že se cítím, jak mi pálí plíce, hoří tváře, a i když se mi plameny nedokáží dostat na kůži, má děsivý žár možná i horší účinky. Upečená zaživa… Chvíli doufám, že je to přestane bavit, ale vůbec nepolevují. Začínám se obávat ztráty vědomí, občas už se mi trochu zatmívá před očima. Ještě odešlu jednu rychlou zprávu, ani pořádně nevím, co jsem tam napsala, snad jsem to poslala správné osobě…
Vytahuji termální detonátor a házím ho mezi droidy, následně se do nich opřu svými blastery. Po chvilce pár droidů padá k zemi a další salvou proberu další. Je jich tu tolik, ale s dalšími padlými žár značně poleví. Místnost je ale tak rozžhavená do ruda, že to zase až taková úleva není. Moje nálada ještě trochu poklesne, když ti první, co jsem sundala, se zvednou dřív, než stihnu ty zbylé dorazit. Nervózně si olíznu okoralé a popraskané rty, ale vůbec to nepomůže, jazyk mám suchý jak troud. Vodu, kterou mám v obleku integrovanou, ani pít nezkouším. Ta musí mít bod varu. Ještě se tak opařit, to by mi chybělo.
Zkouším ještě chvíli opětovat palbu, vidím, jak se střely zakusují přesně, ale i tak je moje palebná síla dost malá. A když mě znovu oblízne plamen, neváhám a rozhodnu se přes ně dostat ven. Tady už mě žádné štěstí nečeká. Budu mu muset jít naproti.
Prudce se odrazím a propluji těsně pode dveřmi, z dosahu natahujících se rukou droidů, na chodbu. Podaří se mi se přetočit, takže nohama dopadnu na stěnu chodby, plynule je pod sebou skrčím a absorbuji tak celý náraz, ihned se odrážím pryč, směrem k Foundri. Ta místnost je obrovská a je pravděpodobné, že tam budu mít spíš šanci se jim dostat z dosahu. Opět mě ohromí obrovská masa černého žilkovitého kamene, či co je to za materiál, ale nemám čas se nad ní dál rozplývat. Rychle ji oblétám z boku až se dostanu na opačnou stranu ke vchodu. Jsou tu obrovské, ale opravdu obrovské dveře, samozřejmě zavřené. Za mnou znějí droidí kroky, tentokrát trochu pomalejší a zřejmě hledající jakoukoli známku po mé přítomnosti. Měla bych se co nejrychleji dekovat, ale zvědavost je silnější. Rychle plácnu do ovládacího panelu dveří a ty se začnou otvírat. Na můj vkus strašně pomalu. Kroky za mými zády zrychlí a znějí z obou stran. Fierfek, rychle, rychle, pobízím nervózně mechanismus. Lehce se odrazím a zachytím se horní hrany dveří a rychle se podívám otevřeným prostorem dovnitř. Srdce se mi zarazí někde v krku. Že by mohla být moje situace poněkud horší, než už je, to si představit dokážu, ale že by to mohl být takový kolosální průser? Rychle odhadem počítám všechny ty velké bitevní droidy, kteří se vznáší v prostoru přede mnou. Zatím nejsou aktivovaní, ale to se může změnit. Při velmi rychlém a zběžném odhadu jsou jich tu stovky. Na přesnější analýzu ale nemám čas, kroky plechovek se rychle blíží a musím se rozhodnout, co dál. Všimnu si, že tohle musel být command deck, nebo něco na ten způsob. Za pohybujícími se droidy hledím do mlhoviny, která obklopuje a tisíciletí chrání temné tajemství ve svém nitru. Uvažuji, že bych taky mohla zavolat Zoře, ať pro mě skočí, ale stačí, že jsem pečená já, nemusím zpopelnit i svou hrdost. Takže se rychle odrazím a po chvíli opět obratně přistanu na stropě. Koule dosahuje skoro jejího vršku. Hlavu už mám trochu jasnější, i když dehydratace si určitě za chvíli začne vybírat svou daň, tou dobou už bych ale chtěla být co nejdále. Doufám, že těm dvěma se podařilo nastavit zničení těch reaktorů a celá tahle loď vyletí včas do vzduchu. Při té myšlence mě trochu bodne u srdce, ale sama jsem na tom trvala. Foundry je příliš nebezpečná, než abychom ji tu jen tak nechali.
Rychle zhodnotím situaci a teď je asi ta správná chvíle, nejspíš neprojdu nepozorována, ale mohla bych mít dost velký náskok se dostat i skrz dveře.
Ke dveřím se kupodivu dostanu, aniž by mě kdokoliv viděl, ale neotevřu je. Shab, to je prostě naschvál. Kouknu na komlink a mám došlou zprávu. Leese se mi žene s Rak Dol na pomoc. Jo, vlastně jsem s nimi chvíli mluvila… Že jsem v průseru. Mám pocit, že jsem i trochu panikařila. Uff, možná už je moje hrdost dávno zpopelněna a rozprášena do všech koutů. Ohlédnu se přes rameno, nikde nikdo. Budu to muset risknout.
Aktivuji komlink.
„Leesi?“ Cítím, jak mi lehce přeskakuje hlas. „Potřebuji, abys mi otevřel dveře!“ Poznámka pod čarou, nezáleží, kolikrát si řeknete, buď v klidu, je jistý bod, do kterého když se dostanete, tak to nepomáhá.
„A kde jsi?!“
Za mnou se spustí rachot. Plechovky se ke mně opět začnou rychle přibližovat.
„No, tady.“ Fierfek. Opřu si hlavu o dveře. „Jsem,“ myslí mi to taky pomalu. Snažím se mu popsat situaci a zároveň zkouším dveře otevřít vlastními silami. Už nevím jak, ale za chvíli se otvírají. Proklouznu skrz a na druhé straně rozstřelím ovládací panel. Nedělám si iluze, že zůstanou zavřené dlouho, ale může mi to koupit drahocenné sekundy. Přede mnou jsou další zavřené dveře.
„Leese! Rychle mi otevři i tyhle dveře!“ ještě než to dořeknu, jsem u nich. Plácnu do panelu a dveře se klidně otevřou.
„Super, dobrá práce, Leese!“ supím, zatímco prchám jak nejrychleji to jde. Rachot způsobený droidy začne mizet v dálce, až mě obklopí ticho. Po chvíli se také vymotám z temné, těžké části, z té mlhy, která se od Foundry šíří. Světla je najednou více a jakoby ze mě zmizela část těžké váhy, která mi ležela na ramenou. Mysl mám trochu jasnější a nikdy jsem si nepřipadala jako větší hlupák, než teď.
„Stálo ti to za to?“ neodpustí si Leese otázku, když mě vidí.
Teď když je všechno za mnou, nevypadá to tak zle. Naopak, opět jsem si dokázala, že dostat se dá z lecčeho a i bez pomoci. Dobře, připustím si v duchu, až na ty dveře. Ale pořád na to mám. Jenom nedělat zelenáčské chyby.
Usměju se od ucha k uchu. „Jo, stálo.“

Reaktory tedy nenastavili, protože nevěděli, jak to bude trvat mě dlouho. Očividně droidi mě nejspíš nepronásledovaly, nebo možná prohledávají přední část lodi. Nicméně my se stejně rychle přesouváme pryč k reaktorům, které se Leesovi podaří přetížit. Cestou sebereme nakládací droidy a repulzní vozíky i s kořistí a přesuneme se na palubu lodi. Zora, když mě vidí, kupodivu nic neřekne, ale spokojeně se na ni zazubím. Jsem vysušená, vystresovaná, na pokraji sil, ale šťastná a spokojená. Za chvilku už vše vykládáme ve fregatě.
Kontroluji pořadník na popcorn a vypadá to, že to už snad nebude trvat dlouho a já budu moct dostát slibu, který jsem Forenovi dala. Mezitím si ale skočím za Syldrou a jejím léčivým ručkám.
8.11.2016 14:54 - Hunter
Podle informaci od Wriglyho, Michala a Tondy, do konce mesice hrat uz nebudeme.
Takze se mrknete na prosinec a dejte vedet... To, ze nedohrajem letos jsem vedel, ale jestli to pujde takhle, tak nedohrajem ani do jara :-)
8.11.2016 16:36 - Bleška
Lidi, lidi... S vámi je potíž :).
8.11.2016 18:48 - Hunter
Ohorelym chlupum trikrat huraaa! Fp na dalsi hru :-)
8.11.2016 20:25 - Bleška
Polední přepadení

Když nás Leese volá na další meeting, nejsem ani trochu nadšená z faktu, že se bude opět konat na lodi jeho otce. Nic proti němu, ale ta loď je prostě strašná. Ani žádné čudlíky na konzolích to nemohou zachránit. Odevzdaně se tedy ploužím k přechodovému tunelu a nadávám si, že jsem si nevzala žádnou ucpávku do nosu. Překvapivě ale nic takového nepotřebuji. Vzduch je mnohem příjemnější, než posledně. Asi je napadalo vyměnit flitry nebo vyčistit vzduchotechniku. Doprovod nás potom odvede do místnosti, kde už na nás čekají Dailen starší a Geshai.


„Mapu jsme prozkoumali,“ vezme si první slovo tatík, „a po jistých propočtech máme spočítanou přesnou trasu skrz mlhovinu, která nám umožní vynořit se přímo u hlavního města Hapas.“ Na holografické mapě nám všechno pěkně zobrazuje. „Teď už jenom stačí získat těch 5 klíčů, které nám umožní zrušit planetární obranu Hapasu. Jak jsem říkal, klíče má v rukách celkem 5 rodin, z nichž královská je jedna z nich,“ vyznačí nám planetu Hapas. “Další je v rukou rodiny James, jejichž představitelka se momentálně nachází na planetě Teraphon,“ planeta změní barvu, „na služební cestě. Měla by se zdržet několik dní a klíč se skrývá v diadému, který nosí na hlavě.“


Koutkem oka zahlédnu Rak Dol, která s rukama na bříšku kouká kamsi do prázdna a myšlenkami je očividně někde jinde. Což nevypadá, že by si Dailen bral osobně. Leese pozorně poslouchá a studuje mapu. Takže já si píši poznámky, protože to už začíná být moc informací najednou a chroupu sušenky.


„Další má v držení rod Lock na Baldavii.“ Pípne mi příchozí zpráva. Od Dexe. Usměji se, před odletemjsem ho požádala, aby mi občas poslal informace o Mandaloru a probíhajících bojích s Kmeny. Nezapomněl.


„Třetí klíč…“ Shab, nedávala jsem pozor a teď nevím víc o té Baldavii. „má ve své úschově rodina Starfyre. Je součástí jejich kolekce rodinných šperků a upřímně se nám nepodařilo zjistit, který z těch šperků je skutečně klíčem.“
Leese nevzrušeně pokrčí rameny. „V pořádku, tak je hold vezmem všechny.“ Otec si ho chvilku prohlíží, jakoby nevěděl, zda to byl vtip nebo jak to Leese myslel.
„Když nic jiného nezbyde, tak ano.“ Nevypadá, že by z toho byl nadšený, ale opravdu, my s tím problém nemáme, minimálně já určitě ne. Už jsme taky dělali mnohem horší věci, než je odcizení sady drahého kamení. To si ale asi nechám pro sebe. „Celá ta sada je bezpečně uložena v trezoru…“ V pořádku, tak hold vezmeme celý trezor. „…který je uschován na výletní jachtě brázdící oceán na planetě Charubai. Tentokrát se zarazím a říkám si, zda by nám prošlo vyzvednutí jachty. Mezitím se přede mnou promítne její obrázek a je mi jasné, že neprojde. Rozměrově je větší, než naše fregata.
„Je to velice krásná planeta a členka rodiny, která si nechává říkat princezna, i když ve skutečnosti princezna není, tráví prakticky veškerý čas na palubě právě té jachty. Ta je zpovzdálí hlídána dvěma vodníma fregatama a na jachtě se také nachází úniková loď, která může princeznu rychle dostat z případných nesnází. “ Obrázek jachty zmizí a nahradí jej opět holografická mapa hapanského prostoru.


„Další klíč byl nedávno ukraden a to rodině Kadrim z planety Ediorung.“ Planeta se rozsvítí. „Zloděje se jim podařilo dopadnout, ale dle dostupných informací z celé té skupiny je naživu již jenom jediný, kterého drží na vězeňské planetě Oralon. Doposud se jim ho nepodařilo přimět říct, kam ty šperky schoval. Tady bychom hledali žezlo, kterému se říká Žezlo smaragdové hvězdy. Není to ani zdaleka ten nejhezčí a ani nejdražší kousek, ale je to symbol rodu.“ No prima, do vězení jsme se už dlouho pro nějakého to budižkničemu vniknout nesnažili.


„Asi nejjednodušší, tedy, alespoň dle mého názoru, bude vyzvednutí klíče, který je součástí sbírky v muzeu.“ To je zajímavé. Konečně nějaká ta kultura. „Je to celkem nevýznamný kousek, který není nijak zvlášť hlídaný, krom standardního hlídacího systému.“ Nevím proč, ale zrovna to, co se vždycky tvářilo hrozně jednoduše, skončilo katastroficky. Mám pocit, že je to tím naším přístupem. Nijak extra se na to nepřipravíme a pak se jenom divíme. To mu ale taky říkat nebudu.


„To bychom měli těch 5 klíčů, ještě vám řeknu podrobnosti ohledně toho, který má v držení moje rodina,“ odmlčí se, jakoby si potřeboval srovnat myšlenky. Přemýšlím, jestli je opravdu podstatné snažit se honit za všemi těmi klíči. To není práce, kterou zvládnem za chvilku, už vidím všechno to plánování, tu koordinaci… Přijde mi, že je nás na to málo. Ideálně by to těch týmů chtělo několik, abychom mohli případně udeřit na vícero místech najednou…


„Klíč, který má v držení má sestra, je kopie.“ Na chvilku se odmlčí, aby nás nechal tu informaci zpracovat. „Asi před 300 lety, se tehdejší královna vydala se svou druhou dcerou na cestu mimo planetu. Ta druhá dcera byla její vyvolená, ta, která po její smrti měla usednout na trůn. Což, jak už asi tušíte, se nelíbilo její starší dceři, která samozřejmě měla na trůn větší právo, alespoň z jejího úhlu pohledu. Nechala tedy loď sabotovat a tím tak matku i s nepohodlnou sestrou zabila. Královna se ale o sabotáži dozvěděla v uvozovkách včas a podařilo se jí korunu, ve které je klíč zasazen, uschovat. Můj předek, který tehdy na lodi sloužil a který sabotáž přežil, to všechno viděl a tak máme tuto informaci v našem vlastnictví. Ta loď od té doby driftuje v této části vesmíru.“ Kousek od Hapasu nám vykrojí kus volného prostoru, kde nic není. „Nikdo neví, kde ta loď přesně je, ale určitě tam ještě někde vězí. Nová královna ji nenechala zničit, jenom sabotáž svalila na muže, několik milionů jich pak padlo za oběť jejím čistkám a záležitost se od té doby považuje za uzavřenou. Kdokoliv, kdo o tom tehdy zkusil mluvit nebo zjistit víc, zmizel.“ Klasika, diktátor nepotřebuje rejpaly.


„A to tu loď ta starší dcera nezničila?“ divím se. Proč nechávat důkaz?
„Vzhledem k tomu, že věděla, že tam ta koruna někde je, nechala ji nezničenou.“ Chvilku čeká, jestli budu pokračovat, ale ohledně toho už si dokážu na další otázky odpovědět sama. „Samozřejmě, všichni, kdo tu loď prohledávali, a asi nemusím dodávat, že to byli muži, byli potom zabiti, aby se její tajemství nikdo nedozvěděl.“


Na chvíli zavládne zadumané ticho. Napadá mě, že tohle všechno jsou ideální mise pro Zoru a Leese, s tím, že bychom je s Rak Dol kryly zpovzdálí. Krom té lodi, tam to nejspíš bude chtít větší palebnou sílu.


„Ještě podotknu,“ ozve se Dailen ještě jednou, „že vládla pouhých 10 let a z toho asi 8 let upevňovala svou pozici.“


Ta loď mě hrozně láká.
„To máme celkem dost možností,“ obrátí se na nás Leese. Přikývnu a pohledem přelétnu mapu a svoje poznámky. Snažím se ignorovat zprávu od Dexe, teď si nemůžu dovolit se nechat rozptylovat.
„Ta loď bude určitě nějak chráněna,“ označím si příslušný úsek v poznámkách. „Určitě chvíli potrvá, než ji najdeme, ale možná bych začala tam.“
Leese zahledí na mapu. „To je dost blízko Hapasu,“ podotkne. „Docela bychom riskovali odhalení.“
Zadívám se do prázdného prostoru. „Myslíš? Vypadá to, že tam nic není. Leda by tam každá královna obnovovala posádku,“ zahledím se na Dailena staršího, který zavrtí hlavou. „To je velmi nepravděpodobné.“
„Takže nás tam nejspíš čekají 300 let staré srandy. Droidi, lidi už asi ne.“
„A pasti,“ dodá Rak Dol. Jasně, pasti… A možná nějaká havěť…


„Co ten Teraphon?“ ukážu prstem na příslušnou planetu.
„To je těžařsko-výzkumná planeta,“ chopí se slova opět otec. „Nedaleko se nachází červený trpaslík a jenom díky tomu, že je planeta neustále obrácená jednou stranou k němu, je částečně obyvatelná.“Zaměří nám příslušný sektor, takže už vidíme i toho trpaslíka. „Díky tomu, že z té přivrácené strany neustále vyvěrá spousta lávy do prostoru okolo, je okolí planety bohaté na všelijaké kovy, které se zde těží. Většina je použita na výrobu zbraní a vojenské techniky vůbec, proto je tu umístěna i vojenská výzkumná laboratoř. Zásobování na planetě je zajištěno skrze orbitální stanici, na kterou se sváží všechno potřebné k přežití. Na planetě samotné nic neroste. Jednou z možností jak se dostat na povrch je právě v zásobovací lodi.“


„Mě zajímá ta oceánská planeta,“ nadhodí Rak Dol. Uchechtnu se. Určitě hlavně kvůli té jachtě.
„Jistě,“ odpoví Dailen a zvětší příslušný sektor. „Krom toho, že je to tropický ráj a že se tam plaví vysoce postavená příslušnice rodu Starfyre, je ta planeta celkem nezajímavá. Většinou se pohybuje v této oblasti. Sektor se změní na mapu planety a po chvíli máme před očima obraz příslušného oceánu s kusem pevniny. „Tady se nachází nevelká vojenská posádka, která má za úkol strážit vysílače a v případě napadení jachty spustit poplach.“ Obraz se maličko posune. „Tady už sídlí hlavní síla, je to přibližně 50 km daleko a asi 10 minut trvá cesta.“ Obraz se vrátí zpět na pobřeží. „Pokud budete chtít obsadit tu jachtu, je potřeba nejdříve vyřadit z provozu vysílače a taktéž posádku.“


Nedá mi to a musím položit otázku, která se mi už chvíli honí hlavou. „Je opravdu nutné snažit se získat ty klíče?“ Podle toho, jak Leese ožil, tak se mu v hlavě honila stejná myšlenka. Nejspíš už přemýšlel nad tím, proč to vlastně nejde, sám Dailen tuto možnost totiž nenabídl a očividně ho to zarazilo. „Totiž, neříkejte mi, že se do toho paláce nedá infiltrovat. Snad od toho máte nějaké mapy, ne?“
„Mapy nemáme,“ odvětí. „Ten palác je rozlehlý, několik budov, tisíce místností a královna si své sídlo vybírá dle momentální nálady. Nemáme ani jak odhadnout, kde zrovna je nebo kam se hodlá přemístit.“


„Dobře, pomineme-li, že si nejsme jistí, kde je, tak tady Leese je třeba schopen se zamaskovat za kohokoliv, může vypadat i tady jako Geshai,“ kývnu směrem k Leesově sestře. „Může do paláce proklouznout, udělat nějaký průzkum a nějak nás pustit dovnitř.“
„Jistě, nejspíš bych byl schopen vyřadit planetární síť zevnitř pomocí příslušných kódů a hesel.“
„Přesně,“ souhlasím. „Pak už by nebyl takový problém palác dobýt.“
„To sice ano,“ připustí Leesův otec, „ale vy si neuvědomujete jednu zásadní věc. Pokud královnu zabijeme při vojenském útoku na palác, tak celý ten sektor mou dceru nikdy neuzná jako královnu. To je otevřený puč a ten se nepromíjí. Vyvolalo by to akorát občanskou válku.“ Tuším, kam tím míří.
„Takže,“ ozve se kel dorka, „pokud to chápu dobře, tak pokud sebereme ty klíče, vplížíme se do paláce a královnu bodneme do zad, tak to bude v pořádku.“ Lehce se mračí a já to z jejího úhlu pohledu chápu. Ani mě se to nelíbí. Je to tak… Politické... Přímý útok by značně vše urychlil a zjednodušil celou záležitost. Víc se tím nezaobírám. Říkám si, že důvod hluboko v sobě znám, ale teď ho nechci vědět.


„Ano, pokud přitom ještě znemožníte jednotlivé vůdčí rody a královnu, kterou nezabijete otevřeně, tak to bude v pořádku. Naše historie je toho plná,“ rozhodí v obraně rukama, když vidí naše zamračené pohledy. Chjo, Mando… Do čeho jsem to zase vlezla? Propichuji pohledem Leese, který si toho tedy nevšiml, ale je to on, kdo může za to, že tu jsem a babrám se v téhle špinavé politické hře. Povzdechnu si, ale asi bych si měla zvyknout, pokud s ním chci dál spolupracovat v budoucnu.


„Cestuje královna?“ položím další otázku.
„Ano, občas opouští palác a navštěvuje jednotlivé vůdčí rody. Ale tato cesta ji čeká až tak za 2 měsíce,“ utne mé naděje hned v zárodku.
Po chvilce ticha prohodím. „Je možné se s některými těmi rody dohodnout?“
Dailen starší se lehce zamračí. „Nerozumím…“
„Jde o to, jestli jsou všichni nakloněni královně nebo by se dalo je získat na naši stranu a ten klíč by nám dali dobrovolně,“ vysvětlí Leese.
„Tak s někým by se asi dohodnout dalo, to vám ještě prověříme.“ Nepůsobí ale, že by tohle byla cesta, kterou by se rád vydal...


„Nicméně, jinak než s těmi klíči to pořádně nejde. To znamená,“ prolítnu očima mapu sektoru, „že si musíme vybrat, kde začneme. Já jsem pro tu loď, ale ta asi ještě chvíli počká, pokud máš strach z odhalení,“ kývnu na Leese.
„Rak Dol, co ti říká Síla?“ otočím se na kapitánku. Snažím se ignorovat šibalský záblesk v jejích očích, které na chvilku zavře.
„Síla mi říká, že bychom měli začít na té vodní planetě,“ odpoví, nevinnost sama.
Snažím se nesmát, ale je rozhodnuto, jdeme se koupat.


Sami na naší fregatě opět plánujeme, jak zajistit vysílače, aniž bychom spustili poplach.
Přístup je pouze od pobřeží, po obou stranách se do výšky 30 metrů tyčí skaliska, příliš strmá, než aby se po nich někdo pohodlně vydrápal. Z druhé strany je pak plot s bránou a dvěma obrannými věžemi. U pobřeží jsou také umístěny tři vysílače. Pomocí rušičky budeme rušit signál v oblasti, takže ať se semele cokoliv, neměli by být schopni odeslat jakýkoli signál kamkoli. Odhadem je na místě přibližně 10-20 členů posádky. Takže při překvapivém úderu si první ani neuvědomí, co se děje a než se zbytek zorientuje, bude jich spousta ležet na zemi. Přemýšlíme i o nějakých diverzních akcích, ale krom Rak Dol tančící na mole mě nic zajímavého nenapadá a asi to snad nebude vyloženě potřeba. Budova, na které hlídkuje stráž a ve které jsou konzole na ovládání věží a vlastně všeho, je dost blízko okraje skály, takže pro Rak Dol nebude takový problém doskočit přímo mezi ně. Leese se pak spustí dolů a zatímco bude Rak Dol obšťastňovat svou přítomností stráže, vlastně strážkyně, protože jsou to všechno ženy, doběhne ke konzolím a začne svou práci. Já si beru na starost hlídku u věží a věže samotné.


Vyškrábat se na skálu mi jde mnohem jednodušeji, než bych čekala. Počasí nám teda moc nepřeje, ale čekat zataženo na tropickém ráji asi nemůžeme. Zblízka ještě obhlížíme celou situaci a všímám si dvou Akk psů. Povzdechnu si, naposledy, když jsem se střetla se psem, skončila jsem paralyzovaná v lese. Ale tihle pokud vím, tu schopnost, doufám, nemají.


Slunce svítí vysoko na obloze, když se spustím přes okraj skály a začnu se pomalu spouštět dolů. Dávám si velký pozor, aby mi necinkala výstroj, ale byť mám skvělý pocit z toho, jak mi to jde, tak po pár spuštěných metrech slyším nějakou ženskou křičet: „Poplach! Vidím ji! Támhle na té skále!!“
Protočím očima v sloup a povolím lanko naplno. Rychle, s lehkým dopadem, se přimáčknu na skálu, když kolem mě začnou lítat první blasterové střely. Začínám opětovat palbu, když zahlédnu Rak dol zpracovávající dvojici strážkyň na vrchu střechy.


„Ty věže, Marnsharo!“ zapraská mi v komlinku Leesův hlas. Je mi jasné, že chce, abych je běžela obsadit, ale zase se mi nechce vběhnout na volné prostranství, aniž bych věděla, co se na mě odkud vynoří, takže se posunu jen o kousek kolem skály a doufám, že najdu alespoň nějaký výklenek, co mi poskytne kryt.


Z budovy začnou vybíhat další strážkyně a zahlédnu dva psi akk. Moje blastery jsou ale neúprosné a mezi strážci začnou vybírat krvavou daň. Padá pes akk, když se ozvou dva výstřely, které přehluší vše střelbu a skála kolem mě vybuchne. Kusy skály lítají na všechny strany všude víří oblaka prachu, o kombinézu bubnují střepiny kamene, ale nic, co by mě nějak ohrožovalo. Ale také nechci zbytečně pokoušet štěstí, takže se rozbíhám k plotu do mrtvých úhlů obou věží. Mezitím padá další z vojákyň, zatímco druhá mě kropí svou automatickou puškou a zběsile utíká do krytu. I já se pod tou sprškou musím přikrčit a odhadovat, kam půjde další dávka. Pozornost mi odvede na tolik, že si dvou dalších psů akk všimnu až když na mě jeden z temným zavrčením vrhne. Stihnu si všimnout řady perleťových zubů v obrovské tlamě, ze které kapou vodopády slin. Nevím, z čeho je mi hůř, jestli z těch zubů nebo z těch slin, ale to už se mi pes zakusuje do předloktí, které jsem mu nastavila a zároveň se zapřela proti jeho nárazu. To už se mi ale druhý vrhá po nohou a když se mu snažím taky uhnout, strhne mě první zvíře na zem. Začne boj o mou krkavici. Nade mnou stále lítají paprsky střel z pušky, ale ty mě teď opravdu netrápí. Zuby mi cvakají kousek od tváře a krku, ale nějak se mi je daří držet tak tak daleko. Vzdáleně slyším, jak někdo křičí, ať zabijou tu, co leží. Netuším, zda je to na ty psi nebo na koho a ani mě to moc nezajímá. Konečně se mi podaří zaklesnout ruce tak, abych taky mohla vystřelit. Jeden ze psů bolestivě zakňučí a kousek se stáhne, čehož využiju k další ráně a pod zvířetem se konečně podlomí nohy a ztěžka padne na zem. Naložit s tím druhým stejně je pak už jenom otázka vteřin. Rychle se klidím k plotu, kousek od jedné z obranných věží a rozhlídnu se po bojišti. Na střeše domu stále vidím mihotání světelného meče, všude se nese kakafonie rozkazů, výbuchů a staccato střel. Vidím, že vedle budovy stojí ženská s kulometem a v tu chvíli proud střel vyrazí mým směrem, ale výstřely neškodně lítají všude kolem mě, prolétají plotem a mizí v lese daleko za mými zády. Zvednu blastery a kulometčice se ani nestihne leknout a padá mrtvá k zemi. V tom mě zasáhne rána přímo do hrudníku. Střela mi skoro vyrazí dech a srazí opět k zemi, ale skrz kombinézu neprošla. Doufám, že to tam Rak Dol začne pořádně řešit.


“Leese,” zavolám našeho experta. “Potřebuju, abys otevřel dveře od těch věží, jinak se dovnitř nedostanu.” Hned za teď už mrtvou kulometčicí zahlédnu uniformu velitelky. Zamířím a než stihne Leese odpovědět, stihne ji stejný osud jako spoustu jiných.
“Chvíli to potrvá,” houkne Dailen v odpověď.
Pozvdechnu si. “Máte poslední možnost se vzdát!” křiknu do prostoru. “Jinak vás stihne stejný osud, jaký potkal vaši velitelku!” Chvilku počkám, ale střelba neustává, obíhám tedy věže a jdu si došlápnout na tu jednu, co mi neustále otravuje život svou neustálou střelbou bez toho, že by se mě nějak snažila zabít. Cestou odrovnám další dívčinu s bazookou, za ní vidím Rak Dol flákající se na zemi. Ale zjevně se sbírá na nohy, takže jí asi nic není. Obrátím pozornost k té otravné, ale už ji jenom pozoruji skrze plot jak pádí, co jí síly stačí, puška se válí kousek přede mnou na zemi. Zavrtím hlavou. Otravovat, to jo, ale čelit mi se vztyčenou hlavou, to ne.


Moji pozornost upoutá zvuk nahozených repulzních motorů. Otočím se a jeden ze speedrů se právě vznáší do vzduchu. Hrkne ve mě. Bez těch věží asi nemám moc šanci se s ním vypořádat, pokud vezme dráhu. Budu mít pouze jednu šanci na pořádnou trefu, jinak uletí. Pevně rozkročená opět pozvedám blastery a spustím z obou hlavní. Vidím, jak se zakusují do armoru pilotky a její tělo sebou pod náporem škube, nasazuji na druhou salvu, když mi zmizí za budovou. Vzápětí se do vzduchu vznáší další a já už se pomalu loučím s možností, že se o nás nikdo nedoví. Musí jim být jasný, že základnu neubrání, a být na jejich místě, tak pustím výkon na plno a odjedu pro posily. Kupodivu, ani jeden ze speedrů zatím nemá takové úmysly. Oba mizí za domem.


Rak Dol už se konečně sesbírala ze země a dorazila ke dveřím, mezitím se o mě ale ještě otřel jeden výstřel odstřelovačky schované v budově. A Leese volal něco o tom, že snad potřebuje pomoct. Myslela jsem, že se o to Rak Dol postará, ale celou tu dobu se motá venku, zatímco Leese čelí útoku vevnitř. Kašlu na svůj úkol. Věžičky mi stejně nezpřístupnil, pokud se ty speedry rozhodnou uletět, už jim v tom nic nezabrání.


Rozběhnu se dovnitř. Těch pár metrů překonám během několika sekund probíhám kolem překvapené kel dorky.
“Postarej se o ty speedry,” zasyčím do komlinku. “Já pomůžu Leesovi, tobě to hrozně trvá,” dodám a vběhnu dovnitř.
Přede mnou ve dveřích se mihne několik postav, házím tam termální detonátor a kreju se za stěnou. Výbuch otřese domem, skrz dveře dovnitř vlítne oblak prachu a trosek. Vbíhám dovnitř a na zemi se povalují zbytky schodiště.
“Leese?” zahledím se nahoru. Venku se ozve další výbuch. A pak je klid.
“Ano?” odpoví nevzrušeně. Identifikuji ale i jistou spokojenost. Oddechnu si. Takže mu nic moc není.


Oba speedry konečně práskly do bot, ale před tím se snažili se zachránit některé své spolubojovnice. Jeden zmizel nad otevřené moře, ale s tím si Rak Dol poradila. Aspoň něco, ušklíbnu se. Druhý se rozjel přes plot a věže také opustila posádka. Což znamená, že jsou konečně volné k obsazení.


Během chvíle ´v jedné z nich sedím, zatímco Leese obsluhuje jednu pomocí vzdáleného přístupu. Podaří se mi zastřelit dvě příslušnice útvaru a sestřelit speedr, ale další dvě se dostanou z palebného dostahu věže. Opouštím ji a zbylé dvě po asi půl hodině doženu. Bez jediné výčitky svědomí obě střelím do zad. Svou příležitost se mi postavit čelem dostaly.
Ještě zkontroluju, že jsou po smrti i ty z toho speedru a vracím se pomalu zpět. V tu chvíli mě napadá, proč jsme je nezkusili přepadnout v noci… Ale tak pro příště.
9.11.2016 14:16 - Hunter
Dex posila zpravy, jo? No fiha... A co pise? :-)
Ad prepad v noci... Taky pravda, ten hlavni duvod je, ze jste odstranili vysilace v dobe, ktera vam da cas na jachtu zautocit prave v noci.
Presun potrva lokalni gyropterou asi dve hodiny a posleze dalsich sest hodin hladinove plavby. Posledni cast pod vodou, ta zabere dalsi dve hodiny. Utocit budete ve 4:00, dve hodiny pred vymenou strazi na senzorove zakladne...
Vzdalenost gyropterou cca 200km, hladinove 50km, pod vodou poslednich 8km.
Ve vybave mate nahradni kotvicky, 4 silne magneticke podvodni miny (mechanika jako bomby, damage 7d10x5), 4 lehke podvodni miny (mechanika jako bomby, damage 8d10x2), zasobu vzduchu na 12h pod vodou na osobu navic a dva skutry (dvojmistne) a jeden skif (ctyrmistny) se sonickym delem 2d10x2. Jinak ploutve apod, co vam davaji +5 na plavani :-)

Vodni fregata, DR 20, protiletecke stity 80, 520hp
Ve vyzbroji dve protiletadlove baterie 7d10x2 a jedna baterie s tri-ion cannon 5d10x5. Torpeda 7d10x2, hlubinne naloze 5d10x2, ale velky splash.
To kdyby Tonda mel choutky :-)

Jachta bude mit DR 15 a kolem 1000 hp. Nejake obranne systemy a i utocne asi taky, ale nic detailniho.
9.11.2016 15:32 - Bleška
Tak ty podvodní bomby si můžeš škrtnout, o to se Marnshara postarala :D. Vodní fregaty jsou moje :D. Prej splash... :D.


Co je to gyroptera?
9.11.2016 16:15 - Hunter
Vygoogli si to a dej si obrazky, takhle nejak si to predstavuju :-)


Myslel jsem, ze se tak jmenuje ta wookieeska helikoptera. Ale nejmenuje, je to

V tomto pripade tim tedy myslim lehkou verzi vrtulniku s malym vykonem, ale zaroven i minimalnim profilem, ktera ma vrtuli nahore, ale dalsi vzadu, viz ten obrazek nahore :-) Ta vas vysadi k predpripravene vybave ve vode.
Jo a jeste ad ty velke miny - zabiraji jedno misto pro cloveka = vazi kolem 100kg, ale maji vlastni balast, aby byly vuci hustote vody neutralni.

Ano, tak nejak zrychluju planovaci faze, az natolik, ze ani vam to nerikam... Ale co uz :-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080482959747314 secREMOTE_IP: 18.217.6.114