Dovednosti

Nové možnosti a využití starých dovedností.
Napsal Rytíř

Nové využití dovedností

Postavy na Ardě mohou své dovednosti využít nejen způsoby popsanými v SRD, ale i všemi způsoby zde uvedenými:

Léčení

Léčení vůlí: Postava s Darem léčení může léčit dokonce i pouhou silou své vůle a rostlinné magie, bez kouzel, když ověří Znalost (přírody) vůči TO 20 na výběr správných bylin a potom Léčení vůči TO o velikosti celkové navrácené staminy (jinými slovy, léčitel může navrátit až tolik staminy, kolik ověřil Léčení). Takovéto léčení jde použít jen na cizí postavy (ne na sebe sama). Stojí postavu buďto manu (má-li nějakou) nebo staminu; manu v poměru 1 bodu za 2 navrácené body staminy, staminu v poměru 1:1. Léčení vůlí nejde použít na ztracené body zdraví, ale jde použít na dočasně poškozené vlastnosti, a to v poměru 10 bodů staminy na 1 bod navrácené vlastnosti. Trvá tolik kol, kolik bodů staminy léčitel vydal a na jednoho tvora ho léčitel může použít jen jednou denně.

Přežití

Navíc k možnostem uvedeným v pravidlech může postava tuto dovednost využít k tak dobrému rozmístění svého vybavení a nákladu, že se její nosnost zvedne o 10%, když ověří Přežití vůči TO 15. Za každých 5 bodů navíc, o které postava ověřila Přežití, se nosnost postavy zvedne o dalších 10%. Maximálně se může nosnost postavy tímto způsobem zlepšit o 50% (TO 35).

Ověřování se provádí vždy jen jednou za každé balení nákladu; postava ověřující své TO může zlepšovat nosnost svou nebo i nosnost někoho jiného.

Pokud ověříš Přežití vůči TO 10, máš v přírodě synergický bonus +2 na všechna následná ověřování Skrývání a Tichého pohybu.

Skrývání

Postava s velkou zbraní má při ověřování Skrývání postih -1, protože jsou to z hlediska Skrývání neohrabané zbraně. Platí to i pro postavu s dlouhým lukem připraveným ke střelbě; pokud ho má sbalený v pouzdře, postih k ověřování nemá.

Napsal Rytíř 27.02.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.16890501976013 secREMOTE_IP: 18.188.66.13