[Překlad] Strádovo prokletí

Český překlad jednoho z nejlepších modulů do 5. edice Dungeons and Dragons pro postavy na 1. - 10. úrovni.
Napsal Demonica

Strádovo prokletí

Pod tmavými bouřkovými oblaky stojí upír Strád von Zarovič, jehož silueta vrhá stín na starověké zdi hradu Ravenloft. Burácení hromu rozechvěje vrcholek hradní věže. Kvílení větru zesílí a Strád upře svůj zrak na Barovii pod ním. Hluboko dole, ale stále pod jeho dohledem, právě do jeho panství vstoupila družina dobrodruhů. Strádovu tvář zkřiví úsměšek, plán se vyvíjí přesně podle jeho představ. Věděl, že přijdou, a ví také, proč přišli. Vše jde tak, jak si usmyslel. Temnotu prozáří svit blesku, ale Strád je pryč. Půlnoční vzduch je vyplněn pouze skučením větru. Pán Ravenloftu čeká k večeři hosty. A vy jste zváni.

Modul je kompletně přeložený do češtiny, včetně všech map a dokumentů. Důraz byl kladen na to, aby česká verze odpovídala současným překladům příruček a také aby se dobře se četla (v rámci toho, že jsme amatéři).

Soubory ke stažení obsahují zvlášť PDF a věci k vytištění (mapy v PJ i hráčské verzi, dokumenty a tarokové karty), které nejsou nutné, ale někteří je jistě ocení.


Překlad: Demonice, exi, Mirkul
Korektura: Pan Bača, Efram, Kosťa
Sazba: exi


Poděkování: Panu Bačovi, který vzal projekt za svůj, komplet modul snad pětkrát přečetl a pravděpodobně by ho mohl odehrát po paměti. Díky němu bude v překladu snad minimální množství „bugů“. A potom Sirienovi, díky konzultaci s nímž jsem si ušetřil spoustu mozolů, které bych si na ukazováčku při sázení jinak udělal.


Stáhnout

Mapy, karty, dokumenty


Český překlad základních příruček páté edice D&D naleznete zde

Napsal Demonica 21.12.2018
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 113 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1323709487915 secREMOTE_IP: 44.200.169.91