Volná diskuze

Omaha
23.1.2018 17:24
Arelen volá hrdiny! (Neboli hledáme spoluhráče)
Nazdár!


Plánuji český "DnD" ("Dungeons and Dragons", "Jeskyně a Draci"), přes Roll20.net, kdy jakožto (zatím) malá skupinka, sháníme další hráče, kterým by nevadil roleplay styl hraní.

Komunikujeme přes discord.

Jakožto (začínající) DM, budu (pravděpodobně) měnit hlasy pro postavy, vysvětlovat lokace jak nejlépe dokážu, kromě bitev, které budou vždy mít mapy.
Svět je kompletně nový, vytvořen mnou tak, aby jak začátečníci kterým se pouze líbí nápad a nikdy moc nehráli, či veteráni kteří mají za sebou už spoustu kampaní, zažili nové zkušenosti. Svět se bude se měnit podle toho, jak a co PC (player charactery) spáchají. Hrát se bude s 5e pravidly, a samozřejmě s nějakýmy homebrewn povolání(classy), rasy, a pravidly.
Po domluvě semnou, jakožto DM, se dá vymyslet cokoliv, dokud to dává smysl pro fantasy universum.

Na jakékoliv dotazy rád odpovím, ať už zde, v SZ, či na mém Discordu: Omaha#2959, kde se pravděpodobně objevuji častěji.


Co požadujeme?

  • Přátelskou povahu
  • Nebát se spolupráce
  • Alespoň základní zápal pro hru, a nebát se se vložit do své postavy, a imerzovat se do světa Arelen.
Nejčastěji kladené otázky:
  • Jak často by se hrálo?: Zatím není nic na pevno, ale momentálním hráčům nejvíce vyhovuje jedna 2-3 hodinová hra za týden, či za dva týdny. Stále se dá domluvit.
  • High/Medium/Light Fantasy?: High Fantasy.
  • Kdy by se hrálo? Toto stále není nijak zasazeno. Doufáme ve skupinu 6 - 8 PC, než začneme vše plně zasazovat ohledně hracího času a možná nějakých dalších věci. Prozatímní nápad, je sobota večer, každý druhý týden.
Introdukce světa Arelen:
Svět Arelen je teprve pár měsíců po ukončení 30 leté války lidí a Tieflingů. Krvelačný král Baldřich III, vítězně oslavuje ve svém hrade, ve městě King's Pass, společně se svými věrnými muži, Stříbrnou Stráží. Do toho, do hradu vnikne jeho syn, a oznamuje, že přišel krále sesadit, a sám se stát králem. "Tento svět má dost tvé tyranie, otče!" "Stráž!" Král zvolal, ale Stříbrná Stráž se nepohla. Namísto toho, se začali klanět Baldřichu IV. Ten vytasil zbraň, a prošel, kolem všech, a požádal otce, aby sestoupil sám, nebo bude vyhnán, či zabit.

Více informací se o tomto dění nepíše v žádné historické knize. Je pouze známo, jako pohádka pro děti před spaním, o hrdinném zapomenutém princi, který osvobodil všechna království od tyranického zloducha. Pohádka jako každá jiná, kde dobro, vyhraje nad zlem.

A nyní, deset let po všem, Král Baldřich IV, vládne spravedlivou rukou.. Nebo se to alespoň tvrdí


Edit:
"Low -> Light"
"Heavy" -> "High"


** TÍMTO JE REKRUTOVÁNÍ UZAVŘENO! BYLO SEHNÁNO 6 HRÁČŮ Z TÉTO STRÁNKY, PARÁDNÍ POČET, IDEÁLNÍ. DĚKUJI VŠEM ZA ZASLÁNÍ A ZA ZÁJEM. **
Autorská citace #1
23.1.2018 19:16 - Shako
Píše:
Heavy/Medium/Low Fantasy?: Heavy Fantasy.


Co přesně to znamená?
Autorská citace #2
23.1.2018 19:25 - Omaha
Shako píše:
Co přesně to znamená?



Low fantasy, je svět jako ten náš. Bez draků, bez magie, pouze technologie, občas se může objevit nějaká ta "fantasmagorie" typu duchů. Takový "uvěřitelnější" svět. (Barbar Konan, pro příklad.)


Heavy fantasy je svět plný magie, všelijakých jevů a příšer.


Medium je někde mezi tím (pro příklad Hra o Trůny)
Autorská citace #3
23.1.2018 21:54 - Maelik
1) Kdy tak plánujete hrát? Aspoň rámcově (např. pátky večer)

2) Hru o trůny bych dal jako low-magic. Magie je tam relativně vzácná a alespoň v současné době slabá a spíše rituální povahy. Jako medium mě teď napadá akorád Odkaz dračích jezdců. Magie je součást světa, ale není to nic světoborného.
Autorská citace #4
23.1.2018 22:48 - Aegnor
OT:
Omaha píše:
Heavy fantasy je svět plný magie, všelijakých jevů a příšer.

Já se omlouvám, ale heavy fantasy mě hrozně tahá za oči. Čekal bych spíše "High" (sedí to i jako lepší opak toho "Low").
Autorská citace #5
23.1.2018 22:58 - Omaha
Maelik píše:

1) To právě stále není nijak zasazeno, jelikož se k nám stále nikdo moc nedostal. Toto info doplním do OP. Pravděpodobně, každou druhou sobotu k večeru.

2) Pravda, pravděpodobně spíše "light", ano.. Na Medium mě moc nenapadlo, bohužel.


//////////////////////////////////////////////////////////
Aegnor píše:
OP opraven z "Low" na "Light", také mě to bije do očí, děkuju :)
Autorská citace #6
23.1.2018 23:10 - Shako
Omaha píše:
OP opraven z "Low" na "Light",


Myslel jsem si, že to bude toto rozdělení, ovšem tato oprava je ještě víc epická. Skoro bych to tu chvíli nechal viset.

Opak light by bylo spíš dark, což by byl konečně používaný termín.

Jinak si asi myslel Low fantasy a High fantasy. Ovšem stále zůstává otázka toho medium, což se říká tak o steaku - nevím, jak o fantasy. :-D
Autorská citace #7
23.1.2018 23:16 - Omaha
Shako píše:

Mmm, steak..
Light v tomto slovasmyslu není využíté jako "světlo" ale jako "lehká", potom "střední" a "složítá" :-D

Ohledně toho po pravdě nemám nejmenší tušení, když jsem dával dohromady otázky, jeden z hráčů mi řekl, že by bylo dobré říci, že jsme "heavy fantasy", "složitá fantasy" a pak mi to trochu popsal. Jinak děkuju ;D
Autorská citace #8
23.1.2018 23:45 - sirien
Grammar nazi squad intervention:


Sem chtěl teda mlčet, ale...

zaběhlý úzus je low/high fantasy (popř. epic; heavy sem vživotě neviděl a praštilo mě to přes oči)

zároveň když už, tak spíš "lite" než "light". Formálně je teda samozřejmě možné použít obojí, protože "lite" je informal varianta "light" pro specifické kontexty, nicméně v tomhle konkrétním významu a v kontextu termíno-tvorby nebo jak to nazvat je v moderní angličtině přirozenější použít spíš "lite" než "light" (osobně tipuju, že "light" v tomhle významu z angličtiny za nějakejch pár dekád spíš vymizí a "lite" ho vytlačí úplně někam do říše archaismů, ale to ještě chvíli potrvá)


EDIT: a Shako se taky plete samozřejmě, light znamená zároveň světlo a zároveň lehkost. Jen prostě v tomhle konkrétním kontextu ustupuje tomu "lite", ale že by to bylo špatně se taky říct nedá. Až na to že proti němu pořád musí bejt to "high", protože "heavy" v angličtině v téhle vazbě neni.
Autorská citace #9
23.1.2018 23:55 - Omaha
sirien píše:
zaběhlý úzus je low/high fantasy

OP už je opraveno, s připsaným "Editem"

Zaběhlý úzus opravdu nemám, bohužel :-D
Autorská citace #10
24.1.2018 00:04 - sirien
A to si zas neber, my jen tak rejpeme :D

Ono stejně je v těhle termínech totální bordel. Sice jsou ustálené termíny ve smyslu slovních vazeb (low fantasy, hight fantasy, epic fantasy, low magic, high magic... medium se teda moc nepoužívá, ale technicky vzato do toho jazykově-logicky zapadá, tak asi klidně i medium fantasy nebo medium magic), nicméně obsah těchto termínů (resp. jejich definice) sou naprostej bordel a každej tim myslí a představí si pod tim něco jinýho (plus někdo mezi high/epic fantasy rozlišuje a někdo je bere jako synonyma).

A to jen mezi RPGčkařema / fantazákama, nedejte bohové když do diskuse přiletí někdo kdo tohle nezná a začne okolo mávat literárníma definicema. Resp. teda definicí, protože literatura zná z těhle termínů jen jeden a to "epic fantasy" a aby to bylo zábavnější, tak literární "epic" fantasy má takřka nulový překryv s výše uvedeným "epic fantasy" a v našich kruzích je v podstatě adekvátní "fantasy" jako tkaové (zatímco v literatuře to je v podstatě odlišení "fantasy" od "fiction". Zjednodušeně řečeno.)

Prostě takovej hezkej chaos :)


EDIT: a to sem samozřejmě vynechal všechny další srandy jako "historical fantasy" nebo "urbanfantasy" (a vždy bublající hádku mezi doslovným významem (Cadwallon je urbanfantasy! Je to fantasy, a je to město!) a žánrovým významem (fuck ya all, Cadwallon je fantasy, urbanfantasy je Nikdykde, ale i Feistova Fairie tale, i když se odehrává na venkově!)) a to sme se ani nedostali ke všem těm *punkům (steam-, clockwork-, alchemy-, ...) které se stanou ještě zábavnější v momentě, kdy někdo vyřkne sousloví "new weird".
Autorská citace #11
24.1.2018 00:13 - Šaman
Vidíš, a já jako opak "high" znám "low". Tedy nízko magické světy, oproti vysoce magickým světům. Odkaz na krátkou diskuzi, kde se ti už řešilo.
Autorská citace #12
24.1.2018 08:41 - Shako
sirien píše:
EDIT: a Shako se taky plete samozřejmě, light znamená zároveň světlo a zároveň lehkost.


Myslel jsem to ve smyslu, že sice existuje dark fantasy (temná), ale nic jako "light fantasy" tedy nějaká světlá/optimistická fantasy neexistuje. Light ve smyslu lehká mi taky nedává moc smysl... jakože to vlastně není fantasy? Tak to by tam spíš patřil nějaký jiný přívlastek - historická, urban...


Omaha: Složitá - to mě právě zaujalo, co tím složitá myslíš. Jestli to má "heavy" rules (důraz na pravidla) nebo propracovaný svět (simulace, tedy nějaké složité fungování světa). Ale v kontextu těch dalších termínů to nedávalo smysl. A vůči magii se právě používá low/high.
Ale jinak spíš jen tak rejpu, jak píše Sirien. :-)
Autorská citace #13
1.2.2018 15:28 - Morgue
Ahoj,

mel bych zajem si zahrat. Discord mam a dnd taky uz nejakou dobu hraju. Pokud stale hledas hrace tak se skromne hlasim :) kontaktovat me muzes bud na discordu kde me najdes pod nickem M pres ap
Autorská citace #14
1.2.2018 15:31 - Morgue
To je tak kdyz pises z mobilu...
Discord: Morgue
Mail: pavlanj@yahoo.com
Autorská citace #15
1.2.2018 20:23 - Omaha
Tímto uzavírám hledání hráčů. Jak je již napsáno, našli jsme 6 hráčů. Nádherný počet.

Moc děkuji všem, kteří napsali a kteří dali vědět, a moc děkuji za účast těm, kteří se k nám dostali.

- Omaha
Autorská citace #16
1.2.2018 20:28 - ShadoWWW
Budete to streamovat? Pomohlo by to i jiným novým hráčům.
Autorská citace #17
2.2.2018 03:57 - Omaha
Otázku nechám kolovat mezi hráči, a pokud s tím nikdo nebude mít problém, a někdo toto dokáže zajistit, nevidím důvod proč ne :)
Autorská citace #18
14.8.2018 10:12 - Wonkkon
Ještě jsem nikdy nehrál DaD ale rád bych chtěl začít
:co je vše potřeba na hraní ve vaší skupině
:je pořát volné místo
:vím jak se DaD hraje ale poze teorie byl by to problém
Autorská citace #19
27.4.2020 08:41 - Necraatall
Hledam skupinu.
ovladam pravidla dnd 2,3,3.5, Pathfinder1, Orientuji se ve 4ed a 5 ed DND.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090353012084961 secREMOTE_IP: 44.222.149.13