Volná diskuze

krytah
20.1.2019 08:34
Dobré buildy D&D 5e
Ahoj, jednou jsem se rozhodl, že zkusím udělat co nejsilnější build do D&D
(rozhodně neříkám, že jsou nejlepší). Zatím jen pro první úroveň,
ale časem bych se chtěl pustit i do vyšších lvlů. Zde je odkaz na charakter sheety: https://drive.google.com/drive/folders/1cpsqn-p1OwqmhjIoyKrXiPdlTKGvettN?usp=sharing
Autorská citace #61
8.2.2019 21:58 - Gurney
LokiB píše:
Ty máš, Gurney, celkem konzistentně vysoké nároky na GMa, co smí a nesmí dělat, abys ho jakožto hráč neposlal do prdele a nešel hrát s někým jiným, protože tě to u něj nebaví. To je ok. Trochu mě překvapuje, proč GM nemůže mít také vysoké nároky na hráče, aby neposlal on do prdele je.

Asi nebudou tak vysoké, když jsem o tom u snad žádného GMa, se kterým jsem hrál, o tom ani neuvažoval a téměř vždycky se mi ta hra nakonec líbila. Třeba mám jen štěstí, těžko říct. Ale konzistentně tvrdím, že kdo chce mít tenhle level kontroly nad tím, jak hráči hrají svoje postavy, má radši jít psát povídky. Nároky mít samo může, ale proč si rovnou nepřiznat, kde je doopravdy zakopaný pes.

(ale tuhle diskuzi s tím plevelit nechci, kdyžtak v nějaké relevantní)
Autorská citace #62
8.2.2019 22:40 - LokiB
Ok. Tedy jen z hlediska buildů: Inteligence postavy bereš jako relevantní jen pro potřeby herních mechanik, které ji přímo používají, je to tak?
A případně ti ani nevadí, když hráč "krolla" s nízkou herní inteligencí, roleplayuje postavu jako "univerzitního profesora" a "Sherlocka" v jednom?

Mně to třeba připadá rušivé. Nic, co bych nezvládl skousnout, ale divné to imho je.
Nevidím za tím potřebu kontroly nad tím, jak hráči hrají svoje postavy (ale možná tam je, jen ji prostě necítím). Stejně, jako hráči očekávají nějaké způsob vedení hry a hraní NPC od GM, aby jim to přišlo pokud možno uvěřitelné, jak se tu někdy uvádí.
Autorská citace #63
8.2.2019 22:50 - Gurney
Píše:
(ale tuhle diskuzi s tím plevelit nechci, kdyžtak v nějaké relevantní)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.076615810394287 secREMOTE_IP: 54.227.136.157