Volná diskuze

ShadoWWW
7.9.2019 13:57
RPG trendy
Chyběla mi tu na Kostce nějaká obecnější diskuze o RPG, tak jsem s dovolením založil tuto diskuzi. :)
3.9.2020 15:36 - Gurney
Zarahel: já mám takovou kontroverzní myšlenku, že hráči jaké popisuješ, by si za hru platit nejen mohli, ale spíš měli. Protože to uż pak není vedení společné hry, ale dělání zábavy pro uzavřenou společnost.
3.9.2020 15:49 - Zarahel
York píše:
Dost to souvisí s economies of scale. Za zkouknutí streamu zaplatíš sotva pár korun a to ještě dost často nepřímo (přes reklamu). Rentabilní je to díky velkýmu množství diváků.


Tomu rozumím :) Narážel jsem spíš na různé přímé "donate" různým herním hvězdičkám. Ale proti gustu..., jak to bývá :)

Gurney píše:
já mám takovou kontroverzní myšlenku, že hráči jaké popisuješ


Moc kontroverzní se mi nezdá. Pokud to dotáhnu do extrémů, máš v podstatě pravdu. Černobílé naštěstí není nic :)

Také vidím trochu zádrhel u toho, jak kdo DnD pojme. Co si projdeš média, která hru představují, často narážím na obecnou představu: Hráči hrají / GM chystá a stará se. POdle toho se asi odvíjí i zbytek....
3.9.2020 17:05 - ShadoWWW
Přes reklamu to nefunguje. Monetizace streamů probíhá hlavně přes donate a v závěsu pak Patreon.
4.9.2020 23:36 - sirien
Loki: co si myslí lidi co GC znají z webové dálky nás na GC moc netrápí.

GC jasně a dlouhodobě komunikuje (na webu, FB i na samotné akci), že to je akce od fanoušků pro fanoušky, že vypravěči (a i orgové) za svojí práci nejsou placení (i když mají nějaké benefity jako odměnu za to že něco dělají pro ostatní - mimochodem je transparentně k nalezení) atd.

A ano, z feedback dotazníků i z reakcí online i z rozhovorů s lidmi na akci (a i z faktu, že vypravěči tvoří asi pětinu návštěvníků, takže většina návštěvníků má nějakého přímo mezi kamarády) víme, že to tak většina (minimálně těch, které to vůbec zajímá) chápe. Kdyby to tak nebylo, tak by nás to asi dost přestalo bavit dělat. Takže děkuji za starost, ale nemusíš mít obavy, je to vnímané tak, jak to píšu a další neproduktivní teoretické spekulace doporučuji raději nahradit v dalším roce osobní návštěvou.
5.9.2020 00:11 - LokiB
hele, vidíš a já jsem měl pocit, žes tu v minulosti dost podrážděně na některé obdobné výroky o GC reagoval. Takže je dobře, že tě to netrápí, co si kdo myslí. máme to vyjasněné.
5.9.2020 02:11 - sirien
Tak kdo si co myslí je jedna věc, co kdo byť spekulativními úvahami šíří je věc dost jiná.
16.9.2020 09:55 - Jerson
Ceník Vypravěče Bunnyho - s ním už jsem včera dal řeč, má za sebou zatím jednu placenou sehrávku a ceny bude upravovat, nicméně by z těchto svých aktivit chtěl mít i nějaký zisk, třeba aby mohl v zaměstnání pracovat jen na půl úvazku.
Šel tomu víc naproti, nicméně nabídku na placené sehrání taky dostal od kamaráda a nebyl co cíleně podnikatelský záměr. (Detaily kdyžtak dodám, kdyby to někoho zajímalo, nebo ho sem pozvu.)
16.9.2020 11:58 - PetrH
zajímavé.... jako, že bude trend začít se prodávat jako PJ ? nu uvidíme....
16.9.2020 13:00 - Jerson
Vzhledem k tomu, že je to druhý případ, kdy GM dostal nabídku udělat placenou hru kvůli terénům, tak bych řekl, že trend v prodávání se GMmů jako takových asi nehrozí, protože GMmů je už řadu let hodně a přitom nedostatek, je i řada dobrých, ale na nabídku odměny za to, že někomu povedou hru, nebo dokonce na odpověď na jejich nabídku vedení hry jsem nikdy (u nás) nenarazil. Takže je dost možné, že právě ty terény jsou zásadní prvek pro monetizaci GMmování (či jak to říct).

Samozřejmě, dva případy nejsou žádný směrodatný podklad pro skutečné závěry, spíše pro zformulování nulové hypotézy.
16.9.2020 20:58 - Skaven
Mi to příje jako super nápad. Umím si to představit třeba jako firemní teambuilding nebo jako placeného DM pro propagaci nového RPG...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.064059019088745 secREMOTE_IP: 34.236.152.203