Volná diskuze

ben222
27.10.2019 16:41
Nová monstra
Nazdar,
tak a zde otvárím diskuzi na všechna originální monstra které buď vytvoříte nebo nekde nabo tak neco.Prosťe volnej bestiář:-).
Autorská citace #1
27.10.2019 22:16 - krytah
No, tak tu budu jako první, proč ne? Nedávno jsem narazil na tuhle věcičku. https://homebrewery.naturalcrit.com/share/H1-2xqarKX
Je to v podstatě slabší hydra co zabíjí lidi a maže na ně vzpomínky. Občas sice může být problém hráčům vysvětlit, že ne: "Toho obchodníka co jste včera potkali si nepamatujete",
ale pokud se to zahraje dobře, mělo by to vyústit v hodně zajímavou session.
Autorská citace #2
28.10.2019 04:02 - Jerson
To je nestvůry která když někoho zabije, tak ho taky vymaže z paměti lidí, kteří ho potkali, ať jsou kdekoliv? Pokud ano, tak by se dala situace postavit lépe - vymyslet člověka se kuersn se setkali, který jim něco řekl a něco předal, a pak byl zabit - nicméně tugke situaci se setkáním neodehrát, aby hráči nemuseli nic zapomínat a místo toho mohli zjišťovat, koho si nepamatují a hlavně proč.
Autorská citace #3
28.10.2019 06:54 - ben222
Já jsem našel vyvernu skříženou s šavlozubím tygrem.
https://sk.pinterest.com/pin/218565388153369188/
Milá kočička ne?:-)
Autorská citace #4
28.10.2019 08:25 - efram
Chtěl bych se touhle cestou zeptat, zda někdo zkoušel udělat hrůzy z DrD do DnD 5E.
Autorská citace #5
28.10.2019 09:59 - sirien
Myslíš Neviděné?

Za mě to je hrozně špatnej design co nemá smysl dělat - efektivně existovaly jen pro kouzelníka, jenže když ten hodil blbě tak sis říkal o TPK.

V zásadě tyhle takřka nic nedělaly, jen dávaly damage "odnikud". Pokud o tohle příběhově stojíš, tak se to dá udělat líp:

1 - pokud to chceš vázané na místo / předmět atp., tak z toho kde udělat něco jako kletba. (Save / damage)

2 - pokud chceš aby to fungovalo jako "tvor" popř pohybující se síla, tak ale zase asi spíš nechceš aby to bylo úplně nedetekovatelné - popř ano, ale pak chceš aby se to řídilo nějakou logikou/omezením co do výběru cílů atp (protože horor tropes) Tam to pak jde opět udělat jako save nebo jako útok s tím, že to má imunity na všechno (možná kromě Force damage) a musíš se toho zbavit splněním nějakých podmínek atp.

Tady bych asi odkázal na věci jako Doctor Who: Mummy on the Orient express nebo Stargate Atlantis: Epiphany.


Původní DrD koncept "nejde to detekovat a pořádně ani zasáhnout a pohybuje se to a útočí to libovolně a to je všechno" by měl mít zkopírovat taky snadno, ale proč bys to dělal.
Autorská citace #6
28.10.2019 13:10 - efram
Nejde mi ani tak o to jak byl nevidený v drd. Koncept původní mel sva úskalí. Má to své specifické použití. To jak dokáže sílit a parazitovat je náhodou docela zajímavé. Záleží jak se příběhově použije. Nevíc nedetekovatelné tak úplně nejsou. Nicméně šlo mi jen o to zda to někdo zkoušel. jde o dost zvláštně pojatou skupinu netvorů.
Autorská citace #7
28.10.2019 13:35 - Šaman
Jen v hororových dobrodružstvích a většinou se proti nim ani nebojovalo. Říkame jim Hrůza (bez dalšího dělení) a nachází se v hladomornách, mučírnách… a imho i zcela reálně v koncentrákách. Zrodila se z bezmoci, strachu a silných negativních emocí mnoha lidí. Inspirace dračákem a duchařskými přiběhy.

Jen by nebyla nepřítel pro kouzelníka, ale pro kněze. Jak u nás "najdi zlo" nefunguje na sadistické bandity, tak na TOHLE by fungovalo uz zdálky. A stejně, jako na ty bandity nefunguje svěcená voda a vykuřování apod, tak proti tomuhle je to asi jediný možný způsob boje.

---
Takže nevím, jestli jsem ti odpověděl na otázku ohledně DrD neviděných, ale ano, máme něco jimi inspirovaného. Jen pravidlově upravené tak, aby seděly do našeho chápání světa.
Autorská citace #8
28.10.2019 14:00 - efram
ok diky Šamane
Autorská citace #9
28.10.2019 22:52 - Jezus
krytah píše:
No, tak tu budu jako první, proč ne? Nedávno jsem narazil na tuhle věcičku. https://homebrewery.naturalcrit.com/share/H1-2xqarKX


Svět je malý a o náhody v něm není nouze... Včera si tu přečtu o věci, co zabíjí lidi a maže na ně vzpomínky a dneska (aniž bych si to před tím googlil) čistě náhodou poslouchám tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=IFn48cysFdk

:-)
Autorská citace #10
2.11.2019 14:07 - Havranovicz
Trocha promotnem jedno z mojích príšer, možno do močiarového encounteru.
https://www.dndbeyond.com/monsters/397834-scyhliear
Autorská citace #11
14.11.2019 22:49 - Haplo
Dovolím si poznamenta že k videu kde se rozebírá False Hydra existuje i druhá část
Nicméně ta první je myslím o něco výživnější. Za mě to je námět, který mě po dlouhé době velice nadchl a přiložím zde i poněkud rozsáhlejší zdroj (pro přehlednost, ve videu je na něj odkazováno)
False Hydra@Goblin Punch

Jinak nějaké nestvůry ve svém bestiáři mám, nicméně budou potřeba notně oprášit
Autorská citace #12
14.11.2019 23:01 - Aegnor
efram píše:
Chtěl bych se touhle cestou zeptat, zda někdo zkoušel udělat hrůzy z DrD do DnD 5E.

Kdybych chtěl do své hry zapojit něco podobného, jako jsou Nevidění (Hrůzy), tak bych se stylizací a fungováním spíš inspiroval ve spiritech* z World of Darkness (osekaný jenom na spirity "zlých" emocí tak) - pokaždé je to spirit něčeho - spirit násilí, spirit vzteku, spirit chtíče ... A spirit sílí tím, že se okolo něj děje to, co ho tvoří (spirit násilí dost slušně posílí, pokud okolo něj bude probíhat pogrom) a postupně nad tím získává větší a větší kontrolu. Tzn. slabý spirit nenávisti třeba dokáže toho naštvanýho ožralýho dřevorubce pošťouchnout, aby zabil svoji ženu, která mu zahýbá. Opravdu silný spirit nenávisti dokáže donutit skupinu světců, aby se navzájem umlátili holýma rukama.
Zachováš tím to, že jsou tvoření zlem, ale místo strašně blbě porazitelnýho protivníka, kterej prostě jenom tupě zabíjí, dostaneš něco příběhotvornýho.

*Používám výraz "spirit", protože slovo "duch" už mám spojené s duchy lidí (ghost). Poděkujte českému okultnímu slovníku. :-)
Autorská citace #13
14.11.2019 23:03 - LokiB
Aegnor: a jak bys taková monstra zapsal v DnD 5E charakteristikách?
Autorská citace #14
15.11.2019 10:57 - efram
Díky za postřehy. Zajímám mě kdo a jak pracujete s takovým tématem. Přiznám se, že jsem neviděné nidky nevnímal tak moc tupě jak jsou tu většinově chápána. Bral jsem je jako něco co skutečně je tak negativní, že pouhá jeho přítomnost oslabuje život
Autorská citace #15
15.11.2019 11:06 - Aegnor
Loki: já? Blbě. :D Nemám pro DnD 5e moc feel. Ale bylo by to třeba pět variant, postupně silnější a silnější (CR řekněme 0, 5, 10, 15, 20).
Společné vlastnosti - trvalá neviditelnost, imunita na všechny druhy zranění krom jednoho (force?) a speciální schopnost postavená nějak dle kouzla sugesce.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.055742979049683 secREMOTE_IP: 3.230.128.106