sirien píše:
nechápu proč svůj čas ztrácet
Však já to respektuju. Na druhou stranu ale zdaleka ne každý potenciální tester/kritik má takovýkle pohled na to, jak tráví svůj volný čas.
Takže je to pak o volbách:
- můžu se pokusit přesvědčit Siriena s tím, že by to asi bylo docela přínosné, protože i přes sebechvalná prohlášení na každém kroku za ním stojí spousta prokazatelných výsledků. Pořád to bude ale jen jeden Sirien a nikoho dalšího nejspíš dokonalou znalostí Sirienových oblíbených her a jím používaných definic některých termínů neohromím. A při tom všem nemám vůbec jistotu, že Sirien kromě psaní čláknů umí i konstruktivně kritizovat a jeho feedback bude přínosný a obejde se bez osobních útoků, které ani trochu nepotřebuju. Protože já tím kupodivu taky budu trávit svůj volný čas a nikdo mi to nezaplatí.
- nebo se na to můžu vybodnout a raději své úsilí věnovat na komunikaci s jinými potenciálními spolupracovníky, kterých je mnohem víc, mají třeba za sebou i úspěšně vydané produkty a hlavně mají úplně jiná kritéria na to, jak a proč využívají svůj volný čas.
A ve skutečnosti je tohle jen jedna z mnoha úvah a nepřikládám jí nijak velkou váhu. Pravda je taková, že prostě nevím, jestli to, o co se snažím, má nějakou naději zaujmout a celou dobu to vyvíjím s vědomím (a strachem z) reálné možnosti, že ne. Stejně tak můžu jen hádat, co na to bude nebo nebude mít zásadní vliv. Průběžně se na to aktivně ptám lidí, kteří s tím mají aspoň nějaké zkušenosti a snažím se z toho poučit, jak nejlépe dokážu. V konečném důsledku ale pochybuju, že nějaký zaručený "recept na úspěch" existuje. Na každý úspěšný projekt připadají desítky těch, co zapadnou. A leckdy velmi kvalitních.