Rytíř píše:
Teda vy tu vymejšlíte komba :)
Hele a není to náhodou tak, že SA se dá použít pouze při útoku standardní akcí? Mám pocit, že jsem něco v tomto smyslu četl ve FAQ, když právě začali hráči zlodějů vymejšlet, kdy se to dá použít... Neboli žádnej SA při AoO!
SA se nevztahuje nebo neni podminen akci, ale normalne utokem.
Rytíř píše:
Ale i podle mě jde dát SA soupeři, který byl právě povalen na zem, když má útočník Improved trip a předtím se povedl ten bluf - viz SRD: Jestliže podrazíš protivníka v souboji nablízko, ihned dostaneš jeden útok nablízko na tohoto protivníka, jako bys nepoužil útok na pokus o jeho podražení..
"Jako bys nepouzil utok" v dusledku znamena jen to, ze dostanes volny utok (takto zmatecne je to definovane proto, ze Trip se
musi provadet utokem), nicmene ty
uz jsi provedl jeden attack roll pri Tripu (touch attack). Feint ti dava vyhodu pouze na
jeden utok. "Jako bys nepouzil utok" se ovsem nerovna dva utoky jednim attack rollem. Takhle vznika rule-abuse...
Rytíř píše:
Mimochodem, aby nebyl někdo případně zmaten tím, jak se to tu podává; i bez Improved Feint se dá použít SA - jenom je to pomalejší, jedno kolo se nepřítel zmate, až druhé se podřízne.. :)
Tohle nejde. Utok musi byt proveden tebou - pred tvym dalsim tahem, coz je nemozne, pokud nemas Improved Feint, takze asi jedine fakt jako prilezitostny utok nebo pokud muzes proves dvakrat standard akci za kolo, ale to moc dobre nejde. :)
Rytíř píše:
Hele, jak je to vlastně s tím blufem na tuláka a barbara, který si Obr počítaj vždycky? Už jsem to kdysi někde čet, jak to řešit, ale je to dávno, nevzpomínám si, co vyhrává? Můj soukr. tip je, že bluf ;)
Dobrej tip. :)