Pravidla

pigeon
24.10.2020 22:12
[DnD 5e] Sesílání kouzel jak?
Dobrý den tohle téma směřuji na dotaz, Dungeons and Dragons se učím podle pravidel co jsou zde ke stažení nejnovější verze, narazil jsem na sesílání kouzel nikde se nemůžu dočíst jak postupovat při sesílání kouzla jestli se má hodit standartne jako na útok 1K20 a přičíst bonus nebo postih k inteligenci ale nikde u kouzla není jaká je % šance že se povede když třeba sesilam léčení tak podle čeho mám určit jestli se povede nebo ne? Dekuji :)
Autorská citace #1
24.10.2020 22:37 - cyrasil
U utocnych/debuffu si hazes bud na utok (takze d20+proficiency+bonus za Int/Wis/cha) nebo si nepritel haze saving throw proti tvemu (8+proficiency+bonus za Int/Wis/Cha). Ktera varianta se pouziva je napsano u kazdeho kouzla.

Leceni apod. uspeje vzdy (pokud samotne kouzlo netvrdi neco jineho).

P.S. stadarta je vlajka, to co ty myslis je standard a tudiz standardne.
Autorská citace #2
24.10.2020 22:42 - Aegnor
Je to popsané v 10. kapitole - sesílání kouzel.

Ale ve stručnosti - když sesíláš kouzlo, tak utratíš pozici pro danou úroveň kouzla (kouzlo 1. úrovně utrácí pozici 1. úrovně; triky jsou "zdarma" v tom, že nemají pozice)*. A poté se řídíš popisem kouzla.
Pokud je v popisu "hoď si na útok kouzlem" či podobná formulace, tak si hážeš k20 + oprava sesílací vlastnosti (dle povolání) + zdatnost proti OČ nepřítele. Viz třeba Barevná koule.
Další verze je "záchranný hod", kdy ty sešleš kouzlo, ale hážou si zasažené cíle (určený cíl, v případě plošných kouzel jsou to všichni tvorové v oblasti a podobně). Oni si hážou záchranu atributem dle popisu (například u Strachu si zasažené cíle hážou na Moudrost), přičemž SO je 8 + tvá oprava sesílací vlastnosti + zdatnostní bonus.
A pak jsou kouzla, která prostě úspěšně sešleš a ony fungují. Tam se na nic neháže.


*A vždycky můžeš seslat kouzlo za vyšší pozici kouzla, než je nutná (třeba Barevnou kouli nemusíš sesílat jako kouzlo 1. úrovně, ale můžeš utratit pozici 9. úrovně) - v popisu kouzla je napsáno, jak se efekt liší od toho "základního".

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06571102142334 secREMOTE_IP: 54.85.255.74