Páni, děkuji moc za mnoho reakcí a typů. Asi se mi hned dnes nepodaří uspokojivě zpracovat všechny, ale pokusím se před spaním alespoň něco :)
Šaman
Lze si představit například území, kde vládnou obři a posílají Goliáše, aby lidi a elfy "vykouřili" z jejich úkrytů, protože jim v noci kradou jídlo podobně jako jsou pro nás myši. Nebo si můžeš představit, jak žili lidé v Matrixu a představit si svět, kde zvítězily pekelné mocnosti a jejich Tieflingové ničí poslední úkryty nebešťanů. V určitých situacích by mohlo být škůdcem takřka cokoliv.
Pan Bača / Log-0
Skutečně o něm přemýšlím jako o deratizátorovi, ale přišlo mi to pro lidi málo fantasy. Mile rád se k tomu vrátím :D
Sirien
Prostředí by tedy mohlo vypadat pro změnu třeba nějak takto:
- Domy a hostince
- Továrny a dílny
- Sklady a přístavy
- Pole a zahrady
- Dopravní prostředky
Zpracovat více živlů do substancí bude chtít dlouhodobější práci, ale mohlo by to jít...je otázka, jestli toho zvládnu tolik vymyslet, aby každá fungovala trošku jinak, ale zkusím to. Na další věci odpovím společně s Logem a Tarfillem
Log 1=0 / Tarfill / Sirien
Hubitelova specializace by se mohla tedy vyměnit za něco takového (název promyslím):
Vyvinul jsi účinný repelent. Zvol si typ škodné, na kterou se chceš zaměřit: běsi, draci, elementálové, nebešťané, nemrtví, obludy, obři, rostliny, slizy, víly, výtvory, zrůdy, nebo zvířata. Nebo dvě humanoidní rasy (například gobliny a koboldy). Tuto volbu můžeš změnit na začátku každé úrovně.
Repelent můžeš aplikovat během odpočinku na sebe nebo jednu jinou osobu či předmět o velikosti středního humanoida či menší a vydrží účinkovat 24 hodin.
Tento nepřítel má po dobu účinku -2 k hodům na útok proti tobě, ale výhodu k vnímání kvůli dráždivému zápachu repelentu.
Jdeš-li po svém vlastním druhu, musíš zabránit svému kontaktu s repelentem (například nepromokavé oblečení s plynovou maskou), jinak získáš -2 k hodům na útok a nevýhodu k vnímání, dokud účinek nepomine nebo od sebe neizoluješ zasažený předmět.
Tady jsem to radši utnul. Čím víc o tom přemýšlím, tím komplikovanější to je...řešení: pokud by se repelent musel aplikovat přímo a pouze na vlastní deratizátorovu kůži, bylo by to mnohem jednodušší, a to pouze za cenu nemožnosti jít po svém vlastním druhu...možnost, že by mohl "zasmradit" i své kámoše mi přijde už trošku rozbitá.
Rozhodit více ampulek najednou by teoreticky bylo možné navázat na zdatnostní bonus...to by přeneslo tuto schopnost i do multipovolání, což nevím jestli je žádoucí, ale osobně bych se tomu nebránil.
Substanci rozpínavosti bych mohl dát tedy rovnou ve vylepšené verzi a na 13. úroveň místo toho dát buď ten "Deratizátorův chrlič", který by spotřebovával substance a mohl je chrlit v dráze či kuželu třeba i více než jedno kolo s možností pohybovat se s ním, nebo zakomponovat něco dalšího ze Sirienových návrhů.
Prosekání finální schopnosti zkusím stihnout o víkendu.
Každopádně se tu krásně rýsuje lepší verze Deratizátora...určitě jsem neodpověděl na všechno, chtěl bych popřemýšlet o té jednotvárnosti, o které psal Sirien...je otázka, jestli je to na škodu, protože postava bude mít stále schopnosti alchymisty, které to zpestřují
Zatím bych aktualizované návrhy dával sem do komentářů (ideálně v přehlednější podobě, než je tato momentální), článek bych upravoval až si budu formou změn jistější.
Ještě jednou moc děkuji za komentáře a určitě pište další :) Jen asi nezvládnu zareagovat vždy dostatečně rychle :/
(příspěvek jsem párkrát upravil...všiml jsem si nedokončených myšlenek a dokonce i vět...dnes už je na mě hold pozdě :D )