Prostředí

sirien
5.11.2013 16:33
Někdy to je jen tak, jindy to je v kontextu... ale někdy člověku prostě přijde na mysl něco, o čem ví, že to je dobrý nápad. Mě teď napadlo udělat sérii bulvárních článků jako materiálů pro RPG. V tomto článku bych ji rád uvedl, něco k ní řekl a popsal, jak s ní zacházet.
Autorská citace #21
30.1.2024 00:23 - sirien
Z Nyxu od jistého RAINBOFa:

Píše:
"V roce 1959 se podobný případ skutečně odehrál. Na japonském letišti Haneda přistálo letadlo z Paříže. Lidé procházeli přes pasovou kontrolu a dostávali razítka do dokladů. Až se najednou úředník zarazil. Stál před ním na první pohled zcela ordinérní obchodní cestující. Upravený, v obleku. Celník listoval dokladem a procházel jednotlivá razítka z jiných zemí. Vše se zdálo normální. Až na doklad samotný. Pas vydala Republika Taured.

O žádné takové zemi úředník samozřejmě neslyšel, a muže proto zadržel a přiměl k vysvětlení celé situace. Cizinec ale reagoval po chvilce podrážděně. Na výzvy celníků opakoval stále naštvaněji, že pochází z Tauredu. Ze země, jejíž historie je stará přes tisíc let. Nehodlal uvěřit tomu, že může někdo popírat její existenci. Navíc do Japonska jezdí pravidelně, což nakonec šlo vyčíst i z razítek v jeho pasu. Zaměstnanci letiště byli bezradní. Přitáhli proto muže před mapu, aby jim ukázal, kde leží jeho domovina. Ten bez váhání ukázal na Pyrenejský masiv do míst, kde v „naší realitě“ leží Andorra. Odhodlaně prohlašoval, že se tam nachází Taured. Japonská celní správa si s mužem nevěděla rady, a tak jej dočasně pro vysvětlení celé situace nejprve zabarikádovala v jednom z pokojů ve vyšších patrech místního hotelu. Pokoj neměl balkón a před dveřmi stála dvoučlenná hlídka. Jaké bylo překvapení, když celníci ráno pokoj otevřeli a muž byl pryč. Přes noc občan Tauredu zmizel. Dodnes se neví, kdo cestovatel z neznámé země byl, ani jaký byl jeho osud."


Ref: reálný John Zegrus wikipedia

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06508994102478 secREMOTE_IP: 54.157.61.194