Tipy a triky

Autorská citace #1
5.12.2008 16:54 - Alnag
Velmi, VELMI pěkné... :)
Autorská citace #2
7.12.2008 12:30 - sirien

úvod, bod III


Tady musím bohužel nesouhlasit, zlosyn může být klidně sympatický, podmínkou je že nesmí být ospravedlnitelný - musí být jasné, že on je ten zlý a že to co dělá prostě nelze okecat. To však nebrání tomu, aby to byl nějakým způsobem sympatický typ.
Vždyť zlosynem může být třeba šarmantní upír nebo elegantní a galantní miliardář (který chce mimochodem odpálit pár nukleárek aby se zvedly jeho akcie v ekologických elektrárnách). Takový zlosyn může zpočátku vystupovat jako klaďák a jeho zlosynovost se teprve časem odhalí, a jaké to je překvapení, když je zlosynem ten úžasný sympaťák!

Ve Sto a jednom dalmaticnci to je Cruella De Vil!!!! Ne De Vir. Moje jediná oblíbená pohádka :(

Jinak výborný článek
Autorská citace #3
7.12.2008 21:24 - Geralt
Díky za opravu - přepsáno. Už je to dlouho, co jsem Sto a jedna dalmatinů viděl. Ačkoliv mi to mělo secvaknout i tak: de Vil = devil :)

Souhlasím - zlosyn může mít (a měl by mít, ať není tak černobílý a prokouknutelný) nějaké sympatické rysy. Ale jen do chvíle, než odhalíme jeho záměry, které veškeré smypatie zastíní. Sympatické rysy jsou jen maskovací slupka jeho padoušského jádra.

Autorská citace #4
7.12.2008 21:34 - Gurney
Napsané pěkně ale v podstatě nesouhlasím s body III - V (tedy alespoň pokud nejde o nějaké hry ve stylu superhrdinského komixu), jednička taky nemusí být vždycky úplně pravda ale uznávám že většinou je.

Záporňákovy záměry můžou být mnohem lepší než záměry samotných postav, jen občas účel světí prostředky (a pro postavy ne?)
Autorská citace #5
7.12.2008 21:35 - sirien
no nevim, proč by padouch nemohl mít sympatické rysy tak nebo tak? To že mám rád štěňátka a umím se chovat k dívkám jen těžko zastíní skotečnost, že chci otevřít Devět bran Pekel a předat Svět démonům, protože mám osobní dojem, že v takovém světě bude esteticky hodnotnější východ slunce.
Autorská citace #6
7.12.2008 22:04 - Geralt
Gurney: The Complete Book of Villains je napsána pro (především) začínající vypravěče v AD&D, takže se tam počítá s jistou dávkou heroičnosti.

sirien: Já to vidím z druhé strany. Myslím, že většině přijde sice přijde fajn, že se chováš hezky ke šťeňátkům a dívkám, ale otevřít pekelnou bránu je přeci jen dost drsné kafe a asi by to neodpustili ani dalajlámovi. Takže při celkovém posuzování budou zlé záměry mít větší "dojem utvářecí" hodnotu.
Autorská citace #7
8.12.2008 07:52 - ilgir
Tak jako určitě by se dal stvořit kvalitní zlosyn, který by neodpovídal Geraltovo článku; myslím, že nic takového ani Geralt nechce popírat.

Tady jde o to, že kdo se bude držet článku, tak nic nezkazí. Díky, Geralte.
Autorská citace #8
9.12.2008 07:46 - Jerson
Na vytvoření klasického zlosyna je tento postup moc dobrý - nicméně stejně dobrý (a možná lepší) zlosyn se dá vytvořit negací všech pěti bodů. Pak jen stačí, když postavy nabydou dojmu, že stojí na opačné straně, provedou proti němu nějakou akci, kterou on (přes své podřízené) opětuje a je zaděláno na konflikt, který vydrží skoro celou hru. Postupně se ukazuje, že "zlosyn" není vůbec tak špatný, jak se zezačátku (nebo první polovinu hry) zdálo, a na konci skupina se svým - teď už bývalým - protivníkem spolupracuje na zničení skutečného zlosyna, který stál celou dobu poněkud stranou. (A kterého skupina zlikviduje dřív, než ho stihne pochopit)

Skoro bych řekl, že by stačilo doplnit jeden či dva odstavce a jeden článek vydá za dva zlosyny :-D
Autorská citace #9
12.12.2008 14:45 - SEBastian_Chum
jo je to dobrej článek ale těch deset bodů mi přijde napsaných málo obecně a moc fantasy-friendly... což je jen kosmetická výhrada...
Autorská citace #10
10.5.2016 21:13 - ShadoWWW
Super video, jak udělat zajímavého a nezapomenutelného padoucha.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.059509992599487 secREMOTE_IP: 54.235.6.60