Plán B - články

[HtV] Deník Jacka Norrmana

Obsah článku:
29. prosince, Conecticut
Je příjemné být s Nathanem a Sárou. Nezáleží na tom, jak dlouho lidi znáte, ale na tom, kolik jste toho s nimi prožili a co si můžete a nemůžete říct. Po týdnu mezi příbuznými, které jsem znal celý život je mnohem příjemnější být s lidmi, které znám pár měsíců, ale kteří prostě byli u toho když se to dělo.

7. ledna 2009, NYc
Tommy se vrátil ze Sicílie a sešli jsme se v kavárně. Tommy nám řekl, že se vrátil dřív, protože Rusové postřelili jednoho jeho přítele, který mu pomáhal se sháněným save houseu a dalšími věcmi co byly i pro nás. Zdůraznil to, protože nám pak řekl že potřebuje pomoct s odstřelem jednoho Rusa jako mafiánskou pomstou.
Vůbec jsem nevěděl co si o tom myslet.

8. ledna 2009, New York
Znovu jsme dorazili na střelnici, tentokrát i s Nathanem. Už jsem aspoň ve stavu normálně trénovat. I když co jsem viděl Tommyho úsměv, trochu se toho děsim. Mumlal něco o sauně, vzhledem k okolnímu sněhu to bude asi zlý.
Promluvil jsem si s Nathanem ohledně Sáry a toho jak ztrácí kontrolu. Slíbil mi že se na to podívá.

10. ledna 2009, New York
Sauna byla zlá. Zlej byl i Tommyho pohled když uviděl ty sněhuláky, které jsme se Sárou a Nathanem udělali.
Pro trénink jsme hráli paintball (věděl sem že to bude sranda, když jsem ty pistole kupoval). Nathan se k nám přidal. Střílet do lidí kuličkama mu očividně nevadí. Zajímavé bylo, že přestal ve chvíli, kdy ho to očividně začínalo bavit. Několikrát. Zajímalo by mě, proč se tak snaživě vyhybá tomu cítit radost.

Probírali jsme ten Tommyho problém s odstřelem Rusáka, mimo Nathana samozřejmě. Sára dokonce vypadala, že je ochotná mu s tím pomoct. Tohle mi už připadá naprosto mimo - když jde o šílence ve skladišti distribuující okultní drogu, tak jsou věci jasné, ale tohle - kde začíná a končí naše pravomoce? Tommy má pravdu v tom že to je pořád Ruská mafie. Jenže tímhle způsobem se snadno můžeme dostat ke střílení obyčejných kapsářů. Někde přece musí začínat běžná jurisdikce. Kdyby nezačínala, k čemu by pak celý systém existoval? Nebo jsou šílenci jako my skutečně to jediné, co fakticky stojí mezi běžnými lidmi a mafiemi?

12. ledna 2009, New York
Nathan nám včera nabídl, že nám může pomoci rozvinout onen tajemný "potenciál" který se v nás prý skrývá a kvůli kterému si nás Dmitri vybral. Přesněji řečeno, řekl Sáře že je načase, aby se to naučila ovládat a mě a Tommymu pak nabídl, že se můžeme přidat.
Tommy odmítl, já souhlasil. Dal nám na vybranou, mezi klidnou, dlouhodobou snahou, kdy se sami dostaneme někam dál a nebo jeho násilnou pomocí, která ale nemusí dopadnout nejlépe. Oba jsme si vybrali to druhé. Nevím ani proč, možná protože nemáme moc času, ale sám sebe spíš podezřívám, že bych neměl chuť se delší čas věnovat podobným nesmyslům.

< 34 >
33 35
Text je psán do bloku menšího než A4 s pevnými deskami uloženého v kovové, vodě a žáru odolné krabici uzavřené nerezovým zámkem na čtyřčíselnou kombinaci. Zápisy jsou psány za pomoci černého gelového fixu, pevným, vypsaným rukopisem. Autor dodržuje rovinu řádek i jejich rozestupy. Písmo je menší, skloněné.. Ve schránce je kromě bloku i kazeta z kamery, obrázek jakéhosi ještěročlověka na nočním předměstí s přicvaknutými poznámkami o tom, které detaily jsou zachyceny špatně a jak by měly správně vypadat, obrázek jakési staré čínské tuby a dvě obálky - jedna z nich obsahuje asi třicet číslovaných fotografií lidí a míst různé kvality, druhá obsahuje přes osmdesát fotografií lidí na NY ulici, zhruba padesát velmi kvalitních a přes třicet podivných, ale očividně záměrně takto vytvořených.
Napsal sirien 02.02.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.099560976028442 secREMOTE_IP: 18.118.120.206