Plán B - články

[HtV] Deník Jacka Norrmana

Obsah článku:
13. října 2008, NYc
Včera se odehrál další únos dítěte. Jednoho z dvojčat. Předpokládali jsme, že únosci budou chtít i to druhé (odpovídalo by to schématu), tak sme si to tam ohlídali.

Moc zajímavý večer. Nejdřív tam přiběhl ten údržbář, jakoby si jen tak tréninkově běhal, zaběhl do vedlejšího domu, pustil tam ostřikovač zahrady a zase odběh na autobus (precizně načasované s tím autobusem). Pak se tam najednou objevil zase ten ještěročlověk. S Tommym a Roxanou jsme ho pronásledovali v autech, Roxana ho dohnala v jedné vile o pár bloků vedle. Vzal dítě a skočil s ním přímo před nimi do bazénu, kde je jediný odtok velikosti 15 centimetrů za mříží. Jediné, co po nich zbylo, bylo oblečení toho dítěte. Jak tohle SAKRA udělal?

Vzal jsem fotky, co jsem měl z kamer na okolních domech a hnedka jsem je dovezl jednomu kreslíři, ať mi je přemaluje. Okamžitě je začal překreslovat zkresleně, nevím proč. I když sem ho upozorňoval na chyby, tak ten obrázek vypadá poněkud nevěrohodně oproti reálu. Aspoň už narozdíl od fotek nedegraduje. Každopádně ho najdete v příloze s poznámkami co tam má být trochu jinak (a zkuste si ho okopírovat, jestli to nebude už odstíněný časem, který uběhl, tak se pobavíte. Nerozbijte si při tom vzteky kopírku).


14. října 2008, NYc
Super, ty filmy ze včerejška drží mnohem líp než ty předchozí. Neni to sice žádná sláva, ale aspoň něco (viz přil. f. 8-12).
Pro začátek už definitivně vím, že nejrychleji degraduje digitální filmový záznam, nejpomaleji potom optická fotografie. Přemýšlím o tom, že by snad šlo používat rychlosnímkující fotoaparát s dlouhým filmem, což je ale hračka kterou jsem nepoužil už roky, budu se muset podívat, jak nám v poslední době pokročil jejich vývoj.

Definitivní také už je to, že původem té degenerace je něco okultního, co má pouze fyzikální projevy. Na jednu stranu to trochu nahání husí kůži, na druhou to snad dává další možnosti, možná že kromě filmů si půjde nějak pohrát i s čočkami fotoaparátu.
Dal jsem filmy a jejich kopie do různých zkušebních emulzí, možná objevím nějakou možnost, jak je zpětně zakonzervovat do rozumnějšího stavu. Vůbec jsem celý dnešek až na schůzku s ostatními strávil v laborce. Trávím tam nějak moc času poslední dobou, možná bych se měl aspoň trochu vrátit k práci. Koníček je to zajímavý, ale nájem to nezaplatí.
Zajímalo by mě, proč sem tohle píšu. Asi sem už dost utahanej.

15. října 2008, výjimečně dopoledne, NYc
Ráno jsem dodělal zbytek práce v laborce, teď už to chce jen počkat. Prozatím výsledky vypadají zhruba takhle (viz přil. f. 13-17):

Zbytek stránky a další dvě stránky jsou popsány technickými detaily

< 14 >
13 17
Text je psán do bloku menšího než A4 s pevnými deskami uloženého v kovové, vodě a žáru odolné krabici uzavřené nerezovým zámkem na čtyřčíselnou kombinaci. Zápisy jsou psány za pomoci černého gelového fixu, pevným, vypsaným rukopisem. Autor dodržuje rovinu řádek i jejich rozestupy. Písmo je menší, skloněné.. Ve schránce je kromě bloku i kazeta z kamery, obrázek jakéhosi ještěročlověka na nočním předměstí s přicvaknutými poznámkami o tom, které detaily jsou zachyceny špatně a jak by měly správně vypadat, obrázek jakési staré čínské tuby a dvě obálky - jedna z nich obsahuje asi třicet číslovaných fotografií lidí a míst různé kvality, druhá obsahuje přes osmdesát fotografií lidí na NY ulici, zhruba padesát velmi kvalitních a přes třicet podivných, ale očividně záměrně takto vytvořených.
Napsal sirien 02.02.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.088994026184082 secREMOTE_IP: 18.222.96.135