ADnD Modřany - články

Hra - Ostrovní království

Obsah článku:


 

6.hra
Šaman přísně rozhodl podrobit Sinupreta očištění. Připravil mocné vymítání. Rituálu přihlížela celá vesnice. V závěru se Sinupret svíjel bolestmi, křeče svaltsva s ním zmítali na zemi v prachu. Nakonec se začal dávit a ve velké křeči zvracet zelenou tekutinu, která se začaa syčivě vpíjet do obrazce vyrytého šamanem v prachu před Sinupretem. Šaman předvedl své velké umění a sejmul ze Sinupreta prokletí krve démona.
Cesta k moři a pak zpět na Hrubou skálu pro něj a pro Kolmana nečinila problém. Jen ve vesnici k nim byli rybáři velmi podezřívaví, ze směru odkud přišli chodí jen občas skřeti, kteří berou lidi do okovů. Při plavbě na rybářské bárce v deltě řeky spatřili v jednom rameni kotvit neznámou loď, rozhodně nebyla lidská rybář mimoděk udělal ochrané znamení a spěšně je vezl do Harmasu.
Na Hrubé skále se setkali i s Luperem, který z hvozdu přivedl zraněného Dayaka. Ostatní jsou stále nezvěstní.
Na Hrubé skále, bohužel čekaly špatné zprávy. Mladý Gorka, který byl poprvé ve velkém přístavu na zkušené, se vrátil s ostatními jako zpráskaný pes. Byli obráni o dřevo a ještě jsou bez starého mistra Zuby.
Družina spolu s Gorkou naplánovala další závoz rychle vytěženého vzácného dřeva do Almgorthu a obhlídnutí situace. Připravili dva povozy naloženě kládami a kmínky. Ačkoliv Luperovi se do velkého přístavu nechtělo. Po dlouhé době měl sen o své milované víle, kterak oděná v tmavém splývavém šatu, se stovkami kličkujících netopýrů všude kolem ní, prchá nocí po horském hřebenu před neznámým nebezpečím.
V Makvu v chrámu Ilmišah požádal Kolman též o sejmutí prokletí, ale místo toho mu bylo sděleno, aby k tomu, co jej potkalo přistupoval jako k daru.
Po několika překládkách a obezřetných rozhodnutích dopluli až do velkého přístavu. Zde rychle prodali svou nevelkou várku vzácného dřeva a začali pátrat po podezřelých okolnostech, které by je dovedli na stopu lumpů, co obrali mladýho Gorku.
Kosmopolitní Almgorth tepe klokotem mnoha ras a kultur. Potkávají osoby mnoha ras a roztodivných oděvů, mezi nohama se občas protáhne nějaký ten kobold ve zdobeném kabátku se svitkem. Na maríně je víc jak tucet různých klášterů a svatyní, všem vévodí obrovský chrám Černé bohyně.
Našli kupece Kofaju, který byl Gorkovým tradičním odběratelem, ten se setkal se Zubou, ale dřevo od něj nekoupil, poté jej již neviděl.
Sinupret vyhledal kouzelnici Lavazara a prokázal se prstenem od Gorky, byl nejpreve překvapen jejím potetovaným asijským ochráncem a poté přímo oslněn její krásou. Navedla Sinupreta na stopu tajemného Dračího kultu, který se roztahuje napříč společností i jejími vrstvami, nikdo si není jistý, či soused již není kultista.
Postupně se přístavními doky dopracovali až k boudě kšeftaře Gozigy, kde prý bylo Gorkovo dřevo složeno.
Přichází soumrak.
Sinupret se opatrně připlížil k oknu a nahlédl oknem do dřevěné boudy ozářené několika olejovými lampami. Uvnitř několik chlapů popíjí a hraje kostky. Někteří jsou posílení chlastem a baví se značně rozjařeně. Všem dominuje lump s hákem místo pravého zápěstí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Strana 6 >
Strana 5 Strana 7
Napsal Ebon Hand 30.01.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 130 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.098022937774658 secREMOTE_IP: 18.216.239.46