Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
10.4.2012 13:21 - Rak Dol
Stejně tak asi nejvtipnější scéna kdy uprostřed přestřelky voják přestane bojovat dojde k svému veliteli a místo střelby do nepřátel prohlásí tu památeční větu: Jak se cítíte? to sem si málem pořídil další DP nejen za postavu ale i za hráče.

K tomu vesélému telefonování.Pavle doufám že jsi neminul psychologický efekt o který sme se pokusili.
1)Na veřejných linkách který každý odposlouchává jsme se pokusili pro naší jednotku zamluvit místa v kinech a divadlech.
2)Když zavolám do nějaké fabriky(o které mi místní donesou nějaká taktická infa) a já v rozhovoru s nějakým firemním zástupcem začnu rozhovor větama:
a)Pane Novotný jako Jedi vám chci na svou čest přísahat že ty pomluvy že váš reaktor Nubian 25 který nemáte dobře hlídaný jak mi řekl náš demoliční expert který kolem projížděl,jsou vskutku neopodstatněné ,protože přesto že odmítáte republikovou měnu opravdu nejste vojenským cílem,doufám že tento rozhovor rozptílil vaše obavy a přeji vám mnoho pracovních úspěchů.
nebo
b)Pane Kokoška práve čtu dnešní hlášení o civilních incidentech a ráda bych vás informovala o tom že v žádném případě nenípravda že bychom vaší firmu považovali za cílouvou,samozřejmě jste vojenským cílem nepřítele to je bohužel pravda ale demolice vašeho objektu by poškodila mnohem spíše místní infrastrukturu než separatistickou,na druhou stranu separatisté tady v pododunu opakovaně zaútočili na civilní cíle takže vám chci nabídnout několik rad.Jak řekl náš průzkumný tým který se pohyboval ve vaší lokaci drátěný plot vskutku není dostatečnou ochranou skladiště,navíc jak se koukám na fotky vašeho objektu na dveřích je základní model zámku který ...no to je jedno jak říkám opravdu není důvod k panice opravdu vás nepovažujeme za cíl.
c)Pane řediteli v žádném případě si vám nedovolím vnucovat republikovou měnu kterou odmítáte z důvodu nepřátelství k nám přijmout.Nicméně bych vás ráda informovala že není pravda na správách které se nám tu šíří že by republiková komanda pod mím velením vaše divadlo chtělo vyhodit do vzduchu příští čtvrtek během premiéry hry Gamorranský gambit a to i přes to že naše rozvědka hlásila že do vašeho divadla chodí velké množství našich nepřátel.Naše zákony nám opravdu nedovolují abychom vás pro takovou prkotinu odstřelili,jakmile se současná situace zlepší ráda se u vás stavím,zaplatím místní měnou a bude mi opravdovou ctí dokázat vám že umění je mému srdci blízké.Stejně jako našim vojákům.

Samozřejmě se to musí šířit s citem takže nad tím trochu zamedituju a nechám si pomoct.Cílem je pro mne přesvědčit naší opozici že naši lidé navštívili jejich objekty,nebo se tam dokonce usadili a čekají na pokyny.
Že naše komanda jsou rozmístěna podél cesty z Pododunu do separatistického hlavního města a že útok bude rychlí a hlavně díky uklidnění místní situace také brzy.
A protože místní všechno vyslepičí sehrajeme i divadlo pro místní v kasárnách kteří na nás donáší a v jídelně si prohlížíme mapy měst a diskutujeme nad jídlem která ta města projdem a která dobijem.
A mimo jiné si od místního velitele necháme dodat nějaká ty kulturní data.

Můj cíl je unavit opozici a trochu jí pustit žilou při navyšování ochrany těch zajímavích cílů.
+típneme doufám nepřátelům kulturu protože kdo z nich chce jít do divadla když bude vědět že jsme se bavili o tom kam tam nejlépe dát výbušninu (tohle bude informace o kterou rozhodně požádáme místní)
+jejich policie a domobrana bude mít stejně špatné spaní jako mi a to se vážně vyplatí.
10.4.2012 15:08 - Hunter
Lol, no dobrá, tohle jde :-)
Nápad oceňuji :-)
A za šíření paniky a strachu tě má Temná strana o to více ráda... :-) Aneb na obzoru malý černý puntíček :-D
Btw. místní vážně neslyší dobře na teorii, že by jsi chtěl vyhodit do vzduchu divadlo plné lidí - to je terorismus, ne válčení... To jen tak na okraj :-)
10.4.2012 15:21 - Rak Dol
dobá tak to nechám udělat někoho u koho to neva :)
10.4.2012 15:22 - Rak Dol
a není to terorismus když tam budou vojáci nepřítele...a nikdo nám to nedokáže :)
10.4.2012 15:36 - Fibriso
nejsou ve službě a pochybuji že herci, kulisáci a další presonál budou taky vojáci.
jo, je to teroismus... cink cink cink, Dp nádrž, plná, můžeme bleskovat

věta zněla "kryjte se pane". Nepřekrucuj prosím.
Šel tam z důvodu, že zaznamenal že jeho velitej Jedi je pod palbou, tak ho šel krýt.

S dalším hraním tedy počítám koncem měsíce, žádný problém. btw, tento týden (15.th neděle) je jakýsi DnD day v černém rytíři, planujete se tam někdo zastavit?
10.4.2012 17:18 - Rak Dol
no v neděli bych měl mít volno takže podle toho jak mi bude se tam možná ukážu.
10.4.2012 18:44 - Bleška
Mno Fibri, já slyšela: Jak se cítíte? Jste v pořádku?
To jen tak na okraj.

Pavel: To jsi si teprve teď všiml, jakou mám ikonku? :D
Jinak beru datu 29.4. - mám mít volno, takže dopředu bych to domlouvala takto :)

Rak Dol: Jj, psaní toho dopisu a byla dobrá švanda :D. A potom ty telefonáty :D. Lol, dobře jsi to dovymyslel ;) :D.

A lightsight point? Grrrrr!! Ale formulace je jasná. Jep, už jich nemám tolik. Jenom skoro půlku :D :D.
10.4.2012 20:03 - Bleška
Tak a je to tu! Vrcholné dílo večera :).

Leese odvedli a my přemýšlíme, jak se dostat ke generátoru. Napadá nás, že ty potraviny jsou zkažený, protože je tady příliš vysoká teplota. Zřejmě se porouchalo chlazení. Rak Dol na Datakartu nahrává schémata chlazení a na některých místech označí místa poruchy. Odneseme to tomu týpkovi u brány, který když na to kouká, pošle nás do IT místnosti, kde by měli vědět, co s tím. Doufám, že na to skočí i větší odborníci než je tenhle týpek u brány co tomu možná rozumí asi jako já.
Dojdeme tam a sleduju, jak se Iks okamžitě vrhnul k regálu, na kterém jsou vyskládány datapady. S napětím čekám, jestli na něj celý ten regál spadne, k čemuž nemá daleko, ale nakonec mě Iks zklame. Rak Dol se ptá lidí, kteří tu jsou, za kým máme jít se svým problémem. Odkazují nás na Limu. Hledáme ho, Rak Dol je dost naštvaná, protože ho nemůžeme najít. A když už ho najdem, dostane od keldorky pěknou čočku. Chudáka sullustana pěkně seřve. Ten zkouší schovat svou jmenovku, ale to mu neprojde. Rak Dol na něj po tom úžasném úvodu spustí, co a jak a já se bavím tím, jak je vyděšený. Říká, že nám pomůže problém vyřešit, ukáže nám, kde je generátor. Akorát nás požádá, jestli bychom mu nepomohli odnést nářadí. Koukám na ten vak a říkám si, že ten musí mít tak 25 kilo. Naštěstí sebou máme Groka, který to veme. Uf. Jinak bych si připadala, že zase táhnu Garru.

Lima nás vede do jedné z velkých továren. Zjišťuji, že je to tu dost nebezpečné. Zatímco sullustan se mezi všemi těmi stroji s lehkostí proplétá, já mám občas problém se vyhnout podavači, který se najednou přede mnou natáhne pro součástky, všude jsou kotle, od kterých je možné se lehce popálit a tak podobně. Naštěstí mám opravdu dobré reflexy.

Narážíme na nějaké dělníky, ptají se, co se děje. Zvědavci zvědaví. Pro ně lepší se nezeptat. Lima jim vysvětluje situaci a pak pokračujeme dále do podzemí. Ocitáme se před lávkou, kde po stranách není žádné zábradlí. Všimne si, kam se já a asi i ostatní díváme a se smutným obličejem prohodí, že mu tam spadl momentovej klíč. Rak Dol jen tak ze srandy řekne, s kým mu tam spadl. Lima překvapivě zavrtí hlavou a prohodí, že ten už tady nepracuje. Ten chlap mě uvádí v úžas.

To už ale stojíme před geotermálním generátorem. Rozhlédnu se a zjistím, že kamery tu nejsou. Zaznamenám, že Rak Dol asi došla ke stejnému závěru, protože vidím, jak se jí ruka pohla v typickém obloučku. Vzápětí Lima odchází přeprogramovat softwar ke generátoru, aby to dobře fungovalo. Vydechuji. Byla jsem připravená ho přinutit svým nožem ke spolupráci, a kdyby dělal jo hodně problémy, podříznout ho a shodit dolů. Nebo ho třeba jenom shodit dolů, ale není to třeba. Už by tu hold nepracoval.

Rak Dol se chvíli v generátoru šťourá. Chvíli jí podávám nástroje, většinou ty co zrovna nechce, ale pak ve vaku s nářadím nacházím velmi zajímavou knížku – Nejlepší erotické techniky. Protože jsem stejně v technice nepoužitelná, sedám si opodál a začtu se. Trvá to několik minut, když se keldorka otočí, zamne si ruce a pronese, že tohle jí při výbuchu udělá sloup kouře ve tvaru její sochy a na podstavci bude napsáno Neserte Jediho. Na displeji svítí čas šedesát minut. Připadá mi to moc, ale tak ona přeci ví, co dělá, že.

Zpátky v IT místnosti nám dávají přístupové karty a jmenovky – jsem Rem, Rak Dol Gwen a Iks mele něco o Quig quon. Wookiee něco zavrčí a je mu Wookiee napsán na jmenovku.

Vracíme se zpátky za sullustanem.

Lima říká, že k druhému generátoru nikdo z nás nemá přístup. Snaží se to ale vyřídit. Dostává mě jeho ochota nám pomoct. Keldorka ho asi opravdu dost vyděsila.

Nakonec nás posílá do administrativní budovy do garáže, že tam najdeme někoho, komu předáme informace o situaci. Chce ale svoje nářadí, že ho nepůjčuje. Doufám, že svou knížku nebude hned tak hledat.

Jedeme k administrativní budově a zajíždíme do podzemní garáže. Je tu asi 10 maníků s těžkými zbraněmi, nějací žoldáci, nevěnuji jim moc pozornosti. Taky 3 technici. Vypadá to, že někteří žoldáci mají z wookieeho respekt. Všímám si, že asi budou celkem sehraná skupina, ale chybí jim náš precizní vojenský výcvik, což znamená, že jsou to proti nám prostě jenom cucáci.

Rak Dol se ptá po veliteli a ozve se sergant, který se představí jako Zed. Dost povýšeně nám oznamuje, že my dál nemůžeme a že všechno vyřídí on. Rak Dol mu s pokrčením ramen předá datakartu a společně odcházíme. Přemýšlím, co s tím, přeci se nemůžeme nechat jen tak vyšoupnout. Načež slyším, jak sergeant říká zasraní místní. Iks se okamžitě otáčí, zasměje se a veme pušku do rukou. Já se taky otáčím a chladně se ho ptám, v čem má problém a taky beru pušku do rukou. Chci tak dát hlavně šanci Rak Dol, která ho pak klidně odmávne. Ať to prý nechá na nás, že to určitě zvládnem. Sergant přikývne. Tohle mě nikdy nepřestane bavit. Jak někdo, kdo je naprosto opačného názoru vzápětí poslušně kýve na naše požadavky. Zed zavelí odchod těm svejm a na naši adresu neopomene dodat, že se v tom určitě vykoupeme.

Jednomu z jeho vojáků se to ale zjevně nelíbí. Přistoupí k němu a říká mu, že z toho přeci kouká průser. Zamračím se na něj, protože sergeant o tom zjevně začíná uvažovat. Pak ale zavrtí hlavou a nabubřele dodá, že to bude náš průser a že si to my pořádně vyžerem. Ten voják zase dodá nějaké svoje ale, takže prohodím, že asi nepatří mezi ty, co chtějí být povýšeni. Probodne mě pohledem a pokračuje v těch svých řečičkách. To mě naštve. Začínám si představovat, jaký by to bylo odstřelit mu hlavu. Prst se mi přesunuje ke spoušti. Utrousím, že asi nepatří mezi ty vlezdoprdelky, které rychle postupují nahoru. Teď už mě nesledují jenom jeho oči, ale už i zbraň. Usmívám se a doufám, že vystřelí, protože pak to nebudu já, kdo podělá misi, ale budu mít důvod ho zastřelit. Cítím, jak mě prst svrbí na spoušti.

Jenže sergeant velí odchod a Rak Dol mluví něco o uklidnění, což mě zase vrací do reality a ten správný vyhrocený okamžik minul. Opět začínám jasně myslet a dochází mi, že spustit palbu by mohlo být fatální a je jedno, kdo by začal. Začínám trochu přemýšlet, co se to se mnou děje, ale není moc času se v tom probírat.

Nastoupíme do auta a začnou mě s**t technici. Jeden žvaní něco o tom, že je důležitější, než nějaké stráže a zjevně nejsem jediná, koho tyhle řeči neberou, protože mu wookiee strčí pod nos svoji sekeru a přejíždí si prstem přes krk ve velmi výmluvném gestu. Technik omdlí. Bačkora. Ikse už vidím pohotově a zároveň poněkud bezradně sedět na místě pilota. Dojde mi, že zřejmě nikdo z nás nevíme, kudy jet. Zařvu na jednoho z těch techniků, ať nás prostě navede. Něco blekotá, ale uzemní ho Rak dol. Zmenší se ještě víc a začne blekotat směr. Cítím se trochu lépe.

Dojedeme do továrny, kde se nejspíš vyrábějí droidi. A vevnitř hned u vchodu jsou 3 a ještě normální hlídači. Prohlížejí nás. Je jim divné, že jdeme my a co tam chceme, opravu reaktoru nemají hlášenou, ale datapad a datakarty je přesvědčí. Seberou nám zbraně, s čímž má wookie trochu problém, ale zbraně odevzdá. To jsem nečekala, že se jich opravdu vzdá. Tentokrát mě překvapil a to v dobrém. Odevzdám zbraně a senzor ještě zapípá. Nachází můj sportovní blaster, sakra. S omluvným úsměvem pardon já na to úplně zapomněla, ho vyndám z boty a odložím na stůl k ostatním zbraním.
Iks má také problém, pípá mu ruka. Ukáže se, že je robotická a má v ní schované pivo, které pak nedobrovolně předává hlídačům. Musím se ho časem zeptat, co se mu stalo. I když, jestli si dobře uvědomuju, párkrát prohodil něco o tom, že byl rozptýlen nebo něco v tom smyslu.

Droidi nás pak vedou ke generátoru. Cestou ještě procházíme jednou kontrolou, ze které jsou technici dost připosraní. Oni mi vůbec připadají tak jako připosraní úplně ze všeho. Iks si musí odmontovat ruku a i tak pípá. Asi to jeho kovové rameno, které nejspíš opravdu nesundá. Ze stropu vyjely čtyři kanónky a míří na něj. Prohlížejí si ho stranou, ale projde. Procházíme všichni.

Pak nás pustí do místnosti s generátorem a zjišťuji, že je téměř nemožné reaktor na tomhle místě zničit. Kamery ve stěnách, droidi za námi a technici, kteří ho opravují. Napadá mě, že zkusíme oddělat ty droidy, jednoho si podá wookie a na druhýho použije Rak Dol move object, ale to bychom se asi ze základny živí nedostali.
Potom mě napadá nenápadně „omylem“ sabotovat reaktor. Takové to ups, něco mi zůstalo v ruce. Rak Dol o tom asi dost přemýšlí, protože se přesune ke generátoru a začne si ho prohlížet. Jenomže nějaká pořádná sabotáž zabere čas. Spoustu času a ten my nemáme. Nakonec usuzujem, že v tuhle chvíli beze zbraní nic neuděláme.

A v tu chvíli mě to zasáhne a mně se rozmaže vidění. Srdce mi buší jak o závod a tlak na prsou mi brání se pořádně nadechnout. Tahle továrna je snad z utrpení postavená. Sálá to odevšad, útočí to na mě a já jsem opět pohlcená nenávistí k Savripům. Tak moc, že mám chuť zničit všechno kolem sebe, všechny je zabít, brodit se po kolena v jejich krvi, dívat se na jejich nehybná, mrtvá těla…

Nadechnu se a svět opět nabyde ostrých barev a tvarů. Všímám si, že keldorka se postavila k jednomu z těch techniků a mávla rukou. Když odcházíme, ten muž tam zůstává a říká, že tam ještě musí něco zkontrolovat a dokončit. Asi snad nějaká drobná sabotáž.

Vracíme se až úplně k hlídačům. Posbíráme zbraně a započneme útok. Boj netrvá dlouho. Nicméně všechno, co se ve mně hromadí, jde ven a dva výstřely pošlou k zemi technika. První rána ho jenom zraní. Vidím jeho překvapený výraz, ruce, které se zvednou a přitisknou se k díře v hrudi, ze které crčí krev a já si to jeho překvapení vychutnávám. Takové zadostiučinění. Začne utíkat, ale dveře jsou zamčené a nemůže se dostat ven. Vystřelím po druhé. Rána ho pošle k zemi a nehýbe se. Chvíli se dívám na jeho nehybné tělo a je mi líp. Mnohem líp.

Víc si jeho těla nevšímám a sbírám těžkou pušku od jednoho z droidů. Wookiee obíhá místnost, skáče a ničí kamery, což dost dobře nechápu, vždyť už je to jedno. Pak prohledávám technika, kterého Rak Dol omráčila, ale ten u sebe nic nemá. Dojdu k druhému a koukám, že ještě dýchá. Namířím zbraň a za dobu kratší než jedna vteřina už ne.


Což Rak Dol dost těžce rozdejchává. Stojí hned vedle a zaraženě se dívá na nehybné tělo. Pak jenom prohodí, že o tom si promluvíme na základně. Pokrčím rameny. Je mi to dost dobře jedno.

Sleduju, že začíná útok na nás, dveře do továrny se otevřely. Ale ještě prohlídnu mrtvolu. Najdu zbraň, komlink, energetické tyčinky a pár dalších zbytečností. Tyčinky a komlink beru.

Připojím se do boje, ale sekera wookieho, který stojí přede mnou, mě dost silně znervózňuje. Opravdu není příjemné vědět, že jestli se jenom trochu rozmáchne, bude se moje hlava kutálet po místnosti. Rozptyluje mě to natolik, že nejsem schopná se v několika výstřelech trefit vůbec do ničeho. Vypadá to, že problém se střelbou nemám jenom já. Rak Dol k tomu dostává slušnou čočku. A ty věžičky v chodbě jsou také dost nepříjemné.

Kam se Iks sakra žene! Potřebuju ho tady na opětování palby! Sama to neutáhnu, když wookiee nejspíš čeká na soudný den!

Soustředím se a jednou jedinou ranou rozstřeluju věžičku na tisíce malých kousíčků a droidi už taky konečně odešly do křemíkového nebe. Posunuju se dál do chodby. Za rohem u druhého kontrolního bodu vidím 4 battle droidy a 9 assassin droidů a kolem 4 věžičky. Polije mě horko. Přes tuhle přehradu se dál nedostaneme. Teda, ne bez ztrát na životech na naší straně.

Wookiee dostal dobrý nápad, takže šplháme do vyšších pater, abychom se jim trochu vyhnuli a sestřelili ty věžičky. Jedna padla po střelbě Ikse a Wookieho. Pak se přesunujeme na jednu stranu. Plížím se, ale jeden z těch droidů si mě všimne a vystřelí. Rána mě těsně mine. Rak Dol taky proběhne a u jejího ramene taktéž prolítne jedna střela.
Věžičku sestřelím na dvě rány. Pak se plížím na kraj stěny, abych mohla střílet na věžičku, ale ta mrcha a ještě někdo jiný mě vidí a vystřelí. Od té věžičky to vůbec nebylo příjemné. Ránu jí oplácím, vydržela.

A pak se stalo něco naprosto nečekaného. Něco, co by mě nenapadlo ani v tom nejvíc fantas magorickém snu. Doufám, že se mi to, co se mi odehrává přímo před očima, nezdá, ale… Zřejmě ne. Sleduji, jak se assassin droidi pustili do battle droidů a prostě se to tam začalo střílet mezi sebou. Léta výcviku mi nedovolí se dlouho divit a prostě střílet do těch, co vypadají jako domnělí nepřátelé. Snažím se tedy střílet do těch, co jsou pod útokem assassin droidů. Ostatní zjevně toho nedbaj a střílej do všech, což mě fakt vytáčí.

Zůstaly už jenom assassin droidi a ostatní do nich prostě střílej dál. Zastavím svou střelbu a střílet konečně přestanou i ostatní. Droidi se přeskupí a velitel promluví. Říká, že se jmenuje Derek Atkinson. Poslouchám, co říká a občas úplně přeskočí z jedné věci na úplně něco jiného. Mám z toho pocit, jako droid vnitřně bojoval s něčím ve své hlavě nebo jako by se ho snažil někdo ovládnout, špatně ho přeprogramoval či co… Nicméně chápu, že je na naší straně a že se nám snaží pomoct. Po chvíli se dozvídáme, že to byl člověk, kterého přetvořili na droida. Takže jsem měla pravdu. Nikdy by mě ale nenapadlo, že takové zvěrstvo někdo opravdu dokáže. Dává nám kód k autodestrukci, kterou pak Rak Dol zadala. X je poněkud rozladěn, protože se k počítačům hnal s datapadem a chtěl z počítače vytáhnout nějaká data, ale autodestrukce už byla spuštěna. Ok, já tu čekat nebudu.

Vyběhneme ven a běžíme ke skladu potravin k autu, když se proti nám zpoza rohu vynoří skupina Savripů a velitel křičí něco v tom smyslu, že jsme si toho asi nevšimli, ale běžíme úplně opačným směrem. Rak Dol mu odpovídá droidi se vzbouřili. V továrně. A dál utíká směrem, kterým potřebujeme. Skupina Savripů se ještě rychleji rozeběhne směrem k továrně. Heh, z těch toho moc nezbude.

O chvíli později se za našimi zády ozve obrovský výbuch a několik sekundárních. Všechno kolem nás se ponořuje do tmy. V tom běhu mě napadá pár věcí, jako třeba ještěže jsme tam nezůstali, protože i když časovač ukazoval pět minut, tak já si pět minut představuju úplně jinak. Časovače asi mají jiný pohled na utíkání času.

Stojíme u auta, všude tma a jediný zvuky, které k nám doléhají jsou plameny ohně, křik raněných a výkřiky velitelů snažících se v tom zmatku zorientovat. Vracím se zpět, abych se podívala, co se teď přesně děje u továrny.

Díky Síle vidím naprosto jasně. Kolem továrny pobíhá spousta Savripů více méně organizovaně nebo neorganizovaně. Velitelé se všemu snaží dát řád, což se jim celkem daří, klobouk dolů. Vidím už i nějaké hasiče, kteří se snaží dostat plameny pod svou kontrolu.

Když tak koukám na to všechno hemžení před sebou, napadá mě, že když mám vlastně ten komlink, mohla bych si zavolat leteckou podporu. Takový kobercový nálet by vůbec nemusel být na škodu. Teda, jak komu, že?

Volám tedy kapitána Postupku, ohlásím se mu a zažádám o tu podporu. Diví se, že prý to je město. Odpovídám, že to je ta továrna Savripů. Prý, že ví, ale hlavně je tam ta protiletadlová obrana. Hlásím, že už není. Pak dodá, že na cestě. O chvilku později přiletí naše drahé stíhačky a smetou dost Savripů z povrchu zemského. Úžasné. Konečně ti zmetci dostávaj co pro to. Možná to schytali i nějací ti civilové, ale to se hold stává. Se ztrátami na civilním obyvatelstvu se musí počítat.

Vrátím se k Rak Dol a hlásím svůj čin, kterého si určitě všimla. Usměje se, řekne dobrý nápad a já už jí též s úsměvem podávám svůj komlink. O chvilku později dojde k druhému náletu. Tento večer se jistojistě zapíše do černé kroniky Savripů jako nejčernější den z černých. I když někteří Savripové samou radostí rozhazovali ručičkama nožičkama i třicet metrů daleko.
Pak už definitivně odjíždíme.

To by nebylo, aby bylo. Poplach a ten týpek u brány je zvědavej jak opice. Prej, kam jedeme. Co ho to sakra zajímá? Pro pomoc snad, ne? Keldorka si vymýšlí, že jedeme pro tanky, do sila a pro posily. Bojuji s nutkáním okamžitě Savripa zastřelit, ale věže, které na nás míří, mě přeci jen brzdí.

Což je nakonec stejně jedno, protože Savrip poznal, že Rak Dol kecá a za chvíli už ujíždíme na plný plyn před střelbou z věží. Iks dělá, co může, jede nadoraz, kličkuje, vyhýbá se střelám, jedna nás ale stejně dostihne. Zatánco on pohotově vyskakuje ven, já se za ním poněkud neohrabaně soukám ven, ale dotanu se. Pád bolí a to hodně. Kutálím se, cítím, jak mi beton sdírá kůži, jak se nějaké ty drobné kosti lámou, ale jsem živá. Chvilku ležím omráčeně na silnici, ale snažím se co nejrychleji zvednout na nohy a dostat se pryč. Motá se mi hlava, tělo mě bolí až k pláči, ale pohání mě jediná myšlenka: Vypadni odsud. Rozhlížím, se co ostatní. Grok vypadá asi jako já. Malátně stojí na nohou, trochu zmatený výraz v očích, na některých místech místo chlupů jenom do masa rozedřenou kůži. Ale stojí a zjevně je schopen chůze. Horší už je to s Rak Dol. Dost těžce se sbírá ze země, ale oklepe se a za chvíli už s námi utíká zpět na základnu.

Tady, v bezpečí, na mě padne veškerá únava. Naprostá. Nedostatek spánku, fyzické i psychické vypětí si vyberou svou daň. Jsem ráda, že se dostanu do pokoje. Shodím ze sebe savripský armor, značně poškozený a od krve – většinou mojí a na nohavicích budu mít asi krev toho technika. Z bot sundám nějakou šedou hmotu, možná jeho mozek. Kdo ví.

Zalezu do sprchy. Strašně to bolí. Vidím, jak se mi na těle objevují modřiny a otevřené rány a škrábance děsně pálí. Ale cítím to tak tupě, vzdáleně… Jsem tak unavená.

Po sprše si sednu do meditační pozice, jak jsem to viděla dělat Rak Dol a Garru. Ještě než upadnu do transu, napadne mě, že bych se asi měla zamyslet nad tím, proč zrovna na téhle planetě tak moc podléhám chladnému vzteku, který mi umožňuje s chutí a potěšením zabíjet a co víc, je to stále intenzivnější. Rak Dol si se mnou chtěla promluvit. Možná to nebude tak od věci. Jestli si s někým o tomhle nepromluvím, mám pocit, že to dopadne hodně zle. Aspoň, že jsme osvobodili ty lidi předělané na droidy. Konečně došli zaslouženého klidu a unikli strašnému osudu.


Ráno se probouzím čerstvá a odpočatá. V koupelně kouknu do zrcadla a po dlouhé době musím konstatovat, že nevypadám, jako když jsem právě vstala z rakve. Hodím na sebe jenom civilní oblečení, nějak se mi nechce lízt do armoru. Těsně před odchodem si všimnu datapadu na svém stolku. Moc to nezkoumám, jenom ho seberu a jdu na snídani.

Leese nám slavnostně oznámí, že se mu podařilo splnit misi od Vážky. Jeho lidi byli osvobození. Bohužel ne všichni, pět jich zemřelo. Ale, co se dá dělat. Dokonce včera ještě stihnul dojít za Vážkou a vše mu říct.

Mám chuť se ho zeptat, jestli má mozoly na rukou. Fakt by mě to zajímalo.

Ukazuju mu datapad a ptám se ho, co to má znamenat. Prej to tam mám napsaný a jestli umím číst. Umím no…

Po snídani s Rak Dol jdeme do toho ZOO. Ale… jsem dost zklamaná a keldorka zjevně taky. Nevím jak tady, ale jinde je normální, že v Zoo jsou zvířata, na která se jde člověk dívat. Ale… Asi tu měli opravdu velký hlad. Místní restauraci jsme obě raději vynechali.

Dalších pět dní uteklo spíš tak v relaxačním duchu. Leese si trochu zařečnil, musím říct, že celkem pěkně. Týpka jsem ani hledat nezačala, páč byl chycen snad už ve chvíli, kdy mi Leese dal popis. Naháníme poslední skupinky Savripů, což je opravdu spíš odpočinková činnost. Sem tam zajdem do hospody.

Co se týče vlády, Komáři nakonec dostali místo jednoho křesla dvě, protože Leese usoudil, že Modří lvi si křeslo nezaslouží vzhledem k tomu, že pro město neudělali vůbec nic. Možná tak to elektrické, ale to nikde nebudu říkat nahlas.

Co se týče mě… Musím říct, že od chvíle, co se do města vrátil optimismus, naděje a víra v budoucnost, zmizel ten příšerný tlak na prsou, který mě svou silou drtil. Neříkám, že je úplně pryč, přeci jen, zbytek planety nadále trpí, ale… Je mi lehčeji. Opravdu si musím s Rak Dol promluvit. Je jediná v širokém dalekém okolí, kdo mi může říct, jak se tomu efektivně bránit a nepodlíhat. Jinak si asi Rada Jediů udělá výlet. A taky mě napadá, že kapitánu Dexi bych asi taky nějakou dobu neměla lézt na oči… Ne bez slunečních brýlí. I když, asi ani to nepomůže… Kdo ví, možná tu bude dřív než Jediové…

Poslala jsem zprávu Vážkovi. Vím, že má teď hodně práce s městem, ale už je klid a je čas na to kafe. Odpověď přišla zanedlouho, takže ještě ten večer mám možnost obdivovat z krásné vyhlídky kdejaký kopeček kolem města. Uff, beznadějnej romantik. A že těch kopečků musí být kolem tolik… Po setmění se konečně mohu pochlubit svou novou knížečkou a co víc, pár nastudovaných věcí rovnou převést do praxe…

Na druhý den mám ještě o něco lepší náladu. Pododun je konečně stabilní a s Rak Dol uvažujem, jak hodně velká drzost by byla plukovníka požádat o turistické mapy, kde jsou vyznačeny významné památky a případně seznamy divadel, kin, výborných restaurací apod. ve všech městech na téhle planetě. Usuzujem, že velká, ale možná to zkusíme. Také společně smolíme zprávu pro našeho nového člena, Ikse. Obě věříme, respektive já ano, že si sepsaná doporučení veme k srdci a že vše bude ku prospěchu věci. Jak naší, tak i jeho, protože pokud vyjde oficiální zpráva naprázdno, budeme nuceny sepsat další našim nadřízeným, že sergeant Iks není způsobilý pro službu ve speciálním komandu Adra. Ale to jen v tom nejkrajnějším případě. Vidím, že Iks má velký potenciál a jistě je výborný voják. Je možné, že události, které ho potkaly, byly velmi kruté a nyní to má vliv na jeho výkon, nicméně s tím se bude muset co nejrychleji vyrovnat. Případně si může zajít za armádním psychologem, který mu jistě rád pomůže.
10.4.2012 20:50 - Bleška
Na DnD day nejdu, jsem v práci.

Jinak Pájo, mohl by jsi aktualizovat soubor Rank and requisition? Je tam ještě Garra a není Iks :).
10.4.2012 20:55 - Rak Dol
Fibri myslím že v tomhle okamžiku se už můžeme dohodnout na tom že je nespochybnitelný fakt že naše hraní vidíš jinak než zbytek skupinky.Rozhodně nechci tvrdit že si všechno pamatuju správně ale ostatní dávají za pravdu hlavně mím verzím :)(s výjimkou Jirky který se nezapojil do diskuze)

Pro mne to znamená že si myslíš že říkáš a děláš něco jiného než vidíme a slyšíme mi.Bud nám přestaň dávat houbičky do čaje nebo se ujisti že správně tvoje počínání chápeme a vidíme ,jinak bude k takovím incidentům docházet i nadále a to je myslím škoda.
Já samozřejmě chápu že tenhle styl hraní tí nesedí na sto% a proto ti toleruju přehmaty které nás přímo neohrožují ale nevydržím to věčně.Ne proto že bych se nebavil, i během těch kiksů které sme prováděli jsem se bavil výborně ale proto že opravdu věřím že moje postava má charakter/koncept který ji nedovolí tvojí postavu nakonec nepotrestat a zatím to vypadá že jediný soud který to bude zajímat je ten vojenský.

Pavel to neuslyší rád protože ho nebaví pořád vytvářet a schvalovat postavy.
Nicméně já,bleška i ten páprda s kapucí máme postavy od začátku,mají nějaký příběh a mají už něco za sebou.A budou na svět kolem podle toho nějak reagovat.
Ve své postatě si v některých situacích reakce ani nemohou vybírat protože by to popřelo všechno co doted udělali nebo prožili.
10.4.2012 21:17 - Bleška
Souhlasím s Tondou :).

Fibri, vem si, že většina z nás tady jedná za postavu. Moje reporty jsou psané z pohledu postavy. Nepíšu o tom, co jsem jak pochopila já, ale jak to viděla postava. Takže pak dochází ke konfliktu. Ten oficiální dopis byl psaný a sesmolený postavami, ne hráči. Doufali jsme, že na to jako postava budeš reagovat, ne že se jako hráč urazíš (což koneckonců taky můžeš, ale reakci jsme čekali jinou).

Jinak prostě pochop, že i když tvá postava už něco prožila, jsi pro nás nováček a tak se k tobě budeme chovat. Nebudeme měnit naše návyky, chování a fungování skupiny. Ty, jako nováček, se budeš muset přizpůsobit a začít kooperovat.
10.4.2012 21:41 - Hunter
Rak Dol píše:
páprda s kapucí

+10 Happy points! Rozveselil jsi sveho GM, prej si co chces, stejne to nedostanes! :-D

Ad vážné téma - poté, co jsem zjistil, jak je naopak složité zemřít v této hře si bohužel taky myslím, že přílišná sebezáchova, ke které, Fibri, obvykle inklinuješ zkrátka není na místě. Tohle je Military kampan a porad bude. Obcas ji necim ochutime, ale vojenska jednotka je o hrdinstvi, odvaze, podpora pratel a sebeobetovani... Neni o tom prezit...
Je to trosku moralizovani a pohledu na vec, ale me se prave zrovna libi Military styl - v zasade jsem ho nikdy poradne nehral a libi se mi, kdyz se tematicky drzite taky. Samozrejme, Tonda ma sve dny, Andrea nekdy zbytecne prudi kvuli malickosti a Wrigly, no, nepusti ke slovu nikoho, jako spravny politik ;-) Takze vsichni pochopime, ze ti to nekdy ujede. Tohle vse je spis vyusteni toho, ze vlastne s tebou chceme hrat dal, jenom si myslime, ze by jsi mel dostat zpetnou vazbu a "konstruktivni" kritiku, ve ktere se ti snazime naznacit, co se da delat lepe.
Obzvlaste ocenuji Tonduv citlivy pristup, ktery mu jen tise zavidim :-)

Takze at to shrnu, doporucuju si precist treba Marinaky, nebo Starship Trooper, nebo se na ty filmy mrkni, mrkni se na Vaquezovou z Alienu 2, nebo Arnyho v Predatorovi... Tohle jsou ty role, ktere hrajeme... Kloni jsou cool, protoze jsou silni, odvazni a blizi se esenci hrdinskeho valecnika/vojaka, chrani neco vetsiho a pokladaji za to sve zivoty bez otazek a bez naroku...
Cest, odvaha a hrdinstvi, to jsou ta slova, co zenou tohle dobrodruzstvi kupredu a co mu dodavaji tu prichut vyjimecnosti...
Alespon pro me :-) A je proto vzdycky prijemne, kdyz situace k tomu vsemu vygraduje, kdyz je na to prostor...
Tentokrat mas solidni zaklad, tvrdeho vojaka, ktery toho hodne prozil a ztratil mnoho pratel/bratru... Mohlo se ho to dotknout - uz nechce videt nikoho dalsiho z jednotky umirat, slozil by se z toho... Nebo naopak je uz ke vsemu netecny, ta cast, ktera se starala zemrela na bojisti s ostatnimi...
Da se toho najit hodne, ale pokazde je to nekdo se silnou vuli a osobni zodpovednosti splnit misi. At to stoji cokoliv...
11.4.2012 10:05 - Rak Dol
Na dveřích prozatímní meditační místnosti.než otevřeme Chantry :) se objevil tenhle nápis v keldorštině,mandarinštině a bejziku

P.S.:Tímto prohlašuji své učení oficiálně za zahájené a přístupné všem kteří si to dokáží přečíst(A děkuji blešce za help a poručíku Maře za pomoc s vylepováním plakátů)



Náš život -nejkrásnější kniha

kterou nelze zavřít a pak znovu číst

Každý list se sám a osudově zdvíhá

nemůžeš se vrátit do nejhezčích míst

chtěl bys zpátky k stránce, kterou se láska míhá

ale pod prsty už chví se smrti list.



Je čas rození a je čas umírání

Je čas sázet a je čas sklízet

Je čas radosti a je čas smutku

když nechápete polovinu věcí

potácite se jako opilec od škarpy ke škarpě

a vaše vzdělání je nicotné.

Když neznáte lásku nepochopíte bolest ztráty

Když neznáte únavu nepochopíte radost z usnutí

Jak chcete být úplní bez poloviny končetin

Jak chcete jít po cestě když ji nevidíte

když nechceš čekat a všechno bereš silou

prožiješ život v temnotě

jak můžeš být úplný

když slunce svou Silou nikdy nezahřálo tvou tvář.

Když žiješ pod sluncem republiky

A světlo pluje tvým životem

Neříkej že Síle rozumíš

když neznáš bolest popálené ruky

když zahodíš emoce

jak můžeš být hoden lásky ve které žiješ

když odvrhuješ jí každým slovem každým činem

Když nejsi slaboch

uvidíš temnou stranu luny a směješ se jejím nástrahám

uvidíš sluncem zalité pláně a emoce tě nezničí

vždyť naši otcové i naše matky

jsou dvě strany jedné mince.
11.4.2012 12:25 - Fibriso
Ok, beru na vědomí.

Rakdoll: jstli chceš mohu ti to tam dopsat ještě v binary (0010111010110...heh, ale obávám se to nejsou dveře velikostí vrat od hangáru) a Mon calamarštině :D

Stejně se ale schyluje ke katastrofě, až přijdou jediové a pokud se ho budou ptát tak jedna z vět bude "ale ten jeho trik s bleskama, ten je fakt dobrej"
.....
"s bleskama? momentík, musím si jít něco zařídit klapbzzzz,"

Edit: Bleška: Dobrej zápis, ale docela by mě zajímalo, co tam Lees dělal.
11.4.2012 13:48 - Hunter
Ehh, ten Fibri nema kousku citu v srdci...

Krasne, krasne... Smrk... Gratuluji, mistre, jeste dlouho budu meditovat, nez pochopim vsechny nuance, ale i ted uz se mi to odrazi v myslenkach a pocitech...
S prohloubenou uctou, Vas, kapitan Dex.
11.4.2012 14:06 - Rak Dol
Jentak mimochodem Fibri když už tedy nechceš abychom věděli jak reagovala tvoje postava,nebo co si o tom myslí ,kde přesně že jsi viděl ty blesky a od koho?

Krom toho jsi minul další věc že ty zápisky jsou z pohledu postavy a tudíž tam Páprdovo konání nebude dokud ho sám nehodí na papír.
11.4.2012 14:12 - Fibriso
ještě neviděl, ale mam takový pocit že než dorazí a Eclipse že uvidím. Otázka je jestli odoláš :D
pokud neuvidím, tak přijdeme o jednu zajímavou scenu jak Rak Dol ukecává/osekává* Jediho :p

* nehodící si škrtněte
11.4.2012 14:16 - Rak Dol
škrtám fibriho

PS:když se koukneš na délku našich přízpěvků a jejich informační hodnotu taky můžeš něco sesmolit,lákáme tě k tomu už třetím dnem.

PS2:zatím nic nenasvědčuje tomu že bys na Eklips letěl s námi takže nepřijdeš jen o tuhle nepravděpodobnou scénu ale i o spoustu dalších
11.4.2012 14:32 - Fibriso
Rak Dol: ale upřímně, je to scéna, která je sice vtipná, ale fakticky se stát nesmí. Byl by z toho docela průser a i kdyby se z toho podarilo vybruslit tak by to mělo za následek minimálně permanentní přítomnost Jediho.
11.4.2012 14:33 - Rak Dol
fibri tahle scéna se už jednou stala a vyšli jsme z ní naprosto s přehledem,a Jedi byl dokonce kousek od toho

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06390380859375 secREMOTE_IP: 3.129.69.151