Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
11.6.2015 00:21 - Leese Dailen
pocitam se hrou nacelniku. diky za shrnuti...
11.6.2015 21:10 - Elvid
Ozvali se nám ohledně pirátských přepadů v blízkosti Kel dorských kolonií. Jedná se o elitní skupinu s dvěma pirátskými. Poměrně slušní piloti, ale nemají moc těžkých lodí. Štíty fregaty by to pravděpodobně ustály a stejně se s nimi moc nedomluvíme. Jistější by byl letecký souboj a zneškodnit je rovnou.v nejhorším bych odskočila, kdyby hrozilo rostřílení stíhačky. Ale holt je většina pro mírnější přístup, tak uvidíme, co z toho bude.
Místo fregaty a stíhaček se tam tedy vydáváme v malé transportní kocábce. Nu což. Zvolíme pravděpodobnou planetu a vysíláme, že si s nimi chceme promluvit. Nikdo se neozívá. Rak Dol si povšimne červeného záblesku a chvíli na to na nás letí čtyři ptáčci. Chvíli si pohrávám s myšlenkou skočit za ně, ale nebudeme se předvádět. Zvlášť, když tu není nic, podle čeho by to vypadalo na mikroskok. Každopádně bych si to měla zapamatovat, ať to mohu někdy vyzkoušet s piloty od nás, jak se ten ptáček po takovém manévru zachová. Nechápu, proč neumí skákat více lidí. Vždyť je to tak snadné. Stačí se v mysli soustředit na druhé místo a udělat jeden krok. Sic pravda, že s lodí je to obtížnější. Nu což.
Marnshara se je snaží sestřelit, ale až po okřiknutí Leesem, ať se více snaží jednu dostane, další mine a dvě to napálí do nás. Trochu nás to roztočí, ale to se zvládne. Pomalu se vzdalujeme od planety a Marnshara dostává i tu poslední, co nás zkusila znovu nabrat.
Ale není všemu konec. Z bouřkové atmosféry letí skvadra čtyř stíhačů a pálí po nás. Těsně se jim vyhnu, když to Leese zkusí znovu, že s nimi cheme mluvit.
Máme vypnout motory a zbraně. No ok, tak uvidíme, co nastane. Zadokují, přesunou nás a po krátkém rozhovoru Leese s kapitánkou nás chtějí omráčit. Skácím se do rány a na zem. Ještě, že to jen štíplo a jsem zvyklá na jisté nepohodlí, takže úspěšně hraji omráčenou. Alespoň si to myslím.Ostatní se s nimi dohodnou a brzo letíme na planetu. Tam je odvedou. Počkám ještě pět minut, kdyby tu byly kamery, ať to vypadá, že jsem se akorát probrala a vydám se prozkoumat loď. Droid hned ve vchodu s namířenou zbraní. No dobře, nebudu dělat problémy a brzo mám doprovod do podobné cely. Navštíví nás kapitánka a opět se nepohodne s Leesem a zmizne pryč.
Jdu zkusit odpočívat. Po několika hodinách nám donesou něco k jídlu. Moc se na to netvářím, ale Rak Dol to evidentně chutná a dala by si přídavek. To by mne zajímalo, jak by se tvářili, kdybych ji donesla svou porci. Ale zkusím ještě chvíli počkat, než se začnu předvádět.Opět přijde kapitánka a teď ji Rak Dol nenechá odejít. No jo, ona se zas ráda předvádí. Ale kupodivu to má výsledky. Kupodivu je zná jmény. Jsem zvědavá, zda zvládne oslovit i mne, abych se něco dozvěděla. Tak buď neví, nebo si mne nevšímá. Nu což, třeba příště. Rak Dol s Leesem odejdou prozkoumat nějakou objednávku a zjistit možnosti legálního dodání.
Skoro za den se vrátí a odvezou nás na transportér. Mají nějakou dohodu. Moc nevěřím tomu, že ji neporuší, ale zkusím se obrátit pro radu na své povědomí. Napojila jsem se na Kapitánku a její násilně odtrženou rodinu na planetě. Je jich tam víc. Pro ně to dělají a Ti jim asi zprostředkovávají informace. Sdělím to ostatním a Rak Dol upřesní místo.
Letíme to prozkoumat. Je tam planeta, kam se nemá nikdo přibližovat. Zvažují použít nějakou speciální stíhačku. Ráda ji vyzkouším. Celá černá. Když usedám do pilotní kabiny projede mnou podivný záchvěv. Vím, že to kdysy pilotoval někdo, koho jsem znala. Někdo mne hodně podobný. Vyjdu ven a ptají se mne, zda je vše v pořádku. Jak to mohou vědět?
Dozvídám se, že někoho, kdo vypadá jako já a pokusil se je zabít, tak zabili dřív. Savana. Snažím se zjistit další podrobnosti a pak se omluvím. Musím si to někde v klidu promyslet.
Po čase se vrátím. Měla jsem dvojče. Starší sestru. Ona mne milovala a já jí. Ale dle dalších informací nevím dost na to, abych dělala unáhlené soudy. A tito nevypadají, že by masakrovali jen tak někoho, když se i s těmito piráty snažili dohodnout. Dobře. Dám tomu šanci, než se zjistím víc. Alespoň první pocity z mé minulosti. Měla jsem starší dvojče. Co dalšího mne ještě čeká? A snad se mi podaří o ní zjistit více, když nemohu zjistit nic o sobě.

PS: Také s tím počítám. ;-)
12.6.2015 12:49 - Hunter
Prima, diky Michale, +1 FP :-) Uz jsem si rikal, ze si ho dam sam, kdyz jsem jediny, kdo neco napise :-)
15.6.2015 06:29 - Elvid
A možná tu loď ještě domlátíme...jsem na to původně myslel i jako jednu z věcí, proč to otočit, ale pak padlo nějak moc destiny + jsme to hned střihli, ale:
Zora by měla tendenci pokračovat zpět k továrně pro zbývající HD (všechny krom 07, 11, 31) a to z těchto důvodů:
1) Okno, kdy jsou vypnuté senzory bude ještě tři hodiny + přibližná doba, než jim skončí "směna".
2) Většina továrny bude už prázdná.
3) Nějakou dobu potrvá, než jim dojde, že přišli o toto silné uskupení a pochybuji, že mají připřavené hned stejné a i kdyby, tak tam asi pošlou o něco silnější, když tohle minule nestačilo a to nám dává čas (když si odmyslím, jak daleko jsou pro hyperskok)
4) Síla (a osud) chtěly, aby zdárně prošli tou přestřelkou, takže to musí mít nějaký účel.
5) + osobní - je možné, že na těch HDcích bude něco, co by ji mohlo pomoci s její pamětí, když to má podobné chování.

Čili bychom měli mít nějaké okno jen zaparkovat teď přímo nad továrnou, hopsnout dovnitř s baťohama, pobrat a hopsnout ven. (Někdo by jen stabilizoval stíhačku, někdo měl připravené stany a použil se 1-2 batohy na tak 40-50kg).

Takže pokud to Marnshara s Rak Dol nějak Zoře nerozmluví, tak by to asi zkusila...O:-)
15.6.2015 18:12 - Hunter
To zni dobre, Michale :-)

Poprosim o zapis i dalsi lidi, Andy, Tondo, jestli se vam hra libila, napiste ho, jestli ne, napiste mi mail at vim co zlepsit :-) Aneb chci slyset nejakou zpetnou vazbu :-D

Ja se bavil skvele a sceny nekdy byly spravne ujete, kdyz se resily blbinky, nebo kdyz slo naopak do tuheho :-)
Btw. vyjasneni ke hre...
Kamery na tovarne sice byly zniceny, ale teoreticky vas nezachytily. Senzory na strese byly senzory - ne kamery, tj. nemaji vas zaznam ze strechy. Lode hlidky jste rozstrileli predtim, nezli zvladli neco odeslat - respektive se ani moc nesnazili neco odeslat. Nema to rozhodne nic spolecneho s tim, ze vase Consular ship umi jamovat, nebo nikdo na to nemel cas, protoze kazdy zurive strilel, nebo se snazil nahodit stity, nez lod bude znicena :-)

Michale, tesim se na ty tri domaci ukoly :-)

Za me vyjasneni k orbite, hyperskoku apod - z hlediska hry jsme narazili na problem s casy jak na hyperskok, tak pri ceste na orbitu apod. To prineslo velky problem s tim, ze nikde neni presne popsano, jak rychle SW lode letaji v realnem prostoru. Nekolik “studii” mne dovedlo k tomu, ze je treba si i odhlasovat maximalni cestovni rychlost (akcelerace k tomu vedouci je vec dalsi).
Zdroj co se mi nejvic libil:
http://www.stardestroyer.net/Empire/Tech/Propulsion/Propulsion2.html
Presto bych nastavil, ze rychlost maximalni cestovni je 0.4c, neboli 40% rychlosti svetla. Rychlejsi presun maji problem utahnout systemy na odklaneni castic a stity, nikoliv motory. Znamena to, ze od slunce podsvetelnymi motory doletite k Neptunu za 10,5 hodiny, zatimco svetlo samotne to zvladne za cca 4 hodiny. Pochopitelne, spravny SW zpusob, pokud spechate, je pouzit hyperskoku. To je ale povazovano za neekonomicke, neb musite 5 min letet k hyperlimitu podsvetelnymi motory, pote skocit, coz stoji palivo na 24 hodin letu a pote opet podsvetelnymi dalsich 5 minut. Za to je to sakra rychlejsi, cca 15 minut celkem.
Hlasujte ano/ne

Z toho vyplyvaji nasledujici rychlosti a take dusledky:
Plna cestovni vesmirna rychlost se dosahne pro lode s rychlosti 4 space sq. (1000 km/h v atmosphere) za 7 vterin. Akcelerace tak je 18k km/s2. Maximalni cestovni rychlost je 120k km/s a je pro vsechny lode vicemene stejna.
Na geostacionarni orbitu standardnich planet (35k km) to trva 5 minut cestovni rychlosti, pri spechu pak 3 minuty. Lode jsou pomalejsi kvuli dalsim objektum a nemoznosti pouzivat iontove motory naplno v atmosfere a na nizke orbite.
Na mesic planety z orbity max. zrychlenim - pri nulove rychlosti u mesice, 13 vterin.
Na hyperlimit z orbity standardni planety (35M km, tj. 5 000x prumer planety) 5 minut plnym zrychlenim (vstupni rychlost se pri hyperskoku prenasi, ale diky akceleraci takhle masivni je to skoro jedno).
Prelet mezi sousednimi planetami v soustave pri nulove rychlosti u druhe planety ve vzdalenosti vnitrnich planet (Zeme – Mars) 11 minut, ke stredu soustavy/asteroidum (Zeme – Jupiter) 76 minut, na okraj soustavy (Zeme – Neptun) 10 hodin.
Protoze plne cestovni rychlosti dosahne stihacka za 7 vterin, zatimco pomaly frachtak (sublight 1) za pul minuty, sedi, ze stihacky jedno plne kolo musi letet na full speed, aby pak mely cestovni rychlost a obracene. Hlavni implikaci je straslive zrychleni/zpomaleni, ktere jsou lode schopny ucinit. Proto ale take relativne snadno mohou srovnavat rychlosti mezi sebou, tj. vest k soubojum na blizko, protoze se neda “snadno” uletet jenom slapnutim na plyn. Utika se tedy spise menenim trajektorie, kdy lode s pomalejsi akceleraci zkratka nestihaji zatocit za svymy sviznejsimi protivniky.
Take jsem nastavil pomerne masivni vzdalenost na bezpecny hyperskok - aby se drzela doba 5 minut, ktera mi prijde pro stihacky idealni.
16.6.2015 08:05 - tony
uff hlasuju ano at je to co je to.Podle mne jsou ty rychlosti uplně mimo(ty pravidloví Pavle) ,skoro jako já.
Tak a jeden zápis za mne.

Rozhodli jsme se k průzkumu planety s armádou klonů.Jakmile jsme přistály vyšli jsme si do lesa na procházku.Samozřejmě jsme našli místní obyvatele abychom si jako na začátku kariéry odchytly vzorky.Trochu to ve mne vyvolává nostalgii promarněného mládí.chytnout kluka nebyl problém ale co chcete od kočky hraje si se psem.Já zatím kryju dveře do budovy a jak z ní vybíhají lidi tak taky omdlévají.Najednou rána větví do hlavy.Chvylku sem měla pocit že se zlobí les ale nakonec to byla "jen" babička vracející se z latríny a její hůl.Střílím jí do prsou a odnáším jako druhej vzorek.Zatím si kočka jde do lesa ulovit pár ptáčků a mi odnášíme svoje úlovky.Po dvaceti minutách se ale kočka neozívá a mi se ji vydáváme hledat.nakonec ji opravdu najdeme,povzdechnu si,leží v lese na paloučku a kouká se na mravence.Je ztuhlá jako tejden stará veka.Ukazuje se že ten pes byl jedovatý,poté se ještě ukáže že je nakažená tou bakterií a končí na několik hodin v baktě.Odchyt klona už ale nebyl tak jednoduchej jak se ukázalo víceméně vzápětí.Nebyl problém se přiblížit ale překvapily jsme věžičky které stihly spustit poplach než umřely.Vzaly jsme vzorek klona a nádoby s chemikálií kterou tu masově vyrábí.A už sme museli začít trénovat běh v plné polní a skoro dvěstě klonů se k nám přidalo,v rukách francouzáky i jiné ideální nástroje.Ani ne po minutě uznávám že jim neuteču a přijmu boj na místě kterej se k tomu hodí(jako kterékoliv jiné místo).A protože jsme měli takovou přesilu zahájily jsme boj stunovacíma granátama a pokračovali s nima až do zdárného konce,zbyli mi poslední DVA.Rychle do lodi a pryč.Cestu nám z mě nepochopitelnýho důvodu přehradila elitní jednotka vojenské rozvědky.Roza točila lodí jak flašinetář klikou a já měla co dělat abych si z toho točení nehodila oběd do masky.Navíc se díky tomu že nikdo neví kde budeme mi nebo cíl nedokážu trefit.Takže smířená s tím že je budu maximálně strašit zavřu oči a držím spoušt.Najednou výbuch,pootevřu oči a koukám že moje výstřeli trefili jeden z trandáků do palivovejch článků.S konstatováním že na střelbě pomocí síly něco je znovu zavřu oči a pokračuju v palbě,výbuch druhého trandáku mne už nepřekvapí.Boj končí všichni elitní republikoví kloni jsou po smrti a mi odlétáme v další zničené lodi.(zbyli jí DVĚ hp)
16.6.2015 09:59 - Hunter
Lol, diky Tondo :-) +1 fp!
Jj, ty rychlosti v pravidlech jsou desny - podle nich je mesic planety vzdycky o soustavu dal :-)

Mate tedy nasledujici:
Lahev s bakteriemi, tri harddisky, kluka a drsnou babku (Tonda s vystrelem 40 skoro netrefil, neb to castecne vykryla holi) + 1 klona co mel smenu (museli byste se s dalsim ze smeny tahnout ruco).

Dalsi hrani je v planu na nedeli, 28.06.
A neb se blizi prazdniny, pote 12.07., 26.07., 09.08., 23.08. - mrknete se do kalendaru a dejte mi vedet, asi idealne na mail kdy NEMUZETE - zkusim dle informaci najit pripadne nahradni terminy. Ja tu totiz budu celou dobu prazdnin, takze me je to jedno :-)
17.6.2015 16:42 - Elvid
Tak plním HW:
1) Stun - tak se porovnává opravdu jen ta polovina (na okamžité vyřazení) - čili to má i policie, apod. na newbie asi na dva zásahy...
2) Charge - jen do move speed (tamto jsem si popletl asi s některými manévry, kde je to celkem často, nebo možná někde se silou...už nevím...:-) )
3) Fight defensively - není tam specifikováno, že by ses hýbal, ale pokud v tomto směru bych bral, že když se rozhodneš pro částečnou (s útokem) tak ani ne, ale pokud pro plnou (bez útoku), tak bych to z hlediska lodí spíš bral jako že jsi ten pohyb provedl...ale nevim.
4) Prophet dává 2 DP, tamto je jen jako dodatková možnost, jak jsem řikal.

+ Jsem si náhodou všiml jiné věci:
FR - All-out movement - 4*rychlost (s Ace talentem 5*) - ztráta Dex do reflexu + Kvůli převedení všechny energie do motorů nemůžou ani gunneři na palubě střílet...čili by se odletělo dost snadno...nemohli by pálit ani oni a ani my...(když nepočítám ty dvě rakety, co by nás trefily i tak při pokusu odletět)

Ad červenec - 12 nebudu, Ad srpen - pravděpodobně nebudu 16 + 23 a 30 je snad nějaká firemní akce, kam už jsem se přihlásil, takže pravděpodobně také ne.
17.6.2015 21:20 - Bleška
Zápis přidám a bavila jsem se náramně :D. Právě ty blbinky to úžasně oživili a celkem ta hra měla super spád :). Až na to řešení těch rychlostí a lovení pravidel o vesmírném boji... Ale chápu, musí to být :).

Ad Tonda: Prej chytnout kluka nebyl problém :D :D :D. Řekni to Manshaře do očí :D
17.6.2015 22:54 - Hunter
Diky Michale, +1fp za splnene domaci ukoly :-)
Ad full defense v lodi, ano, bude to plnit potrebu pohybu. Castecna defense vsak nikoliv.

Add full round movement, vidis, to jsem netusil, ale nehral bych to tak - kdykoliv Han Solo zdrha pred stihackama, nedava smysl, ze by neletel plnou parou vpred - a presto se ostreluje s Tie stihackama co to jde... Takze gunneri stale strilet budou moct, aby se zachoval kanon.
Ale protoze mame demokracii...
Kdo je pro, aby se dalo strilet (gunneri) na palube, pokud pilot da all out movement? Plati to jak pro stihacky, tak pro velke lode.

Ale musis Andy uznat, ze slovni spojeni, ze jsi se zase kockovala se psem je dobre :-D
18.6.2015 10:33 - Hunter
Jeste jedna dlouhodoba organizacni, pokud zustanu v praci, co ted mam, budu se stehovat do Kutne Hory. To bude znamenat, ze budeme hrat bud u Tondy v praci, nebo v nasem starem byte pod Nuselakem.
Den hrani take se bude muset posunout na sobotu. Zmenu ocekavam v zari, mozna i na konci srpna, podle toho jak rychle si tady najdu byt. Pocitejte, prosim s tim :-)

Jinak ohledne prazdnin - opet plati moznost hrat bud v nedeli, nebo v sobotu, tj. primarne potahneme ty nedele, ale pokud by se nekomu vic hodila sobota...
Aneb piste lidi, at mame lepsi prehled kdo kdy planuje nebyt. At s tim hejbeme vcas :-)

Dik,
P.
18.6.2015 12:48 - tony
já hodlám být celé prázdniny v pelíšku
20.6.2015 12:28 - Bleška
Jo, slovní spojení kočkovat se se psem je super :D :D :D

Na dovolenou nemám tohle léto nárok, takže budu celou dobu v Praze. Nicméně se může stát, že mě zláká krásné počasí a pojedu se spíš koupat nebo na výlet :)
20.6.2015 18:38 - Leese Dailen
Tak konecne mam blizsi informace - nasledujici vikend se budu stehovat, takze nemuzu, dalsi vikendy (i ty liche) mam volne.

Jeste jednou se omlouvam za vypadek posledne. Mrzi me to, ale seslo se vice neocekavanych faktoru najednou :-(
21.6.2015 13:42 - Bleška
A já 28. taky nemůžu, táta má narozeniny.
22.6.2015 13:31 - Hunter
OK, takze hrani se odsouva a to na vikend 4.7. nebo 5.7. - muzete? Pripadne je tam svatek na pondeli, kdybyste chteli.

Wrigly, neb mam tudiz volno, dej vedet, jestli budes chtit pomoc :-)
25.6.2015 16:11 - Elvid
4.7. něco mám, jinak můžu.
26.6.2015 00:07 - tony
příští výkend mám v pá a so noční takže tak.
26.6.2015 12:12 - Hunter
No tak jestli zvladnes, Tondo, dal bych hrani v nedeli, 5.7. Ale potrebujeme jeste jednoho hrace - Andy, Wrigly, kdo muzete?
Variantou je pak jeste to pondeli, 6.7., kdy je svatek :-)
26.6.2015 19:44 - Bleška
Já můžu :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10357689857483 secREMOTE_IP: 13.58.60.192