Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
6.11.2015 08:25 - Hunter
Neb Wrigly nedal vedet, hraje se v nedeli u Tondy v praci od jedne :-)
9.11.2015 07:08 - Elvid
Ke včerejšku mne napadla ještě taková maličkost:
Nejsou náhodou rakety plošné? Pokud ano, pak by to ta loď schytala mnohem méně. (Mám vehicular evasion, jen jsem nějak něvěděl, že se jedná o plošné demage.) A pokud ne, co tam může být plošného? Jenom nějaké zbraně určené na ten autofire (asi v rámci space políčka)? (Když nepočítám manévr. :-) )

A jenom drobnost, co mne pak ještě napadla...mohu přesměrovat raketu na jinou raketu? Tím manévrem, kterým přesměruji střelu na sousedního soupeře. (Ale tam bude asi vehicle...budu se muset podívat...)
9.11.2015 10:43 - Bleška
Skoro se až bojím zeptat...
9.11.2015 11:01 - Elvid
Ve zkratce jsme zpátky na Adře, jenom ta lodička cestou schytala několik raket z orbity.
9.11.2015 14:38 - Hunter
Ahaha, hezke Andy :-)
Dobra poznamka, Michale. Rakety a torpeda jsou plosne utoky = byl by to mensi damage = nebyl by potreba destiny, lod by prezila s cca 13 zivoty... Takze si ho zase pripis, chces-li.

Jinak pro Andy, rozresilo se par veci okolo backgroundu mise - aneb co se podarilo ziskat z dat apod. Navic je jiste, ze bude potreba lod po senzorovem pruzkumu pouzit na zachranu jiste agentky SIS. Jmenem Katrine, za kterou se Zora prevlekla :-)

Probehne asi den odpocinku = plne zivoty a na dalsim hrani bude uvodni brifing dal :-)

Hrat se bude dle dohody za dva tydny, tj. bud v sobotu, nedeli (21. respektive 22.11.) a to u me doma. Asi bych dal sobotu, protoze ji dlouhodobe Wrigly uprednostnuje. Muzete?
A klasicky, za zapis nabizim +1 fp :-)
9.11.2015 15:41 - Elvid
Pokud se redukuje demage na polovinu jeste pred SR a DR, tak by zbylo vic zivotu...;-) (v podstate jen ta jedna, co byla pres 100) Ale zas na druhou stranu se jedna, nebo dve rakety mely vracet...holt jsme to tam v tu chvili vzali trochu hopem...O:-) A btw...pokud vehicularem uhnu raketě, bere se to, že minula do 5ti a vrací se? (vehicular tam nevysel, ale at uz mame pokryte snad vse :-) )

Jeste, ze jsi to napsal jako datum...v sobotu 21.11. mam byrokrat v bowlingu, takze bych mohl az tak od 15:30/16:00 (pokud neskonci vyrazne jinak).
9.11.2015 17:01 - Hunter
Pokud vehicularem uhnes rakete, nevraci se.
OK, takze nedele 22.11. - muzete vsichni?
10.11.2015 09:38 - Elvid
Neděle je za mne ok a ona se dá i ta sobota s tím, že bych dorazil později...

Jinak u toho vehicular mi přijde, že když takto těsně mine, tak by se také měla vracet, ale to je to stejné, jako u rakety, která do té lodě narazí, bych nečekal, že je to plošné...jinak řečeno, že to nějaký talent sníží. Ale dejme tomu, že tou jednou raketou se ochrání před dalšími. (To bude asi i ten důvod, proč si myslím, že jsem to nepočítal ani jednou...v té situaci, kde létala spousta destiny, když na fregatu pálili rakety, když tu sestřelovali první transportér a málem ani teď. Ale už si na to budu myslet. :-) )

To asi nezvládnou tou raketou prostřelit fregatu, pokud ji pilotuje někdo s tímto talentem a nedají critical. (třeba 10d10x5 = 55x5 = 275 / 2 - pokryje SR, pokud se nepletu...) :-)
10.11.2015 16:24 - Elvid
Po zběžné prohlídce hangáru vidím dva prototypy. Oni jsou u jednoho, tak se vydávám k tomu druhému dle plánu, abychom jich odvezli co nejvíc. Jen je to celkem pomalá cesta s ohýbáním toho prostoru. Mezitím to vypadá, že tam mají poměrně horko a valí se na ně jedna vlna za druhou. Že bych zkusila svoji prověrku použít na droidy a překecat je, že je to v pořádku? To by asi neprošlo, když už mne nechtěli pustit ani do této části základny. Však oni to zvládnou.
Vzápětí sleduji salvu raket, která posílá Rak Dol na zem, kde to s ní ještě chvilku pohazuje. To asi není dobré pro dítě? Pokračuji dál. Dostala jsem se ke konzoli, palivo je na polovině a něco je naloženého. Spouštím rampu a reaguji Leesovi přes comlink, že jsem u druhé lodi. Ptá se na štít. Odvětím, že ten řešil zmanipulovaný technik, kterého už asi odstranili. Cestou k palubnímu pultu zjišťuji, že na lodi jsou asi droideky. No, snad se nezapnou. V pilotní kabině vidím vše připravené, jen je to rozdělené na dva piloty. Ach jo, tak zkusíme, jak to půjde ovládat. Ani se to nezapne. Někde je mechanická závada a umazat se olejem nemusím. Ať si to pořeší někdo jiný.
Musím risknout, že mne budou považovat za jednu z nich. Oznamuji, že přeběhnu k nim a vyrážím. Jsem ve druhé lodi. Stíhám to těsně před příchodem B1. Rak Dol už je na nohou. Nakonec to tedy nebylo nic vážného. Vydávám se do pilotní kabiny. Jen mne trochu znervózňuje to palivo čerpané hadicí. Nejradši bych popoletěla, když slyším ty rány z pod lodi. Alespoň se zavřel hangár, takže posily nepřijdou.
Využívám čas na prohlédnutí nějakých logů a přitom zjišťuji, že tady není hyperdrive. Z logů je patrná nějaká interference s vypnutými štíty. Takže tady nejsou. Bezva. Ozvala se rána. Máme utrženou rampu, ale už se postarali o zbytek. Obhlédneme škody a dohodneme se společně na dalším postupu.
Leese opraví druhou loď, Rak Dol zavře hangár a já nechám naložit náhradní krystal. Pronikají nám sem vyseknutou dírou. Ty si bere na starost Marnshara a Rak Dol se k ní přidává, než se pokusí vyjmout krystal i z této lodě. Přebírám tedy její místo s granátometem. Tam alespoň nevadí, že se tak dobře netrefuji a že ho moc neovládám. Přitom zlikvidujeme kamery. Už nám sem nelezou a máme se prý vzdát.
Jde na nás slušná skupina. Asi to již berou vážně. V rychlosti informuji Leese o těch problémech se štíty, ale není čas je odstranit. Snad to bude fungovat. Trochu se obávám té palby shora, ale třeba to dopadne lépe, nebo budou chtít ušetřit prototyp.
Usedám do pilotního křesla a Rak Dol dělá kopilota s pokynem na zapnutí štítu a rychlém odletu, až skočíme. Otočím loď svisle a skoro ji připlácnu na zeď. Sedí tam jako nějaká moucha. Skočíme. Objevíme se kousek za vnější zdí a hned odlétáme. Zaznamenáme pár střel z věží, ale hravě se jim vyhneme, když Rak Dol zmíní klony.
Ach jo, kde je nechali. Kontaktujeme je, ať se připraví a rychle je zkusíme nabrat. Do toho se rozblikají kontrolky s raketami. A je to tady. Snad to dopadne lépe, než minule. Kloni jsou již na palubě. Některým se vyhnu, jiné se mi podaří navést do sutin ostatních. Ale mají solidní mušku na tu vzdálenost. S lodí to háže. Leese pochopil, proč jsem chtěla maskování. Vypíná štít a nahazuje maskování. Zdá se, že zafungovalo a odlétáme pryč, než nás znovu zaměří.
Naštěstí nemusíme používat jejich pomalý hyperpohon a skočíme přímo k Adře, kde ji zkusí dát do kupy a nainstalovat stínění štítů, aby neomezovali výkon neviditelné technologii. Máme celkem tři krystaly, i s tím v tomto transportu, což by mohlo stačit i na fregatu. Stejně víme, kde si asi obstarat další, i když to chce celkem specificky rezonující krystaly.
11.11.2015 10:35 - Hunter
Po precteni pravidel tedy:

1. Vehicular combat, kdyz uhne rakete, co byla zamerena, vrati se s klasickym postihem -5 na utok, stejne jako by minula. Rakety se vraci vzdy, kdyz byly zamereny a je jedno o kolik se netrefi.
2. Vehicular evasion funguje na rakety a torpeda, tj. tyto davaji polovicni damage pri zasahu a zadny pri missu.

Jinak diky za zapis, Michale, +1fp na dalsi hru.

Nekdo dalsi? Tondo? Wirlgy? Andy? Mate jine uhly pohledu na udalosti :-)
Jo a hodlam jit na Star Wars VII – respektive jsem si jiz koupil listek na co nejdrivejsi predstaveni (2d titulky). Ale hodlam jit i na verzi v Imaxu, nebo 4DX – nekdy v nasledujicim tydnu po premiere. Listky bude slozitejsi sehnat, takze pokud se chcete pridat, bude fajn to zkoordinovat. Mate zajem? Dejte vedet idealne do pristi stredy, pak uz si listek radsi koupim, aby na me nejaky zbyl :-D
11.11.2015 12:35 - Bleška
Já už lístek mám ;). Díky za nabídku :).

Btw, zkusím něco sesmolit :)
19.11.2015 16:15 - Hunter
Mno, je ctvrtek, v podstate vim jenom o Michalovi, ze prijde. Zbytek nic?
Jestli nedate vedet do zitrejsiho vecera, tak hrani pada.
19.11.2015 18:24 - Leese Dailen
S nedeli pocitam, bavili jsme se o tom nekolikrat, tak jsem nepovazoval za nutne to jeste psat.
20.11.2015 22:58 - Bleška
mno, já taky myslela, že je to daný...
21.11.2015 14:39 - Hunter
Kdyz se na jasnou otazku kdo bude ozve jen Michal se zadosti o zmenu terminu, ocekavam, ze se ozvete. Nedele tedy plati.
23.11.2015 08:10 - Bleška
Mikuláš je až 6.12. v neděli, tzn. že 5. v sobotu můžu nejspíš hrát.
23.11.2015 09:40 - Hunter
Lol :-) No, neb muzeme a alespon pro me je to nejlepsi zabava tydne, tak hrajme dle dohody tuto sobotu a to u me, klasicky 13:00. Michal dorazi jak bude moct.

Dalsi hrani muze byt tyden na to, ale Michal, myslim, rikal, ze toho 5.12. nemuze.
Mrknete se proto do kalendaru a zkuste si bloknout nedeli 13.12. A pak dalsi mozny termin je mezi svatky, nedele 27.12., pripadne 03.01.2016 - pls, mrknete se kdy budete/nebudete a dejte idealne vedet na vsechny terminy, at se nejak dohodneme na dobu mezi svatky dopredu :-)

A kdo ma chut alepson na kratky zapis... Je to +1 fp na dalsi hrani...
23.11.2015 10:42 - Elvid
Teď bych to měl mít volné obojí (28/29.11.), toho 5.12. asi od 15/16:00 (ještě si upřesním).
13.12. je za mne zatím ok. Další víkend (19/20) nejsem a pak bych oba měl mít čas.
23.11.2015 12:55 - Bleška
28.9. mám volno, pak taky toho 5.12., neděli 27.12. spíše ne, líbila by se mi víc sobota 2.1.2016.
25.11.2015 17:00 - Elvid
Mezitím, co nová loď dostává svou porci štěstí v podobě oprav a módních doplňků, tak my jdeme na poradu s Dexem. Má nějaký intel od někoho jménem Auditor. Před padesáti lety byla sestřelena loď, která má podobné charakteristiky, jako kmenové stíhačky. Je na jisté okrajové planetě, která má vrakoviště různých lodí a je osídlena enklávami. Je to při cestě k planetě Mandořanů, tak vyrážíme.
Při příletu nás uvítá shluk asteroidů obíhající kolem planety a poskytující základní ochranu. Přibližujeme se ve směru enkláv, kde by to mělo být čistší. Průlet se zadaří bez větších problémů a máme k dispozici tři enklávy. Vydáme se k té nejbližší. Chci zkusit, aby mne podcenili při pilotáži, ale někde na sebe pokřikují a já drcnu do páčky, že spíš vybočím z kurzu. No tak třeba příště.
Po příletu do hangáru vcentru města se vydáme na získání informací, kde by ta loď tak mohla být. Jsme ubytováni v nějakém hotelu, kde Leese získá nějaká dvě jména. Pro větší šanci se rozdělíme. S Marnsharou vyrážíme do ulic, barů a obchodníků hledat sběratele vzácných kousků a již po pár rozhovorech prokládáných tím správným šarmem máme nějaké informace. Je tu jistá enkláva, která vždy získá, co chce a zaměřuje se na prototypy a speciální věcičky.
Sejdeme se s ostatními zpátky a zvažujeme, co podnikneme. Jak se k nim dostaneme. Zda to vzít útokem a s podporou jiných enkláv, či skrytěji. Je jich asi deset tisíc a používají dost droidího vybavení a speciální obleky. Rozezvučí se alarm. V pokoji jsme v bezpečí, takže se to přímo netýká nás. Radši ale pospícháme pryč. Od majitele hotelu se dovídáme, že je to útok přesně této enklávy. Kvapně odjíždíme zpět k lodi. Cestou narazíme i na jiné gangy, které si chtějí utrhnout svou porci vnitřní části. Trochu jim to komplikujeme a blížíme se k hangáru.
Čeká nás tam překvapení v podobě čtyř tří metrových robotů, či co to je.
Spustili střelbu. Vznášedlo je solidně poškozené, tak mizím za roh a chystám se tam příště přeskočit, když nás roztřílí. Tak skok nebude. Rak Dol a Marrnshara vyskakují a zaujímají pozice. Leese je povzbuzuje a já se jdu asi podívat na loď. Přeci jen se v pilotním křesle budu cítit bezpečněji.
Udělám si zkratku a jsem uvnitř. Za palebnou lidí. Pospíchám k druhým dveřím. Otvírám je. Loď je stále tu, ale také tunel a nějací pidižvíci se do ní snaží nabourat. V okolí jsou čtyři obleky. Neriskuji a vytvářím ochrané pole. Snad postačí. Většinu zásahů pohltí, ale trochu zajiskří. Ohnu světlo a směřuji dál k lodi. Je to dobré, jde po mne jen jeden. Dovnitř lodi projdu skrze zavřené dveře, které se vzápětí rozevřou. Neváhám aklikám opět zavření a posílám jim vroucí polibek. Slyším nějaký křik. Asi je nepřitahuji. Co se dá dělat.
Pospíchám do pilotního křesla. Z robotů vyskakují pidižvíci a roboti dál pokračují k hlavnímu vchodu, kde jsou ostatní.
Musím jim pomoci, ale zrovna vyjelo vozítko z díry. Pokusím se ho sundat. Střílím a pak se schovají. Droid vedle mne piští, že je něco připojeného na loď. Zatím nebudu řešit. Někdo do cesty robotům hodil granát. Moc to s nimi nehnulo. A když se nestřílí, tak to asi budou těžší soupeři. Chvilka zaváhání a pak přepínám řízením palby na volnou kontrolu. Je to určeno do vesmíru, ale co se dá dělat. Počítač chvíli protestuje, ale pak se podřídí. Vzápětí protestuje celý hangár, když je vykropená kompletní přední stěna a spousta věcí za ní. Sejme to i ty čtyři stroje.
Možná se brzo rozpadne. Radši zmizím. Provádím diagnostiku. Něco je na rampě. Radši ji nezaklopím. Požádám o nouzový odlet a vyletím otevřeným hangárem. Vzápětí to bouchne a otřese lodí. Horší, než jsem čekala, ale pořád ok. Přelétám k nim. Přes chodníkové stříšky je nikde nevidím, ale přistávám uprostřed. Vzápětí naskakují a přijíždějí tanky. Oznamuji jim, že mám povolení k odletu a nelením. Poslaly dárek na rozloučenou, ale už mizíme na jih. Leese se mezitím snaží vypátrat podzemní vozidlo, které se vydalo na sever. Enkláva se totiž rozprostírá hlavně v podzemí, takže není známá její přesná lokace.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10344386100769 secREMOTE_IP: 18.191.189.85