Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
13.2.2016 23:03 - tony
mam 24ku
13.2.2016 23:09 - tony
http://www.videacesky.cz/parodie-parody-youtube/jak-melo-skoncit-star-wars-sila-se-probouzi


pro ty z vás kdo by ste chtěli něco změnit
15.2.2016 10:23 - Hunter
Takze budeme hrat od jedne u Tonika v praci :-)
22.2.2016 10:48 - Hunter
Dalsi hrani cca za dva tydny, tj. v sobotu 05.03.

Pro vyjasneni, soutez o krystal a vase preziti se odehrava na mesici Concordia. Dzun je v jine soustave a ja to poplet :-) Na druhou stranu je to stale nebezpecna dzungle (kterou jste vicemene prosli).
Momentalni stav: Jedna mrtva lovkyne, uloupen kanon a ohnivy vibromec. Marnshara protestovala, ze ho nedostane, dohodla se proto s Rak Dol, ze dalsi mec je jeji :-)

Pls, dejte vedet, zda budete a pripadny zapis ze hry.

Tonda ma cas do nedele, aby mi rekl, ze chce hrat za nejakou jinou postavu, nez Rak Dol, jinak beru, ze dohraje s Rak Dol. Vyjasnovalo se tehotenstvi. Dohodli jsme se, ze plod je vyvojove na konci 6 mesice = 3 zbyvaji (pokud bude urychlovat Silou, pak jen 1,5 mesice).
24.2.2016 10:31 - tony
Další výlet do džungle...tudíž je příjemné teplo a vlhko.Sem tam někdo střelí Dexe a já si užívám že konečně se nestřílí do mě.Když jsme konečně našli lovkyni zamávala sem jí ale mám pocit že jsme si nerozuměli...asi nemluvím řečí jejich kmene dobře.Konečně taky začínám chápat proč jsou tak hákliví na svoje samičky,stačí malá vibrace a vybuchujou.Myslím že sex je unich opravdu nebezpečná záležitost.
24.2.2016 10:57 - tony
http://www.videacesky.cz/skece/snl-aladdin

Keno ren trochu jinak
24.2.2016 13:30 - Hunter
Facepalm Tondo... Jojo, rikal jsem si, jestli ocenis, ze pali po nekom jinem a na tebe zbyvaji jen miny v zemi a jine radosti :-) Btw. vystel jak z pusky, tak kanonu muzes lightsaberem deflektit :-)

Pro +1 fp to ale zkus trochu vic rozvest, prosim...
A poznamka stranou? Bude se hodit... Muhuha... huh.. kucky, kucky, blbej bramburek...
28.2.2016 11:27 - Elvid
Máme dojednaný obchod formou zápasu. Na letecké souboje je neužije. Nebo se opravdu zalekli, když jsem jim ve stíhačce vyhrožovala fregatě. :-) Buď jak buď, máme den na přípravy. Vzhledem k tomu, že tam asi nemůžeme proniknout předem, tak jako oni, připravujeme si nějaká překvapení formou drop-boxů, lákačů potvor a předkalibrovaného detektoru na jejich energetické zdroje. Použití jejich zbraní se nakonec nekoná, abychom toho moc neprozradili.
Jdu se prospat a pak namalovat. Tam na to asi nebude čas. Letíme na připravené místo a vyskakujeme za letu, abychom nepřilákali moc oblud. Dorážíme na předpokládaný vstup a vcházíme. Ozve se rána. Asi nás někdo sleduje a oznámil, že jsme v oblasti a lov může začít. No bezva. K tomu spousta hmyzu. Že já si nevzala nějakou síťku.
Pokračujeme džunglí. Marnshara zkušeně čistí cestu a upozorní nás na světelnou past. Navrhuji ji využít s odloženou spouští. Ostatní neprotestují a dořeší detaily. Jen Dex prská, že nechce dávat časovač, ale nakonec podvolí. Past se spustí až za devadesát minut, což by je mělo nalákat na pozici, kde už nebudeme.
Vycházíme z džungle a pokračujeme po cestě. Občas musíme obcházet nějaké minové pole. Ozve se rána. Asi někdo otevřel náš balíček. Možná je o jednoho méně. Po chvíli za námi zaplápolá světlice. Odložená past zafungovala.
Už se blížíme, tak zkusíme poslední kopec obejít džunglí. Po krátké chvilce někdo vystřelí na Dexe z korun stromů. Je to nějaká odmaskovaná postava v bílé zbroji. Marnshara opětuje palbu a plíží se k němu. Že bych ho zkusila zastrašit silou, nebo poklepala na rameno? Asi si tato překvapení ještě ponechám. Využijme toho, že je sám. Dex to tam také pokropil, tak se za něho přikradu a spíš, než na mušku, se spoléhám na sílu, stejně jak ve stíhačce. Heleďme se. Čistý zásah do podpaždí, kde nemá tak silnou zbroj. Po chvíli vykoukne zpoza stromu Rak Dol a napálí do něho také perfektní trefu. Do toho se přidává Marnshara z poměrně velké blízkosti a postava zmizí a letecky bere do zaječích.
Chvilku ho stíhám sledovat na detektoru a hlásím ostatním pozici, ale pak už se ztratí. Ozve se další světlice poblíž. Asi informoval ostatní. Rozhodujeme se vrátit na cestu a risknout to tamtudy. Bude to rychlejší. Cestou narazíme na dvoje minové pole, když po nás začne někdo z dálky pálit. Konkrétně po Leesovi. Prchneme mezi stromy na obě strany. Už mne nebaví se ploužit džunglí a není to tak daleko, tak sdělím Dexovi, že jdu po cestě do chrámu. Alespoň bych se mohla dostat blíž. Na čtyři sta metrů vážně nedostřelím.
Zmizím a pokračuji skrze část minového pole, které pobouchalo kolem Marnshary. Snad tam žádná nezůstala. Rak Dol mezitím trefuje nějakou postavu v černé zbroji na tom vzdáleném stromě, který Dex skácel svými salvami. Ještě se ošetří a jdou za mnou. Jsem před nimi asi o čtyřicet metrů. Taková čelní hlídka. Kam jsem se to přidala. Každopádně věřím svým instinktům a síle, která mne obklopuje. Tito pomocníci mne ještě nezklamali.
Když jdeme asi dalších sedm minut, ozve se energetický výbuch. Rychle reaguji a aktivuji štít. Jen to na něm zajiskří. To bylo těsné. Radši ho posílím, ať chvíli vydrží bez větší námahy a pokračuji dál. Už bych mohla snad být skrz. Tak ne, další výbuch části min. Ten mne už trochu ošlehne. Alespoň spálil ty otravné komáry, co se prve schovali také pod tu bariéru. Á, pozornost. Střela z relativní blízkosti. To už bolelo víc. Rychle odbočuji ke stromům a zdá se, že jsem se jí opět ztratila. Minové pole je už za mnou. Pokračuji tedy dál k této černé postavě. K kmenové ženě vysoké asi tři metry.
Začínají na ni pršet střely a ona je také oplácí. Kavalérie dorazila. Z lesa se ozve solidní exploze. Asi byla past i do mimo cestu. Občas popoletí blíž. Už jsem skoro u ní a zvažuji, zda ji poctít svými emocemi. Frustrací, okouzlením, nadějí a vším možným. Ale než to zvládnu, tak se dává na útěk, který ji nevyšel. Byla čistě sestřelena ze vzduchu.
Dex k ní přibíhá a zkouší servat její kanón z ramene. Moc mu to nejde, tak vytáhne lightsaber a odřízne ho i s tkání. Oblek čím dál víc bliká a rudne. Radši odbíhá pryč. Rak Dol chce také kus na památku. Napřáhne ruku a tělo se odmrští stranou a vybouchne. Těsně před tím však z něho k Rak Dol přiletí meč s velkou rukojetí a podivnými háčky.
Na obloze se ozve rána. Asi ohlášení mrtvého. Takže tamten to překvapení přežil. V chrámu se nám někdo ukáže a zaběhne dovnitř.
Jdu dál, mezitím co zkoumají nové hračky. Zapípá mi komlink, že si dáme pauzu a že potřebují ty sensory. Ach jo, tak se tedy vrátím a zruším neviditelnost. Co naplat. Chrám chvíli počká. Leese likviduje detonátor z baterie a pak montuje kanón Dexovi na rameno, který odhazuje nějakou zátěž. Asi ta věcička něco váží. Rak Dol zjistila, že je ten meč plamenný, když se zapne.
Pronáším, že bychom jim tedy mohli dát nějaký čas se přeskupit, když se jim zatím moc nedaří a s tím použiji ten meč k vytvoření malého táboráku, nad kterým se připraví nějaké jídlo a u toho v klidu odpočívám. Je tu celkem teplo, asi jsem si měla vzít méně oblečení, ale pak by mi zase vadili ti prokletí komáři o to víc. No nic, i tak zkusím na chvíli zavřít oči. Mezitím stejně hlídá Marnshara a ostatní. Alespoň by je to mohlo popíchnout, když nás tak vehementně monitorují. :-)
3.3.2016 02:24 - Hunter
:-) +1fp na dalsi hru, Michale, diky, dobrej zapis :-)

Pripominam hrani v tuto sobotu u me doma. Pokud planujete chybet, dejte vcas vedet :-)
3.3.2016 08:30 - tony
myslím že budu....
3.3.2016 10:28 - Elvid
Se sobotou počítám ;-)
6.3.2016 17:12 - Elvid
Po odpočinku a táboráku jsme se sbalili a vydali na cestu. Po kratší diskusi mezi Dexem a Leesem pokračujeme v jedné skupince. Všude tu pořád bzučí ten hmyz. Kdyby radši vymysleli něco na něj. I když Dexe to moc netrápí, když je v té zbroji, ale co my ostatní? Kousek pod vrškem kopce narazíme na nějaké miny. Pomocí granátů brzy vyčistíme cestu. Mluví se něco o světlicích. Každopádně nevím, proč podnikat tak náročné výlety a radši tam nedoletět. Nu což.
Hvízdá mi v uších, nebo je to něco z plošiny. Vypadá to, že i ostatní na to reagují. Vzápětí nám dává Marnshara pokyn, ať zastavíme. Kolem pyramida je několik dravých zvířátek. Soustřeďují se u dronů. Na každé světové straně jeden. Dojdeme k plánu, že je postupně odlákáme sestřelením těch tří. Použití Dexe nějak neprošlo. Marnshara se vydává hledat vhodnou střeleckou pozici a Leese ji naviguje.
Jak to tak pozoruji, tak to chvilku potrvá a stejně hlídá Dex s Rak Dol. Uléhám na cestu a pokouším se trochu opálit. Sice si musím dávat pozor, protože jsem si nevzala krém, ale tak dlouho tu asi nebudeme.
První sundali. Po nějaké době je Marnshara na druhé straně a sestřeluje tu. Do komlinku zní popis toho, co se s ní děje. Nejdřív ji to pronásleduje, pak s tím bojuje, pak před tím zase prchá, pak nám radí, ať to taky zabijeme, že to bude rychlejší. Všichni jsou celkem v klidu, ale jdeme se tedy připravit je postřílet. Dex s Rak Dol ještě rozmístí pár min a už na ně uděláme kuk. Také ho zasáhnu a aniž by nás mohli očichat, leží v trolišti krve. Poslední skupina se přidala na lov Marnshary.
Zvažujeme co dál, když Leese pronese, že tam má Marnshara i lovce. Že by to také pronesla do komlinku? Možná jo. Celé to znělo jako hlas moderátora, takže jsem přestala dávat pozor. Vyrážíme dopředu. Běžím k pyramidě. Chtěla jsem to vzít přes a zkontrolovat, že tam nikdo není, ale ostatní to obíhají, tak dobíhám k Dexovi, ať jdeme po dvojicích a lovci mají jiný cíl, než hledat mne.
Marnshara už nám běží v ústrety za povzbuzování Leese skrze komunikátor. Za ní se řítí několik dravců, které sestřelí Dex. Mám se i podívat po tom lovci, tak rozevírám výbavu, rychle přenastavuji a vyhledávám. Heleťme se. Támhle je. Na okraji cesty. Informuji ostatní. Dex chce přeposlat data. Vystřelím si po lovci, minu a kliknu na poslání. Ještě, že je přednastavený. Leese mu říká, ať ho sundá a on nemešká a rozstřílí ho na kaši. Fuj. Ještě že jsem jedla před delší dobou. Ozve se další rána na nebi. Počty se zlepšují v náš prospěch.
Dex s Marnsharou sestřelují zbývající drony a já se vydávám k pyramidě vyhledat známky dalších členů kmene. Nic nenacházím a dovnitř neproniknu. Je to blokované tím kamenem.
Marnshara nás upozorní na nepatrný obrys pod vrcholkem a jde ho prozkoumat. Přivolá si na pomoc Dexe, aby ji pomohl otevřít dveře. Že to prý občas jde silou. Když už začíná zabírat, tak ještě podotkne, zda to nebude zaminované. Dex se na ní podívá. Asi si pomyslí „brzo“. A vzápětí je odmrštěn výbuchem. Marnshara se jen zhoupne na laně po pyramidě a zcela se vyhne směru výbuchu. Každopádně cestu máme a jdeme dovnitř. Je tu tma, tak použijí baterky.
Nějaký oltář s třemi nádobami. Chci tam nalít vodu, ale ostatní mne zastaví. První je odvaha, druhá síla a třetí kořist. V první byla čirá tekutina, ve druhé asi vlastní krev a v třetí nějaká zelená tekutina. Mělo by to v závěru, že je dotyčný hoden, otevřít nějakou věc. Tam by mohl být ten krystal. Z místnosti vedou dveře, kterými jsme měli asi původně vstoupit a ne místem pro odhození kořisti. Jsou dvě možnosti. Buď to otevře jen nějaký výklenek a to by mohlo být moc jednoduché, nebo tu musí být ještě jiný východ. Okolo dveří je prostor.
Intuice mne vede k té kratší stěně a zkouším ji prohledat, ale jsem nervózní z toho, jak tam Rak Dol nalévá nějaké tekutiny. Mám neblahý pocit, že to spustí nějakou očistu. Radši se vydávám k „oknu“ a oskenuji, zda nás venkem neobchází Kmeny. Nikdo tam není a ostatní se připravují pokračovat dveřmi do nitra, abychom našli kořist a ostatní tekutiny. Poslední pohled ke stěně a vydávám se tedy s nimi. Ale nechci se této myšlenky tak snadno vzdát. Vzhledem k tomu, že jsem zvyklá se pohybovat prostorem všemi směry a sensory tu na detekci nepoužiji, tak je využiji na snímání aktuálních prostor s náčrtkem do 3D modelu. Jak pokračujeme chodbou, tak to stále vypadá, že to vynechává prostor za tou zdí.
Už to sdělím ostatním i s tím, že si myslím, že by tam mohl být ten východ. Leese se toho chytá, protože zbytečně nechce procházet vnitřek pyramidy a jejich pasti. Vracíme se zpět a prohledáváme danou stěnu. Z počátku mi zrak ujíždí stranou kvůli těm geometrickým tvarům a linkám. Zhluboka se nadechnu, zavřu oči a přestanu se rozptylovat těmito vjemy. Heleďme se, úzká pravidelná linka.
Sice nevíme, jak je otevřít, ale jsou i jiné způsoby, se kterými oni nemuseli počítat. Nejdříve to zkouší Rak Dol pomocí síly, ale nedovede s tím pohnout. Pak se do toho dám. Pro jistotu, kdyby tam byla šachta, se snažím projít skrz jen na římsu a případně se chytnout stěn. Jsem skrz. Je tu šachta. Sakra. Římsa je moc úzká a já nic nevidím. Pokouším se nahmatat stěny, ale jsou daleko. Sotva se otřu o římsu rukou, než se zřítím. Dopadám levým bokem na něco tvrdého. Trochu se rozhlédnu pomocí síly. Levá ruka mi jen tak plandá a z levé nohy mi vyčuhuje kus zlomené kosti. Ještě, že jsem to v závěru zbrzdila silovým polem, ale i tak to je dost nepříjemné.
K čemu jsou šachty, když se skrze ně nelétá stíhačkou. Už vím, proč jsem nikdy na nic nelezla. Ten pád dost bolí. Jsou tu nějaké dveře a pult. Dveřmi procházet nechci. V tomto stavu by to nebyl nejlepší nápad. Pokusím se prozkoumat pult na plošině. Po chvíli přijdu na to, jak ho zapnout a ovládat. Vydávám se zpátky nahoru. Teď ještě vyzkoušet, zda ty dveře půjdou otevřít odsud. Přece by je tu nenechali zavřené. S tryskami si moc nehraji, ale po chvíli se mi podaří. Dvě tlačítka mačkám a na třetí si vypomáhám silou. Levou ruku nemohu moc používat.
Dveře se otevírají a ostatní se tváří udiveně. Asi na mne není hezký pohled. Potrhané šaty, nějaká krev. Snad ji nebudou chtít hned použít na oltář. Doufám, že alespoň malování vydrželo. Leese ke mne přistupuje a já ho v rychlosti seznamuji s tím, co jsem zjistila o tom, jak to ovládat. Pak se vydávám k Dexovi. Mezitím rozbalil velkou lékárničku a připravil oltář. Sundávám senzory, teď je tahat nebudu. I tak je náročné kulhat.
Po lehké operaci, kdy se snažím s tou rukou a nohou moc nemlít, tam mám připevněnou dlahu. Už je to lepší, ale budu to muset šetřit. Dál je potřeba pobyt v bactě dle ošetřujícího lékaře. Vydáváme se na plošinu a Dex nad námi poletuje. Všichni se nevejdeme. Zavíráme dveře, stejně by se výtah nepohnul s otevřenými, ale proč jim to usnaďnovat a sjíždíme dolů. Teď už to doufám nebude tak bolestné. Ale vzhledem k tomu, že výtah byl dole, tak by tam na nás přeci jen někdo mohl čekat.
6.3.2016 23:51 - Bleška
Jsem trochu překvapená, že si pro nás během našeho odpočinku nikdo nedošel, ale stěžovat si rozhodně nebudu. Zatímco sklízíme tábořiště, hlídám stále jedním okem křoví a stromy okolo, i když jsem si celkem jistá, že na ně přijdu stejně až ve chvíli, kde se sami rozhodnou odhalit. Poněkud frustrující, ale co nadělám. Hold budu muset věřit svým rychlým reflexům.
Než se definitivně vydáme na cestu, napadne mě, že bych mohla třeba místo táboření zamaskovat, ale nakonec to nechám být. Jestli si nás budou chtít najít, tak si nás prostě najdou. Kdybych byla sama, tak ano. Ehm, kdybych byla sama, tak už bych možná byla v pyramidě… Nechápu, kam všichni spěchají. Chtějí se pokud možno vyhnout boji, ale mám pocit, že děláme všechno pro to, abychom jim vlítli do náruče. No nic, jde se.
Plížím se napřed, ostatní v klidu kráčí za mnou.
Asi jsem korunám stromům věnovala příliš pozornosti, jinak si nedovedu vysvětlit přehlídnutí minového pole. Jen tak tak se mi daří na poslední chvíli uskočit do bezpečí. To nám to pěkně pokračuje… Očima přejíždím linii před sebou a snažím se odhalit měkké hromádky v terénu, podivně udusanou hlínu, prostě jakoukoliv nesrovnalost, která by mi odhalila další miny. Až šťouchnutí do paže mě přiměje sklopit zrak – Dex mi podává granát. Nechápavě na to koukám a říkám, proč mi ho dává (ostatně, mám svoje). I když má helmu, úplně vidím, jak protočil očima v sloup – Prostě ho hoď do toho minového pole. Váhavě si od něj granát vezmu, pořád nechápu, proč tím prostě neprojdeme. Cestu bych našla.
O čtyři granáty později máme vytvořenou cestičku a pokračujeme dále směrem k pyramidě. To, že jdeme po cestě, mi ani trochu klidu nepřidává. Toužebně házím očkem do džungle a říkám si, o kolik bezpečněji bych se cítila mezi stromy. A že tam můžou být maskovaní Hunteři? A co? Já můžu být maskovaná taky. A s Leesovou pomocí bych mohla hrát křoví na Corusnatské Brodwayi a ještě by pro mě najali zahradníka, abych neuschla a nepřerostla.
Po cestě za chvíli dojdeme k náspu, když mi začne nepříjemně pískat v uchu. Chvíli se snažím si ho proštouchnout, ale asi to nakonec nebude problém mého ušního ústrojí. Možná něco z té pyramidy. Zhluboka se nadechnu… Jsem tak blízko. Skoro jako za starých časů. Když se tak podívám kolem sebe, v duchu si slíbím, že z té pyramidy vyjdeme živí a sami sebou všichni. Už žádné skopičiny. To, co se jednou stalo, se již nesmí opakovat. To už bych si asi přiložila pistol k hlavě a stiskla spoušť.
Snažím se ignorovat pískot a pokračuji vpřed, zatím co za mnou dusá zbytek skupiny. Překročíme další minové pole, jak jinak tím, že ho odpálíme. Pořád nechápu, že když se tak moc chceme Hunterům vyhnout, proč děláme všechno proto, aby nás co nejrychleji a pokud možno co nejjednodušeji našli… Ale jakékoliv námitky jsou zbytečné...
Když nahlédnu přes okraj, rychle signalizuju stát. Přímo přede mnou stojí skupina kath houndů. Napravo a nalevo stojí také po jedné skupině. Něco mi na nich nesedí a za chvíli přijdou na to, co. Všechna vzhlížejí na malé kulaté droidy, které se vznášejí nad jejich hlavami. Domyslím si, že ten zvuk nejspíš vydávají ony a tak k sobě nalákají zvířata. Přímo přede mnou se ve své majestátnosti tyčí pyramida a mě se rozbuší srdce. Všechna ta tajemství, historie a možná i nějaké zajímavé předměty, co skrývá! Jo, ale nejdřív. Utřu slinu a zaměřím se na prostor mezi pyramidou a mnou. Ta zvířata… Jo… Usoudím, že i pro mě by bylo dost složité se mezi nimi proplížit. Natož s tou skupinkou, která se o plížení dozvěděla nejspíš až ode mě (sorry Likkite, tys taky samozřejmě věděl, co děláš, omluvím se mu v duchu).
Po krátké debatě uvedeme v chod následující plán: Já sestřelím na třech stranách emitory, tudíž se zvířata přesunou na čtvrtou stranu za posledním emitorem a my máme cestu volnou. Ta dá!
Ta dá… První proběhne bez problému. Leese se plíží se mnou, a když říkám plíží, tak opravdu myslím plíží. Dívám se na něj, jak obratně využívá své okolí, aby se co nejlépe schoval. Usměju se sama pro sebe, když Leese chce, není pro něj nic nemožné a zvládne prakticky cokoli. Což samozřejmě neznamená, že na něj přestanu dávat pozor.
Obejdeme pyramidu z druhé strany, v pohodě sestřeluji emitor. Zvířata, která doteď sledovala s nábožnou úctou emitor, se zaměří na místo, odkud vyšel výstřel, ale ve chvíli, kdy doběhnou na místo, odkud vyšel, se s Leesem plížíme směrem k našim, abych sestřelila další emitor, který je přímo před nimi. Až na to… Že se místo na námi předpokládanou stranu přesunou na tu stranu, kudy jsme chtěli projít… V hlavě rychle změním plán… hold odstřelím jiné emitory a uvolním nám jinou cestu, žádný big deal.
O pár minut později se mi v komlinku ozve Leese, zda nastala změna plánu. Tiše zakleju, úplně jsem zapomněla, že bych mu to taky mohla říct. Nastíním myšlenku a zjevně s tím nemá žádný problém. Musím si na tohle dávat pozor, už dávno nejsem jenom one man army.
Ta dá… Nadávám si v duchu (zjistila jsem, že reporty Dex čte, takže nebudu vypisovat, čím vším jsem se nazvala, hlavně když dikkut bylo to nejjemnější…). Musím se začít pořádně soustředit. Nevím čím to je, že jsem nepozorná, roztěkaná… Možná je ten svrbivý pocit, co se mi usídlil mezi lopatkami… Jsem si celkem jistá, že mě neustále někdo pozoruje, ale nijak se mi to nedaří potvrdit a doufám, že je to jenom paranoia. A ta dá! Bludný kruh je na světě. Sledují mě? Nesledují mě? Míří mi někdo přímo na srdce, mezi lopatky, na hlavu? Nejsou ty stíny nějaké divné? Mrknul ten strom? Nehýbe se támhleto listí jiným, než přijatelným způsobem? Co tamhle ti komáři? Nesrocujíc se kolem něčeho?
Rychle zatřepu hlavou a snažím se co nejrychleji dosáhnout okraje džungle. Moc si nevybírám a vrhám se na nejbližší strom, který najdu. O vteřinu později se křečovitě držím vrcholku stromu a srdce mi buší až kdesi v krku. Krev mi divoce hučí v hlavě a já si říkám: Tak už je na čase se uklidnit, ne? Páni, takhle se vystresovat. Na druhou stranu, právě teď můžu objímat jednoho z nich a ani bych si toho nevšimla…
A dost! Zavřu oči a soustředím se. Co to se mnou sakra je?! Tak mi pár věcí nevyšlo. Nenašla jsem minu – zato sundat jedním granátem celý pás minového pole! Pecka! Skvěle jsem se schovala první skupině. A to, že mě prohání druhá? Jako bych si s tím neporadila. Jsou to jenom zvířata a pokud se tu objeví nějaký ten lovec, rychle mu ukážu, jak lehce se lovec stane kořistí.
Již o poznání klidnějším tónem hlásím všem, že mi to trochu nevyšlo a že asi pět kath houndů jde po mě, ať mi dají minutku a bude vyřešeno.
Ti dva, co mi očuchávají strom, to odnesou celkem rychle. Jsem spokojená. Méně už jsem spokojená s výdrží stromu, který se pod náporem zbylých tří celkem rychle dekuje dolů. Nedopadám na zem zrovna ideálně a rychle pocítím drtivou sílu rohů muflonům podobným zvířatům. Stejně tak oni rychle pocítí drtivou sílu mých „Smith & Leese“. Nebo nepocítí? Ostatním hlásím, ať se vykašlou na to čekat, až sestřelím všechny emitory a ať prostě sestřelí ta zvířata. Bude to rychlejší a mnohem jednodušší.
Ležím na zemi a chce se mi smát, když zahlédnu pohyb na pravé straně. Křoví, listí a liány se najednou rozvlní a objeví se…
BUM! Neváhám! Střílím! Jak mě to kdysi jeden chlapík učil... Jak jen se to jmenoval?
Řetězec myšlenek mi přetne čepel, která se mi mihne před očima a skoro mě přišpendlí k zemi. Stihnu se trochu posunout, takže mě jenom prosekne hruď, nejspíš to odneslo pár žeber. Nemám čas se moc rozhlížet, nicméně další skupiny kath houndů si všimnu. Rychle se snažím dostat se za jeho záda, tak aby byl mezi mnou a těmi zvířaty. Pokud se mi to povede, tak bych mohla zabít dvě mouchy jednou ranou. Ideálně: Zvířata půjdou po něm, on jich pár sejme, než bude zadupán do země, já pak dočistím zbytek, ideálně z vrcholku nějakého stromu, nebo je sejme všechna a já pak dorazím lovce, který už na tom nebude nejlépe, ideálně z vrcholku nějakého stromu. Jak se tak kutálím kolem něj, ještě si s potěšením všimnu, že má poněkud zdeformované trysky, takže, ptáček nikam neuletí.
Ta dá… Jak už to bývá, Marnshara míní a univers mění… S lovcem si chvíli vyměňujem pozici „jsem první na ráně“, až na to, že zatímco já se snažím využít zvířat, aby mě ho zbavili, on si jich absolutně nevšímá a stále mi předvádí svůj úchvatný meč, o který mě u jiného lovce připravila Rak Dol. Po chvíli se mi podaří zmizet v křoví, hned vedle stromu a sleduju, jak ho houndi obklopili Už už si mnu ruce, když lovec skočí směrem ke stromu a zmizí… Doslova! Zírám do prostoru, se kterým prostě splynul a říkám, si, že teď už jsem asi v háji (a že tu technologii musí mít!). Do komlinku oznámím, že to teda nakonec nedávám, že je to nad moje síly, načež mi trochu udiveně Leese odpoví, na co teda ještě čekám a ať odtamtud koukám mazat. Vyrazím a ještě mě napadne, že možná by se mi podařilo je sejmout a pak i toho lovce… Ostatně, jsem skrytá…
Ve chvíli, kdy se pohledem setkám s pohledem několika kath houndů usoudím, že je opravdu na čase vyklidit pole a doběhnout si pro pomoc.
Nesnáším džungli! Samá liána, samé neprostupné křoví, hadi, hmyz, sliz, cosi neidentifikovatelného, liána… Nejhorší terén pro útěk! Podle všeho mi jde naproti Dex, ostatní… Pche, na co ostatní. Dex řeší všechno (sorry Leesi).
Ještě jednou zkusím vyšplhat na strom, abych se na něm schovala, ale ztráta krve, přetnutá žebra a vyčerpání udělají své. Spíš, než že bych vyskočila na strom, do něj vrazím, odrazím se kamsi mimo a už jen spíš ze setrvačnosti a zvyku prostě běžím směrem, kde je volné prostranství.
O pár desítek, set, pocitově spíš tisíce kilometrů se schovám za hromadou mandalorianské oceli. Před očima se mi dělá temno, s krásným hvězdným pozadím a já mám chuť se prostě jenom stulit za tou hradbou a nechat se chránit.
S vypětím sil (zatracená hrdost) se vyšvihnu na kolena, obě pistole připravené první hlavu s rohy, která se objeví, sejmout. K čemuž nedostanu příležitost. Kath houndi se prostě rozprsknou. Stihnu si jednou vystřelit, spíš aby se neřeklo, než že bych doufala, že něco skutečně sejmu. Na pozadí vnímám, že Zora cosi říká do komlinku, ale protože prakticky doposud, co Zora řekla do komlinku, mě vytočilo, nevěnuji tomu pozornost, pro klid všech. Určitě to bylo něco ve stylu: Tak já stojím před krystalem, kde jste vy?
Načež Dex pokropí cestu. Nevím, na co střílí, mám pocit, že to souvisí s tím, co říkala Zora, ale z džungle vybíhají ještě nějací Kath Houndi (kolik jich píp je?). Sestřelujeme je, načež zachytím, že na cestě se plížil lovec, nejspíš ten, co jsem ho potkala já, ale než stihnu cokoliv, nezbyde po něm nic. K Dexovi jenom bezvýrazně prohodím: Ten jeho meč byl můj… Načež mi odpoví: Super, zabírám si meč dalšího lovce. Nevzmůžu se vůbec na nic…
Mám chuť sebou praštit na zem, načež mi dojde, že vlastně – pyramida! A cesta je volná! Už už se chystám vyrazit, když mě Dex chytí za ruku a že vypadám, že bych mohla potřebovat trochu vyléčit. Podívám se na sebe a říkám si, že tohle už vyléčí nejspíš jenom pořádná dovolená v bactě, ale co vím, tak nějaké ty znalosti o léčení má a tak ho nechám udělat, co uzná za vhodné.
Sílo zlatá! Pro jednou cítím hmatatelné účinky toho, jak může Síla fungovat a působit! Během chvilky jsou prakticky všechna zranění pryč. Kosti srostou, svaly se spojí a kůže sroste (později se budu muset podívat, zda zbyly nějaké jizvy), cítím jenom pár modřin jako důkaz právě projitého boje a vím o pár zlomených drápcích po lezení na stromech. Vděčně se na našeho kapitána usměju a v duchu si slíbím, že další runda půjde na mě (a to dokud bude schopný stát na nohou / do postele ho ale nepotáhnu, to už bude na jeho triko).
Zatímco ostatní míří k jednomu z vchodů, já vzhlížím k obloze. Tedy, ne úplně, zaujala mě nerovnost na jinak hladkém profilu pyramidy. Mohl by to být jeden z horních vstupů, možná okno… Houknu na ostatní a upozorním je na to, podle jejich pohledů soudím, že si toho nikdo z nich nevšiml a ani teď pořádně nevidí, co mám na mysli. Nevadí, půjdu to prozkoumat a pak se uvidí, zda se tudy dostaneme dovnitř, či ne.
Vystřelím kotvičku a zatímco se přitahuji nahoru, vidím, že mě ze vzduchu kryje Dex. Uvědomím si, že to, co poslední dobou dost pociťuji, je rozporuplnost. Říkám si, o kolik jednodušší by to bylo, kdybych tu byla sama. Nemuset nést odpovědnost za ostatní a za své chyby se odpovídat jen sama sobě. Nebát se, že se budu dívat do nehybných tváří těch, na kterých mi záleží... Před očima se mi mihne hora oceli a s ní pocit, že jsem v bezpečí. V uších mi zazní Leesův povzbudivý hlas a co jako vlastně řešíš…
Skoro bych tu římsu minula… Jak jsem si myslela, nějaký výklenek, nejspíš okno, samozřejmě uzavřené. Zkusím s tím pohnout, ale kámen je strašně těžký a není se pořádně kde zachytit. Ani když zkouším zatlačit, tak to nejde. Ohlédnu se na Dexe, který se vznáší zády ke mně a bedlivě monitoruje své okolí (ne, že by to bylo vidět, klidně může myslet na poslední díl seriálu Fire Fly, ale na Dexe je v tomhle spoleh, ostatně, škoda, že s námi nechodí častěji, pod jeho vedením by většina misí dopadla úplně jinak), a poprosím ho, zda by mi pomohl odsunout tu desku. Nejenže má o dost větší sílu než já (je radost ho pozorovat v posilovně), ale mohl by ještě využít tah svých repulzorů.
Zrovna když zabere, si uvědomím, že by ten vchod mohl být zaminovaný a zkusím ho varovat. Ten okamžik, kdy se průzor ve tvaru T podíval přímo mě do očí, byl neuvěřitelně dlouhý… Pak vše zmizelo v obrovském výbuchu. Podařilo se mi se na laně zhoupnout tak, že mě výbuch úplně minul. Zatímco se usazuje prach, vidím, že Dex je v pohodě, i když vypadá dost naštvaný, s lightsabrem v ruce a mává s ním nebezpečně blízko kolem mého lana, zatímco ze sebe sypu dost přiškrceně své omluvy… Nejspíš se ale zkoušel mečem zachytit ve stěně pyramidy, aby stabilizoval svoji pozici, na víc už nemám čas, protože vidím, jak se rychle blížím do nyní již volného průlezu.
Uvnitř dost šero, hlavně když se dovnitř začnou cpát ostatní (když se tak dívám na Dexe, říkám si, že mu bude muset koupit vícero stavů v říši opilosti, mám pocit, že mě viní z toho, že ho ten výbuch zasáhl, ale mě to vážně napadlo až na poslední chvíli…), takže zapínám baterku a trápení ohledně nepovedeného vstupu do pyramidy házím za hlavu. Jsme uvnitř!
Kroutím hlavou sem a tam, snažím se toho zachytit co nejvíc, co nejrychleji. Celé místnosti dominuje oltář uprostřed, nejspíš obětní. Nikde žádné nápisy, žádné výjevy, nic, coby alespoň trochu napovědělo, k čemu mohla tato místnost sloužit. Naproti si všímám dveří, tentokrát s madlem, takže by mohly jít otevřít celkem v pohodě. Jinak jsou po stěnách vymalovány geometrické obrazce, které jinak neposkytují žádný příběh, slouží opravdu jenom jako zdobení. Zatímco se rozhlížím okolo a snažím se nasát tu atmosféru, ostatní se vrhnou na oltář. Kupodivu je dost čistý, čekala bych zaschlou krev, případně jakékoli další tekutiny, alespoň prach. Ten ostatně není nikde!
Načež jeden z mých spolubojovníků nalezne důmyslně skrytý kamenný šuplík a vytáhne ho. Objeví se tři nádobky, z nichž jedna je naprosto čistá, v druhé je jakási zaschlá nahnědlá látka a v poslední zaschlý zelený – sliz? Krev? Modelína?
Po chvíli dáváme dohromady, že celá pyramida (a možná džungle okolo) sloužila coby zkouška odvahy/dospělosti pro mladé Mandaloriany, kdy bílé víno či čirá kořalka byly symbolem odvahy – první nádobka, druhá nádobka sloužila pro zachycení krve (sebeobětování) a ta poslední – ta poslední nám zůstala záhadou. Dle mého názoru, abychom nalili vše správně, museli bychom projít celou pyramidu a stejně jako dávní předchůdci projít zkouškou. Nicméně Leese se nechce za žádnou cenu dostat do křížku s Huntery, kteří jistě čekají v útrobách pyramidy a je pro vyzkoušet alespoň to, co máme – tj. syntetická desinfekce s Dexovy lékárničky, jež má nahradit bílé víno/kořalku, krve máme dost a to zelený, nu, to zelený nahradíme čímsi játry posbírané z bitevního pole. Zatímco se s Leesem dohadujeme, co je větší riziko (za prvé, nalít do neznámého mechanismu tekutiny, o kterých jsme si jistí jenom tou krví, jinak ničím, s tím, že absolutně netušíme, co se stane – a že z vlastní zkušenosti vím, že se můžou dít věci, nebo za druhé, projdeme tu pyramidu, zjistíme, co potřebujeme, protože logicky se má jít odspoda nahoru a tadá – zpovozíme mechanismus).
No nedojde ani na jedno. Rak Dol dala slovu dikkut naprosto nový rozměr! Bez toho, že by se s námi poradila, prostě cosi nalila do těch nádobek a ještě se tváří, jakože v čem máme problém. Zrovna, když já si slíbím, že nebudu dělat voloviny, tak mě ona naprosto s přehledem trumfne! Kdyby byla celovesmírná soutěž o korunovaného dikkuta, tak ona skončí druhá, protože je to takový dikkut, že by to projela. Vidím rudě a chce se mi řvát. Proč?!
Chvíli se s ní s Leesem dohadujeme, ale jako hrachem o zeď. Raději se jdu podívat na ty dveře, možná se mi povede je otevřít a možná bude z druhý strany vyobrazeno, na co tato místnost slouží. Na náladě mi ani nepřidá Zořino: myslím, že toto jsme dělat neměli – stane se něco zlého. Přičemž samozřejmě neví co.
Hádka za mnou utichá, ostatní asi začínají hledat další skryté knoflíky, přičemž si Dex ještě neodpustí dotaz, proč já nehledám, já jsem přeci na tlačítka expert. Jenom se na něj podívám a nemám sílu cokoliv říct.
Zaberu a dveře se samozřejmě nehnou. Zkusím to znovu, ale se stejným výsledkem. Možná bych mohla zkusit tlačit na druhou stranu? Nejistě se ohlédnu na Dexe, chápu, že asi nebude mít chuť otvírat další dveře, takže zůstanu u němé prosby. Na což je mi vztyčeným palcem naznačeno: Dobrá práce, pokračuj.
Tak tlačím dál. Napřu do toho všechen svůj vztek, frustraci a touhu dostat se dál. A nic… dveře se nehnou. Čert aby to… Znovu se podívám na kapitána, možná by teda mohla pomoct, přeci jen, taky by mohl mít zájem na tom dostat se pryč. Odpovědí je mi ale jenom pokyn: Jo, jde ti to dobře, pokračuj, já tě zatím kreju.
Povzdechnu si a naposledy zkusím zabrat. A mechanismus zaskřípe. Slyším, jak drhne kámen o kámen a po chvíli už vidím malou škvíru. Svaly se mi třesou, dech mi hvízdá v hrdle, ale nepolevuji. Dál se všemi silami opírám do dveří a centimetr po centimetru rozšiřuji prostor. Je mi jasné, že celé dveře nedám, ani nechci, ale, co když se dveře zavřou, jakmile na ně přestanu tlačit? Nezbyde, než vyzkoušet. Rychlý nádech, pustím kamenný kvádr a hbitě se prosmýknu na druhou stranu. Čekám dunivý náraz, ale nic se nestane. Když se ohlédnu, hledím do hlavně Dexova kulometu. Což na druhou stranu zase tak uklidňující není.
Mezitím ostatní na nic nepřišli, takže budeme muset dolů do nižších pater. Jakmile všichni prolezeme, zavírám dveře a na nich je vyobrazen starobylý Mandalorianský válečník, který nad hlavou zdvíhá vítězně svou zbraň a v ruce se chlubí uťatou hlavou svého nepřítele. Hádám, že toto byla poslední fáze zkoušky, ať už se zde mělo odehrávat cokoliv. Pořizuji si snímek a tlačím se do čela skupinky. Všude po stěnách do nižšího patra jsou výjevy z válek, mám pocit, že některé z nich poznávám, ale čím níže jsme, tím méně oslavné jsou. Spíše, jako by celý hrdý národ z vrcholu padal na samé dno. Ale od kdy se do pyramidy vchází vrchem, že?
Zatímco s úžasem otáčím hlavou na všechny strany a snažím se zachytit vše, co vidím, Zora dostane nápad. Nevím, jak na to přišla, to jsem nechytla, ale je si celkem jistá, že z té místnosti bude vchod do další místnosti, která bude naprosto skrytá, a to na základě jakéhosi propočtu a dedukce…. Leese zavelí zpět nahoru a já jen s velkým sebezapřením všechny následuju. Musel si všimnout, jak mi to není po chuti, protože opět argumentuje tím, že vezme v potaz a vyzkouší cokoliv, co nám pomůže vyhnout se lovcům a získat krystal. Jenom sobě v duchu si říkám, o kolik více úcty bychom si mezi Kmeny vysloužili tím, že bychom nejdříve zabili pět jejich nejlepších bojovníků a náš úspěch stvrdili doneseným krystalem.
Na základě Zořiných propočtů je nalezen vchod do další místnosti, která ale taky může dost dobře být šachta hluboká, kdo ví kam. Což nikdo z nás neví. Nezbyde, než že to Zora prubne. Zmizí a my jenom čekáme. A čekáme… A čekáme… Hlídám dveře a říkám si, že nejenže budeme muset projít celou pyramidu, ale ještě budeme muset zachránit Zoru, nebo alespoň seškrábnout, co zbylo, pokud tedy něco najdeme, když opět zaskřípe kamenný mechanismus, tajemné dveře se otevřou a zevnitř se do místnosti vpotácí Zora. Hned vidím, že je na tom dost zle. Celá jedna strana jejího těla je polámaná, a pokud mě zrak nešálí, tak to bílé zakrvácené, co čouhá z její nohy těsně nad kotníkem, je kost. Otřesu se, zatímco vysvětluje, co našla – zjevně se opravdu přemístila do šachty, protože se nikde nezachytila, tak spadla až dolů, ale díky Síle se jí alespoň trochu podařilo ztlumit pád, dole našla mechanismus a plošinou/výtahem vyjela zpět nahoru.
Dex, který už ji přejel zkušeným okem, jí řekl, že tohle jen tak nevyléčí, že tohle už bude chtít operaci, byť improvizovanou, pokud chce alespoň trochu fungovat. Vzpomenu si, že jsem v oltáři viděla další šuplík s nástroji – různé nožíky, nůžtičky, pinzety a kdo ví co ještě, navíc vše naprosto sterilní.
Znechuceně zírám na Zořinu nohu a přemýšlím, jak sakra ještě může fungovat. Fuj, takový hnus. A jak to musí bolet. Je mi jí líto, takže k ní z jedné strany přistoupím a podepřu jí tak, aby si mohla trochu ulevit.
Zatímco ji táhnu k oltáři, na kterém ji chce Dex operovat, s divokými představami o tom, kterak se mi do nohy zaživa a při plném vědomí zařezává chladná ocel do masa, mě cosi opět šťouchne do ruky a zachytím jenom, ať to podržím. Zmateně se podívám pod sebe a vidím velkou rukavici a v ní jeden z těch nožíků. Zmateně zamrkám a vypadne ze mě jenom cože mám tedy držet. Odvalím Zoru na oltář načež mi v ruce přistane několik nástrojů a jasný pokyn: Sviť.
Svítím, zvedá se mi žaludek, podávám, o co si Dex řekne a přitom přemýšlím, jak obratné a jemné ruce má. Jeden by to do něj ani neřek. Zpočátku si spíš nástroje z mých rukou bere sám, než že bych mu je podávala, ale za chvíli se chytím. Mno… možná jsem jenom měla správně nastavit úhel světla, aby mu osvětlovalo operovanou plochu a já se mohla dívat jinam, na druhou stranu, aspoň jsem se něco přiučila, například už bezpečně poznám retraktor!
Deset minut a Dex naposledy převazuje ránu. Je jasné, že by Zora měla šupat zpátky do lodi a do bacty, ale za stávajících podmínek je to to nejlepší, co jsme pro ni mohli udělat. A pro jednou před ním musí smeknout – za celou dobu ani nepípla a ani s sebou moc neškubala. I když, ušklíbnu se, zatímco pokládám nástroje tam, kde byli, se Silou je všechno jednodušší, není-liž?
7.3.2016 00:01 - Bleška
Btw, pořádně jsem to po sobě nečetla, takže tam můžou být překlepy, trochu nesmysly, ale to doopravím později.
7.3.2016 09:07 - Hunter
Woooow :-)

Amazing, Andy, simply amazing :-)

Normalne vite jaka je to radost se objevit na foru a videt ne jen jeden zapis (a uz v pondeli), ale dokonce dva? Woooow :-)

Oba dva +1 FP na dalsi hru (ja vim, ja vim, neni to herne mnoho).

Dalsi hrani dle dohody v Nedeli, 13.03. u me doma, klasicky od jedne hodiny odpoledne :-)
7.3.2016 10:41 - Hunter
Projekt Daidalus. Na zacatku to vypadalo tak jednoduse. Krasna myslenka, svoboda pro vsechny klony zit tak, jak budou chtit. Chteji-li pokracovat v boji za Republiku, v poradku, ale musi mit moznost volby. Prekvapive velke mnozstvi nema zajem odejit, ale najdou se taci, kteri zoufale touzi se z masinerie dostat.
I kdyz mame stejne obliceje, presto jsme kazdy jiny.
Datapad na stole zarachoti a nechavam vstoupit sluzbu konajici spojovatelku. Nese mi zasifrovanou datakartu. "Priorita jedna, kapitane" prohodi, zasklebi se na me a polozi kartu na stul. Na muj kancelarsky stul. Na stul, na kterem vyrizuji zaznamy, logisticke polozky, zadosti, seznam treninku, vycviku, opravy vystroje, nove vojenske svodky, zpravy z misi, hodnoceni velitelu oddilu o stavu muzstva. Jenom dneska mam za sebou sto tricet stranek textu a to jeste nebyl obed. Neni divu, ze jsem prestal chodit do kantyny. Verim, ze si to vsichni strasne uzivaji. Neni tu Dex, muzeme jist co chcem, ne jen ty jeho krychlicky, hura! Pchh, jasne, dobre jidlo je poteseni, ale nesmime vypadnout z role val... Hmm... Vzdyt prave o tom Projekt Daidalus je. Nikdy jsem se vlastne svych muzu nezeptal, jestli chteji pokracovat. Vzdyt ja sam jsem jim nedal moznost si vybrat. Tak moc jsem se zabral do zachranovani ostatnich, ze nedavam ani pozor na ty, ktere k tomu pouzivam?
Ale ne, vetsina z klonu se k nam nechala prevelet. Z puvodni skupiny nezbyva tolik. A ti, co jsme zachranili jsou od kybernetickych pokusu stale, hmm, rozhozeni...

Beru do ruky prioritni zpravu, strkam ji do datapadu a poustim nahravku. Comander Bacara, familierne mi rika Dexi a to jsme se potkali osobne jen dvakrat. Jednou jeste na Kaminu, kdyz byl maly chlapec a podruhe, kdyz jako dospely muz mi daval pokyn k zahajeni projektu. A tak bokem pridal sonicky distruptor proti Jedium. Usklibnu se. A to ma tak, ehm, dobry vztah se svym Jediem...

O deset minut pozdeji, takticke centrum. Rak Dol si naleva salek cerstve kavy a vypada nevyspale. Savana vypada cile, jako vzdy. Hm. Zora. Narozdil od sestry nema tu auru dostupnosti, sexualni aktivity a ochoty. Pekna je porad. Moc pekna. Pred ocima se mihne vzpominka jak je stejne telo rvane na kusy vysokoenergetickymi strelami. Najednou je mi to lito. Proto jsi ji taky pribral, co? Hloda te svedomi?
Davam jim briefing, Projekt Daidalus je v ohrozeni, Republika, vojenska rozvedka, stejne jako Sepky je zacali nahanet mnohem aktivneji. Asi jsme rozlapli prilis mnoho tauntaunich vejci. Nebo tece stranam do bot a chteji vyresit i takovehle palcive, ale presto male problemy. Kdo vi... Ukoly jsme si rozdali a vyrazime je splnit.

Mesic Concordia, soustava Mandalore. Ha! Konecne tady! Tedy, tesne vedle, ale Ha! Hehe, staci tady byt a pocit z toho je opojny. Radost mi nekazi masivni lode kmenu hlidajicich nas prilet. Sice "doma" bude asi vzdy Kamino, ale tady to je dusevni doma. Nebo bylo by, kdyby se nevydali cestou pacifistu. Vevodkyne udelala hodne pro svuj lid, vyvedla jej ze straslive chudoby a moru na cestu lepsi budoucnosti. A ted je mrtva. Zavrazdena kdo vi kym. Zora obratne navadi transporter nad bojovou oblast. Aktualizovane satelitni snimky se shoduji s tim, co vidime. "odpaluji balicky s prekvapenim jedna a dva", melodicky hlas a ja pomuzu prisunout bedny s padacky na shoz. A pak je tu pristani. Presne v jejim styly, ladny dosed a motory presne na te hrane vykonu, kdy lod nikam neleti, ale staci jen trochu a vynesly by ji do vyse.
Vybihame ven. Okoli je ciste, tak balime nase veci a vyrazime do dzungle. Obchazime kopec na kterem ocekavame snipera. Nejake pasti. Sakra, to meli cas zapastovat to i tady? To ty pasti nemohli pripravovat jen v peti. Podvodnici, urcite jim pomahali. Cha, stejne to stacit nebude. Na posledni misi se s nami nestretli naplno. Vlastne, poznali jen Leese a Rak Dol. Ostatni pro ne budou, rekneme prekvapenim. Ostatne proto tu mame i Zoru. Jeji schopnosti nebudou znat ani z doslechu, zatimco o pistolnici Marnshare uz vedi. Cesta pokracuje dobre. Nejake strileni, trocha zaplatovani, klasika. Nikdo neumrel, nic vazneho.

Prestrelka s lovkyni je super. Ja kropim stromy kolem ni, ona kropi stromy kolem me. Zuzo! Ale naprd. Priblizujeme se jeden k druhemu. Vidi ve me hlavni cil. Spravne, hodna holka, pojd si pro tatku. Sakra ta je velka, vic jak o par hlav proti me. A to i pres mou zbroj. Povzdechnu si, takovou jsem jeste nemel, jaka by.. Bum! Leva ruka se skoro nemuze hybat, jak se mi do spoju zarazil kus kmene ktery v tesne blizkosti explodoval. Kouknu po ostatnich. Rak Dol sedi za stromem a nestrili. Proc sakra, co tam blbne? Ona si snad dava slofika? To uz toho na ni bylo moc, nebo co? S lovkyni jsme uz natolik blizko, ze kazda dalsi strela si nachazi cil a jen nase zbroje nas chrani pred nicivou energii. Pak ale zavravora, tvrde narazi na strom a podklesne na jedno koleno. Rak Dol! Odstrelila ji servo na prave noze. No, zrejme i s kusem kolenem! Fiha, tak tohle delala? Na displeji si prohlizela senzorovou analyzu a hledala slabinu? Dobry! Bam, bam, bam, bababababaaam, Marnshara plytva munici skoro stejne jak ja. Heh, chodici protiledalove delo s kadenci dve ran za vterinu. Polovina jejich strel ale odparuje slaba mista zbroje a ta evidentne neni schopna kompenzovat poskozeni a dal rozvadet energii vystrelu. Pridam se k palbe, ale uz je to zbytecne. Lovkyne pada na bok a skube sebou jak se zbytkova energie blastru prozira jejim mucenym telem. Pribiham k ni. Zbroj se ji nejak zhavi. Asi jsme zasahli zdroj. Ze by ji zabila zbroj? Vidim hadicky vedouci do jeji kuze a zil. Nejake lecive serum, bojova droga? Senzory v helme hlasi narust energie. Ty baterie integrovane do zbroje asi bouchnou! Beru mec a odrezavam ten masivni kanon, co ma na rameni. Treba se bude hodit, kdyz mi Leese nedovolil si vzit to jeho BFGcko. Stejne by se melo otestovat v bojovych podminkach...

Pauza na kafe. Tedy, nainstalovani kanonu. Neni uzpusobeny, abych ho mohl jinak pouzivat. Sice musime trochu vybrakovat zalozni systemy zbroje, ale co. Mam ted na rameni slusivy kanon DuLabu. Tada, rikejte mi Pan Lovec. Nebo tak neco. Leese se jako vzdy predvedl. Technika mu jde skoro stejne, hmm, mozna i lip, nez prace s lidmi. No, kdyby hledal job jako mechanik, neco bych mu urcite sehnal. Usklibnu se a cvicne si spustim zamerovaci system kanonu. Sakra, serva nejsou moc schopna s nim jemne zamerovat, tak jeste upravime podpurne programy na presmerovani vic energie to serv na rameni. Jo, flexibilita a rezervni systemy, zbroj delana na modifikace. Mandalorianska zbroj. Statistika hlasi, ze serva jedou naplno, na dodatecna vaha se pronese. Sakra, musim si maknout sam, jenom abych se rozumne hybal. V tomhle nebudu nejrychlejsi.

Pyramida je cerna, matna, pohlcuje svetlo a zivot. Nebo alespon tak pusobi. Urcite ji proto tak postavili. Kath houndi postavaji kolem a snazi se dorazet na male droidy, kteri jim poletuji nad hlavami mimo jejich dosah. Pry je odlakame odstrelenim nekterych droidu a tak se seskupi kolem jen jednoho a my budeme moci projit. OK, to zni dobre. Marnshara jde na to. Celkem monotone hlasi, jak to jde. Hezky podle prirucky. Muzes mit nasrano do gati strachy, ale hlaseni musi byt ciste a zretelne. Stava se z ni vojanda a prestava byt civil, parada. Navic se mi zda, ze u nas nasla, co ji snad i chybelo. Domov a pratele. Zora se natahuje na zada, rozepina si bundu a zacina se opalovat. Zalibne si zazoomuju krivky jejich nader. Leese do me drkne, abych se probal. Pry mame odstrelit ty houndy na nasi strane. Jdeme na to. S Rak Dol si rozdelime cile. Jako za starych casu. Ciste je sundame plosnou palbou. Hehe, z tehle potvor uz si nikdo kabelku neudela. Sitko mozna, ale kabelku ne. Marnshara tam ma lovce, Leese na me kouka a ja na nic necekam a vyrazim. Repulzory naplno, nouzovy tah a hura. Spatne se mi kompenzuje zatizeni od kanonu a dynamika letu je tak horsi. Je mi to jedno. Sleduji senzory horizont kopce, za kterym zmizela a jen okrajove hlidam pyramidu. Je mi jedno, jestli po me budou strilet a mirim pres otevrene pole predvidatelne. Jeste ze kompenzovani zatizeni navic a nouzoveho tahu me nedobrovolne nuti delat uhybne manevry. Jsem na dostrel, tak jdu na pristani. Serva na nohou ale nemela vcas dost energie a misto hladkeho dobehnuti nastava pad. Vizor pokryje hlina a kdyz vytrhnu hlavu ze zeme, stale mi pres nej leze zizala. Tu vzapeti odhodi stranou sterac spolu se zbytky necistot.

Marnshara se vyhoupne zpoza kopce a utika ke me. Rozkrocim se a jsem pripraven ji kryt. Vektor jejiho behu, kryci palba vybrana tak, aby ji nezasahla, i kdyz bude uhybat do stran. Pak vyrazi zpoza kopce. Smecka divokych, besnych zvirat. Marshara dobiha za me a ja tak muzu strilet bez obav. Plna automatika, gyroskopy drzi zbran v linii a utocici vlnu svalu zastavim v uctive vzdalenosti. Marnshara prudce oddechuje a vypada, ze toho ma dost. Zora hlasi neco o lovci na pristupove ceste z jihu. Otacim se, odhaduji posun a strilim. Asi vedle. "Posli mi data ze senzoru, Zoro", udela to a navic posle navodnou strelu. Mam ho jasne na displeji. Zamerovaci system nabidne palebne reseni, vysek mezi Rak Dol a Leesem dvacet centimetru siroky. Nebezpecne uzky na rotacni kanon. Leese hlasi vektor a veli "pal, pal, pal!". Zmacku spoust. Kratka davka, Leese stoji, Rak Dol stoji a pred pyramidou exploduje telo Lovce. Ha! Trefa! Tedka uz si jasne na nas daji pozor a nepujdou na nas jen po jednom! Marshara se kolem mych nohou natahuje pro lepsi vystrel a pali za me. Jasne ji prekazim, tak se radsi otocim a srovnam, aby mohla strilet snaz. Dalsi dva houndi se dostali skoro az k nam. Marnshara jednoho odstreli a ja druheho ze dvou metru dodelam. Jeho telo pak neskodne odklanim rukou na stranu. Kdyby do me narazil, mohl me snadno srazit. A jak se za mnou Marnshara krci... To by mohlo byt osklive.

Prohlizim si ji od hlavy k pate. Hluboke sezehle rany, potrhana, besny pohled v ocich. Melke rychle dychani, siroce rozsirene zornicky, jasne znamky pocinajiciho soku. Vesta spolu se zbytkem jejiho overalu je ponicena na mnoha mistek, pokryta zasychajici krvi a ja se divim, ze stoji na nohou. Jak ji ale opadne adrenalin, padne. Chce jit dal, ale zastavim ji. Z nitra sveho tela shromazdim Silu. Zenou ji emoce, laska, starostlivost, neha. Zkoncentruji se a skrz obrnenou rukavici proudi do jejiho zmuceneho tela. To se zaceluje, jak se energie rozleva a sama hleda kde pomoci. Viditelne se naprimi, besny pohled zmizi, je klidnejsi. Usmeje se a ja dlouze vydechnu. Drobne pokyvnu hlavou a zkouknu ostatni. Zivotni znamky v poradku, zadna zraneni. Vyrazime k pyramide.

Jistim Marnsharu a davam ji prostor otevrit vstup v horni casti pyramidy. Nejde ji to, mam ji pomoct. Presunu se ke dverim a zaberu. Repulzory pomahaji se stabilizaci a dvere se odsunou vyrazne snaz, nez jsem cekal. "Mohlo by to byt zaminova", kouknu na ni a pak me vybuch odhodi stranou. Otrepu se a jsem spis v soku, nez zranen. Tresti mi v usich, ale vidim jeji usklebek. Ha, ha, ha, diky za vcasne varovani. Zapnu lightsaber, abych mohl pripadne zkusit odrazit strely, ktere z nitra stavby ocekavam. Po chvili s nim zamavam smerem k lanku Marnshary, ktera se na nem houpe, abych ji popohnal dovnitr. Trosku zarazene sleduji, ze se mec nezakousl do povrchu pyramidy. Ze by mandalorian iron? Ten ale prece neni tak cerny, ne? Hmm. Pomuzu pak i ostatnim dovnitr. Obetni mistnost, zadny cil, jeden vchod a jeden vychod. Oblast zajistena.

Hlidam vstupni dvere a nechavam Rak Dol at si hraje s oltarem. Resi neco o tekutinach, az me Leese posle pro zbytky Lovce. Jeden rozstrileny Lovec na vlastnim brneni, prosim. Budete si prat k tomu sojovou omacku? Rak Dol se reze do ruky a nechava krev kapat do jedne z nadobek a cpe zbytky Lovce do dalsi. Neresim. Pry mam dat desinfekci z lekarnicky. Nechapu, k cemu ten synthenol bude dobry, ale podaval to Leesovi. Naleje to tam cele. No, tak doufejte, ze nebude potreba vic jak jedna operace, pac ten druhej to bude mit s bonusem, kdyz nemam ted jak desinfikovat vybavu. Marnshara se snazi otevrit dvere, ale nejde ji to. Nechavam ji, at je otevre sama, vitezstvi se ji ted hodi a prekonani neceho, co si myslela ze nezvladne, ji doda energii. Kryju ji a kdyz se ji podari dvere odsunout, vyrazim za ni. Stojim nad schodistem, prohlizim si castecne fresky, ale hlavne svitim smerem dolu do chodby. Vlastne si svitit nepotrebuju, Sila by mi stacila, ale jestli nas Lovci sleduji, at si mysli, ze jsem na svetle zavisly. Do sera se zakusuje modry svit meho vizoru a ja cekam na ostatni. Pak jdeme dolu. Marnshara jako zved prvni, pak ja, jako chodici cil. Pruvod zavira Rak Dol. Zora na neco prisla, kdyz si hrala se senzor packem. Fiha, nezda se to, ale ty holce to pali. No, jestli je dvojce, tak mi mohlo dojit, ze bude inteligentni jako jeji sestra. Jen nastesti nesprada smrtelne site, ale pomaha. Vede nas k jakymsi skrytym dverim. Po chvili je i najdeme. Pak se rozhodne projit skrz material do prostoru za tim. Chtel jsem ji rict, at si vezme do ruky pistoli s kotvickou, ale nestihl jsem to. Cekame. Hlidam vchod. Tajne dvere se oteviraji a za nimi je v zubozenem stavu, ale s pevnym vyrazem Zora. Sakra, vypada jak kdyby mela frakturu nejmene tri kosti, odlehcuje levou nohu s otevrenou zlomeninou a presto stoji? Silna vule. Tvar se ji nesklebi bolesti a sama se jen s lehkou pomoci presune na oltar k osetreni. Marnshara nasucho vedle me polyka. Usmeju se, vrazim ji do ruky par nastroju a baterku. "Svit!" rozkazu a dam se do prohlizeni zraneni. Kost minula velke zily a nastesti i tepnu. Zraneni vypada ciste. Ted prichazi vhod ta sterilnost pyramidy. Napichnu ji infuzi s baktou, zavesim si sacek na zbroj a dam se do prace. Kosti srovnam jak to jde, vratim vyhrezlou kost zpatky a injekcne lokalne dodam baktu k zastaveni pripadne infekce. Kalcinator spoji kosti zase k sobe a kauterizator zastavi krvaceni. Prohlednu si praci na noze, zasypu koagulantem a prekryju gazou s baktou. Zbyde ji tam jizva, ale kost a svaly budou v poradku. Pak Marnshare vrazim do rukou loket Zory a zatahnu za dlan. Kosti se oddali v miste zlomeniny, injekcne vpichnu baktu a zafixuju predlokti dlahami. Zkontroluji hybnost, aplikuji dalsi infuzi s sirokospekralnimi vitaminy a mineraly, najdu spravnou pilulku se specifickymi povzbuzovaci pro jeji rasu a necham ji vypit pul cutory. Vypada lepe, rukou muze hybat a nez skoncime, muze i doslapnout na nohu. Nasadim ji jeste ortezu pro jistotu a hlasim, ze to je vsechno, co tady zvladneme. Odpojim infuzi, sbalim veci, podekuju Marnshare za pomoc a vyrazim za ostatnimi do tesneho vytahu.
Leese rika, ze jsme obesli hromadu pasti a s trochou stesti prekvapime Lovce. Nemyslim si to, ta kratka operace nam zabrala dobre pres deset minut a neprisli se na nas podivat. Nekde cihaji, pripraveni nas donutit zaplatit nejvyssi cenu...
7.3.2016 17:34 - Hunter
Jmeno meho nobla, vcetne titulu...

Houston Wafrid Leaway Kuat von Kuat, treti hrabe z Parthu, strazce Pevnosti Mor a vyslanec Plazi Zarena. (vsechny tri tituly s sebou nenesou zadny majetek a jsou pouze symbolicke. Vyslanec Plazi Zarena je nove vytvoreny titul urceny jako reklama na rodinny primorsky resort).

Filmove jmeno Houston von Kuat, nebo take DeathCount (podle prvniho filmu ve kterem se proslavil).

Je druhym synem Vevody z Kuatu, coz je nejmladsi bratr vladnouciho muze cele rodiny Kuat. Mladi stravil s jeho synem, Kuatem z Kuatu, coz velmi ovlivnilo jeho nazory na Imperium a je hlavnim duvodem jeho podpory Mon Mothmy.

Jako 146 v poradi na trun si vybral karieru, ktera ho lakala jiz od detstvi a bylo mu umozneno se v ni plne vzdelavat. Rodinne konexe, disciplina a kvalitni ucitele mu zajistili hladky start. Stal se tak slavnym akcnim holohrdinou... :-)
12.3.2016 16:28 - tony
takže jsem do toho zase šlápnul a pak ještě upad obličejem......sry
12.3.2016 22:13 - Bleška
Jsi tehotny?
14.3.2016 14:07 - Bleška
Ještě mě tak napadla jedna věc ohledně Síly:

Když je osoba Force sensitive, ale neví o tom, a např. někoho zavraždí (opakovaně, ideálně tak, že DP dosáhnou jeho Wisdomu), může se stát, že padne na Temnou stranu síly? Jakým způsobem ho potom Síla ovlivňuje? Vrtá mi to hlavou, mám pár teorií, ale stejně by mě zajímalo, jak se na to díváte vy...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10072708129883 secREMOTE_IP: 18.220.1.239