Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
19.4.2016 10:03 - Hunter
Diky Michale - please, vyjadri se pak i k bodum, prosim :-)

Diky Andy, jsem rad, ze toho posahanyho medika uz delat nemusim :-) I kdyz k Dexovi se nakonec extremne stylove hodil :-)

Ad kloni, mno a mame to :-) Petr vytvoril zamer, ale uz nedal dohromady smysl. Takze jak jsme se bavili, i Dexova forcova linie - neboli FTC (Force Trained Commando) se zkratka diky technikam ze svetle strany Sily naucila tohle urychlene starnuti zpomalit. Presto ale plati ze patri mezi prvni varky. Vycvikovym serzantem byl Black Dart (Jirkova force ovladajici postava) a pravne s nim mel Dex konflikty, kdyz se zastaval ostatnich (a je to ten, kteremu telepaticky nadaval, coz mu vyneslo karny zaznam :-))
19.4.2016 11:25 - Bleška
Jop, to je v pořádku, udělali těch várek více :). Spíš to za mě nedali i někteří autoři :). Přeci jen, během několika měsíců mít vybranou předlohu a celý výzkum a hotový produkty, to už asi chce fištrón :D. Nebo se to zvládnout tak rychle?

Btw, fascinuje mě, že Galactický Senát tu armádu neschválil a vůbec mu nevadilo, že mu někudy někam utíká hromada creditů na její výrobu... Tam asi neprobíhají zrovna úspěšné audity, což? :)
19.4.2016 11:27 - Bleška
pošahanýho medika :D. Stejně si to k tvé nové postavě nedokážu úplně představit :). Leda z nějakých filmových scén, ale vzhledem k jejich topicu, tak asi nebude mít zrovna znalost ve spravování těl, jako spíš tak v jejich rozebírání :D.
20.4.2016 09:53 - tony
1,2,3 a 4) To znamená že je jedno co si vezmeš vždycky budeš mít +1 bab,vždycky budeš mít kůůl sejfy,vždycky budeš mít všechny talenty.Takže jediný co nás bude rozlišovat je ta forsa
Navrhuju to nazvat Dobrodruh class a máme to hotový.
5) detto
6)když už něco převzít tak assasinaci,když o tobě neví a ty jí trefíš tak cč na omráčení je 10+dmg+bunusy(lvl útočníka a featy)
7)od začátku sem počítal s tím že ten survival budu mít já,později sem počítal i s demolicí,medicína mi k tomu scoutovy taky sedí.

v sobotu mám zatím čas.
20.4.2016 14:07 - Hunter
Andy :-) Klonovou armadu platil mistr Palpatina - nekde by to melo byt vypsane lepe. Takze Republika je dostala vlastne "zdarma" :-)

Tonda - heh :-)
Rozdil je v HP a pristupu k talentum. Myslenka volnych skillu a stejneho BAB je kvuli Wriglyho touze nemulticlassovat tolik. Tj. neblbnout tolik s tim co jaka classa prinasi, plnit slozite requirements apod.
Ano, stira se tim velke rozliseni v povolanich, ale tim, ze stejne je mame jinak zamerene, realne se projevi primarne talenty a skilly. Protoze odhaduju, ze vsichni zaciname na noble/scout, tak to ve vysledku nic moc nenici. Noble ma 6 skillu a 18 HP do zacatku, Scout ma 5 skillu a 24 HP do zacatku - to mi prijde fajn.
Scoundrel, pokud si ho nekdo nahodou chcete brat, by asi potreboval boost ve skillech na urovni nobla.

Ad tvoje 6, to nejak nedava smysl - to cos napsal je damage, ktera celkem musi byt pres treshold, nebo co? Zminujes cilove cislo, co je cilove cislo a cim se proti tomu hazi (odpoved "kostkou" nestaci :-D).

Ad 7, survival prima, jen ho ber, Toniku. Demolice urcite! a medicina, no proc ne :-)
Taky by jsi mohl mit ten spacehount feat, ktery ti dava moznost bez postihu strilet ze vseho na lodi, mozna by to k tvemu konceptu taky sedlo :-)


Ad moje postava, tak jsem udelal dalsi verzi. Tentokrat je zamerena na decepci. Nasel jsem, ze se da jet boj zblizka pres charismu (provokovani, rec tela a bac, tumas mecem). Na to navazuje krasny talent - kdyz trefis enemaka melee utokem, hod decepci proti cili za swiftku. Jestli das jeho will, tak vyber ally do 12 sq od sebe a ten ma pro svuj prvni utok flat footnuteho nepritele - no neni to krasne? :-)
A ten use computer focusovane budu mit asi na 5 levlu (noble ma taaaak omezene moznosti bonus featu k povolani)...

No, tak jeste sehnat Wriglyho, aby se nam vyjadril, idealne pred sobotnim hranim (na ktere tedy planuji prijit vsichni - a bude se hrat u me doma od jedne :-))
20.4.2016 15:50 - Bleška
Ahá! Tak to svět SW zase začíná dávat větší smysl :). Na Palpatinova mistra je nějak těžké narazit pokud ho člověk přímo nehledá... :).
21.4.2016 07:23 - tony
Ok takže nás bude rozlišovat počet hp,čili aspoň víme podle čeho se pozná kůůl hrdina.

CČ je na fortitud sejf.A protože už tak jsou stun dmg perzekuovaný jak severokorejec tak navrhuju do toho cč ten dmg nedělit.

Díky tomu že není forsa tak jsou tři možnosti :děláme dmg na blízko,na dálku a ještě větší dálku(Spacefigter)
U skilů: pomáháme skupině/škodíme oponentům
21.4.2016 09:24 - Bleška
Forca je, akorát trochu omezená :).

A nebudou nás rozlišovat jenom HP, ale potom ty skilly a featy a talenty, které si můžeš nakombit tak, aby ta postava dávala smysl a zároveň byla efektivní.
21.4.2016 09:39 - Hunter
Nevyprdnem se na hrani a nepujdeme misto toho okukovat star wars geeky nazivo?
https://www.mlp.cz/cz/akce/e17433-star-wars-v-knihovne/?knihovna&knihovna=0

Snazil jsem se najit neco k May The Fourth, ale zatim jsem nebyl uspesny. Vypada to, ze to letos 501 Legie nejak neresi :-) Netusite nekdo o te oslave neco? Jestli v Praze vubec bude?

Toniku, to co rikas je k omracovani - jestlize si rekneme, ze automaticky omracis typka, co o tobe nevi za pouziti celeho kola, na co to zkrouhnout jak zminujes?
Pokud jde o vseobecne efekty omracovani - nejdrive se damage porovna s treholdem a pokud je vetsi, je to -2 kondice dolu. Jestli ne, tak jen 1/2 tehle damage jde "do ziveho". Problem je vyvazeni - jestlize bys zvednul damage omracovacum o tech deset, respektive treba o 10 snizil treshold, stanou se ty zbrane ultimatni - omracis vsechny newbiky a highlevlove postavy taky. To mi prijde zbytecne na "klasickou" strelbu v boji. Pokud je to "coup de grace", tak ten je automaticky omraci az do bezvedomi.

Ad combat, mame 4 hrace :-) Jeden pistolnik, nebo co to chces hrat = ty. Jeden zblizka unarmed = Michal. Jeden zblizka serm = Ja. Jeden sniper = Andy. Myslim, ze se zas tak neprekryvame. Navic ja budu mit moznost ostatnim snizovat obranu cile a na sedmem levlu dokonce podporit palbu a damage do jednoho cile citelne (+1 k utoku a +1 kostka do damage do konce encounteru).
A jak rika Andy, navic k tomu budeme mit rozdilne featy a talenty, ktere hlavne boj ovlivnuji.
Citim ale nejaky jiny problem? Neco te na tom prudi, co to je, Toniku?
21.4.2016 16:26 - Leese Dailen
Ja to tu prubezne ctu, ale nejak nevidim smysl do toho v tehle fazi zasahovat. Kuprikladu Pavlova uvaha, ze kdyz nezalezi na BAB, tak budou mit vsichni na zacatek noble/scout kvuli skillum uplne miji celou moji myslenku, kvuli ktere se mi libilo reseni shodneho BAB - aby jste nekombili a zamerili se na zajimavost postav.

Takze zakladni class ma byt urcenim archetypu postavy. Prestige class ma byt specializaci postavy. Saga edice z toho udelala tetris rpg - sloz si svou multiclass.
Zkuste si tedy precist zakladni popis base class a urcit si, ktery z nich nejvice sedi na vasi postavu a od toho se odrazime. Talenty a featy jednotlivych postav bych rad skladal tak, aby davaly smysl a postavy mely jedinecne schopnosti a jsem kvuli tomu ochoten ignorovat i puvodni restrikce na tyto schopnosti (requirements).

Vzhledem k tomu, ze bych rad aby postavy jiz neco od zacatku umely, uvazoval jsem o startu na 3. levelu (2 featy a 2 talenty). Pokud ale chcete zacinat od 1.levelu, tak mi to asi problem nedela.

To co mi aktualne nejvice chybi je zaver Rak-Dol, na kterem zavisi tvorba postavy Andy (jeji dcery). Zkuste tedy idealne s Pavlem dat dohromady jak to dopadne, at s tim muzeme pohnout. Zatim pracujeme s tim, ze dcera vyrustala na Alderaanu a pravdepodobne s otcem.

Pokud mas nejake napady na tvoji postavu (Tondo), tak napis nebo se muzeme dohodnout a ja bych se stavil u tebe v praci a probereme to. Zatim jsem slysel dva koncepty - inkvizitor, ale tam se ti to nelibilo bez forcy a ctyrruky ufon s pistolemi.
21.4.2016 17:32 - Hunter
Heh, nejak jsi netrefil tu mou myslenku ohledne startovnich class. Me prislo, ze vsichni planujeme zacinat na jedne z techto dvou povolani, takze proto je to ok. Ne, ze si kvuli tomu vsichni vezmeme ta povolani...
Ja noble, Andy scout, Tonda nejspis taky scout a u Michala bych to cekal podobne - tak proto...
21.4.2016 22:36 - Hunter
Jinak level 3 za me taky ok :-) Postava presne jak rikas bude uz vyprofilovanejsi.
Ad Rak Dol, s Tonikem to posuneme do finale do konce tohohle mesice, vid Toniku? :-)
22.4.2016 08:30 - Bleška
Takže velké Rak Dol finále bude zítra? Pak už moc prostoru do konce měsíce není :).
22.4.2016 09:46 - Hunter
No, na dohodnuti bude pak jeste jeden tyden, ale v zasade o tom s Tondou musim hodit rec :-) A protoze to tady Tonda zas tak moooc necte, volim telefon a schvalne, jestli se podari se dohodnout na prichodu Tondy o pul hodky driv :-)
22.4.2016 11:10 - Hunter
Tyjooo, delam ale prispevku...
Mno, neb pristi vikend Andy nebude, co si dat misto toho tu oslavu?
Uspesne nalezena :-)

Zacina se na Staromaku a miri do Holesovic = zacal bych od Staromaku :-)

http://www.praguecityline.cz/kalendar-akci-v-praze/akce/oslavte-s-fanousky-star-wars-den-2

detaily:
https://www.facebook.com/events/1595093150817253/
22.4.2016 12:16 - Bleška
A mezi těmi všemi příspěvky stále nevidím, že bych já nebo Michal dostala Destiny za celoživotní přínos naší skupině ;) :P. Hmm?
22.4.2016 13:07 - Hunter
To je pravda Andy. Ja totiz cekal na zapis z posledni hry a ono nic.. Takze to s tim "celo"zivotnim nebude tak horky, co? :-)
22.4.2016 13:41 - Bleška
Haha, počkej, ještě není dni konec :D. A na druhou stranu, možná je za tím jenom ztráta motivace... ;)
22.4.2016 14:13 - Elvid
OK, tak i něco k bodům za mne:
1 - Vzhledem k tomu, že to mají míněno asi hlavně na boj a multiclassy, které tady moc nebudou a v boji stejně ve výsledku záleží na doprovodných talentech/featech, tak je ok.
2 - To asi není problém (stejně tam jsou an to většinou featy) a jedná se sice o nebojové attributy, co se dostávají do savů, ale vesměs by to nemělo uškodit. Na tyto se stejně většinou nikdo nespecializoval (pominuli Leese-Int/Char a Zoru-Char). Tím, že forca bude omezenější a tuším máme vesměs postavy s nulovými bonusy do těchto atributů...
3 - Jak je nastaven systém, tak by měli jít minimálně 2 prestigky - sice se týká hlavně forcerů, které nejedeme, takže by to šlo možná udělat na jednu...Ale obecně mi přijde že ty hlavní by se v tomto ohledu mohli omezit na ejdnu, když se umožňují ty talenty a featy a prestigky bych nechal asi ty dvě.
(Tady se trochu obávám nesouladu v počtu skillů vs HP vs featy - nevím teď, zda to pro tento systém odpovídá z hlediska začínání těch postav)
4 - Obecně jsem počítal s trojkou...budou více osobitější a rozlišené.
5 - hádám, že s tím všichni tak nějak počítají, že k němu občas (u nás často) dojde, když se něco nepodaří, nebo nějde jinak
6 - souhlasím s tím jedním políčkem a celkově s tím FR -> je potřeba mít surprise / distraction - pro přiblížení a provedení, ale nesmí to být pak určeno k zabití omráčené postavy
7 - Zmíněno (jako startovní postava se mi k němu nehodí jen jedi, ostatní jsou ok, ale podívám se, jak jsem tu postavu plánoval z pohledu skillů/talentů/featů...k čemu tak nejvíc pasuje - teď jsem ji hádám bral hlavně podle soldiera kvůli BAB a talenty proto také z něho)

ad destiny, co zmínila Andy - myslím, že na tom moc nesejde, protože se stejně nepoužije, když se opět nepustím do líté přestřelky jedné lodi proti několika...:-D
ad zápis - nevím...nějak v této době řeším jinou a zatím jsem se k tomu nedostal...na zápis je lepší hraní 1/2 týdny...;-)
22.4.2016 15:20 - Bleška
Jak, že na destiny nesejde?! Tady jde o princip :D. Takhle mě podkopávat :D.

Mně se právě zamlouvá ten 1. level, protože mi to k té postavě spíš sedí...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10580492019653 secREMOTE_IP: 3.128.203.143