Babau14
12.5.2010 19:48
New Orders
Mate-li se chut pridat k hrani SW Saga v prostredi klonovych valek, napiste mi (nick Hunter).
PS: Hrajeme pravidelne cca jednou za dva tydny v nedeli, cca od jedne do osmi v Praze.
11.5.2016 14:56 - Hunter
Hmm, kde je tvuj destiny?

Ehm, za kontinualni praci na zapisech se udeluje timto Destiny point navic a to Michalovi :-D Lakovani nehtu ma prednost pred prostorekou kocicandou :-D

Ehm... Jen dodej ty dva zapisy a... :-)
11.5.2016 18:14 - Bleška
NOOOO!!!! :-D
13.5.2016 09:36 - Bleška
Zápis č. 2:

Rychle si lakuju nehty. Mám pocit, že to na Zoře zanechává pozitivní stopy... Vypadá taková více vyrovnaná s vesmírem...
13.5.2016 09:42 - Bleška
Zápis č. 3:

Jenom moje nehty nestačí. A asi je to tak správně. Přeci jen, abych dosáhla stejného osvícení jakého dosáhla Zora, čeká mě ještě fůra práce. Vždyť ona strávila lakováním svých nehtů skoro 3 dekády!! Zuřivě lakuju nehty všem a všemu, co je má a co potkám. A co nepotkám, to najdu. A co se brání... Smůla, střílím první. Nehty budou mít prostě krásně nalakovaný všichni ať chtějí nebo ne. Cítím, jak se DP vznáší ve vzduchu a to mě povzbudí k ještě většímu úsilí. Bude můj!
13.5.2016 09:48 - Hunter
Za umyslne lakovani nehtu vsem a vsemu se Marnshare udili Destiny point!
Tento Destiny point je sponzorovan spolecnosti Loreal Corellia-City!
13.5.2016 09:58 - Bleška
Uf, už jsem se bála, aby z toho nebyl Dark Point :D.
13.5.2016 10:40 - Bleška
Zápis. č. 4

Uff! Byla to fuška, ale moje poslání je u konce! Nebo není? Uzavírám lahvičku s víčkem a cítím se tak naplněna! Tak motivovaná! Společnost Loreal Corellia-City odvedla skvělou práci s výrobou toho laku! Myslím, že více bytostí v galaxii si zaslouží mít krásné a pevné nehty, které se netřepí a nelámou. To vše díky lakům na nehty od Loreal Corellia-City! Je na čase, aby všichni poznali sílu jejich laků na nehty! Neskončím, dokud nebudou mít všichni krásně nalakované nehty! Je na čase kontaktovat jejich obchodního zástupce. Tohle bude chtít hooodně laku, ale věřím, že s ohledem na výsledek se s nimi dohodnu k oboustranné spokojenosti.
13.5.2016 12:28 - Bleška
Tak už chybí sepsat jenom události poslední hry:


Po návratu na hotel se spokojeně začítám do legend Kmenů. Je to velmi zajímavé počtení, byť jejich mentalita mi přijde vážně neuvěřitelně šílená… Třeba když se snažili odchytit nějakého jejich místního ptáka a nenapadlo je nic jiného, než na něj zkoušet skákat ze skály doufaje, že se mu jednoho krásného dne trefí na záda… Kroutím hlavou a skoro se mi tomu ani nechce věřit.
Nicméně, klíčem k možnosti s nimi nějak rozumně jednat je stát se jedním z uznaných Kmenů. Což samozřejmě není tak jednoduché. Jsou potřeba alespoň 3 další Kmeny, které nás jako Kmen uznají. Což o to, s jakýmsi předákem Paklou to jde v pohodě, od toho máme uznání hned. Ještě nám doporučí jeden oslabený Kmen, který se taky nebude moc cukat s naším uznáním. Akorát tam musí někdo přijet, porazit jejich bosse nebo někoho jiného důležitého a zaujmout jeho místo a udělit nám uznání. Jediný, kdo připadá takhle na rychlo v úvahu, je Dex. Nicméně, ten se akorát chystá na nějaký výsadek s cílem získat zásoby. Ozve se, až bude po všem.
Takže Dex se jaksi zapomněl zmínit, že to byl republikou kontrolovaný sklad zásob a že možná to bude mít nějaké konsekvence.
„Musel jsem zabít nějakého padawana, který odmítl pochopit, že si ty zásoby prostě vezmu,“ odmlčí se. Nejspíš, aby potáhl z jednoho ze svých doutníků. „Jestli mu bylo 17, tak bych mu hádal moc, cucák“ dodá znechuceně.
Vzhlédnu od svého datapadu a chvíli počítám. „Ty, Dexi, není ti náhodou cca 13?“ Zaražené ticho na druhém konci je mi výmluvnou odpovědí. S odletem za tím slabým Kmenem Dex souhlasí, akorát potřebuje, aby z něj Leese udělal hrdinu, což vlastně znamená přijet s dlouhým výčtem všelijakých zásluh, což zase není takový problém. Takže jedna osvobozená planeta, druhá osvobozená planeta, jen tak bokem zabití nějací ti Dread Masteři, další osvobozená planeta, jeden mrtvý padawan…

Nakonec nám ale stejně nezbývá, než se pustit do dalšího souboje. Tentokrát se bude odehrávat ve starých stokách dole pod městem. Tiše zaúpím, doufala jsem, že už se tam nebudu muset podívat. Zora taky vypadá, že má o něco bledší odstín zelené, než obvykle. Nedivím se jí, dole je to fakt nechutné. Podmínky jsou tedy hoodně zajímavé. Vypadá to, že už jsme se jim trochu dostali do podvědomí a jak už je u Kmenů tradiční, snaží se podmínky co nejvíce naklonit na svou stranu. Takže celkem nás čeká přibližně 12 hodin hlídání krystalu, který nám samozřejmě nesmí vzít, přičemž se najednou budeme potýkat s maximálně 6 Huntery, kdy za každého zabitého přijde náhrada a zároveň se celkový čas sníží o jednu hodinu. S Odbojem si dohodneme pomoc, ostatně, nikde nebylo zakázáno, že si nikoho přizvat na zajištění oblasti nemůžeme. Bohužel zatím nevíme, která přesně to bude. To se dozvíme až hodinu před začátkem. Zatím máme přibližně 5 hodiny na přípravu. Ty samozřejmě strávíme velmi plodnou diskuzí nad plánem, o kterém všichni víme, že půjde hned od první minuty do osiku. Ale tak něco dělat musíme, že?

Odboj nám krom demoliční pomoci poskytuje i podrobnou mapu oblasti. Leese s Rak Dol se zatím věnují vylepšení některých našich sonických pistolí, když už si ty Hunteří repulzory skvěle rozumí se sonikou. Zora zmizela nakupovat do města, já šla Rak Dol shánět želvičky.

Těsně před začátkem souboje ještě vyrážíme do obchodu se zbraněmi a střelivem, kde nám obchodník nadšeně ukazuje kde co. Koukám na to a říkám si, jestli se na nás dobře podíval, nebo opravdu vypadáme jako někdo, kdo se potáhne s dvacetikilovým plamenometem a E-Webem navrch?
Ze všeho možného zboží si vybírám odstřelovací pušku, sice s tím nijak extra neumím, ale neuškodí mít něco, co jim na dlouhou vzdálenost alespoň trochu začne znepříjemňovat život. Alespoň než bude čas přezbrojit na mnohem rychlejší a ničivější kalibr. Ještě si beru 6 iontových a 6 fragových/kouřových granátů, tenké lanko a lano. Ostatní se také vybavili, čím mohli, respektive, tím co byli ještě schopni unést, takže pár granátů a nějakou tu kotvičku. Všímám si, že Rak Dol odněkud vytáhla pasti jak na rancora…
Potom už nám přede dveřmi zatroubí odvoz a my se pomalu soukáme dovnitř. Ve voze nás Zora podělí umně vytvořenými plášti, které pěkně padnou do kanálního prostředí. Takže látka je pěkně zaprasená a příšerně smrdí. Mám pocit, že to jediné, co udělala bylo, že někde koupila obyčejné pončo, zašla do kanalizace a pořádně tam všechna vymáchala v té břečce… S odporem to na sebe navlékám a uklidňuji se tím, že to zase není o tolik horší, než se brodit páchnoucí bažinou plnou všelijaké havěti, z nichž většina je schopna mě lehce pozřít, jenom abych se dostala do hrobky dávno, pravděpodobně již v prach obráceného, Darth cosi. Zápach mě zaštípe v očích. Ne, tohle je horší. Mnohem horší. Moje důstojnost trpí.

Vyhodí nás u nějakého vstupu do podzemí, do kterého v pohodě dostaneme i naše speedry, které se Zoře podařilo někde sehnat. Zamračeně je sleduji a přemýšlím, jestli vzala v potaz, že zase tak dobrý pilot nejsem. Ty tunely jsou opravdu dost úzké, zatáčky občas do ostrých úhlů… A hlavně! Jak budu střílet, když musím držet řidítka?! Naprostým kontrastem k mému výrazu je Zora, která se se speedrem div že nemazlí. Je pravda, že ona to se stroji umí, konečně by mohla být posilou v týmu.
„Hele, lidi,“ odkašlu si. „Já si opravdu nemyslím, že to v těch tunelech na speedru zvládnu,“.
Leese na mě ohlédne přes rameno. „To dáš,“.
„Netvrdím, že ne,“ přitakám stále nejistě. „Ale nebude to jízda na pohodu, v tý rychlosti se akorát někde rozmáznu. A taky nebudu moct střílet,“ dodám rozladěně.
„Stejně je budeme jenom potřebovat na rychlý přesuny, sedni, a jedem.“
Rychlý přesuny. To je přesně to, co mi dělá starosti. Taky toho hluku, co to nadělá... uvažuju, zatímco nasedám. Všímám si, že jenom dva mají zabudovaný čelní kanonek, zatímco další dva jsou bez tohoto vybavení. Vůbec mi nevadí, že ten můj je bez výzbroje, stejně si zanedlouho přesednu za někoho dalšího. Nejlépe za Leese, ten taky žádnou výzbroj nemá a ještě není žádný střelec. Bude fajn, když mu budu krýt záda, aby se mohl soustředit na naši podporu.

Vjíždíme do vstupu do kanalizace, kde už nás čeká několik vojáků Kmenů. Hádám, že nám asi nepřišli popřát hodně štěstí. Možná tak upřímnou soustrast.
„Pokračujte,“ zavrčí jeden z nich a mávne směrem ke třem možným vchodům.
Leese se pohodlně uvelebí na svém speedru a z baťůžku spokojeně vyloví termosku s kafem.
„Dáte si někdo?“ zdvořile nám nabídne. V duchu se zakřením a následuji jeho příkladu. Rak Dol se zakření také a společně se natáhneme s malým ešusem k Leesovi, který nám do něj naleje hnědý moc. Koutkem oka se dívám na nevěřícné a nechápavé pohledy vojáků a snažím se nesmát. Zora jim věnuje jeden ze svých nejzářivějších úsměvů a tím svým sladkým milým hlasem se jich zeptá, zda by byli tak hodní a počkali tu na nás.
Strážní vypadají, jako droid po záseku.
Konečně jeden z nich najde hlas. „Řekl jsem pohyb!!“ důrazně zamává rukou ke vchodům. Druhou pevněji sevře svou pušku.
„Nebojte,“ doleje se Dailen kafe. „Však my se pohnem,“.
Smích se snažím zdusit v dalším loku.
Ale strážným zřejmě došla akorát trpělivost. Pušky už jsou jasně namířené na nás. „Jeďte!“. Zatímco Leese pomalu uklízí svou termosku, Rak Dol už se vydává do jednoho z tunelů a vybírá ten uprostřed. Čekám, až se Leese rozjede a pak se vydám za ním a za Rak Dol. Náš průvod uzavírá Zora a nemůžu si nevšimnout změny, která s ní možnost být na speedru v bojové akci udělala. Zdá se být vnitřně nabuzená…

Na dveřích jsem si ještě stihla všimnou jakéhosi symbolu a zjevně budou na všech dveří, které ohraničují celou oblast, ve které se budeme moci během souboje pohybovat. Juchů, konečně máme hřiště na hraní. A taky zmatky!
„Marnsharo,“ obrátí se na mě Leese, „kde a kdy nás vlastně budou čekat ti Mandaloriani?“
Chvíli nad tím přemýšlím a mám takový pocit, že o tom jsem se s nimi vůbec nebavila… „Myslím, že to jsme s nimi nedohodli,“ zamumlám v odpověď. Zora s Rak dol protočí očima v sloup a na Zoře jasně vidím, že mi chce něco říct, ale Leese ji předběhne: „Tak jim zavolej, ať se rychle setkáme a dáme to tu do kupy. Máme na to necelou hodinu.“

Prolétáme kanály a podle mapy nacházíme křižovatku, která by se dala dobře bránit. Říkám si, komu z nás už definitivně přeskočilo, protože Leese chce ty Huntery nahánět než jenom sedět na místě v dobrém opevnění… Zírám na něj a snažím se mu to trochu rozmluvit, ale za něj naprosto v pořádku. Máme přeci ty speedry, takže se budeme moct rychle přesunovat. Mně se ten plán moc nelíbí, ale na druhou stranu, tady asi žádný postup není ten jediný správný. Ať už zůstaneme v pohybu a do některých přímo vrazíme nebo se někde zabedníme a počkáme tam na ně… Všechno může skončit všelijak.
Z úvah mě probere pípání komlinku.
„Tak my už jsme tady, kde jste?“
Ach, opomněli jsme se posunovat směrem k nějakému starému parkovišti, kde na nás čeká dočasná výpomoc.
„Jsme na cestě,“ odvětím a s ostatními vyrážíme.

Mandaloriani jsou čtyři a netváří se moc nadšeně, když zjistí, kolik času na to všechno mají – položení výbušnin a vybudování pár obranných pozic. Rychle jim na holomapě vyznačujeme pár míst a půjčujeme jim dva speedry.
Spokojeně sedám za Leese a vyrážíme za nimi. Okem přejedu jejich práci a byť to není úplně moje parketa, vidím, že něco by se dalo udělat mnohem lépe. Ale ani já nemám čas se v tom po nich šťourat, takže to necháváme tak jak to je a budeme doufat, že to vydrží.
Pak si ještě vzpomenu na jednu věc.
„Náhodou,“ obrátím se na jednoho vojáka, „nejsou tady nějaké tajné průchody nebo místnosti, které nemáme vyobrazené na holomapě?“
Chlapík se zarazí uprostřed rozdělané práce a vzhlédne.
„Když jsem tu nedávno byla, tak mě protáhli právě jedním takovým průchodem,“ dodám.
„Ale jo, jsou tu,“ odvětí, ale dál nepokračuje.
„A mohli byste nám říct, kde přesně? A vyznačit nám je na té mapě?“ přitočí se Zora pohotově.
Muž se na ni podívá a jeho ledová neochota rychle roztává před Zořiným prosebným úsměvem. Vypadá to, že flitry v helmě nejsou odolné proti faleenským feromonům, takže po chvíli máme zakreslené všechny průchody a tajné místnosti. „Díky moc,“ usměje se ještě jednou a mě počastuje dalším z jejích výmluvných pohledů, který říká: Co to s tebou sakra je?!

Než se naši pomocníci definitivně zdejchnou, napojí Leesův počítač na senzory rozmístěné v celé kanalizaci, takže budeme mít i přehled o pohybu Hunterů. Dochází mi, že o mně museli vědět už asi od první chvíle, co jsem vlezla dovnitř.
Potom už nám jenom vrátí speedry a zmizí, což není tak těžké, kanalizace má několik pater a hřiště je vymezeno na dvě. Rozhodujeme se dva nebojové speedry schovat a přesouvat se vždy ve dvou na jednom bojovém.
„Rak Dol,“ houknu na Kel Dorku, „ještě k taktice. Potřebuju, abys vytáhla ten svůj světelný meč a stála u nich. Potřebuju, abys je zabavila na blízko a já je tak mohla v klidu z dálky rozstřílet. Jinak nemáme skoro šanci.“
„Jasně,“ zavolá v odpověď a já doufám, že to opravdu udělá. S těmi jejich kanóny si ještě poradím, ale jestli se ke mně Hunter dostane nablízko a bude se mě snažit rozpůlit, budeme v háji.

Zaujímáme pozice na první křižovatce a čekáme. Po chvíli Leese hlásí pohyb na opačné straně ode mě a za chvíli tam něco vybuchuje. Podle Zory obyčejný dron. A potom dostaneme upozornění na další dva pohyby. Jeden se nachází v chodbičce přímo přede mnou a druhý jde z chodby, ze kterého vyletěl dron. Přemýšlím, zda přezbrojím na odstřelovačku, ale když přeměřím zrakem vzdálenost, zjišťuji, že než na Huntera budu mít čistý výhled, budou moje pistole naprosto dostačující. Vím, že se Rak Dol krčí kdesi nad úrovní chodby a já doufám, že jakmile se Hunter přiblíží, skočí jí na záda nebo udělá některý z těch jejích silových triků, který ho znehybní. Na tom už mi nesejde, já jen potřebuji cíl, který mě nebude otravovat.

Chodbou zaduní silný výbuch a naplní ji zvířený prach a kusy cihel. Krčím se za rohem a doufám, že mě nezasáhne nic většího. Pro jistotu si upravím noktovizor, ale vše se zdá být v pořádku. S blastery pevně v rukou nakukuji do chodby a čekám na svůj cíl.

Střílím! Pew pew pew! Eee, je to Lovkyně, trochu očouzená, ale stále poměrně obratná. Na chvíli ztuhne ve vzduchu a já se můžu trefit. Super práce Rak Dol, jen ji takhle pěkně drž a za chvíli je hotovo.
Pew pew pew! Lovkyni se podařilo nějak dostat z Kel Dorčina silového sevření a rozletí se směrem na mě. „Rak Dol?! Houknu do komlinku. „Máš ji zaměstnat nablízko, tak kde sakra jsi?!“ Pew pew pew!
„Jo, spolehni se,“ ozve se klidná odpověď.
Koušu si spodní ret, znovu zasypu Lovkyni sérií přesně mířených výstřelů, ale to už stojí těsně nade mnou. Ani se nehnu, zůstanu na pozici a věřím ve své rychlé reflexy. Jenom se přikrčím, svaly v nohou napjaté, připravené ihned uskočit z dosahu jejího meče a ihned ji z blízka zasypat střelami. Její armor už se nade mnou hrozivě tyčí a říkám si, že jsou fakt obrovské… Prakticky mi zaplňuje celé zorné pole, ale snažím se soustředit na ruku držící meč, jímž se mě chystá rozpůlit. Uskakuji ohnivé čepeli, ale Lovkyně je zkušená a v pohybu změní švih v zápěstí a mně se čepel naplno zakousne do boku. Bolest je příšerná, ale daří se mi ukročit tak, že mně „jenom řízne“ a já se s bolestivou grimasou opřu o zeď. Jsem teď absolutně nekrytá a skoro čekám smrtící ránu, která mi přetne páteř. Nic takového se ale nestane. Stín najednou zmizí a z chodby se ozve další výbuch a dle reakcí ostatních hádám, že Hunterka svým tělem vymalovala celou chodbu.
Tisknu si ruku na řeznou ránu a snažím se rozdýchat temné kruhy, které se mi dělají před očima. Celkem dost to krvácí a pokud ránu rychle nějak neuzavřu, nejspíš vykrvácím. V tu chvíli si ještě uvědomím, že to, co mě na boku a ruce pálí, není bolest jako taková, ale že mě pomalu stravují plameny. Nijak nepřemýšlím nad tím, jak je ta voda špinavá a co to může udělat s otevřenou ránou a rychle se do toho vrhám, ve snaze se uhasit. Což se mi daří a po chvíli už jenom přemáhám nevolnost a celkovou slabost. Odplížím se na místo, kde si mohu na chvíli odpočinout, vyčistit ránu a zavázat ji. V lékárničce nacházím nějaký stimulant a analgetika, které si obojí rychle bodnu do svalu a po chvíli už jsem schopna zase pokračovat v boji. Ale ještě jedna věc.
„Rak Dol,“ procedím skrz zaťaté zuby, „Žádala jsem tě, abys u nich zůstala nablízko. Za celou dobu jsem tě neviděla a to, že se budeš schovávat, mi opravdu vůbec nepomůže. Ještě jsi mi to odsouhlasila!“ To mě na tom asi štve nejvíc. Spoléhala jsem na ni a ona mě v tom klidně nechá, aby si zachránila vlastní kůži. Jestli se tak moc bojí o to své dítě, tak už tady ksakru nemá co dělat. Potřebuju někoho, kdo když řekne jasně, spolehni se, že to tak bude. Do očí se mi derou slzy vzteku a marnosti. Tohle se nemuselo stát.
„No tak ok, jak si přeješ.“
Povzdechnu si. Ta odpověď zní spíš jak na truc, takové: Fajn, klidně se tedy nechám zabít, když tak moc chceš. O tom to přeci ale není. Já pro ně klidně budu cedit krev, když na to přijde, ale potřebuji vědět, že to samé jsou oni ochotní udělat pro mě. Že když do toho jdeme jako tým, tak nikdo nezůstane vzadu chráníc sám sebe. Já tu taky nechci umřít, pokud možno v dohledné době ani nikde jinde. Zvažuji, zda jí na to chci ještě něco říct, ale to už Leese hlásí pohyb v tunelu na opačné straně. Zatnu zuby, v ráně mě ještě bolestivě škube, ale analgetika už začínají zabírat. Za chvíli o tom nebudu vědět. Přesunuji se do výhodnější palebné pozice, ale moc toho nevidím. Zato Zora má zjevně přesnou představu, kam střílet. Ještě mezi námi přistane jeden granát, který mě lehce ožehne, ale neudělá nic vážného a za chvíli i druhá Lovkyně přestává být problémem.
Tak to bychom měli dvě a čas hlídání krystalu se zkrátil na 10 hodin.
16.5.2016 11:14 - Hunter
:-) Zapisy si prectu jak budu moct, diky Andy :-)

Jake schopnosti ma Hawkeye...
https://www.youtube.com/watch?v=aQ27iS1mkuo
16.5.2016 13:16 - Leese Dailen
21.5. budu taky
16.5.2016 21:37 - Hunter
Laky Loreal Corellia, kdyz potrebujete mit krasne nehty, ktere se neposkrabou ani pri palbe automatickou brokovnici...

Andy +1 FP za zapis, juch? :-) Copak ja vim, kolikaty to je? Aspon budes mit vic force pointu na pridavani... Treba do strelby! Juch! Nebo abys neumrela... Hmm... :-D

Drobna oprava za Dexe - toho padawana musel dojit uspat osobne, ale nezabil ho, jenom knock-outoval :-)

Doda nekdo prehled takticke situace z minule hry? Napriklad desive pocity z toho, ze se kanalizace zacina plnit vodou? Pul metru zatim neni moc, ale metr vody uz zacne mit i solidni tah... A ovlivni ovladani motorek (postih +5 k DC na pilotaz). A jak se dostanete jeste o neco vic (metr a pul), pujde na motorkach jezdit uz jen obtizne (pilot checky +15 a bezne rizeni potrebuje DC 25 :-))...
Muhuhhaahahahaa, kucky, kucky, brrr, voda...
17.5.2016 08:38 - Bleška
Juch, druhý FP na další hru :D.

To je ale za Dexe zklamání :/. Přeci mrtvej padawan, dobrej padawan :D.

Popis taktické situace? Myslíš opuštění ideální obranné pozice? Skok přímo před dvě lovkyně? Pobíhání s termálním detonátorem přilepeným na kobercovce? Opět charge bez krytí na dva lovce? Jop, my jsme mistři taktiky :D.
17.5.2016 12:36 - Hunter
Dex je, hmm, pacifista? Hmm... Anyway... :-D
To je vysledek toho skoleni u tech Tondovych druidu :-) Btw, tak si rikam, ze by se Dex mel podivat po te sve Padawance, co si sehnal pri te misi proti Legiim :-)
18.5.2016 15:21 - Leese Dailen
kdyz jsem odchazel, tak jsme teprve priletali do te chodby s lovcem a pochroumanou lovkyni, kteri se kockovali se Zorou a Rak-Dol na speederu. Ohledne napousteni kanalizace - zaprve jsem to vypinal a zadruhe jsi predtim tvrdil, ze tam neni dost vody na zaplaveni ani casti chodeb... tak by me zajimalo, kde se najednou ta voda vzala. Dost specificky jsem se na to ptal.
18.5.2016 16:42 - Bleška
Doznívá výbuch trhající Lovkyni na malé částečky, když Leese hlásí další pohyby kolem nás. Po krátké debatě si vybíráme jeden cíl, který je nedaleko další vybudované obranné pozice. Bok ještě narychlo vyčišťuji desifenkcí a provizorně ovazuju, abych zastavila krvácení. Později to bude chtít určitě bactu, ale na to teď není čas. Přelítnu ostatní očima a nikdo není vážněji zraněn.
Opět nasedám za Leese a nechám se odvést na další zastávku.

Tohle vypadá trochu líp, než ta předchozí pozice. Spodní část, přetnutá kanálem s můstky, má vybudované zátarasy z konzolí a mezi nimi navařenými částmi kde čeho, co naši pomocníci našli. Spousta místa, kde se krýt. Až na to, že udržet Huntery v uctivé vzdálenosti nebude nic jednoduchého. Tohle můžou přeletět raz dva a dostat se nám do zad, říkám si, ale pořád lepší, než nic. Zajímavější je plošina před a nad námi, která je hustě podminovaná. Jakmile na ní někdo vstoupí, stačí zmáčknout tlačítko a všechno zmizí ve smršti suti a s trochou štěstí i utržených končetin.

Rychle se snažíme všichni ještě trochu vylepšit pozici. Dostávám se na plošinu a vidím, že z každé strany do ní ústí dveře a uprostřed chodba. Vybírám si dveře nalevo a spokojeně připlácnu termální detonátor na dveře. Jednou přelepený lepící páskou se mi zdá trochu málo, mám strach, že by se mohl odlepit, ale není čas to již dál vylepšovat. Doufám, že jsem na nic nezapomněla, podívám se na svůj výtvor ještě jednou, než seskočím dolů. Vlastně si nejsem jistá, zda jsem ho neměla nějak odjistit, ale doufám, že opravdu vybuchne, až se někdo pokusí těmi dveřmi projít.

Ladně přeskočím jednu ze zábran a s blastery připravenými v rukách, v lehkém pokleku, čekám na další cíl.

“Hele, oni už jsou u dveří,” oznámí nám Leese hledící do svého detektoru. “A jsou dva,” pokračuje. “Nejspíš se snaží prořezat dveřmi.”
Rychle vzhlédnu a zaposlouchám se. Přes ten šum proudící splašky je těžké cokoliv slyšet, ale když se soustředím na popsaný zvuk, tak mám pocit, že to slyším. Nebo si to jenom vsugerovávám, protože vím, jak zní prořezávané dveře, prolítne mi hlavou a dál napínám sluch.
“Nový plán,” zavelí Dailen. Zoro a Rak Dol, vy se přemístěte do chodby kousek za ně, to zvládneš, ne?” podívá se na krásku, která přikývne. “My“, otočí se na mě, „to oběhneme z druhé strany a skřípneme je.”
Ještě chci namítnout, že bychom to mohli trochu zkoordinovat, že Zora tam skočí během vteřiny, ale mě to bude trvat cca 20 vteřin, než se tam dostanu. To znamená, že Zora s Rak Dol budou chvíli čelit dvěma Hunterům samy. Ale to už Zora zmizí. Shab, zakleju a opět přeskakuju překážku a rychle se snažím dostat na plošinu. Přelézám hranu, když zahučí další repulzory a stoupat začne Leesův speeder. Jasně, než aby se namáhal sem vylézt, tak sem raději vyletí. Aspoň bude mobilní, říkám si, zatímco se zvedám a pohledem zkoumám dveře, skrze které se snažili dostat Hunteři. Zevnitř chodby se ozvou první výstřely a mně je jasné, že už je nějaké dveře zajímat přestaly. Ve dveřích s radostí objevuji skulinu akorát na svůj termální detonátor. Rychle ho strhávám ze dveří a cestou se snažím zkrotit lepící pásku, která se mi všelijak lepí na ruce a výstroj, ale daří se mi detonátor ze spárů pásky osvobodit a všímám si, že možná nebylo úplně správně přelepit s ní pojistku… Ale co, ukončím snahy zbavit se pásky, která se mi přilepila na rukáv, hlavně, že poslouží dalšími účelu. S tím doběhnu ke dveřím a plynulým pohybem termál posílám skrz tak akorát velkou díru na druhou stranu, přímo do zad Hunterů. Alespoň tedy doufám, že tam stále ještě někdo stojí. Rychle se přemístím z dosahu výbuchu nebo alespoň z dráhy dveří, protože ty nejspíš vyletí ven. Podlaha pod mýma nohama se lehce otřese a já doufám, že jsem tím upoutala pozornost. „Ty, Leesi,“ rozhlédnu se po něm. Dosedl kousek ode mě, stále připravený se v případě potřeby přemístit. „Tímhle bych mohla upoutat jejich pozornost a mohli by se mi chtít pomstít. Seskoč a až vlezou na tu plošinu, seskočím za tebou a odpálíme to tu.“
„Dobrej nápad,“ souhlasí a za chvíli dosedne o kousek dál. Koutkem oka zachytím rychlý pohyb a vidím, jak jedna Lovkyně tvrdě dopadá na podlahu, kde udělá pár kotrmelců. Zhluboka se nadechnu a v duchu si spočítám, že jestli se rozhodne po mně jít, tak se z jejího dosahu nedostanu včas. To bude možná bolet, říkám si, zatímco se zvedám. Díky svým repulzorům je Lovkyně během chvíle na nohou a k mému překvapení a taky trochu zklamání si to namíří zpět k Rak Dol. Shab, zase jdou plány do osiku, zatímco se zvedám a klušu zpět ke dveřím. V tom si uvědomím, že Lovkyně používala ten svůj úžasný repulzorový jetpack, rychle zastrčím jeden ze svých blasterů a vytáhnu Leesem upravenou sonickou pistolku. Vykouknu zpoza dveří a je ode mě tak akorát daleko, aby byl výstřel účinný. Zmáčknu spouště a ještě než ji dokropím svými výstřely, si repulzor opravdu neporozumí s mojí sonickou pistolkou a na truc vybuchne. Skrz prostor, kde se ještě před chvílí nacházela hrozivá postava v bílém armoru se zakřením na Rak Dol, stále uvězněnou v boji s druhou lovkyní. „Tak co se tam flákáš? Já mám hotovo,“ neodpustím si popíchnutí s rukama v bok. Její reakci už nevidím. Svět náhle zmizí v oslnivém bílém záblesku, něco mě lehce zaštípe na kůži, ale to je to nejmenší. V uších mi píská a před očima mi vybuchuje ostré světlo znásobené brýlemi pro noční vidění a do hlavy mi snad projel nůž. Klesám k zemi a se sílící panikou se snažím si noktovizor sundat z očí. Srdce hrozí, že mi snad vyskočí z hrudi a já s hrůzou zjišťuji, že nic, ale vůbec nic nevidím. Oči mě bolí a já se snažím je alespoň překrýt rukama a alespoň trochu si zajistit příjemnou a měkkou tmu. Udesii, říkám si pro sebe. Třeba je to jenom dočasný, to oslepující granáty dělají. Viděla jsi někdy některého z těch Lovců použít granát? Šeptá mi do ucha druhý hlásek. Granát ne, namítá druhý, ale zato miny ano.

Snažím se uklidnit, dýchat zhluboka a držet paniku, která se mi zakousla do vnitřností, na uzdě. A do toho zaregistruji dunící kroky z chodby, které se ke mně rychle blíží. Ztuhnu, kroky Rak Dol i všech ostatních poznám. Tyhle jsou těžké a mně zatrne. Určitě si toho všimla, zatřesu se. Že tu klečím, nehýbu se a jsem jasný nehybný a bezbranný cíl. Zuby mi cvaknou o sebe jak mnou projede mráz. Tak takhle jsem si svůj konec taky nepředstavovala. Vnímám ty kroky těsně u mě, teď už se musí napřahovat tím svým mečem k poslednímu úderu…

„Nechte ji proběhnout,“ zapraská mi v komlinku Leesův hlas. „Nestřílejte na ni.“
Kroky se ode mě začnou vzdalovat a já se roztřeseně nadechnu. Že by ji Rak Dol poslala na dlouhou procházku? Trochu se uvolním. To by jí bylo podobné. Prosím, promnu si oči, ať to co nejrychleji zmizí. Nevím, kolik času uběhlo od chvíle, co těsně u mě něco vybuchlo, ale zdá se to být věčnost, kdy se mi v hlavě honí myšlenky, co budu sakra dělat, když přijdu o zrak. To už by možná bylo lepší, aby mě ta Lovkyně zbavila utrpení. Prosím, prosím…

Po chvíli začnu mít pocit, že svět kolem opět nabývá obrysů a ostrá bělost ustupuje. Zamžikám a opravdu, opět pomalu rozeznávám barvy, ale ještě chvíli si zakážu se radovat, pak mě zaplaví úleva. Uff… Je to pryč.

Nohy mám jak z rosolu a bojím se, že mě neunesou, ale s pomocí zdi se mi daří se postavit. V tom se z chodby ozve výbuch. Nejistě se došourám k Leesovi, který odpálil další z nastražených min. Na nahlídnu do chodby, ale pro mračno prachu a tmy není vidět moc daleko. Úplně uzavřu svou helmu a jdu se podívat, zda to tu Lovkyni opravdu zasáhlo a ideálně zabilo, ale moc tomu nevěřím. Ty mrchy, dokud nevybuchnou, vždycky vstanou z mrtvých. Jdu asi 100 metrů, když narazím na hromadu suti. Nohy ani nic jiného z toho nečouhá, ale je dost možné, že bude na druhé straně závalu. Povzdechnu si, kdo ví, zda ji to vůbec zasáhlo. Možná se dostala dostatečně daleko a teď vesele utíká na druhé straně někam úplně pryč. Rychle se vracíme s Leesem zpět a já upřímně doufám, že ji to tam zasypalo a že jí bude trvat dlouho, než se zpod toho dostane. Když znovu usedám na speeder, připadám si poněkud otupěle. Asi už jsem dosáhla emočního stropu pro tento den, což taky není dobře. Zatřepu hlavou, ale stejně si přijdu poněkud mimo a prázdná.
Ohlédnu se po svém řidiči, který cosi zkoumá na svém detektoru a v jeho obličeji se objeví pochopení a podívá se na Rak Dol.
„Tak už vím, podle čeho nás sledují,“ oznámí nám.
„A?“ povytáhne Kel Dorka obočí. Zora se lenivě opírá o řídítka, ale také poslouchá.
„Ten crystal za sebou zanechává radiační stopu. A ta čísla nejsou malá,“ promne si bradu. „Vlastně tě to za pár hodin usmaží.“
Kouknu na Rak Dol, která si zachovala nečitelný výraz. Obdivuju její klid, ale na druhou stranu, možná už je taky trochu otupělá.
„Musíme to odstínit,“ rozhlídne se Dailen po okolí. „Materiálu je tu dost. Trochu ho odřežeme a já z toho spíchnu nějakou pěknou krabičku.“
Zavrtím se na sedadle. „To můžeme nechat na později,“ zarazím ho. „Nejdřív bychom měli dorazit tu Lovkyni, pokud tam ještě je. Rak Dol už tu chvíli vydrží,“ kývnu k ní hlavou. Ona i Zora souhlasně přikyvují a i když Leese ještě chvíli otálí, za chvilku vyrážíme. Musíme to trochu objet přes nějakou místnost s čerpadly, kde Leese zastaví. Rozhlédnu se, ale nevidím k tomu konkrétní důvod. Obě dámy zmizely před námi. „Vypnu ta čerpadla,“ sesedá ze speedru. „Mohli by se nás pokusit zaplavit“. Přikývnu a hlídám příchody. Netrvá mu to dlouho a za chvíli už uháním za Zorou.
„Sakra!“ zakleje do komlinku Rak Dol. „Ten parchant už po nás střílí!“ hlásí. „A my ji ještě ani nevidíme.“
Zaskřípu zuby. To je príma. Takže oni nás můžou ostřelovat a než se dostaneme dostatečně blízko, bude to bolet.
Držím se pevně muže před sebou, když ostře řízne zatáčku a nasměruje speeder do chodby. „Nemáš náhodou tu odstřelovací pušku,“ prohodí přes rameno.
Kdybych se ho nemusela pevně držet, plácnu se do čela. Já na ni zapomněla jak na smrt. Když se opět rozjede rovně, pustím se a rovnováhu udržuju čistě koleny. Blastery zašoupnu do pozder a ze zad opatrně sundám pušku. Střelba z rozjetého speedru a přes míhající se Zoru s Rak Dol nebude žádný med. Zalícím a konečně spatřím střelce. Vypadá to, že Lovkyně nebyla schopna se sama dostat zpod sutin a na pomoc jí přišel jeden z Lovců. Super, rovnou zabijeme dvě mouchy jednou ranou. Podle výbuchů a toho, jak Zora zuřivě manévruje, mezi nimi probíhá drtivá výměna názorů. No, drtivá… Zora vypadá, že nemá nijak velký problém uhýbat před střelami a výbuchy, kterými ji oba Lovci zasypávají, a zběsile jim palbu opětuje. Asi bude protentokrát lepší držet se zpátky a nechat zábavu taky někomu jinému, pomyslím si s prstem na spoušti hledajíc ten správný moment pro výstřel. Vypočítám správný vektor a načasování a zmáčknu spoušť. Ještě jsou dost daleko a rána mine cíl. Nevadí, stále se přibližujeme a já to budu schopna odhadnout líp.
„Dělej! Zkus to ještě jednou!“ houkne na mě Leese přes rameno a já rychle plním rozkaz. Bohužel ve snaze vystřelit co nejrychleji a ještě využít tu mezeru mezi námi a cílem špatně odhadnu Zořin pohyb a v poslední chvíli musím lehce strhnout hlaveň, jinak bych ji zasáhla. Střela skončí kdesi ve zdi. Takhle to nepůjde, potřebuju čas zamířit a vychytat ten správný okamžik. Leese si to zřejmě uvědomil taky, protože začne bombardovat rozkazy Zoru, které se daří vysadit Rak Dol těsně u Lovců, zatímco já spokojeně hledám mezírky a byť nijak ničivě, ale zato spokojeně rozlaďuji Hunterův den.
„Rak Dol, pusť se do nich“ povzbuzuje Leese přes komlink kel dorku, která ještě napne síly a doskočí k Hunterovi s lightsaberem připraveným k úderu. „A ty Zoro, rychle zpátky!“ koriguje mladou ženu, která neváhá a šlápne na plyn. Vidím, jak se jí ze speedru kouří a nejspíš už i upadly věci, které by určitě upadnout neměly, ale ještě je to provozuschopné. Zakroutím hlavou, neuvěřitelné, co všechno ještě může lítat.

Uf, kdybych Rak Dol alespoň párkrát při těch vzácných příležitostech neviděla máchat tím jejím mečem, asi bych měla opravdu problém odhadnout směr jejích úderů. Mám to tak tak a kolikrát minu, jak tam poskakuje a rozmachuje se mečem a systematicky rozsekává ty dva na cucky. Už jsme dost blízko, takže přestala být problém vzdálenost, nicméně je to trochu oříšek, ale alespoň otravuju. To samé Zora, musím říct, že míra, s jakou si počíná při střelbě z kanonu z jejího speedru, je ohromná. Ledový klid, naprosté soustředění zračící se jí ve tváři. Vážně, v nějaké eskadře by se uplatnila mnohem víc. Vždyť by pravděpodobně byla i nejlepší pilot v Adře, ne-li mezi nejlepšími v galaxii. Zkusila to Dexovi nadhodit? Na druhou stranu, to si toho sám nevšiml? Není jeho styl mít takhle špatně rozhozené lidi…

Kel Dorka taky koupila pár dobře mířených ran, ale ani na chvilku ji to nevyhodilo z jejího soustředění a po chvíli se Lovkyně odporoučela do věčných lovišť. A netrvalo dlouho, následoval jí Lovec.

Zhluboka vydechnu. To bychom měli. Dohromady 5 mrtvých Lovců. A i když se Rak Dol usmívá od ucha k uchu, vidím, že ani trochu není v pořádku. Z oblečení cáry, spálená od výbuchů, šrámy všude po těle částečně od trosek a šrapnelů z armoru, částečně od toho, jak ji párkrát přetáhl mečem. Nejsem medik, ale řekla bych, že je jen kousek od zhroucení. Ruku si lehce položila na vzduté bříško a já mám při tom pohledu knedlík v krku. Rak Dol, kašli na to a stáhni se do ústraní. Je spousta jiných, kteří můžou bojovat… to jí musím říct dřív, než bude pozdě.

Stáhneme se z chodby a šumění vody se poněkud změní. Zní to víc dunivě a ani jednomu z nás po chvíli neujde, že se začala zvedat hladina vody.
Ale jak to? Divím se a rozhlížím se kolem. Vždyť to Leese vypínal…
18.5.2016 23:57 - Hunter
Wrigly :-) Je to umyslne, hmm, stroha poznamka, nebo to je neumyslne? :-)

Anyway, ad napousteni vody - zjistoval jsi, jestli v zasobnicich, co jsou dostupne je voda, ktera by se dala pouzit na zaplaveni. Odpoved byla - neni. To neznamena, ze do systemu nepritece voda odjinud, odkud do ted netekla.
Ad vypinal - jestli se nepletu, byl jsi jen v jedne mistnosti se zasobniky, kde jsi neco delal. A to konkretne v dolni, nedaleko od chlorovacu. Aneb rozhodne jsi nevypnul nic v "plosnem" meritku.

Takze - pokud voda priteka odjinud, nic s tim nenadelas, muzes ji smerovat, ale dost tezko ji zavres, kdyz tece odshora a nemas kontrolu nad celym systemem. Za druhe, ano, kdyz jste dorazili, bylo tam relativne "sucho". To se zacalo menit (cca behem tech 10 minut, co jste meli pauzu na reseni "co dal" po zabiti lovkyne a zahnani mind trickem dalsi a dalsich par minut kdyz jste hledali lovce). Podotykam, ze vam chybeli ctyri zastupci lovecke komunity a to od zacatku - co delali ti je asi ted uz jasne :-)

EDIT: Jestli jsi myslel cerpadla do te jedne chodby, tak jasne, ale celkove voda v kanalizaci se zvysuje (a ja beru, ze jste zpatky v mistnosti s cerpadly/krizovatkou)...
Mozna si nektere casti pamatujeme jinak, ale jsem si jisty, ze jsi to podzemi neprojizdel - asi 20 minut jste na zacatku stravili povidanim, pak dorazili Mandaloriani, pak jste dalsich 30 minut kecali. Pak presun a zaclo to bojem s Lovkynemi :-)
19.5.2016 00:11 - Hunter
Parada Andy, diky :-) Je to neuveritelne, ale +1 FP na dalsi hru! Celkem tedy tri! Juch! :-)
19.5.2016 00:39 - Leese Dailen
to bude dobrej smrtak, kdyz takhle rozdavas fp .-)
Poznamka byla vskutku nenadsena, ale s tvym vysvetlenim to bohuzel dava smysl. Jestli to spravne chapu, tak nam brzy zaplavi spodni patro. Puvodne jsi rikal ze v tom systemu aktualne neni dost vody, ktera by se dala vyuzit, jesti ji ale zacali poustet z venku, tak ok.
19.5.2016 08:44 - Bleška
Wrigley, možná je na čase dodat zápisy za posledních cca 6 let :D.
19.5.2016 11:03 - Leese Dailen
to bych nestihl utratit ani tempem jeden kazde kolo :-D

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.095443964004517 secREMOTE_IP: 3.135.183.89