Čas pro hrdiny

Jestliže rádi zkoušíte trochu netradiční přístupy k RPG, máte rádi volnost při výběru světů i postav, jednoduchost a přístupnost pravidel, vyzkoušejte Čas pro Hrdiny.
Napsal Jerson

Čas pro hrdiny

Jan "Jerson" Průcha

Ke stažení

Čas pro hrdiny, dokument MS Word

Čas pro hrdiny, PDF layout verze (1,1 MB)

Čas pro hrdiny - klasické RPG s netradičními prvky. Systém orientovaný na jednotlivé postavy a jejich schopnosti, s metodou testování založenou na jednoduchém převodu slovních popisů do číselných mechanik a zpět, poskytující velkou volnost vyhodnocování různých situací.

Různá pravidla jsou modifikovatelná podle představ a potřeb hráčů, přičemž hra sama vám ukáže kde, co a jak moc je vhodné měnit. Dva způsoby vyhodnocování akcí, jeden klasický kostkový a druhý odhadový vám umožní soustředit se spíše na detaily každého manévru nebo na celkové záměry postavy.

Hra je klasická v tom smyslu, že spočívá v hraní jedné postavy s určenými schopnostmi a dostahování cílů hry skrz postavu. Prostředí a styl je volitelné, pravidla pro tvorbu postav jsou univerzální a navržené pro úpravy v rámci skupiny. Jsou napsaná pro déletrvající hry (deset a více sezení) s návrhy na zjednodušení pro kratší hry.

To co v mnoha jiných hrách nenajdete:
  • můžete hrát skutečně cokoliv, co si umíte představit - tím není myšleno jen hraní neobvyklých ras nebo postaviček z filmů, ale můžete hrát za planetu (vyzkoušeno), 2D postavu ve formě kruhu nebo inteligentní odstín modré barvy.
  • pravidla samotná ověřují schopnosti postav, ale popis výsledku je plně v komptenci hráče, který může i při neúspěchu ověření dosáhnout úspěchu činnosti, přičemž mu pravidla slouží jen jako vodítko při stanovení omezení.
  • Výsledky se popisují slovně, pravidla poskytují návod, jak se v popisu může střídat Vypravěč s hráčem (a případně jak se mohou zapojit ostatní hráči) pro dosažení té nejlepší představy.
vybaveni.xls - kartičky vybavení nejen pro CPH, pro Excel, takže si je můžete upravovat; 8,9 MB
Nezávislá hra výjimečná tím, že místo na bezobsažné teorii je postavená na poctivé řemeslné zručnosti a dobrých nápadech.

- Alnag
Napsal Jerson 03.05.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 162 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10067796707153 secREMOTE_IP: 54.235.6.60