Volná diskuze

Vojtěch
22.12.2015 08:20
SPOILEROVÁ Diskuze k Star Wars VII
Pro ty, co film neviděli, na vlastní riziko.
Autorská citace #41
2.1.2016 23:09 - Colombo
Sirien: Ano, mohlo by to tak být. Ale přiznejme si, vzhledem k tomu, co jsme viděli ve filmu, to tak nejní.
Autorská citace #42
2.1.2016 23:17 - Vojtěch
Impérium otroctví provozovalo samo FYI (Kashyik atd.), taky provozovalo s gustem druhovou diškriminaci. O masové genocidě planet nemluvě. Tenhle argument ti asi nevezmu :P
Autorská citace #43
3.1.2016 00:15 - Hunter
Presne :-D ale porad byl, to se musi nechat... ty nadherne vycistene a leskle paluby jinde neuvidite :-)

Me se sice Kylo nelibil, ale je podle me skvele nastartovany a poradnym zaporakem teprve bude... A je dobre vykreslene to, ze bojuje se Svetlou Stranou Sily, jak psala Sparkle :-)

Jenom co nechapu je, jak si muze nekdo myslet, ze okrajova organizace porazi masinerii Republiky, i kdyz nyni bez flotily - na to jim zkratka bude chybet objem jak lidi, tak stroju... To mi prijde problematicky nedotazene...

Jo a pochvala pro JJ, nevim jak vam, ale me konecne prisli Stormtrooperi cool a hlavne presni, drsni a schopni vojaci... Zadne kropime vse okolo, hlavne tem hrdinum nezkrivime ani vlasek :-)
Autorská citace #44
3.1.2016 00:41 - Vojtěch
Ono asi Republika není to co bývala a spíš se rozpadla na víc státečků (mno, něco co má víc planet asi není úplně státeček, ale pořád to není the Old Republic)
Autorská citace #45
3.1.2016 04:46 - Sparkle
Vojtěch píše:
To by byla ta manipulace, ale problém je, že nevíme nakolik dokáže temná strana udělat poruchu vnímání v tomhle směru. Víme, že se dá udělat force vnuknutím úsudek u mooků, co force sensitive nejsou, ale u Jedi padawana? Mě to vždycky připadalo, že u force usera je potřeba ho nějak dotlačit k tomu, aby si to nějak způsobil sám, ale natvrdo ho ovládnout jako nablblé storm troopery jen tak nejde.


http://starwars.wikia.com/wiki/Valkorion

When Revan and Malak finally infiltrated the Emperor's throne room in an attempt to kill him, the Sith dominated their minds just as he had done so many years ago to the Sith Lords on Nathema.
Breaking their wills, the Emperor forcibly converted the pair to the dark side and declared them Darth Revan and his apprentice, Darth Malak. After prying information about the Republic from their minds, the Emperor sent his new disciples to recover the Star Forge—a space station of unimaginable power constructed by the ancient Rakata—to use in a new war against the Republic. Publicly, the Emperor informed his people that a pair of assassins had attempted to kill him and that they had been executed as a result. However, the newly converted Sith were stronger than he expected, and they broke free of the Emperor's conditioning.
Autorská citace #46
3.1.2016 09:10 - Vojtěch
Mno jo... expanded univrse. Jenže ten je teď oficiálně neplatný. Ne že by nějaké schopnosti mohly stát v cestě cool zápletce (která ve výsledku je deus-ex machina protože jsme to potřebovali nějak vysvětlit, že ano).
Autorská citace #47
4.1.2016 00:32 - sirien
Sparkle: jo, to je to mnou milované Expanded universe, které před pár týdny vyletělo ve velkém do povětří. Asi jako když do jeho planet koncentrovaným Slunečním paprskem uhodí.

Když nad tím tak přemýšlím, začíná mi připadat, že ta teatrálnost toho setnutí celého Expanded Universa mi je vlastně čím dál sympatičtější.


Vojtěch: zaprvé otroctví v Impériu je Expired Universe, zadruhé i kdyby, tak Kyle o tom může ve svém věku tužku vědět. Zatřetí i kdyby věděl, nemusí tomu věřit (Jedi propaganda a tak...) nebo k tomu pro něj může existovat nějaké ospravedlnění (menší zlo...)

Co se týče těch planetárních genocid... SW jsou tak rozlehlé a zahuštěné prostředí, že planety jsou poměrně spotřební zboží. Odpálit ve SW planetu je asi jako odpálit město nukleárkou. Jako ano, je to pořád zbraň hromadného ničení se spoustou nevinných, ale chápeš - to měřítko toho rozměru té zkázy není tak fatální, jak by se mohlo zdát. Ostatně Stará republika měla mít kolik - několik set tisíc planet? To je víc, než kolik bys dostal sto tisícovejch měst na současnou Zemi.

Efektivně vyhodit ve SW do povětří planetu je vlastně asi jako totálně srovnat se zemí nějaké to město s pár desítkama tisíc obyvatel. Víš co, něco jako Hamburk, Hirošima, Tokio, Nagasaki, Drážďany a tak. Zapíše se to do historie, ale vesmír se kvůli tomu nezhroutí.
Autorská citace #48
4.1.2016 05:35 - Sparkle
Starou republiku snad nezrušili ne? Vzhledem k tomu, že stále vycházejí nové věci k té onlajnovce SW:TOR a taky ta RPGčka od Fantasy flight games. Kdyby to už nebyl kánon, pochybuju, že by na to Disney poskytl licenci. FFG je imho příliš malá ryba na to, aby si u Disneyho vydupala nějakou výjimku jen kvůli nějaký sérii stolních RPG příruček.
Autorská citace #49
4.1.2016 07:54 - Vojtěch
Sirien: Pravda, že Kashyik se v novém neobjevil, ale nevím, jak to bylo v Clone Wars a SW Rebels, protože tyto animáky kánon jsou. Ono srovnávání měst se zemí je pořád ještě připomínáno a vyčítáno 70 let po válce. Že by to bylo v SW jiné? Ale samozřejmě že jsou tací, kterým je to Kylo.

Sparkle: FF dělají Rebellion Era, a ne Old Republic AFAIK, ne?
Autorská citace #50
5.1.2016 14:56 - Sparkle
Tak z toho, co jsem si teďka přečetla, je postavení Old Republic v kánonu nejasný - Disney nevyvrátil ani nepotvrdil, že stará republika je součástí kánonu, ty hry nechává nějak vycházet a "šance, že vznikne něco kánonického ke staré republice je tím vyší, čím víc to období bude daleko od filmů".
Autorská citace #51
5.1.2016 16:40 - sirien
Tzn. fanoušci Expired Universe dostali facku realitou, protože všechno je stále při starém (nic není kanonové a i když jsou nějaké věci zaběhlé, pořád nemají finální razítko), ale jejich iluze toho že něco z toho "je v podstatě kanon" byla rozbita na spoustu střepů.

Osobně mi to tak jako fanouškovi SW obecně vyhovuje - Expired Universe má nějaké fakt cool věci, ale stejně tak je přeplácané tunama nesmyslů a naprosto nestylovejch pitomostí vycucanejch z prstu a jsem mnohem radši, když funguje jako sandbox z něhož si člověk bere co se mu líbí.
Autorská citace #52
5.1.2016 16:57 - Blaine
Sparkle:
Oni to nezrusili. Jsou to "Legends". Coz znamena: Je to stejne platne jako to bylo predtim, jsou to pribehy o kterych muzes neco nekde slyset a tak. Ale filmy je mohou statecne ignorovat a delat si s tim co chteji. Protoze skutecny kanon je pouze 7 filmu, 2 kreslene serialy, 1 kresleny film a vsechny tie-in media posvecena Disney co vysla po 14.4.0214. Nebo 14.4.2015. Nebo proste nejaky takovy datum, od ktereho se zacal psat novy kanon.
A ano. Pokud bude nadseni pro SW trvat mozna dostaneme serial od Netflixu z obdobi stare republiky (*slint*)
Autorská citace #53
5.1.2016 16:59 - MarkyParky
Sirien dostává +1 za termín Expired Universe. Sice ohrozil můj život, protože jsem právě spadl ze židle a o chlup minul ostrý roh stolu, ale +1 si zaslouží.
Autorská citace #54
5.1.2016 17:14 - sirien
Blaine píše:
media posvecena Disney co vysla po 14.4.0214

bavíme se o SW nebo o křesťanství? Protože mám takové podezření, že kanon toho druhého neurčuje Disney, ale Vatikán...
Autorská citace #55
5.1.2016 18:08 - MarkyParky
A taky pravidelně přepisuje s pomocí koncilů a pod...
Autorská citace #56
5.1.2016 18:11 - Blaine
Jop. Je to prakticky to stejne, obrovska organizace, ktera drzi v zajeti jedny z nejvetsich mytu nasi civilizace.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084285020828247 secREMOTE_IP: 44.204.164.147