Volná diskuze

Jerson
23.11.2020 06:29
RPG Mentor
Hledá se Mentor z Prahy pro školního tvůrce RPG

Píše:
Dobrý den, našla jsem vás jako zakladatele skupiny zabývající se RPG hrami a zkusím se zeptat na radu . nemám s tímto druhem her žádné zkušenosti a ani mě upřímně moc nelákají, ale jsem třídní deváťáků a jeden z nich si jako téma svojí závěrečné práce vybral vytvoření RPG hry. Má nějakou představu, ale jejich povinností je mimo jiné najít si mentora, člověka z oboru, se kterým by svoji práci konzultovali tak, aby se skutečně potkali s lidmi z praxe, ne jenom s rodiči a učiteli. Neznáte někoho, kdo by mu v tomhle mohl pomoci, ideálně někoho z Prahy, aby se případně mohli osobně setkat a promluvit si? Díky moc!


Pokud by měl nějaký tvůrce RPG z Prahy zájem, ať mi napíše.
Autorská citace #41
23.11.2020 14:30 - Aegnor
York: jako je to tu víc vyhrocený, než bych u takhle neutrálního tématu čekal.
Autorská citace #42
23.11.2020 14:30 - sirien
Šaman: jenže ta učitelka tu neni a Jerson který s ní komunikuje si to nebude mít problém přebrat, takže to nikomu nevadí, že.

Jezus: že na to Marky nemá čas si vzal kde? (Jakože nepochybuju, že ho nemá, jen to ani tady ani u sousedů nevidim že by to sám napsal.)

Jinak jako nedivil bych se kdyby výstupem bylo "sorry, existují přesně 3 lidé co splňují poptávku a žádný z nich nemá čas - pokud byste byla ochotná se vzdát Prahy a osobního setkání, tak se odemkne dalších asi tak deset možných lidí, které by šlo oslovit"


EDIT: Aegnor: simtě a odkdy je téma erudovanosti v RPG neutrální téma? Na jedné straně máš lidi, co si to nárokují nebo jsou nominováni, na straně druhé máš lidi, co to části té první skupiny odmítají přiznat a na straně třetí máš jedince co touží strhnout všechny a tvrdit že v takhle fluffy věci jako je nějaké hraní her ani žádná expertíza neni možná přece. Přihoď do toho nějaký boomer hlášky a máš pěkně umíchanej nitroglycerin :)
Autorská citace #43
23.11.2020 14:36 - York
Sirien: Pokud odpadne "musí bejt z Prahy", tak to může vzít Jerson a je vyřešeno ;)


Aegnor píše:
u takhle neutrálního tématu


You know nothing, Jon Snow :D

Jak píše Sirien - míň neutrální téma bys těžko vymejšlel.
Autorská citace #44
23.11.2020 15:50 - Jezus
Sirien: Zeptal jsem se ho na to hned po tom, co jsem sem hodil první příspěvek :-)

Jerson by to vzít mohl, nicméně kdyby se po změně kritérií nabídl i někdo jiný, možná by stálo za to se tím zabývat. Předbíhám - těžko říci, co si ten dotyčný pod rpg představuje... Troufám si ale tvrdit, že pokud "něco jako DnD nebo dračák", tak Jerson není úplně nejvhodnější mentor. Ne že by jeho připomínky nebyly validní, jen přes jeho bias a hlavně podání by dotyčný deváťák spíš zakládal zkoušku z diskuse s Jersonem, než z rpg designu.

Kdyby měl na mysli něco více otevřeného - pak by to asi nevadilo.

Nicméně netrvání na Praze odemkne i Brno a zase se teoreticky rozšíří možnosti o lidi trochu víc od fochu než Jerson.
Autorská citace #45
23.11.2020 15:57 - Jerson
Žádnou zkoušku z designu skládat nebude a moje nároky na systémy, které lidé dělají pro své herní skupiny, jsou úplně jiné než ty, které dělají pro jiné hráče.
To jen tak na okraj.
Autorská citace #46
23.11.2020 19:58 - Necromancer
Tohle je fakt sranda číst...
Autorská citace #47
23.11.2020 20:38 - strucky
Necromancer píše:
Tohle je fakt sranda číst...

Sranda... Jako na srazu členů Menzy, kde se i ze sebemenší maličkosti dokáže vyklubat problém na několika hodinový diskuzní blok. :-D
Autorská citace #48
24.11.2020 18:37 - MarkyParky
Potvrzuju, že nemám čas.

EDIT: Ještě - kdyby šlo o nějakou jednorázovou konzultaci po netu nebo delší výměnu nějakým emailů/textů, tak by se asi dalo.

Ale z Jersonova dotazu a požadavku na Prahu jsem získal pocit, že to má být víc osobních setkání a na to nemám čas.
Autorská citace #49
24.11.2020 19:49 - Jerson
Když jsem se ptal, prý by stačilo jedno, možná dvě. Ani není nutnost být u prezentace. Ale tím že nechci přesvědčovat.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080090045928955 secREMOTE_IP: 3.235.199.19