Volná diskuze

Necromancer
29.12.2020 21:05
Mocní Středozemě v 5e
Ahoj,
Víte, jsem velký fanoušek Pána Prstenů. Velmi rád bych si třeba někdy zahrál DnD ve světě pana Tolkiena. Jeden z aspektů Středozemě jsou i specifičtí tvorové a hlavně potvory. Zatímco ty běžné, skřety, zlobry, obří pavouky a další můžeme snadno odvodit ze stávajících monster z bestiáře, tak třeba ty složitější postavy, mám problém složit. Tak bych rád poprosil tuto komunitu o radu. Konkrétně bych třeba rád nápady, jak třeba sestavit staty Galadriel, Gandalfa, Sourona nebo Pána Nazgûlů.
Předem děkuji za jakékoliv nápady. ☺
Autorská citace #21
30.12.2020 20:47 - sirien
Necromancer: sorry, nějak sem to zmotal, ukování Prstenů je samozřejmě součást Druhého věku jak píšeš.
Autorská citace #22
30.12.2020 21:56 - Necromancer
Sirien: Zas teda jako ne tak úplně, píše se, že dávno před Celebrimborovým velkým dílem byly i jiné, tvz. "menší" prsteny. Proto Gandalfovi nebylo hned divné, že má Bilbo zvláštní prsten, myslel si nejspíš, že pod Mlžnými horami nalezl "jen" nějaký prsten obyčejné neviditelnosti. Byl to sice až Annatar, pán darů, který poprvé dokázal těmto šperkům vdechnout skutečnou moc, ale takovéto prsteny jistě existovaly ještě před pádem Angbandu.
Autorská citace #23
30.12.2020 22:00 - chrochta
Epické příběhy? Na to je velmi dobrá doba, kdy v Arnoru bojovala o život dúnadanská království s Angmarem. Černokněžný král tehdy nepoužil draka (žádného - dokonce ani "obyčejného" ledového, co nechrlí oheň). Proto, že žádného nesehnal? Nebo proto, že mu toho pracně sehnaného kdesi kuchla družina dobrodruhů ve službách Fornostu?

Udát se toho mohlo spousta, ale zachovalo se máloco. Knihovny lehly popelem, mudrci zemřeli... A snad vyjma zabití Černokněžného krále by nic nemuselo narušit události konce Třetího věku.
Autorská citace #24
31.12.2020 13:33 - Necromancer
Mimochodem, mèl by někdo zájem o pdf Pána Prstenů a Hobita?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.085223197937012 secREMOTE_IP: 44.213.80.174