Chceš, že tihle všichni měli nepřerušenou rodovou linii z otce na syna po víc než stovku dvě let? Doznávám otevřeně, že já to netuším, v tomhle směru jsem to nikdy nestudoval.. pokud je to tak, beru zpět co jsem prohlásil :)
Jinak ta dlouhověkost je jednou z věcí, kterou se Středozem velmi liší, je to tak. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil být elfem, ale Dúnadani.. to je něco jiného, ti mě okamžitě uchvátili, s těma jsem se okamžitě ztotožnil. Mj. mi to vysvětlovalo, proč stárnu tak pomalu.. :)))
Ano, souhlasím, že budovat ty pravé záporňáky je běh na dlouhou trať. Když hrajem Ardu Třetího věku, mám situaci příšerně ulehčenou - když řeknu Balrog, Sauron, Nazgúlové, okamžitě každej ví. Jistěže buduji své vlastní menší záporáky, aby se postavy měly čemu postavit.
Když tak nad tím přemýšlím, nad tím ulehčováním, tak je to opravdu hlavně o tom - každý se na reálie Středozemě chytá, zná hlavní hrdiny i záporáky, má představy o rozložení sil, povaze magie i bohů... prostě pohoda, když tam hraješ, můžeš se cele soustředit na vlastní hru.
Kdybych hrál třeba ty staré Čechy, musel bych mnohem víc studovat já i hráči, domýšlet si a vytvářet spoustu věcí, které nevíme nebo tu nejsou.. a které se nám líbí, takže bysme chtěli, aby tam byly.
No vida, tak jsme se asi nakonec dobrali ke kořenu věci, mám dojem. Je to o lenosti, jak jinak :)