Sirien: Tak je samozřejmě jasné, že měl imperátor Vadera kvůli svým homoerotickým choutkám, bohužel v praxi byl po mnoha stránkách neuspokojující (kromě Palpatinova BDSM kinku na kůži, masky a breathplay, obviously). Když Vader láká Luka na temnou stranu snaží se z něm probudit Skywalkerovskou touhu po homosexuálním styku. Světlá strana samozřejmě představuje rigidní krajně pravicovou společnost (Luke a Leia se políbí což odpovídá představě sourozeneckého vstahu Amerického jihu).
Ale to jsem nemyslel, spíš mám na mysli, že Rowlingová je přece konzistentní autor, který má vždy vysvětlení pro jakýkoliv prvek jejího universa.
Protože se SW odehrává long time ago, jsou patrně Jedí/Sithové předchůdci kouzelníků, kteří ovládají magii a nechápou její základní principy a tak jsou odkázáni na základní primitivní kouzla. Světelné meče jsou možná elegantní zbraně z civilizovanějších dob, ale zároveň mnohem primitivnější hůlky.
*Než mě někdo ukamenuje koukněte se v jakém jste tématu. Neřeším politiku, dělám si srandu z fikce.