V Pá mi dorazily díly 8-11 :)
A musím říct, že hned s první knihou, tedy 8. dílem Kalibr .45, jsem zažil své první velké zklamání. Napsal to nějakej kluk, co už vyhrál v soutěži Ikarie, vydal prej i soubor detektivních povídek z noir Ameriky.. ale todle se mu prostě nepovedlo. Těžkopádný dialogy, akce pokulhávající, popisy takový.. podivný. A nejvíc mě naštval, že se snažil z JFK a Vegy udělat komický pitomce, co nemaj všech pět pohromadě a myslej spíš svalama. Nebo čim.. No divný, dočet sem to jen proto, abych se ujistil, ž ese to nezlepší. Nezlepšilo. Všem, komu se líběj předchozí díly doporučuji - tento díl vynechat! Já se k němu už určitě nevrátím.
Zato hned ten další díl, Zatmění, je jiná kávička :) Napsal to Hlávka, kluk stejně starej jako ten Schink z Kalibru .45. Ale ten do premis série vklouznul jako ryba do vody, četlo se to výborně, navíc jsou tu "moderní" upíři jak vystřižený z Žambocho-Kulhánka.. jo, od toho jsem odejít nedokázal, dokud nebylo vše úspěšně vyřešeno :D
Teď mám rozečtený Neffovo dílko, ten Masakr v Jeruzalémě.. taky dobrý, jak jinak :) Přestože to taky zase posouvá malinko jinam. Ale decentně a elegancí, tož tomu se odpouští snadno. Navíc ten chlap má hrozně načteno, chrlí jen tak mimochodem podrobný info o kdečem.. až si řikám, jestli někdy nekecá :)