Kultura

Alnag
28.5.2008 14:07
Dungeons & Dragons 4e (II)
Diskuse o čtvrté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání. Prosíme i přes vypjaté téma o dodržování základních pravidel netikety, tak jako v jiných diskusích.

Navazuje na více či méně spekulativní diskusi o 4E.
14.10.2009 13:19 - Merlin
Alnag: já vím, ale u dlouhodobějších kampaní se mi to moc nehodí...představa, že hrajem každý týden, odečtu pár týdnů, kdy nemůžem..tak by během jednoho roku byly postavy cca na 40 levelu...takže mi to moc nezapadá do plánu :)
14.10.2009 19:33 - kin
Nachtrose píše:
Kin: jaky hrajete system? Neni to trochu proti idei spolecneho postupu, pokud dostava jedna postava vic XP ( i kdyz treba o malo ), nez ostatni?


J, někteří dostávají víc, ale většinou to nění tak rapidní a nechávám je max lvl za sebou, když se někdo oddálí o dva, doexpim ho...prostě zvyk odměňování ze starých her, hráli jsme takhle od začátku před mnoha a mnoha lety a nějak nám to zůstalo...možná to změnim na základě toho co jsem si tu přečetl.

Jinak, když nějaký hráč chybí, jak to u něj děláte s expama?
Vezmete kolik má družina a dáte ho na tu hodnotu, nebo při rozdělování ve hře rovnou počítáte s tím jako by tam byl a dělíte expy podle toho? Nebo jinak?
14.10.2009 19:44 - Nachtrose
Ja se v tomto ohledu drzim DMG. Cili Encountery pocitam na pocet pritomnych hracu, XP delim na zaver poctem pritomnych hracu, ale ti, co chybi, dostanou stejny dil. Jen zatim ( po druhe hre ) nedostali zadnou vecnou odmenu. Jen par zlatych za hru prvni, ktere se zucastnili.
14.10.2009 22:27 - Blaine
Kin: Ja potrebuji aby byli vsichni na stejnych lvl, je to jenom fer. Hra je na to postavena, moc se nepocita s tim, ze parta bude mit rozdilne lvl. Je to potom problem, jedna postava muze mit vic schopnosti, vetsi obrany, vetsi utok atd. Jak mam postavit encounter, aby byl fer pro vsechny zucastnene, kdyz jedna postava v nem bude mit problem se trefit a ta druha to zvladne s prstem v nose. To je samozrejme extremni pripad, rozdil jednoho lvl by takovou vec udelat nemel. Ale jde treba uz jenom o to, ze se jeden hrac muze citit ublizeny tim, ze ostatni hrali i kdyz on byl nemocny/na pohrbu/v zahranici na par dni a nepockali na nej. Zaprve prosvihl hru a jeste ke vsemu nedostal zkusenosti. My to delame tak, ze postupuje cela parta, je jedno, kdo hraje. Pokud se davaji zkusenosti, dostavaji je vsichni. Jine je to v odmenach ve zlate a predmetech a HLAVNE v ingame odmenach jako jsou socialni statuty atd.
Ted se jeden z hracu stal docasnym Lordem Protektorem jednoho mesta. A prvni vec co udelal, ze vyhlasil stanne pravo a vlastne ziskal poprve za kampan veleni nad necim, co by se dalo nazvat vojskem. (sve orky ma stale odlozene ve Stinopadu:)) A ani bys neveril, jak nadseny z toho byl, jak si to sezeni pochvaloval a kolikrat uz mi volal a domlouval se se mnou, co chce delat.
15.10.2009 08:01 - Lotrando
Celkovou hodnotu střetnutí vydělím počtem zúčastněných a stejné číslo si přičte i ten co tam není. Za svou absenci trpí například nedostatkem předmětů. Většinou odměňuji z wishlistu a pokud hráč chybí, dostane se na něj až příště. Když chybí často, zůstává za vozem a buď začne chodit, nebo přestane hrát. Takovej už je holt život.

Extra expy nedávám, pokud nějaký hráč něco rozehraje a popřípadě by si zasloužil odměnit, zkusím napřed na jeho nápad napojit skupinu. Když se to povede, všichni se zúčastní, dám zkušenost všem a mám klid.

Udržení stejné úrovně všech postav je poměrně klíčové. Postavy co zaostávají v úrovních jsou méně zábavné, nemají stejnou míru uplatnění a navíc to narušuje systém výpočtu ceny střetnutí.
16.10.2009 08:33 - kin
Blaine: jo, to máš pravdu. Bylo to u nás hodně poznat když všechny postavy měli sedmičku a jeden hráč osmičku...to už měl útoky a obrany o dva výš než zbytek...řikal jsem si že je doexpim, lae nepřišlo mi to kněmu fér...ale zavedu to jak říkáte, dam všechny na stejnej lvl...přišli sme si zahrát, ne spolu soupeřit :)

A k tomu hráči co ti volal...mam jednoho a ten je mi schopnej zavolat ve dvě ráno že nemůže usnout a začne probírat co udělat s tímhle a tamtím... :D
16.10.2009 10:37 - Merlin
Kin: ano, já to tak držím. I když někdo nemůže, tak prostě dostane stejný level jako ostatní. Není to olympiáda, kde musí být jeden první
20.10.2009 07:03 - noir
Náhodou jsem narazil na video, kde kluci z Microsoftu prezentují, jak se bude hrát DnD za pár let: http://www.escapistmagazine.com/news/view/95570-Dungeons-Dragons-Brought-to-Life-Using-a-Microsoft-Surface-Table

Co vy na to? Je to budoucnost hraní?
20.10.2009 07:35 - Merlin
až nastane doba, kdy nebudu ožižlávat a ňuchňat kostky před hodem tak to asi radši zabablím
20.10.2009 08:20 - Beny
souhlasim s Merlinem jak nemám kosku v ruce tak sem nesvůj, jako podklad místo Tilesů vynikající, ale k hraní? no souboj by byl asi na hodně dlouho vzhledem k těm kravinkám okolo -:))
20.10.2009 09:00 - Lotrando
Tak amíci běžně používají LCD televizi položenou na stole už dneska. S příslušným SW je docela pěkný. Problém je, kde brát ty pěkný mapy, ale formou nějakých tiles to určitě půjde.

Ohledně kostek, nevidím až takový problém v tom, prodat vám kostky, kterými hodíte na stul a mašina si je načte :)
20.10.2009 09:25 - Beny
Lotrando ale kam by sme dávali čaj, a šťávu a čipsy a spoustu těch dobrotek, co se občas prinesou -:))) nenene, moje trpasličí kostky nikdo skenovat nebude -:)))
20.10.2009 09:53 - Jarik
kdyz jsme jednou na hru nevzali mazaci desticku, tak jsme NB taky pouzili jako battleplan. klavesnici jsme prekryli a bylo hned misto na hazeni kostek :)
20.10.2009 11:00 - ShadoWWW
Lotrando píše:
Problém je, kde brát ty pěkný mapy,

Dungeon Designer 3 :)
20.10.2009 11:03 - ShadoWWW
BTW Hraní DnD 4E po síti za ten rok už docela pokročilo do stádia, kdy to není opruz, ale je to zábavné. Plánuji hodit sem na Kostku o tom článek.

Chtěl bych ho doplnit video tutorialem, aby to bylo názornější i pro úplné začátečníky. Tak to ještě pár dní vezme.
20.10.2009 11:32 - Nachtrose
ShadoWWW: v ramci ceho se to hraje? DDI, FG, nebo neco uplne jineho?
20.10.2009 12:40 - ShadoWWW
DDI i FG. Driv se totiz musely parsovat data do FG ručně z PDFek. Problém nastal, když Wizardi utli jejich prodej.

Pak ale tvůrce parseru přidal možnost, kdy se data automaticky naparsují přímo z DDI (musíte mít teda aktivní subscribe). To je docela revoluce.

Navíc nejnovějším 4E rulesetem se ve Fantasy Grounds dá hrát už opravdu hodně dobře.
20.10.2009 12:59 - Lotrando
článek, článek, to mě zajímá hodně
20.10.2009 14:14 - Merlin
jako líbilo by se mi, kdyby se mi na tom tabletu zobrazovala mapa, to by bylo fajn...pěkně si ji navolit a ťupkat po ní figurkama v reále...nadruhou stranu by to Almiho přišlo docela draze, protože Pomo tabletje dražší než Pomokartony
20.10.2009 14:45 - Gurney
noir píše:
Náhodou jsem narazil na video, kde kluci z Microsoftu prezentují, jak se bude hrát DnD za pár let: http://www.escapistmagazine.com/news/view/95570-Dungeons-Dragons-Brought-to-Life-Using-a-Microsoft-Surface-Table

Už jsem přemýšlel jak do své sf hry zamontovat nějaké bohaté korporační nooby hrající nějaké RPG ale trochu modernějším způsobem, takže dík za inspiraci :)

Reálně nevím, jestli by mě taková hra bavila (byť to LCD jako grid je docela hustý).

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11637115478516 secREMOTE_IP: 3.145.42.94