Pravidla

Autorská citace #21
24.4.2023 14:35 - York
milda28 píše:
Jen nechápu, jak tam potom nacpu stejné pozadí, jako v origo dokumentu.


Vyrobíš master page, na tý dáš do spodního layeru picture frame přes celou stránku a do něj vložíš obrázek. Všem stránkám, který maj mít tohle pozadí, pak přidělíš tuhle master page.

A když už v tom budeš, tak můžeš rovnou na tu master page udělat text frame s číslem stránky.

edit: Obrázky z originálního pdfka můžeš vytáhnout například v Acrobatu, nebo jsou na to webový nástroje (googli "extract images from pdf").
Autorská citace #22
24.4.2023 15:09 - exi
York: Jak tak koukám na to pdfko, tak prvky (tabulky, rámečky, včetně některých textů...) jsou zapečený přímo do backgroundu, takže použití jedný master page v aktuální podobě nepřipadá v úvahu. Musel by ty prvky ve photoshopu z toho pozadí vyripovat.

Jinými slovy, dělat tohle pdf znovu od píky je trochu vyšší dívčí a musíš trochu umět s Photoshopem a ideálně i s Illustratorem.
Autorská citace #23
24.4.2023 16:23 - sirien
milda28 píše:
Jen nechápu, jak tam potom nacpu stejné pozadí, jako v origo dokumentu.

Musíš to vyexportovat z originálu.

Bohužel pokud to je při exportu spečený do jedný vrstvy tak narazíš na to co píše Exi - určitě to neni neřešitelný, ale už to neni moc beginner-friendly learning assignment, vyžaduje to práci v pár programech navíc (Acrobat, Photoshop... možná Illustrator, i když od pohledu moc nevim co by tam chtěl Exi dělat v Illustratoru, ale možná sem něco přehlíd nebo bych to dělal jinak než on :D ).
Autorská citace #24
24.4.2023 16:42 - York
Ono to zas tak složitý nebude, na poskládání prázdný stránky z několika částečně zaplněnejch bude nejspíš stačit obdélníková selekce a cut&paste.
Autorská citace #25
24.4.2023 17:05 - sirien
vopruz bude extrahovat ty podklady složek atp. protože v podstatě musíš dělat podklad z imprintu místo z originál image, což vždycky sucks - resp. dokud to potřebuješ jen na překlad tak ne a dá se to udělat i tim quick&dirty stylem že použiješ ten imprintnutej background, ale kdybys s tim potřeboval dělat cokoliv navíc nebo nějaký úpravy, tak to je pain.
Autorská citace #26
24.4.2023 21:32 - smrq
milda28 píše:
Tak to jsem pochopil správně, prostě začít od píky. Jen nechápu, jak tam potom nacpu stejné pozadí, jako v origo dokumentu.

To je jak kdy. Když sázíš překlad podle originálu, jedna z prvních věcí je vytahat z původního PDF obrázky. Jsou na to i online nástroje, jen tam nahraješ soubor a necháš to chvilku chroustat.
Blbé je, že občas autoři připraví nějaké texty přímo do obrázku před sazbou a to musíš odstranit v grafickém programu jako je Photoshop. Pokud je těch textu hodně, bývá to někdy neřešitelný problém a nezbývá než hledat na netu původní čistý obrázek nebo se smířit s jinou alternativou nebo obrázkem s původními texty.
A všelijaké grafické prvky vzniklé při sazbě si pak musíš udělat sám. Tvořit rekonstrukci originálního souboru je většinou velká piplačka a pečlivě to dělají jen lidé, které to baví. Nebo je za to někdo platí. To se ale v našem případě často neděje. :)

EDIT: omlouvám se, že odpovídám na něco, co zodpověděli již jiní. Nevšiml jsem si, že to má i druhou stránku příspěvků.
Autorská citace #27
24.4.2023 21:40 - sirien
smrq: hele když máš s InD trochu skill tak to jak moc to je piplačka závisí hlavně na tom originále a na míře požadované věrnosti. Jsou i velmi hezké grafiky, které jsou ale ve skutečnosti tvořené dost systematicky a základníma nástrojema a tam to nijak extra náročný neni ani když deš na v podstatě identickou věrnost.
Autorská citace #28
25.4.2023 09:40 - milda28
Díky všem za rady. Nebudu se pouštět do větších akcí a dodělám to v Acrobatu a část doladím v Zoneru. Ale jestli se zas náhodou někdy pustím do nějakého překladu s né tak moc náročnou grafikou, zkusím ten inDesign (možná).
Autorská citace #29
26.4.2023 08:19 - smrq
sirien píše:
Jsou i velmi hezké grafiky, které jsou ale ve skutečnosti tvořené dost systematicky a základníma nástrojema a tam to nijak extra náročný neni ani když deš na v podstatě identickou věrnost.

Ale jo, to nepopírám. Asi jsem teď podlehl pocitům ze sazby ALIENa, kde musím znova vektorovat dokonce i mapy vesmírných lodí, protože jejich obrázky v originálním PDF mají tak strašnou kvalitu, že jsem je odmítl použít. A protože jsem puntičkář, dělám jednu mapu i čtyři hodiny.

Mildo, s kterým obrázkem máš problém? Můžu se na to mrknout, jestli bych ti uměl pomoct. Teda pokud umí Reader vyměnit i obrázky.
Autorská citace #30
29.4.2023 18:57 - milda28
smrq píše:
Mildo, s kterým obrázkem máš problém? Můžu se na to mrknout, jestli bych ti uměl pomoct. Teda pokud umí Reader vyměnit i obrázky.

Díky za nabídku, nějak to zvládnu, už to mám rozpracované. Radši věnuj čas tomu Alienovi, to je pro mě prioritnější :-D
Autorská citace #31
2.5.2023 23:54 - smrq
milda28 píše:
Radši věnuj čas tomu Alienovi, to je pro mě prioritnější :-D
Dělám zatím jen Starter Set s dobrodružstvím Kočár bohů. Ale v podstatě finišuju. Přeloženo je, sázím poslední příručku.
Autorská citace #32
18.5.2023 18:12 - milda28
smrq píše:
Dělám zatím jen Starter Set s dobrodružstvím Kočár bohů. Ale v podstatě finišuju. Přeloženo je, sázím poslední příručku.

Přesně tu mám doma a chci si ji zahrát s neangličtinářema. Doufám, že to překládáš i s kartama postav a ostatníma kartičkama (osobní agendy, vybavení,...) :-D
Autorská citace #33
22.5.2023 08:01 - smrq
milda28 píše:
Doufám, že to překládáš i s kartama postav a ostatníma kartičkama (osobní agendy, vybavení,...) :-D

Jo, je to přeložené sakumprásk celé.
Autorská citace #34
10.7.2023 08:43 - milda28
Ahoj, dnes přidány případy v původní grafice a opraveno spoustu chyb v původním překladu. Nicméně Mytago oznámilo oficiální překlad od Pavla Bareše (předpokládám že se bude jednat o základní příručky), takže se dočkáme profesionálního překladu od někoho, kdo umí výborně psát česky (narozdíl ode mě) a navíc umí anglicky (narozdíl ode mě) :)
Autorská citace #35
22.11.2023 12:32 - todor
Nenapada me kam to napsat jinam tak to hodim sem... anglicky CoM maji zrovna black friday slevy a moznost si to nechat poslat bez postovneho. Idealni, pokud si chcete nekdo udelat radost treba k Vanocum :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.058502197265625 secREMOTE_IP: 54.81.157.133