Alef0 píše:
Jo, inak ten Grimm od FFG v novej edícii už nemá d20.
Vím o tom. Podotknul bych - ta hra má novou edici. Propadáky nemívají nové edice... Hry, které přežily d20 diasporu a úspěšně nabírají vlastní směr se postupně odklánějí od společného základu. Ani to mne nijak nepřekvapuje, připadá mi to jako normální evoluce.
alef0 píše:
Či na tom zarobili, sa zrejme nedozvieme. Či sa tento produkt (CoC) ustanovil, je otázne.
CoC byla hlavně snaha přesvědčit na praktickém příkladě, co všechno lze. V tomhle směru (při pohledu zpět) to rozhodně úspěšné bylo. A CoC d20 pohřbilo Chaosium a hlavně fanoušci klasického (a opravdu hrozného systému) pro CoC, kteří se bouřili pro dvojitě-statovaným příručkám.
Ano, i to je produkt takových "hlášek" jako:
Dopis z Marseille píše:
Nemelo to problem, krom toho ze to bylo d20.
Alef0 píše:
K d20 vs Potter vs subjektivita: keby som išiel hrať Pottera, d20 by som si nevybral, pretože by som musel systém poupraviť, resp. niektoré jeho aspekty by mi boli úplne zbytočné -- napr. také AC Hermiony. Ale to riešme inde. Nevravím, však, že nie je možné odohrať Pottera v d20.
EDIT: Není tohle náhodou strawman argument. D20 nemusí obsahovat AC. Star Wars Saga edition neobsahuje AC. (A je to wizardí hra.) Potter by měl místo toho třeba Spell Resistance. Chápeš?
Alef0 píše:
Ďalej sa odmietam podieľať na diskusii ,,d20 je vhodné na všetko"
Což je opět další věc, kterou tu nikdo AFAIK netvrdil.