Střípky

Necromancer
8.11.2023 17:32
Autorská citace #1
8.11.2023 17:32 - sirien
Koncepčně hezký, ale zpracováním lehce monotónní. Možná to je osobní preference, ale mám za to že je lepší když schopnosti povolání nejdou přímočaře na stejné téma, ale zapracovávají i nějaké širší nebo související aspekty.

Anyway, pár konkrétních věcí:

1) - ten Fireball tam nemá co dělat, to je naprosto ikonicky nejen "arcane magic" záležitost, ale přímo Wizard/Sorcerer záležitost.

...a opět, ten výběr kouzel je dost monotónní - efektivně všechno jen různý damage dealingy, což je poněkud suchý.


Ničivý úder je naopak hezká schopnost co kombinuje gamistickej přínos s fluffovou stylizací toho Oboru. Podobně Božská přízeň je sice přímočará, ale v tomhle případě to vlastně neni na škodu.

Větší problém mám s Nezastavitelností - narovinu mi to přijde slabý, lvl 6 schopnost mi dá přínos, co maj půlorkové od základu - ale jen pokud hodim save... kterej v případech kdy by to bylo nejvíc cool a ikonický naopak nehodim. Ten save je tam otravně navíc - ale popravdě mi celá ta schopnost přijde taková copy-paste lame. Možná bych šel spíš s něčim jako že když hodim save, tak můžu fungovat i s 0 Bodama výdrže?

Co se Ničivé magie týče, tak ta je vysloveně nanic - na 17. level to je od pohledu děsně slabý (btw. pro srovnání - totéž můžu na jeden typ zásahu dostat hned z kraje hry nebo na libovolné čtvrté úrovni z Odbornosti)
Autorská citace #2
9.11.2023 12:14 - Chyba
Souhlasím s monotónností doménových kouzel.

A teď nesouhlasy:
Identita
Ten obor podle mě má problém se rozhodnout kam patřit. První schopnosti evokují Bojového klerika, ale na LvL 6 se to láme do Magického klerika. Což pak způsobuje že i takový Klerik života je víc bojový, jejikož na LvL 8 dostane obdobu tvého Ničivého úderu, ale s neomezeným použitím (tu schopnost dostane cca 50% oborů a na lvl 14 se ještě zvýší).
Od té úrovně, jediná chvíle, kdy si udržuje status "Bojového klerika", je v kombinaci s Božskou přízní, z které se ale také stává spíše support schopnost pro ostatní postavy s Bojovými povoláními (Myšleno přez zbraně).

Nezastavitelný. Shadow magic Sorcerer tuto schopnost dostane na LvL1 nevidím problém ji tu ale nechat v nějaké zlepšené podobě (například SO fixně 10) Vzhledem k tomu, že na tomto LvL dávají potvory zřídka dmg pod 15, tak je to dost možná nehoditelný. Přeci jen Předchozí schopnosti rostou na síle.
Líbí se mi to přihození toho nezasažení sebe. Pro celé ale pořád ještě platí to s Identitou.

Mocné sesílání kouzel. Klasická schopnost není co říct krom stále identita

Ničivá magie. Za mě není špatná. reálně na každé K6 zvíší průměr O 0,6666 (Edit: hrubím odhadem +17%) (čili na tom fireballu co sirien nechce o 5,3 tedy) na vyšších kostkách to je ještě víc (k10 o 0.8). Navíc se současnosnou zásobou kouzel se to tam nasčítá.
Problém je že klerik nemá zrovna moc vysokostupňových zraňujících kouze, což ale řeší Doménová kouzla (čímž ale nechci obhajovat zmíněnou monotonost)
Autorská citace #3
10.11.2023 06:56 - Necromancer
Kouzla byla vybírána s jasnou vizí a účelem, pokud bijí do očí svou monotónností, je to cena za efektivitu.
Fireball má proto, že doména ničení by dle mého měla mít oficiálně nejlepší (cena/výkon) ničivé kouzlo ve hře.
Zároveň podotýkám, že ho má i doména Světlo, tudíž bych neviděl problém aby ho měla i tahle.
Nezastavitelný je asi opravdu slabší. Zní mi dobře pevně save nastavit třeba na těch 10. Plus navrhuju možnost uspět automaticky za cenu ukončení soustředění?
Ničivá identita je za mě dostatečná. Jde o to, že ten bonus na dmg máš pořád. Tzn na všechny tvoje Umíráčky a Posvátné plameny (které už tak mají bonus z lvl8), všechna tvá úderová kouzla, celé tvé Spitit guardience, všechny ty Firebally (mrk mrk) a všechna další zraňující kouzla. Jak říkal Chyba, ono se to nasčítá...

...

A teď identita... Vím že podobný problém má například doména Smrti, která se nemohla rozhodnout, jestli je na blízko nebo na dálku. Já jsem doufal, že když dám solidní prostor pro obě varianty, nebude to takový problém. Schopnost Drtivý úder a včechna ta úderová kouzla jsem považoval za dostatečný základ, abych mohl podpořit i jeho sesílání kouzel. Zároveň mu dávám sílu těch pere-dmg kouzel, která by to měla dále vyvažovat (zbraň-kouzlo). Pokud to ale není dobrý výsledek, jsem ochotný to ještě přehodnotit a předělat.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.068608999252319 secREMOTE_IP: 3.134.81.206