QuentinW píše:
Jersone, tohle není nic světoborného. To není otázka pohlaví, ale herního stylu. Já bych se na to nezeptal, ne protože nejsem ženská, ale protože to nemá pro příběh moc význam. Metagame vs vžití do postavy.
Však jsem to taky nemyslel jako něco světoborného, ale jako jeden z řady detailů, které holka zahraje normálně, ale kluk nad nimi nejspíš bude přemýšlet
Píše:
Vidíš, Káťa si tyhle lechtivé scény užívá, a určitě by si vzala první pistoli (a ještě by se schválně vyhýbala příležitostem se obléct, protože prostě nahá ženská v akčních scénách je hustá)
To se zase neboj, že by Sathel ručník neodložila (tedy její Claudia). Nicméně jak Ebon psal o zapojení své manželky, napadlo mě - už jste zažili, aby při crossgenderovém hraní chlap hrající muže nevěděl byl rozhozený tím, co mu řekne chlap hrající holku? Aby byl v rozpacích, koktal, červenal se a podobně? Já to párkrát viděl zahrané (většinou v situaci kdy ženská byla NPC vedená GMmem) a výsledek ani jednou nebyl tak přesvědčivý jako reakce hráče, proti kterému stála hráčka, i když samozřejmě v takových případech ne vždy dotyčný hráč nevěděl, co říct. To že to Ebonovi funguje i jen v případech, kdy mu řekla předpřipraví žena a on je odehrává je z tohoto hlediska dost zajímavé.
QuentinW píše:
Zrovna tohle mi prijde uplne obycejne. Na to by se kouknul skoro kazdej.Kouknul zcela určitě. Ale taky tak zhodnotil?
Tamten Chlápek píše:
Ony uz se pocitaji i NPCcka. Boha jeho. To musi bejt zabava, kdyz v hrach nejakyho ortodoxniho GMa potkavate jenom chlapy, vlastne celej svet je ciste muzskej, pokud nemate hracku, zeny jsou jenom na plakatech a tak.
Hej, husta distopie :)
V předválečním Německu vcelku jendoduché - s přístupem "Ženy - kostel, kuchyně, děti" se moc často ani vyskytovat nemusí. Hlavně ale jsem už při hraní ženských NPC slyšel, že je nemumím moc dobře zahrát. Přesněji že neumím zahrát mladé dívky mezi 15 a 30 lety, což mě ani nepřekvapuje, takže i jako GM se hraní takových postav vyhýbám.
Na druhou stranu třeba Sathel mívá opačný problém a u jedněch Nikotýnek mě požádala, abych zahrál manažera nějakého zábavního podniku, protože to zvládnu snáze než ona.
(Btw. zrovna tahle hra byla jedna z těch, kde jsem ani na chvilku nevěřil, že jde o tři náctileté holky a nikoliv tři kluky, kteří se horkotěžko snaží myslet jako holka. I když je to neporovnatelné s Tiarou, která vždycky hrávala mladé štíhlé elfy - muže a já se jí až po půl roce zeptal, proč o sobě její holky mluví v mužském rodě, protože mi nějěka nedošlo, že to jsou muži. Přitom šlo o hru po netu, kde jsem viděl jen napsané jméno a ikonku a na první pohled nebylo zřejmé, kdo jakou postavu hraje.)