To mám doma taky a je to grandiózní. Doporučuju. Na stránkách černýho rytíře se to dá vyhledat pod hesly battemat a megamat (megamat je větší). Nevim, jestli to mají i v mephitu. A jsou fakt populární, protože přesně ten stejnej model mají snad všichni DMové na youtube.
Akorát na to nesmíš kupovat suchý fixy na white board, ale takový ty dětský s heslem "vypratelné", které lze úplně snadno setřít hadrem/houbičkou.
Já měl před lety velkou, sololitovou desku s hnedým povrchem a vrstvou laku, tak 1x1,5m s gridem. Psali jsme na ni křídou a dalo se to smýt houbičkou. Ale byla hodně neskladná. Teď když hrajeme pokaždé někde jinde, je role samolepící nástěnky výhra.
Je ta podložka opravdu tak dobrá? Že bych zahodil čtverečkované papíry a kousky kartonu pro akce mimo připravenou mapu a použil tohle. Nemaže se fix při posunování figurek?
Jak psal Quentin, nesmíš na to použít fix, co se používá na tabule a maže se nasucho. Na tyto podložky se používají vodou stíratelné fixy, chce to pak jen nejakou houbičku nebo ubrousky a trochy vody ( třeba v rozpraovači ). Jediné nebezpečí hrozí, když máte poblíž toho skleničky a už je trochu popito... Fixy má Mephit v nabídce taky.
Trošku se to maže, ale spíš když na to pokládáš skleničky nebo na to hmatáš spocenejma rukama. Samotný figurky jsou ok. A když to pak sklízíš, tak tu snadnou omyvatelnost oceníš. Navíc se to místy i hodí; když někdo vyrazí dveře, tak akorát volízněš prst a smažeš je.
Před strašnou spoustou let jsem si něco hodně podobného udělal z archu balícího papíru a čtyř průhledných kancelářských desek na papíry - takových těch, co měly spojené dvě rohové strany, takže do těch dvou otevřených se krásně vešel roh archu ;-)
Jedinej rozdíl byl, že jsem tam měl hexy a čtverce současně - tedy místo hexů jen jejich středy (tečky), takže to tolik nerušilo, ale dala se měřit délka v hexech ;-)
sirien píše: White board je fajn, ale Dalcor, šmejd jeden, měl něco lepšího: pseudokoženkovou roli cca metr něco na něco přes metr a půl (co se pamatuju) s čtvercovým gridem... A stejnou vlastností co má white board: přepisovatelná water fixama. Dodneska mu to závidím.
je to něco takovéhleho? Pokud jo, tak mám jak malou verzi, tak velkou verzi. A je to úžasný. Na GC i jinde to budí docela obdiv a přitom je to praktický, skladný. BUdu je mí i na Dálavě, namísto tilesů..
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<