Volná diskuze

Zarahel
9.4.2018 18:48
Epigana - DnD5e Plzeň
Zdravím RPG sektáře na D20 (:D),

Chtěl bych tímto požádat každého, kdo by měl chvilku a chuť si to kdykoliv projít, každého grammarnaziho, rejpala, zvědavce pokládajícího nečekané i očekávané otázky, aby napsal cokoliv co ho napadne. Poukázal na chyby, zeptal se na nejasnosti, okomentoval ilustraci, dodal podnět k zamyšlení pokud bude chtít, nebo upozornil na odkaz, který třeba nefunguje a já si toho náhodou nevšiml.

Postupně budu updatovat.


Předem vám děkuji, komunito :)

www.epigana.weebly.com


Jako spousta lidí jsem kdysi dávno začal s hraním Dračího Doupěte jako vypravěč a i když má spoustu masařek, byl to tehdy fajn začátek. Od té doby uplynula spousta času, střídavě jsem zakládal herní skupiny (Karviná, Ostrava, Mariánské Lázně) a prokládal to roky nehraní. Po čtyřleté přestávce jsem se do toho zase zakousl. Nedávno mne nadchlo DnD5e a zjistil jsem, že je kolem mne jen velmi málo hráčů, kteří už své vypravěče mají a chtějí tak zůstat. Rozhodl jsem si tedy hráče vytvořit.

Proč jsem založil vlákno?

Zakládám kroužek v DDM Mariánské Lázně pro mladé nové hráče ve věku 13-17 let, který by měl fungovat od Září 2018. V tomhle městě se nic neděje a trochu mne to mrzí. Díky vstřícné ředitelce budu mít docela podporu a dostanu se i do škol na konci školního roku, abych DnD představil jako alternativní způsob zábavy.

Chtěl bych skupinu D20 poprosit o radu, obzvlášť ty, kteří už mají zkušenost s vedením kroužku pro mladší hráče. Jakým způsobem jim DnD nejlépe představit? Jak je nejlépe zatáhnout do hry, aby je to bavilo? Co se vám osvědčilo? O jaký typ hry byl největší zájem? (Je to už nějaký pátek co jsem v tom věku hrál sám a dnešní mladí jsou trochu jiní :) ). Pokud máte nějaký zajímavý zdroj (CZ, ENG), podělíte se?

Taky chci nabídnout občasné hraní v Plzni, nebo třeba jen posed, návštěvu na kukačku, pokud nebudete mít zrovna co dělat, zahrát si oneshot postavu nebo některé z mých NPC. Rád se třeba sejdu i jen tak na pokec i piva/kafe/čaje. Ke stálému hraní DnD jsem dal dohromady v Plzni skupinu 20 lidí, kteří se mi budou točit v sandbox hře Epigana (Všichni se točíme v práci/škole/rodině nebo ve všem dohromady, takže reálně, podle proběhlého hlasování o hře to vychází na cca 6-8 lidí. (Ženy a muži zastoupeni přesně 50 na 50 :) ) Kdyby se našel vypravěč, který by chtěl na tomhle pracovat se mnou, můžeme se klidně sejít a pokecat si.

Pro své hráče jsem založil info stránku:
https://epigana.weebly.com/ Můžete kouknout, podělit se o postřehy nebo jinak zkritizovat. Ilustrace jsou pochopitelně "vypůjčené pro potřeby hry".

Díky za vaše názory.

RPG zdar.
Autorská citace #41
27.9.2018 12:52 - -Sniper-
Můžeš poslat link na tu skupinu (tedy pokud je přístupná)?

No, to právě domlouvám se Strmym, i kdybych zase dojel na Plzeňské RPG Hraní vol.4, tak většinou jsem tam již o den dřív a něco se hraje i v pátek mimo to. A možná dojedu i na víkend jen tak, pokud bude dost zájemců o hru.
Autorská citace #42
25.10.2018 11:05 - Zarahel
Hola, mám otázku na D20 ve spojitosti s mým webem. Mám v plánu si své hráče hýčkat sem tam nějakým zajímavým odkazem, materiály etc. a napadlo mne, jestli třeba nemá D20 nějaký banner, který bych na svou stránku (www.epigana.weebly.com) mohl hodit? Protože když si odmyslím některé až hnidopišské diskuze, je tu dost zajímavých lidí a zajímavého materiálu.

Stejně tak mne napadá, jestli je možné vytipovat si určité články, které mne osobně přišly velmi zajímavé, a vytvořit list odkazů přímo na daný článek z mé stránky?

Thx guys :)
Autorská citace #43
26.10.2018 14:07 - Naoki
Mozna by chtelo napsat sz sirienovi ;)
Autorská citace #44
26.10.2018 17:07 - Zarahel
Naoki píše:
Mozna by chtelo napsat sz sirienovi ;)


Máš pravdu, když nad tím přemýšlím, zrovna jeho série je opravdu dobrý počin! :)
Autorská citace #45
27.10.2018 14:11 - Zarahel
Ahoj. Kdyby se někomu chtělo, přeložil jsem první díl GM Tips (Odkaz zde) od Matthewa Mercera - obzvlášť angličináři, kteří jsou lepší než já - je to hodně na volno. Můžete po tom hodit očkem nebo dvěma :)
Autorská citace #46
27.10.2018 16:45 - sirien
pozn.: Psát sirienovi může vyjít (a obvykle vyjde), ale taky nemusí (třeba teď zrovna sem byl na dva tejdny fakt dost mimo...) - obecně je podobné dotazy lepší sesměrovávat do Kostky jsou vrženy.


Zarahel: máš ty titulky i separátně bez toho 60M videa? :)
Autorská citace #47
27.10.2018 16:58 - Zarahel
To ne, ale hodil jsem to tam.
Autorská citace #48
5.2.2019 12:26 - kin
Malinký offtopic:
16.2.2019 budeme pořádat otevřené hraní rpg v Plzni. Každý kdo bude mít chuť si něco zahrát (nebo i dovést) je vítán! I kdyby jen na pokec, po hraní si určitě půjdeme někam sednout :)
Fb událost:
https://www.facebook.com/events/385375988689950/
Autorská citace #49
5.2.2019 12:32 - Zarahel
Pokaždé mám na slezinu RPG v Plzni namířeno a zatím to těžce nevychází... uvidím jestli ten den někam ještě zvládnu dojít. Byť třeba jen na pokec. Každopádně, přepošlu svým hráčům (zase jich je kolem dvacítky) tak třeba se někdo z nich zastaví.

Díky Kine!
Autorská citace #50
27.5.2019 18:10 - Zarahel
-Sniper- píše:
Můžeš poslat link na tu skupinu (tedy pokud je přístupná)?


Tak tohle je zatím můj "nejlepší" výkon - odpovědět po půl roce...

Jasně, tady je link: FB
Autorská citace #51
29.5.2019 11:19 - Zarahel
Update: Sice momentálně nehledám hráče (mám více než plno), ale stránka skupiny prošla několika drobnými změnami - bylo dopsáno trochu Lore, shrnut příběh první části kampaně, doporučeny nové kanály o DnD etc.

Kdo chcete, mrkněte a podělte se třeba o vaše názory.

EPIGANA

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.063152074813843 secREMOTE_IP: 54.205.179.155