Nejsem si jist, jestli by dávala smysl věta "lidé, proti kterým se vede boj proti úpadku vyšších principů mravních...
Anyway, mě asi nejde o to, že by neexistovala škála. Ale ve chvíli, kdy ničí chování nepřekračuje rozumnou mez, přístup k nováčkům je korektní a kritika jde zejména zvenku (a navíc z diskutabilních končin).. tak si nejsem jist, jestli je mi něco po tom, jestli je někdo méně a někdo více kultivovaný. V tu chvíli tak ho tak nanejvýše můžu požádat, aby se usměrnil, ale pokud nebude chtít, tak tím to pro mě asi končí. Pohybuje-li se to v rozumných mantinelech, je podle mě trochu extrém kvůli tomu nějak rozvíjet podrobnější debatu.
Navíc, jak říkám, množina lidí, kteří se chovají dejme tomu "arogantně" či "drsněji" není tatáž množina lidí, jaká, přinejmenším pro mě, vytváří "nepříjemné diskuzní prostředí". A ano, taky bych ocenil vyšší úroveň diskuzní kultury, zejména kdyby se pořád dokola v diskuzích neobjevovaly tytéž opakované nicneříkající průpovídky, kdyby si někteří odpustily bezobsažné příspěvky, kdyby se lidi naučili rozpoznávat příspěvky, které diskuzi nic nepřinesou a nereagovali by na ně...ale to se bojím, že bych toho chtěl asi moc (a sám to ne vždy úspěšně dodržím).