Za sebe mohu říct, že mi atmosféra na Kostce nevadí, byť chápu, že to tu jiným nemusí být příjemné. Jsou tu někteří v diskuzích protivní, nicméně to já umím být taky. Takže jo, je to tu občas dost elitářské a otevřeně toxické, ale co už, je to tu také otevřené a dobrovolné, takže pokud to někomu nevyhovuje, může zahlasovat nohama. Na internetu zcela běžné a normální, tohle není jediná platforma, kde se k něčemu vyjadřuju, a ujišťuju Vás, že ani jiné komunity na tom nejsou jinak.
Kvalitu Kostky na rozdíl od Lokiho spatřuju právě v produktivitě zdejší komunity, jako nejužitečnější vidím ochotu a schopnost pomoci s překlady, to sem přitáhlo mě. V druhé řadě je tu zajímavá i vlastní tvorba a teprve na chvostu vidím diskuze. V těch nehledám nějaká moudra, mnohdy kroutím hlavou, ale stejně mi nedá, abych něco nepřipsal :)
Myslím, že největší problém tu mohou mít lidi, kteří to mají naopak - respektive jsou zvyklí na to, přikládat konverzaci v nějaké sociální síti vyšší váhu, než jakou má, což je opět něco, co není doménou Kostky.