Kultura

Zaphod
23.10.2007 13:47
Něco pro zasmání
Doufám že to ještě všichni neznáte. Hodně povedená záležitost.
Hůlkový řád
5.6.2014 19:33 - pipux
more like:
the year is 2078, it is a time of great innovation ... and i never asked for this.
6.6.2014 10:12 - Nachtrose
7.6.2014 11:52 - Nerhinn
Naprosto výstižná reprezentace herního zážitku z Watch Dogs:

7.6.2014 14:16 - Gurney
Smrt lidem s našlapaným pc a spoustou volného času! :)

EDIT: Ale aspoň poslouchám soundtrack...
7.6.2014 16:28 - sirien
7.6.2014 16:40 - Assassin


Odkaz ti nějak nefakčí.
7.6.2014 16:51 - sirien
fixed.

Pomalu ale jistě mi nová Opera začíná lézt krkem...
7.6.2014 20:38 - Nerhinn
Gurney: Nestojí to za to. Ta hra je debilní. A hlavní "hrdina"... ugh.
7.6.2014 22:28 - pipux
Hlavní hrdina? Hádám, že to bude opět nějaký "ultracool" pubertální mamlas, že? :) Tož, tyhle hry mají své cílové skupiny, a snaží se dobře prodat svoji značku ...

Takže, kteří hrdinové PC her posledních let jsou podle tebe ucházející?
7.6.2014 23:46 - Gurney
Nerhinn: ...jsem nepochopil ten sarkasmus a bral to jako veskrze pozitivní hodnocení :) zatím jsem slyšel spíš ohlasy jako že by to bylo dost dobré, nebýt příšerné optimalizace (od lidí, co upgradovali pc tak tři měsíce zpátky...)
8.6.2014 08:16 - MichalK
Gurney: Hrál jsem to hodinu 27.5. a od té doby se snažím přesvědčit, abych tomu ještě dal šanci. Dávám Nerhinn za pravdu, hlavní postava u mě nevzbuzuje žádné sympatie a příběhově ... nenašel jsem v tom ten "feeling", proč bych měl něco dělat (což je ode mne troufalé tvrzení po 60 minutách, ale zatím jsem se nedonutil).
Měli dát ten důvod pomsty jako hranou část na začátek. Takové věci mě většinou vtáhnou víc, než když mi to někde bokem přehraje filmeček.
8.6.2014 14:54 - Nerhinn
OK, malé OT. Hlavní hrdina je cca. čtyřicetiletý loser Aiden, který je zároveň fixer, tj. nechává se najmout na různé ilegální aktivity, většinou nějaké kombinace zločinů (od krádeží až po násilné zločiny) a hackování. Jeho kariérní volby zapřičiní smrt jeho neteře, takže po zbytek hry se prochází po Chicagu ve snaze ji pomstít, neschopný uvědomit si, že největší vinu na jejím osudu nese sám. Dostává se to až do téměř sebeparodických okamžiků, kdy ho vyfuckují i další postavy ve hře ("Your niece? And why exactly should I care?")
Hra trpí velkým zástupem neduhů, především příběhových. Můj tip je, že vývojáři prostě byli příliš líní a spokojili se s "uděláme Assassin's Creed s hackováním" coby hlavní zápletkou. Výsledkem je sebestředný monologující pokrytec coby protagonista, hromada na sebe se vršících klišé a nelogičností coby příběh a... já nevím, mě to prostě hrozně frustrovalo. Chlap chodí po městě, aby zabraňoval zločinům, a po cestě k místu činu jednoho člověka přejede, dva zraní, způsobí tisícidolarové škody a chlapa, co chtěl někoho znásilnit, zmlátí a nechá ho ležet na místě. Jo, příště si to násilník určitě rozmyslí. Po cestě domů pak Aiden vybere konto chlapíkovi, co se léčí s rakovinou. Občané Chicaga ale svého samozvaného ochránce zákona mají rádi. Jo, jasně. Aidenovu sestru, která ví, že je Aiden vrah a že zapřičinil smrt její dcery, PTSD jejího syna, únos jí samé a další rodinné katastrofy, a přesto se na něj nezlobí, nebudu radši komentovat, nadávání jsem si užila dost při hře.
tl, dr: Rozhodnutí stáhnout Wolfensteina a koupit Watch Dogs bylo tragické. Ta hra nestojí ani za stažení. Wolfenstein je super :)

pipux: Uh... namítkově třeba Adam Jensen, Jim Raynor, Sarah Kerrigan, femshep :D Já toho od hlavního protagonisty vydržím dost, dokonce i filozofujícího Ezia jsem přežila. Ale nemám ráda, když je hlavní charakter totální... kokot a hra ho ještě omlouvá, aby to nebylo tak vidět. Sledovat dobrodružství Trevora Phillipse bylo pro občas na hranici toho, co vydržím, ale hra aspoň nepředstírala, že je to good guy.
Jo a B.J.Blazkovicz, když už jsem zmínila toho Wolfensteina. Dělá takové ty klasické věci, co se ve Wolfensteinu dějí, a zároveň hráče motivuje přemýšlet, jak moc musí být člověk psycho, aby toho byl schopný.
8.6.2014 15:47 - MichalK
Nerhinn: Dík, jdu to smazat.
Heh, Ezia jsem dával leda v Revelation, kdy už ke stáru vyzrál. Do té doby bych tomu italskému floutkovi nejradši nakopal. Nicméně brnkačka oproti Connorovi a Edwardovi (tam už to fungovalo opačně a já si užíval, když ten "egoistickej hajzlík" dostával po papule). Nejsympatičtější mi paradoxně byl Haytham Kennvay :) . A Adéwale, i když to je další z řady testosteronem překypujících "hrdinů". Ale jinak AC je srdcovka.
Adam Jensen dávám + ne za postavu (drsňáků bylo), ale za uvěřitelnou postavu a zasazení do příběhu.
8.6.2014 20:29 - Colombo
Nerhinn: Že zrovna dvě postavy ze Starcraftu, tedy strategické hry, kde defacto hrdinové jsou jen věcí, která slouží k dodání důvodu "proč to hraju", narozdíl od nejrůznější RPG atp., kde je hrdina centrem dění.

Smím se zeptat proč zrovna tyto dvě postavy, resp. proč zrovna Starcraft?
8.6.2014 20:52 - Shako
Colombo píše:
e Starcraftu, tedy strategické hry, kde defacto hrdinové jsou jen věcí, která slouží k dodání důvodu "proč to hraju", narozdíl od nejrůznější RPG atp., kde je hrdina centrem dění.


Asi si nehrál SC II, co? ;-)
8.6.2014 21:02 - Colombo
Souhlasím s tím, že Warcraft III a Starcraft II se někdy tomuto dost vyniká (Blizzard holt umí), ale pokud vím, celý příběh u kampaní je defacto tohle. Stačí se podívat na briefing u AoE 1.
8.6.2014 23:47 - Nerhinn
Colombo: No, protože jde o postavy, jejichž charakter a příběh je většinou daný. Postavy, které tě mají protáhnout hrou a díky kterým cítíš motivaci dělat to, co ve hře děláš. Ať už je to něco střílení, budování základny... u většiny počítačových RPG, co jsem hrála, jsou hlavní postavy takové nijaké, aby si je pak člověk mohl přizpůsobit svým volbám. Proto jsem hodila pár jmen spíš z té kategorie her, kde příběh moc neovlivníš. Mě třeba strategie nikdy nezajímaly, ale poté, co jsem zkoukla kompletní bráchův gameplay WoL a HotS, rozhodla jsem se to zkusit. Kvůli Kerrigan :)
9.6.2014 02:12 - Gurney
9.6.2014 13:02 - Lokken
Gurney píše:

"Blue Box?"
"It's Bigger On the Inside!"

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090101957321167 secREMOTE_IP: 3.17.150.163