Kultura

Zaphod
23.10.2007 13:47
Něco pro zasmání
Doufám že to ještě všichni neznáte. Hodně povedená záležitost.
Hůlkový řád
1.3.2016 21:46 - Gurney
Tak jestli s sebou na svah taháš kostky a pravidla, tak to se obávám že do tvého levelu máme ještě pořád docela daleko :)
1.3.2016 21:46 - sirien
Gurney: Sem tam moh položit něco pro velikostní referenci, co? Nalevo dole je vidět noha v lyžáku, když si to rozklikneš tak je i vidět víc než jen jako čmouha :)

Takovej normální kavárenskej stůl, na dýlku si tam sednou 2 lidi pohodlně, 3 lidi natěsnaně (normálně, teda, v lyžácích a s těma zimníma hadrama a tak by to bylo HODNĚ natěsnaně), do čela jeden člověk. A právě že ty čtverce jsou cca... nevim, o něco malinko větší než na DnD reversible mapách mi přišly. Povrch byl takovej ten hladkej "sklovitej" plast, takže water fixama by se na to čmáralo jedna radost :)


ShadoWWW: Leda bys uměl italsky, jazyková vybavenost Italů a to i v turistických oblastech je ještě tristnější než ta česká... i s kombinací angličtiny a němčiny tam je člověk rád, že si nemusí objednávat čaj pomocí pravěké gestikulační pantomimy. Někdy Ti povyprávim co tam občas zažívám jen když si chci objednat něco tak složitého, jako horkou vodu s citrónem a cukrem, takže představa že bys tam s místníma rozjel RPGčko je i na mě trochu moc high fantasy... :)
1.3.2016 22:18 - Naoki
Píše:
i s kombinací angličtiny a němčiny tam je člověk rád, že si nemusí objednávat čaj pomocí pravěké gestikulační pantomimy.

To je právě ten problém, to není pravěká komunikace! Gestikulace jsou nezbytnou součáastí komuniakce v italštině 8-)
1.3.2016 22:31 - sirien
Nevim proč ale právě se mi živě vybavila tahle prastará scéna z hraní Plánu B...

Píše:
U Sáry se vlivem drogových testů na které se přihlásila (a ve kterých Rusáci zkoušeli na lidech víceméně supernální drogu) se začaly projevovat telepatické schopnosti.
Sára se nedávno rozhodla osvojit si Nathana, sedmnáctiletého albínského psychotronika s problémovými schopnostmi, který nám dost pomohl a kterému potřeujeme pomoct my, protože je jakožto sirotek umístěn do takového problematického ústavu.
Babička se ptá Sáry co se děje, ta mlčí, ale omylem jí o úmyslu adopce řekne telepaticky.
Honza (ST): Jako nevíš, buď si něco zamumlala, nebo je hodně vnímavá a poznala to z řeči těla...
- Filip se zarazí a začně trochu přehnaně předvádět jak asi vypadá řeč těla bez předchozího kontextu sdělující "rozhodla jsem se osvojit si dítě". Moment k nezapomenutí.


...úplně živě jsem si vzpoměl na Filipa jak se s vyvalenýma očima mlátí do hrudi, mává rukou do dálky, afektovaně houpe v náručí mimino, ukazuje 180 centimetrů vejšky a tahá si ho do náručí...

...to byl tenkrát fakt vážnou atmosféru epicky ničící moment a vlastně když si to tak vezmu, tak to k běžnému italskému projevu vlastně nemá nijak moc daleko :D


EDIT: a právě sem si představil jak takhle Italové hrají DnDčkovou scénu bitvy s drakem. A ihned se mi to spojilo s představou toho jak by dopadla doprostřed stolu položená mapa dungeonu zakrytá moučnym posypem.
1.3.2016 23:00 - Naoki
Tak když jsme u toho, pokud vskutku plánuješ odehrát nějaké RPG, tak se ti určitě bude ještě hodit rychlokurz :D



2.3.2016 06:43 - Vojtěch
ShadoWWW: Pfff... amatére. kostky i PDF pravidel a osobák mám v telefonu :D
3.3.2016 13:17 - Kamach
3.3.2016 14:10 - sirien
no politics around here please...

(ale jo, je to dost lol, zvlášť to srovnání s předchozím spike :D )
6.3.2016 22:59 - sirien
Tohle mi připomělo Shadowrun:



...na jedný ukázkovce Shadowrunu kdy sem to ukazoval pár nováčkům a hráčům fantasy kdysi padla docela zábavná výměna, volná parafráze:

hráčka fantasy: Jaká tu je odměna za zabití draka?
RPG nováček: pokud to chápu dobře, tak něco mezi 20 lety a doživotím.
11.3.2016 16:55 - sirien
Naháč v Kladně skokem rozbil čelní sklo policejního auta. Tvrdil, že je vlkodlak

To je tak, když se vlkodlak zkusí v bojové formě vrhnout na auto a zlomyslnej mage mu pocestě zablokuje schopnost proměny.
11.3.2016 17:34 - York
Sirien: To je úplně super, téměř určitě to použiju do hry ;-)
11.3.2016 17:36 - Kamach
sirien: Jo, tohle jsem zrovna taky před chvílí viděl a říkal si jestli to sem dát :)
Což mi připomnělo...


"You can't just be nice and expect her to love you," he told the werewolf.
"No man, you don't understand! She man's-best-friend-zoned me!" the werewolf growled sadly.

"Kid, I'm the best werewolf hunter around," Hector told him.
"Weren't you responsible for the Furry Con Massacre in 2028?"
"It... was dark."

As a werewolf, Rex spent lots of time marking territory on things all over town:
the old well, city hall, his super kinky girlfriend, etc.

"Take this silver bullet - the only thing that can kill the werewolf," she warned.
"And here's a regular chainsaw, which works too."

Suddenly it all made sense to Byron: waking up naked in the street after a full moon, the bestial rage, the stench. He was an alcoholic!
12.3.2016 18:15 - ShadoWWW
Když jsme jako malí kluci hráli DrD 1.2 a čekali na převratné DrD 1.5, zkoušel jsem navrhnout svůj vlastní Dračák (jako mnozí další). Ukázal jsem svůj návrh kamarádovi, a ten řekl: "To není žádný Dračák! To nemá 36 úrovní! Vrať se, až jich bude 36! Tak jsem hodil svůj návrh do šuplíku a raději dál čekal na verzi 1.5...



:-)
12.3.2016 18:27 - York
ShadoWWW: Trochu by tomu pomohlo, přeložit to ještě do české stavby vět. Třeba "Jakmile použiješ tuto schopnost, můžeš ji použít znovu, až si krátce nebo důkladně odpočineš", se dá říct prostě "Znovu můžeš tuto schopnost použít až po krátkém nebo důkladném odpočinku."

Tohle je docela těžký, protože čím víc angličtinu posloucháš, čteš a překládáš, tím víc anglicky přemýšlíš. Sirien by ti o tom mohl vyprávět, ten tím trpí taky ;-)

Nejlepší je, dát to přečíst nějakému korektorovi (tím myslím někoho, kdo se fakt jazykem zabývá), který neumí anglicky (pokud se ti teda podaří nějakého takového najít, není to úplně jednoduché ;-)).
12.3.2016 19:08 - ShadoWWW
Jeskyně a draci budou mít profesionální korekturu. Sám si na to netroufám.
12.3.2016 19:34 - York
ShadoWWW píše:
Jeskyně a draci budou mít profesionální korekturu.


Jo, to je rozumné ;-)

Jen myslete na to, že to chce i stylistickou korekturu, ne jen gramatickou.
12.3.2016 19:51 - Arten CZ
Kdyby takhle vypadaly Jeskyně a draci, vůbec bych se nezlobil, dýchla na mě nostalgie.
12.3.2016 20:22 - ShadoWWW
JaD budou mít moderní layout. Nicméně, když jsme s Gurneym v pátek dělali něco pro JaD, tak Gurney přišel s nápadem, že by bylo strašně cool, kdyby existovalo D&D 5e v starém layoutu 90. let.

Tak jsem dal aspoň sem takovou malou ukázku, jak by to bývalo mohlo vypadat, kdyby něco takového existovalo.

On ten převod z moderního layoutu do starého je ale překvapivě strašně jednoduchý.
12.3.2016 21:56 - Vojtěch
Wizardi by mohli s red boxem k essentials vyprávět, ne?
13.3.2016 12:52 - Gurney
Tak jen čistě pro záznam, já bych asi nechtěl, aby Jeskyně & Draci takhle okatě napodobovaly DrD - to by si dle mého mohla dovolit nějaká neprodejná fan verze, ale u nečeho, co má jít na pulty obchodů by mi to přišlo až moc jako klamavá reklama. Nicméně je pravda, že mám zvláštní slabost pro jednoduché černobílé layouty jaké mají třeba Fate Core, Dungeon Crawl Classics, Stars without Number, Traveller a mnohá další rpg. Už třeba proto, že se na okraje stránek dají snadno vypisovat i mazat poznámky a errata (nicméně, aby nenestala nějaká mýlka, tohle je čistě o mém vkusu a nic to nevypovídá o tom jak budou J&D nakonec vypadat, a ani o tom nerozhoduju).

Ale jinak je to hezká ukázka toho, jak strašně moc si D&D a DrD začnou být podobné, když se použije stejná terminologie a grafika.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10395216941833 secREMOTE_IP: 18.226.251.68