Kultura

Zaphod
23.10.2007 13:47
Něco pro zasmání
Doufám že to ještě všichni neznáte. Hodně povedená záležitost.
Hůlkový řád
25.5.2016 16:03 - sirien
30.5.2016 17:17 - sirien
1.6.2016 02:28 - sirien
3.6.2016 23:19 - Vojtěch
Pro ty, kteří ho ještě neviděli, nebo už na něj zapomněli... Korgoth z Barbarie
5.6.2016 21:30 - Tarfill
Jojo, Korgoth je skvělej. Škoda, že vyšel jen jeden díl...
13.6.2016 10:04 - Gurney
21.6.2016 20:23 - Gurney
Kdyby jste někdy pochybovali o tom, že Vin Diesel je fakt velký geek, tak tady je jedno video údajně z roku 1994 :)
22.6.2016 12:16 - Cor
28.6.2016 22:08 - Kamach


29.6.2016 19:48 - wlkeR


Vyrobil jsem si d20 Mimiku :3
30.6.2016 01:32 - Colombo
Na moji lokální univerzitě se chystá nějaký seminář. Abstrakt zní:

Píše:
Metal-Organic Frameworks

The past 15 years have witnessed a revolution in the field of molecular materials: the rise of the MOF (metal-organic framework). This surge in interest is due to nothing, specifically the void space defined by these materials. World-record surface areas have been achieved, and the size, shape and chemical characteristics of MOF pores can be tuned by the toolbox of synthetic chemistry. Functional properties ranging from drug delivery to fuel storage have emerged from the resulting palette of materials.


Uh, naposled sem něco takového slyšel v intru Deus Ex: Human Revolution...
30.6.2016 01:36 - sirien
Vědecký bulvár: Proč by draci ze seriálu Hra o trůny mohli létat

LOL

Létat by mohli za předpokladu, že atmosféra bude mít trochu jiné složení, které jí dá větší tlak. Tento větší tlak zároveň způsobí, že šípy a oštěpy doletí dál (tak, jak je vidět v seriálu) a její alternativní složení navíc způsobí, že vše bude hořlavější plus bude lehce narkotická, což vysvětlí mnohé iracionální a agresivní chování různých postav v seriálu.


Tohle... je na jednu stranu dokonalá ukázka, jak se dají tvořit světy pro RPG a na druhou stranu boží příklad, že ať si vymyslíte cokoliv, tak pokud necháte hráče ať to vysvětlí jak chtějí, tak to fakt některý z nich nějak vysvětlí. A bude to znít skoro smysluplně.


(btw. pro ty kdo to nečetli, draci samozřejmě jsou ovlivněni magií, kterou sami tvoří, nicméně anyway...)
30.6.2016 15:24 - Kamach
Colombo: Pardon, že sviním Něco pro zasmání tlachama, ale toto si nemůžu nechat ujít.

Colombo píše:
Na moji lokální univerzitě se chystá nějaký seminář. Abstrakt zní:

Metal-Organic Frameworks

The past 15 years have witnessed a revolution in the field of molecular materials: the rise of the MOF (metal-organic framework). This surge in interest is due to nothing, specifically the void space defined by these materials. World-record surface areas have been achieved, and the size, shape and chemical characteristics of MOF pores can be tuned by the toolbox of synthetic chemistry. Functional properties ranging from drug delivery to fuel storage have emerged from the resulting palette of materials.

Nenahrává náhodou ona univerzita videa z přednášek? Tohle je přesně ta věc, kterou bych si rád poslechl, a za případný link bych byl opravdu vděčný.
Nebo kdyby se ti snad třeba chtělo na ni zajít a poreferovat... :)


A ten abstrakt se v možnostech využití drží ještě hodně zkrátka. Tyhle nové technologie jsou jednoduše úžasné! Už teď existují věci jako:

- 3D tisk na molekulární úrovni porézního, organického rámu, který slouží současně jako přesná forma i živiny pro nově kultivované tkáňě včetně životaschopného cévního systému (zatím jen malé plochy).
(+ možnost provázání s umělými nervovými zakončeními*)

- Dle přesných parametrů na míru vytvářené hi-tech kompozitní materiály, co naprosto drasticky (a klidně i pouze dočasně, s možností návratu do výchozího stavu) mění své vlastnosti, když jsou vystaveny mechanickým, termickým, či chemickým jevům.

- Probíhající vývoj energetických článků a energii akumulujicích materiálů oproti nimž budou současné alkalické baterie působit jako špatný vtip => zboření posledních bariér pro řadu technologií, které už reálně selhávají pouze díky nárokům na velikost/kapacitu napájecího zdroje a způsobům/efektivitě autonomního získávání energie.
Atd. atd.


*) Btw. v laboratorních podmínkách se testují prototypy robotických protéz s čidly a procesorem napojeným na nervovou soustavu nositele. (a "nečekaně" za tím projektem stojí DARPA)

Colombo píše:
Uh, naposled sem něco takového slyšel v intru Deus Ex: Human Revolution...

Ok, prozradím na sebe něco výstředního. Jsem obrovský fanoušek transhumanismu, a vzhledem k tomu, co se v současnosti děje na poli robotiky, biomedicínského inženýrství a nanotechnologie... jeden z mých nejdivočejších snů se pozvolna stává skutečností** ^^

**) Fakt vážně, k čertu s troglodyty žijícími v 21. století, kteří schízují i kvůli něčemu tak triviálnímu jako množství kožního pigmentu.

------------------------------

A když už jsme u toho - dnešní parta nadšenců, zítřejší megacorp XD
Suidobashi Heavy Industry
1.7.2016 03:54 - Colombo
Bohužel. Můžeš si to sám zkusit najít, bude to příští týden ve čtvrtek a uni je Massey University, což je taková hnojárna.
1.7.2016 14:25 - Kamach
Colombo: Sice jsem nakonec ostrouhal, ale stejně děkuju.

Brouzdání na jejich stránkách ve mně zanechalo hluboký dojem.
Bylo to místy vskutku... fascinující.

Každopádně mám prvotřídní materiál do téhle diskuze:
Massey University news píše:
-Poppy the horse recovering well after dramatic river rescue
-Could cannabis clubs work in New Zealand?

-Is my chair real, and other philosophical quandaries
("Is your chair real? What about fairies and Harry Potter?")

-Make Chinese languages compulsory in schools
(Making Mandarin a compulsory subject in primary schools will spur New Zealand’s economic growth, and will open up opportunities for deeper understanding of the Chinese culture*.
“There couldn’t be a more important subject for New Zealand to be discussing**,” said Dr Martin Jacques.)


A na čtvrtek 7. mají naplánované třeba:
Event calendar píše:
A research project which aims to forensically reconnect unprovenenced*** Māori textiles to their origins through an analysis of black mud dyes

Ale o věci, co má do budoucna potenciál srovnatelný s objevem penicilinu, či plošnou elektrifikací, ani slovo :)

-----------------------
*) např. Pokud někoho omylem srazíte autem, přejeďte jej ještě dvakrát a doražte jej, páč s "neúmyslným zabitím" se dá žít, ale náklady na léčbu vás zruinují.

**) <butthurt> Jo, tak tím jsem si nááprosto jistý. Koho zajímá třeba ona maličkost, že novozélandský systém formálního vzdělávání místy stále ještě neuznává poruchy učení jako dyslexie, páč odporují doktrínám typu: "všichni jsme stejní, stejné podmínky pro všechny a nemůžeme nikoho vyčleňovat z kolektivu, i kdyby to mělo ho samotného i jeho okolí přímo královsky podělat". </butthurt>

***) Fun grammar nazi fact: Mělo by tam být spíš unprovenanced, no ne?
5.7.2016 17:37 - Naoki
Dnešní díl Darth and Droids je věnován Jersonovi, který určitě ocení komentář pod komiksem :-)
5.7.2016 17:45 - Aegnor
Naoki: A jak občas beru jejich rady hodně skepticky (resp. víc jako vtip než jako vážně míněnou radu), tak zrovna tenhle díl má fakt hezký návrh na hru:-)
5.7.2016 19:06 - sirien
Aegnor: Něco jsou vtipy (obvykle se trefují dost dobře). Něco jsou prostě postřehy (obvykle dost trefné). A něco jsou rady (většinou velmi dobré). Takovej sympatickej mix :)

Btw. "dnešní" znamená #1375. Čistě pro záznam do budoucna.
6.7.2016 10:18 - York
sirien píše:
Btw. "dnešní" znamená #1375. Čistě pro záznam do budoucna.


Mohl jsi to rovnou linknout ;-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12608909606934 secREMOTE_IP: 3.146.221.204